תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 20 יוני 2025, 16:21

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 26 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: ייעוץ לקניית טלוויזיה
הודעהפורסם: 19 יולי 2014, 05:05 
אני רוצה לקנות טלוויזיה, ואין שום מושג בתחום.
משהו בסביבות 55-60 אינצ׳ למטרות צפיה בכבלים, DVD ונניח סרטים מהמחשב.

יודע שיש פלזמה, LCD, led , לא ממש מבין מה ההבדל בינהם.

אבקש הרצאה קטנה וממצה על האפשרויות העומדות בפני, מה אני צריך לדעת ולבדוק. נסו לא לסבך אותי יותר מידי...
אין צורך להמליץ על חנויות או מותגים, אלא אם יש משהו שחשוב מאד בעניין. כנראה אקנה באוסטרליה.
חן חן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: ייעוץ לקניית טלוויזיה
הודעהפורסם: 19 יולי 2014, 07:19 
סמל אישי של המשתמש
לך לחנות, תסתכל על טלוויזיות, תבחר אחת שהתמונה נראת בה טוב, מתאימה לטווח המחירים שלך ושהיא עצמה נראה טוב (בסופו של יום זה גם רהיט) ותקנה אותך.
אם חו"ח מגיע לך הביתה אחד ש"מבין בתחום" ומתחיל לזיין לך בשכל עם מינוחים כמו black crush או backlight bleed, תביא לו כיסא בראש.

וברצינות, אתה יכול לאמן את העין שלך לזהות את הדברים האלו, להבדיל ממה שוידאופילים אומרים, זה ממש לא מסובך, זה לא יגרום לך להנות יותר מהטלוויזיוה שלך, רק להוציא עליה יותר כסף.

נ.ב.
אבל אם אתה באמת חייב, אז ככה בכללי -
LED זה LCD שמואר במנורות LED (להבדיל מ LCD "רגיל" שמואר במואר ב CFL).
LED זו טכנולוגיה יותר חדשה ויותר טובה, אין ל LCD "רגיל" שום יתרון ממשי, חוץ מזה שהוא יותר זול, אבל זה בעיקר בגלל שזה דגמים ישנים.
לפלזמה יש יתרונות מסויימים באיכות התמונה, אבל זה דברים שיבואו לידי ביטוי בעיקר אם אתה מתכנן חדר צפיה חשוך, בחדרים מוארים LED לרוב יותר טוב. לפלזמה יש גם את זוויות הראייה הכי רחבות, אם אתה מתכנן לצפות מהצד.
לגבי מידות פיזיות, LED בגדול יותר דקה יותר קלה.

אגב, רוב היצרנים היום נוטשים את הפלזמות (עוד פעם, לא שאין לה יתרונות, פשוט רוב האנשים מעדיפים LED היום).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 יולי 2014, 07:41 
סמל אישי של המשתמש
שים לב שיכולים להיות הבדלים גדולים באיכות הצפיה ב HD לעומת SD. במיוחד יש הרבה טלוויזיות שמתקשות עם שידורי ספורט ב SD ונוצרות מריחות.
טלוויזיות HD משקיעות בתמונות חשוכות יחסית (בשביל זה ה LED) שזה אופייני לסרטי קולנוע ופחות לשידורי טלוויזיה רגילים.
קח איתך לחנות USB סטיק ובו מדגם של הדברים שאתה רואה, ובדוק איך כל טלוויזיה מנגנת אותם (אל תסמוך על מה שמראים בחנות, הם מרמים כדי שתקנה מה שיותר רווחי להם).
היום כל הטלוויזות מנגנות מה USB, שזה הרבה יותר נוח מאשר צפיה מהמחשב. יש חברות שלא קנו זכויות על חלק מהפורמטים (למשל יש לי חבר שמשגע אותי בגלל החוסר ב DTS בטלויזיית LG, אני צריך להמיר לו סרטים).
לי יש שש טלויזיות בבית, מתוכן 5 סמסונג. כל פעם שבדקתי לפני קנייה סמסונג ניצחו אצלי בזכות ה SD העדיף שלהם. אני ממליץ בחום.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 יולי 2014, 09:17 
תודה לשניכם.

