פרימו לוי כתב:
Sadrik כתב:
100%anti beitar כתב:
Officer Barbrady כתב:
100%anti beitar כתב:
חיל האוויר הוא הרוצח הכי גדול פה.
חבל שאתה לא שיחקת בחוף ההוא בעזה, אלא ילדים מסכנים שהם כנראה הרבה יותר אנושיים ממך.
אתה אומר שחבל שהצבא לא רצח אותי במקום אותם? צודק.
זה עצוב כמה שנאה יוצאת מאנשים.
מה אתה מגיב לזה בכלל?
יש לי שאלה אמיתית אליך.
הרוצח המתועב ברוך גולדשטיין שרצח מתפללים בזמן תפילה שווה ערך לטייס ישראלי שגרם למותם של חפים מפשע בזמן שהרס משגר של החמאס שנועד לרצח אוכלוסייה אזרחית, ושהמשגר הזה הוסתר בלב אוכלוסיה אזרחית?
בלב שלם אתה חושב ששניהם רוצחים באותה מידה?
זה לא רלוונטי ההגדרה המשפטית או הסמנטית או ההשוואתית של רצח.
כשמטילים על בית מאוכלס בחפים מפשע פצצה של טון בידיעה ברורה שיש שם אנשים חפים מפשע שעומדים למות כתוצאה מהפצצה הזאת, זה רצח לכל דבר. לא יותר או פחות מברוך גולדשטיין, פשוט רצח.
האחריות על הרצח הזה הוא קודם כל של הדרגים הבכירים אבל גם לטייס יש אחריות ובראיית העולם שלי, טייס שמקבל הוראה להפציץ בית עם ילדים שלא מהווה שום איום קיומי מיידי (ולמען הסר ספק בית שנורית ממנו רקטה הוא לא איום קיומי מיידי) חייב לסרב. אפשר ומוצאים מיליוני נימוקים לרצח של ילדים אבל בשורה התחתונה, אם הפלת פצצה על ילדים חפים מפשע והם מתו, אז רצחת אותם, ואין נימוק שיכול להגן על זה. אגב ילדים בעזה לא מתים רק כשמפציצים משגרים, גם כשסתם טועים בזיהוי או בכיוון. לצורך המחשה, הפצצה שהרגה את הבנות של ד"ר אבו אל עייש בעופרת יצוקה זה האמ-אמא של הרצח (לא מעניינת אותי ההגדרה המשפטית של העניין)
עם כל האמור למעלה, לפני שאני מאשים חיילים וטייסים מי שצריך לשלם על כל רצח חפים מפשע ההמוני הזה הוא מי ששלח אותם. ולא פחות נורא מכך זה ששוב שלחו חיילים אל מותם המחריד והעלוב במקום העלוב ביותר בעולם, למען כלום ושום דבר (או ליתר דיוק אינטרסים פוליטיים דוחים). כמה נורא
מחבל שיורה רקטות שווה ערך לרוצח עם אקדח ביד שמנסה לרצוח, צריך לחסל אותו במיידי, גם אם מדובר בפגיעה בחפים מפשע. מדובר במלחמה ואתם שוכחים את זה מדי פעם ובמלחמה (במיוחד שנלחמים בטרור) אזרחים נהרגים וצר לי על כך, אבל יש גבול.
שלחו חיילים למבצע על מנת להפסיק 9 שנים של סבל מצד תושבי הדרום, בנוסף לסיכונים ממשיים של חדירה של רוצחים אל עבר עוטף עזה.
אם בסופו של המבצע נמוטט את החמאס, אז המבצע היה אפקטיבי ויעיל.
דרך אגב, האם שבריטניה הפציצה את הנאצים בשנות ה40 , שנהרגו 150 אלף תושבי דרזדן חפים מפשע , גם במקרה הזה אתה חושב שהטייסים הבריטים רוצחים?
מדובר בצביעות לכל דבר.