האדום הצורר כתב:
Eros Ramazzotti כתב:
ביום שיהיה כאן בעלים נורמלי, כלל המערכות במועדון יפעלו כראוי והעמותה תוכל רק להזיק. עם כל הכבוד לאנשים האהובים שנמצאים שם, אין להם ניסיון ואין להם ידע בניהול קבוצת כדורגל, ואין שום סיבה שהם יהיו חלק מתהליך קבלת ההחלטות.
יש צורך בעמותה (או בכל סוג התאגדות אחר שיהווה ארגון אוהדים רשמי) כדי לטפל בסוגיות שקשורות באוהדים בלבד.
לא מתאים לך סיסמאות.
אני אשאל את זה שוב - מי קבע שנבחר ציבור שקיבל את תפקידו מידי אוהדי הקבוצה שהוא מנהל יהיה מנהל טוב פחות מאדם שההסמכה היחידה שלו בניהול קבוצת כדורגל היא כמות הכסף שיש לו (אותו רוכש פוטנציאלי דמיוני ומהולל)?
הרי הטענה העיקרית של מתנגדי בעלות אוהדים היא שעמותת אוהדים לא יכולה להעמיד תקציב גדול מספיק בשביל להתחרות במכבי. אז אפשר לשים את הדברים על השולחן ולהגיד בבירור - הכי חשוב לנו זה גודל התקציב של הקבוצה, יותר משקיפות, שמירה על ערכי קהילת האוהדים, ויותר מניהול שיתחשב באוהדים. אני אמשיך לשבת בצד השני ולנדנד בכל פעם שאראה את הטיעון הזה כאן, כי אני לא מוכן לקבל את הסאב טקסט שלו בכל הנוגע לקבוצה שאני אוהד.
אז או שנקבל על עצמנו שהפועל תל אביב זה יותר ממועדון ספורט, או שכמו שקורה השנה, בניגוד לכדורסל, ברגע שהקבוצה תתחיל להיות פחות טובה, כמויות המנויים ירדו באופן דרסטי וכך גם ההתעניינות החיצונית בקבוצה (כי הרי, כל מה שחשוב זה הביצועים על המגרש, ולמה לקהילה שמאמינה בתוצאות בלבד להמשיך ללוות את הקבוצה כשהתוצאות גרועות?).
1. כתבתי "ביום שיהיה כאן בעלים נורמלי". נורמלי הכוונה לאחד שישים כסף וגם ינהל כמו שכל אוהד מן השורה מצפה שינהלו את המועדון שלו. זה טומן בחובו את גודל התקציב, מנהל תקין, ניהול נכון ו
מקצועני. ארקדי גאידמק למשל הוא לא דוגמה לכך. מיץ' גולדהאר ויעקב שחר כן.
2. שקיפות היא ממש לא יעד עבורי. כל עוד לא גונבים כסף (וזה לא משהו שאפשר לחשוד שבעלים עושה כשהוא משקיע כסף מכיסו) או כל דבר מוזר אחר, אני לא אדרוש שקיפות. כל המושגים האלה שפרצו לעולמנו מתקופת טביב הם לא דברים נורמטייבים בקבוצת כדורגל בישראל ואני חושב שהרבה יותר הגיוני ונכון יהיה פשוט לבקש לעצמנו בעלים נורמלי במקום לבקש שנתנהל כמו חברה ממשלתית.
3. מעבר לכך שאני לא יודע לשים את האצבע על 'ערכי קהילת האוהדים' כאילו שכל אוהדי הפועל רשמו איזו אמנה שהם מחויבים לה (אני לא יודע מה היה לפני 30 שנה אבל אפשר בהחלט לומר שכיום הקהל של הפועל מורכב מהרבה גוונים של אנשים ואני לא ממש מבין את ההתעקשות ליצור איזה טייפקאסט של אוהד הפועל קלאסי). אני מאמין שלקהל של הפועל יש ערכים של בני אדם מן השורה ושל אוהדי כדורגל רגילים. אנחנו לא מיוחדים, בואו נצא מהסרט הזה
4. יש עמותת אוהדים למכבי? לא.
אתה יודע איך מתייחסים שם לאוהדים? אתה יודע איזו עבודת שיווק שם? אתה יודע שיש אנשים במשרדים של מכבי ת"א שכל התכלית שלהם היא לשרת אותך כאוהד? שיש לך מספר טלפון שממש עונים בו? שיש חשבון פייסבוק שאשכרה עונים לך בו כשאתה צריך משהו?
שאלת את עצמך איך זה קורה? תן לי לענות לך: בעלים נורמלי --> כסף --> אנשים נכונים --> ניהול נכון --> השקעה בקהל האוהדים. בלי שום עמותה! היית מאמין?
עכשיו אני לא אמרתי שאין צורך בעמותה, זה יכול להיות דבר נפלא. כשזו עמותת אוהדים ותו לא. הסעות, הטבות, הפנינג וכיו"ב. אם המועדון לא ירכז את זה, שהעמותה תרכז את זה. אין לי שום בעיה עם זה, אבל אני לא חושב שצריך את העמותה כשומרת סף. זה לא מצב נורמלי. אני לגמרי מבין את הפאניקה שטביב ורמון זרעו כאן, אבל תבינו שזה לא הכלל, זה היוצא מן הכלל. כשיש מועדון שמתנהל באופן נכון כל מנגנוני ההגנה האלה לא אמורים להיות על הפרק בכלל.
5. אנחנו לא יותר ממועדון ספורט ואנחנו לא פחות ממועדון ספורט. אנחנו מועדון ספורט.
אם יש לך כל מיני אידאולוגיות ומסרים להטמיע, הפועל ת"א זה לא המקום, יש מספיק גופים שעוסקים בזה באופן ישיר. זה יכול להגיע כבונוס וזה דבר נהדר, אבל זה לא העיקר. אני אוהד קבוצת כדורגל ואני רוצה שהיא תצליח יותר מכל דבר אחר. כל עוד אנחנו לא רוצחים, אונסים או גונבים בדרך, זה כל מה שאני מבקש. כל אווירת המתנ"ס הזה שאתה ודומיך פיתחתם, הציפורניים שתקעתם בכל פינה בוולפסון, המחשבה הזו שאנחנו בכלל איזה ארגון מקסים שהכדורגל הוא הדבר השולי בו - זו הבעיה הכי גדולה של הפועל כיום.
תבין, האידיאל מבחינתי הוא שדיונים מהסוג הזה לא יתנהלו בכלל. אני רוצה להתעסק בכדורגל, ברכש, בנצחון אתמול ובהפסד שלשום. לצערנו הרב (וכנראה שגם למזלנו הרב), בצד השני של הכביש יש דוגמא נהדרת לאיך אני רוצה שהדברים יתנהלו (הפלא ופלא, בלי עמותה, בלי דירקטוריון, בלי במבי, בלי תרומות, בלי הלוואת בעלים). נשבר לי הזין לראות פוליטיקה, גרעונות, מאזנים ויועצים משפטיים. זה הרבה לבקש
מקבוצת כדורגל?* הכותב הינו חבר עמותה מיום הקמתה, ולא מתכוון לחדש את החברות בה