עכשיו חזרתי מחנות ליד הבית, אכן נראה שהכי טוב לבחור מה שנראה טוב בתחום המחירים שמתאים לי.

איציק, מה זה SD?

מה שכן ראיתי זה שבטלוויזיות שכתוב עליהן UHD (ולא FHD) איכות התמונה הרבה יותר גבוהה, אתה יכול לעמוד מטר מהן ולא לראות את הפיקסלים בכלל. איכות מדהימה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 יולי 2014, 09:20 
סמל אישי של המשתמש
SD = Standard definition, קרי לא HD. ובאופן כללי, אלא אם אתה מתכוון לראות טלויזיה ממטר, מה זה משנה לך איך נראת התמונה ממרחק כזה?

ומצטרף להמלצה המאד טובה של איציק, תבדוק את סוג השידורים שאתה רוצה לראות, אם זה DVD, תבדוק DVD, אם זה בלו ריי, תבדוק בלו ריי, אם זה ממחשב, תביא מחשב וכו'.
כמו כן, גם לי יש נסיון מאד טוב עם סמסונג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 יולי 2014, 09:31 
אמיר כתב:
SD = Standard definition, קרי לא HD. ובאופן כללי, אלא אם אתה מתכוון לראות טלויזיה ממטר, מה זה משנה לך איך נראת התמונה ממרחק כזה?

ומצטרף להמלצה המאד טובה של איציק, תבדוק את סוג השידורים שאתה רוצה לראות, אם זה DVD, תבדוק DVD, אם זה בלו ריי, תבדוק בלו ריי, אם זה ממחשב, תביא מחשב וכו'.
כמו כן, גם לי יש נסיון מאד טוב עם סמסונג.

1. כלומר, אותה טלוויזיה שמנגנת יפה בלו ריי, יכולה להציג בצורה לא טובה מהמחשב, או מ-DVD? הרי אני לא אבוא עם DVD, מחשב ובלו ריי לחנות לבדוק את הטלוויזיה (USB זה עוד סביר)?

2. אני לא אראה ממטר, אבל זה הולך להיות ממרחק קרוב יחסית, יש לי חדר קטן די קטן שמיועד לכך. חוץ מזה, אני מניח שאם ממרחק מטר רואים בטלוויזיה A טוב יותר מאשר בטלוויזיה B, זה יהיה נכון גם מ-2.5 או 3 מטר, לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 יולי 2014, 09:41 
דבר נוסף,

מה זה בדיוק Smart TV? מה זה נותן לי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 יולי 2014, 09:55 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:

1. כלומר, אותה טלוויזיה שמנגנת יפה בלו ריי, יכולה להציג בצורה לא טובה מהמחשב, או מ-DVD? הרי אני לא אבוא עם DVD, מחשב ובלו ריי לחנות לבדוק את הטלוויזיה (USB זה עוד סביר)?

2. אני לא אראה ממטר, אבל זה הולך להיות ממרחק קרוב יחסית, יש לי חדר קטן די קטן שמיועד לכך. חוץ מזה, אני מניח שאם ממרחק מטר רואים בטלוויזיה A טוב יותר מאשר בטלוויזיה B, זה יהיה נכון גם מ-2.5 או 3 מטר, לא?

1. טלוויזיות מהטכנולוגיות הנ"ל (להבדיל מה CRT הישנות) יכולות להציג רק ברזולוציה אחת. כל מקור שמגיע ברזולוציה אחרת, הטלוויזיה עושה לו המרה, יש טלויזיות שעושות את זה (הרבה) יותר טוב מאחרות. עכשיו רוב נגני הבלו-ריי והסטרימרים גם עושים את זה, ולרוב הרבה יותר טוב מהטלויזיות. בגדול, שווה לבדוק (עד כמה שאפשר) בתנאים הכי דומים לאיך שאתה הולך לראות.
וזה תופס גם למרחק הישיבה.

עוד דבר לגבי UHD (שאני מניח שזה 4K), יש סיכוי גבוה למדי שהם מציגים לך וידאו ברזולוציה מאד גבוה, יש מעט מאד סרטים\סדרות\פורנו שאתה יכול לראות ברזולוציה הזו, אם אתה שוקל טלוויזיה כזו, תבדוק סרטים\סדרות\פורנו ברזולוציות של בני אדם.
אדום מטלי כתב:
דבר נוסף,

מה זה בדיוק Smart TV? מה זה נותן לי?

זה בגדול טלויזיה שאתה יכול לחבר לאינטרנט ו\או לרשת הביתית ולראות יוטובים וכאלו ישר עליה בלי מחשב.
פעם אחרונה שבדקתי את זה הממשק היה על הפנים, אבל יכול להיות שזה השתפר מאז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 יולי 2014, 12:57 
עוד דבר שתיקח בחשבון זה שאתה קונה את הטלויזיה במדינה מערבית ולמיטב זכרוני מתכוון להביא אותה למדינת סמי עולם שלישי, שבה חלק גדול משידורי הטלויזיה הוא בSD. אם זה המצב SD עשוי להיות יותר חשוב לך מאשר לקונים אחרים באוסטרליה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 יולי 2014, 14:19 
גיא האדום כתב:
עוד דבר שתיקח בחשבון זה שאתה קונה את הטלויזיה במדינה מערבית ולמיטב זכרוני מתכוון להביא אותה למדינת סמי עולם שלישי, שבה חלק גדול משידורי הטלויזיה הוא בSD. אם זה המצב SD עשוי להיות יותר חשוב לך מאשר לקונים אחרים באוסטרליה.

לא הבנתי. השידורים בישראל הם SD יותר מאשר HD?
ואם כן, וקניתי טלוויזיה HD, מה יקרה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 19 יולי 2014, 14:21 
בחלק כלום, וחלק לא תראה להיט.
SD זה פשוט לא אייץ' די
ערוץ 2, ערוץ 10 וכו'

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 יולי 2014, 14:24 
אז מה שאני אמור לבדוק זה איך הטלוויזיה מנגנת SD?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 19 יולי 2014, 14:33 
אם 10 ו2 לא מעניינים אותך, אז זה לא רלוונטי לדעתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 19 יולי 2014, 14:44 
19 כתב:
אם 10 ו2 לא מעניינים אותך, אז זה לא רלוונטי לדעתי.

ונניח שכן, איך אני אמור לבדוק את זה בטלוויזיות שאני חושב לקנות?

אני רק מסתבך כאן, במקום להבין יותר אני נהיה יותר מבולבל...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 19 יולי 2014, 14:52 
לבקש בחנות לשים על ערוץ שלא משדר בhd

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 יולי 2014, 20:03 
סמל אישי של המשתמש
הבעיה היא שהחנויות מכוונות אותך למה שהן רוצות שתקנה. חייבים להכנס שם לבד לתפריט הטלוויזיה ולבחור תצוגה מתאימה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 19 יולי 2014, 20:05 
זה באמת לא קריטי, הערוצים היחידים שלא משדרים בhd בארץ שבאמת מעניינים מישהו אלה 10 ו2. וגם שם אתה לא רואה ספורט או סרטים או סדרות, כמעט בכלל או אפילו בכלל.
לא הייתי מכניס כשיקול איך רואים חדשות או איזה שעשועון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 יולי 2014, 21:09 
סמל אישי של המשתמש
היות ואיני מנוי על ערוצי הספורט, אני רואה משחקים רבים מליגת האלופות ב SD בערוצים 55 ו 56. אבל אולי זה באמת רק אני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יולי 2014, 09:21 
סמל אישי של המשתמש
לי יש פיליפס 55' LED שאני מאוד מרוצה ממנה. השימוש שלה הוא שימוש רגיל של טלוויזיה, ערוצים ישראליים, סרטים וכיו"ב. לפעמים מחבר אליה לפטופ כדי לצפות בסדרות.

לגבי הSmartTV לא הייתי ממליץ לך לקחת את זה כשיקול מהותי כי כמו שאמר אמיר הממשקים עדיין לוקים בחסר, השליטה באמצעות השלט קצת מרגיזה, ואין יותר מדי אפליקציות שאשכרה משמשות אותך. בוא נאמר שסוני4 ישרת אותך הרבה יותר מהבחינה הזו.

לגבי "לך לחנות ותקח מה שנראה לך הכי טוב" - קח את זה בערבון מוגבל. אפשר לשלוט בדברים האלה, ולעתים חנויות שרוצות להיפטר מדגם מסוים יכולות לגרום לו להיראות נהדר ליד כל השאר ליומיים-שלושה. מה שאני הכי ממליץ לך זה לקנות על סמך טלוויזיות שראית אצל מכרים. זה הכי משקף. אם אתה לא זוכר או לא נחשפת ליותר מדי מכשירים, לך לחנות ותבדוק מה הכי נראה לך ותנסה לקרוא עליה קצת ביקורות, במידה ולא תבחין במשהו חריג כנראה שזו באמת האופציה הכי טובה שלך לפגוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יולי 2014, 07:31 
בסוף הלכתי על הסמסונג הזו
תודה לעוזרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יולי 2014, 07:35 
סמל אישי של המשתמש
אני רואה שהלכת על 3D (גם לי יש, זה מאד מייקר כמובן). דרך איזה נגן אתה מתכנן לראות סרטי 3D?
אתה יכול לקנות באיביי עוד זוגות משקפיים במתחת ל 15$ לזוג. אתה מקבל 2 עם הטלוויזיה וזה ממש לא מספיק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יולי 2014, 15:17 
its-sick כתב:
אני רואה שהלכת על 3D (גם לי יש, זה מאד מייקר כמובן). דרך איזה נגן אתה מתכנן לראות סרטי 3D?
אתה יכול לקנות באיביי עוד זוגות משקפיים במתחת ל 15$ לזוג. אתה מקבל 2 עם הטלוויזיה וזה ממש לא מספיק.

באופן אישי, יש לי רק עין אחת, אז אני כנראה לא אוכל לראות יותר תלת ממד (לא בטלוויזיה ולא בחיים האמיתיים).
באופן כללי יצא שיש לה פיצ׳ר כזה, אבל זה לא מה שחיפשתי. ששאר המשפחה תיהנה מזה. על איזה נגן אתה ממליץ? יש לי כאן משהו שנקרא blue ray, זה טוב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יולי 2014, 17:30 
סמל אישי של המשתמש
תלת מימד זה קקי, נראה לי איציק הוא האדם היחיד בהיסטוריה האנושית שאוהב את זה, אתה לא מפסיד כלום.
ואם אתה בקטע של לראות סרטים ממדיה פיזית כמו ניאנדרטל מהמאה העשרים, אז כן, בהחלט תקנה Blu Ray, אין ממש אופציה אחרת. אל תוציא על זה הרבה כסף אבל, אין ממש הבדלים באיכות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יולי 2014, 22:53 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
its-sick כתב:

באופן אישי, יש לי רק עין אחת, אז אני כנראה לא אוכל לראות יותר תלת ממד (לא בטלוויזיה ולא בחיים האמיתיים)

גדול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: ייעוץ לקניית טלוויזיה
הודעהפורסם: 27 יולי 2014, 04:36 
אדום מטלי כתב:
its-sick כתב:

באופן אישי, יש לי רק עין אחת, אז אני כנראה לא אוכל לראות יותר תלת ממד (לא בטלוויזיה ולא בחיים האמיתיים).
באופן כללי יצא שיש לה פיצ׳ר כזה, אבל זה לא מה שחיפשתי. ששאר המשפחה תיהנה מזה. על איזה נגן אתה ממליץ? יש לי כאן משהו שנקרא blue ray, זה טוב?

אני שומע רק באוזן אחת. אפשר לעשות שבוע שבוע?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: ייעוץ לקניית טלוויזיה
הודעהפורסם: 27 יולי 2014, 09:32 
הצלם כתב:
אדום מטלי כתב:
its-sick כתב:

אני שומע רק באוזן אחת. אפשר לעשות שבוע שבוע?

היה יכול להיות רעיון טוב, אבל גם השמיעה שלי לא משהו, אז לא מסתייע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 26 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: