תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 20 יוני 2025, 14:25

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3551 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 119  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: כלגנו״ב ״הסלמה בדרום״/מבצע שקרכלשהו שיביא שקט לחודשיים
הודעהפורסם: 17 יולי 2014, 04:29 
סמל אישי של המשתמש
כי יש עליך חרם ערבי, אבל עובדה שעם סוריה יש לך גבול שקט. הציונות בצורתה הראשונית הייתה אנטי דתית, אבל בכל זאת היא נשענה על הזכות התנ״כית שלנו בארץ. ובכל מקרה, בשנים האחרונות הוא הפך לכמעט דתי לחלוטין. מי שמלבה את הסכסוך בשני הצדדים הם הגורמים הדתיים. המתנחלים(שגם הולכים ומשתלטים על הצבא) מהצד שלנו וכמובן גורמים אסלאמים מהצד השני. שים לב לתהליך שתורכיה עוברת, שככל שהיא נהיית יוצר דתיה כך היא מעורבת יותר בסכסוך(נגדנו כמובן). בגדה שולטת הרשות החילונית ואיתה אתה מקיים יחסים די נורמליים, לעומת עזה שבשליטת הדתיים.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יולי 2014, 05:59 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
כי יש עליך חרם ערבי, אבל עובדה שעם סוריה יש לך גבול שקט. הציונות בצורתה הראשונית הייתה אנטי דתית, אבל בכל זאת היא נשענה על הזכות התנ״כית שלנו בארץ. ובכל מקרה, בשנים האחרונות הוא הפך לכמעט דתי לחלוטין. מי שמלבה את הסכסוך בשני הצדדים הם הגורמים הדתיים. המתנחלים(שגם הולכים ומשתלטים על הצבא) מהצד שלנו וכמובן גורמים אסלאמים מהצד השני. שים לב לתהליך שתורכיה עוברת, שככל שהיא נהיית יוצר דתיה כך היא מעורבת יותר בסכסוך(נגדנו כמובן). בגדה שולטת הרשות החילונית ואיתה אתה מקיים יחסים די נורמליים, לעומת עזה שבשליטת הדתיים.

יש לך "גבול שקט" גם עם איראן.
הסיבה שיש לך גבול שקט עם סוריה היא אותו דבר כמו איראן, אין להם מה להרוויח ויש להם הרבה מה להפסיד מיציאה למלחמה מול ישראל.
וגם הדרישות של הפלשתינאים הן לא דתיות במהותן, יש ירושלים זה נכון, אבל מדינה, עצמאות, הסרת הסגר, זכות השיבה, אסירים, זה לא נושאים דתיים.

מעבר לזה, אם אתה מקבל שהסכסוך היה פעם חילוני ועכשיו הוא דתי, זה שהוא מתנהל באופן פחות או יותר זהה בעצם אומר שהתחלפו המניעים, אבל לא התחלפו האמצעים והמטרות, שזה נראה לי קצת צירוף מקרים מוזר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יולי 2014, 06:30 
אמיר כתב:
ofir כתב:

אין פה מה להתווכח, אתה בעד סנקציות על ישראל, אתה חושב שצה"ל לא מספיק מוסרי, אתה מאמין שהמלחמה הזאת היא לא על בסיס דת.
כמו שאני לא אצליח לשכנע אותך שזה לא נכון, אתה לא תצליח לשכנע אותי. אף אחד לא יכול להוכיח הוכחה מדוייקת ולבסס את מה שהוא אומר בנושא הזה באופן מדוייק. כל דעה בנושא הזה מבוססת על הנחות בסיסיות שאתה מניח שהם נכונות.
אתה צריך להבין שכשאתה רושם פה שצה"ל הרג מספר מסויים של ילדים ובגלל זה הוא צבא לא מוסרי אתה לא מוכיח כלום. אם X רצח את Y אז X הוא רוצח? כשמציגים את זה ככה אז אפשר להגיד שכן ואפילו זה "נכון עובדתית" אבל אם מאחורי זה עומד סיפור כלשהו אחר ש Y עמד לרצוח את X והכל נבע מהגנה עצמית. כשמספרים את זה ככה לפחות מבחינתי אתה לא יכול לקרוא ל X רוצח או להגיד עליו שהוא בן אדם לא מוסרי. אולי מבחינתך כן אבל מה שבטוח לא הוכחת כלום, פשוט סיפרת חלק ממשהו שלם וקבעת עובדה.
להוכיח את הטענות שלך אתה לא תצליח בשום מקרה. אולי להסביר אותם בצורה טובה יותר כן.
זה שאתה חושב שההנחות שאני מניח או משהו בדעה אחרת משלך כמו זה שדיבר בקטע שהעליתי פה הם עובדתית לא נכונות זה לא נכון וגם ההפך הוא לא נכון.
בסך הכל מבן אדם שחי פה ורואה את התמונה של המצב בצורה די מדוייקת ולא מעוותת כמו שחצי מהעולם רואה אפשר לצפות לדעה יותר מתונה.
וממש אין לי בעיה עם ביקורת על הממשלה, צבא וכו ודעה שמאלנית, אבל כשזה מגיע לצורה קיצונית ועוד במלחמה שכזאת שהיא נגד טרור ולא מלחמה שהיא מדינה נגד מדינה או צבא נגד צבא זה כבר ניהיה מגעיל

אני חושב שהסיכסוך הישראלי פלשתינאי הוא לא דתי בבסיסו, ואני מבסס את זה על עובדות, אני אולי מפרש אותן לא נכון, אבל לא מדובר בעניין אמוני אצלי, ולכן אני חושב שיש סיכוי (לא גדול, אבל קיים) שאני אצליח לשכנע אותך בנקודה הזו -
התנועות הגדולות שיצרו את הסכסוך הזה - ציונות, פאן ערביזם, קולוניאליזם - כולן תנועות חילוניות.
ורוב המנהיגים של הצדדים בסכסוך הם חילונים - כל מנהיגי ישראל, כל מנהיגי מדינות ערב עד סוף שנות השבעים (ורובם גם היום), כל המנהיגים הפלשתינאים החשובים עד שנות השמונים (וחלק גדול מהם גם היום).
עכשיו זה נכון, דת מתערבבת בנושא הזה, ולצערי הרב זה במינונים הולכים וגדלים (לצערי לא בגלל ש"דת זה פויה", אלא בגלל שסיכסוכים דתיים הם לרוב הרבה יותר קשים לפתרון) אבל אני מאמין שהעובדות ההיסטוריות מראות שמדובר בסכסוך שהוא בבסיסו לא דתי.

לגבי המוסריות של צה"ל, אתה מגיב למשהו ספציפי שאמרתי?
כי אני לא עסוק יותר מדי בלתת ציונים, הדבר המרכזי שאני אומר בנושא הוא שכשאתה יוצא למבצעים כאלו, אתה צריך להיות מודע לתוצאות שלהם (ואני בטוח שבצה"ל ובממשלה מודעים לזה).
אני מנחש שאתה חושב שבהתחשב במצב הקיים (ירי של החמאס מתוך אוכלוסיה אזרחית) כמות כזו של הורגים אזרחים היא בגדול מוצדקת, אני אישית לא, אבל עוד פעם, זה בעיקר בגלל שאני חושב שמבצעים כאלו לא ישיגו כלום.

עצם זה שהמון אנשים שם(בחמאס אפשר להכליל ולהגיד שזה כולם) מאמינים שלרצוח יהודי זאת מצווה ושלמות בעד מוות של יהודים זה דבר קדוש הופך את הסכסוך הזה לדתי.
גם בתנך יש לא מעט משפטים שעשויים להתפרש בצורה לא מוסרית כלפי פלשתים וכל מיני עמים אחרים, הקטע זה שאף אחד פה לא מפרש את המשפטים האלה למקומות כאלה.
ברגע שלבנון(חיזבאלה) אומרת בפומבי שהיא רוצה להשמיד אותך בלי שום קשר לכלום וכך גם איראן ובאותה צורה גם החמאס אז ברור שהסכסוך על רקע דתי.
אתה עכשיו במלחמה עם ארגון שאחראי על אוכלוסייה במצב קשה מאוד מבחינה כלכלית, אותו ארגון מבין את המצב ומעדיף להשקיע את כל המשאבים שלו ואת כל התרומות שמקבלים בעזה בהתחמשות על מנת לירות על ישראל, כל זה שהוא לוקח בחשבון מוות של ילדים, הריסה של בתים ומבנים ומצוקה כלכלית קשה מאוד לאזרחים הפשוטים. על איזה בסיס זה אם לא דתי? איזה עוד דבר יכול לעוור אנשים בצורה כזאת ולגרום להם להיות כל כך לא מוסריים כלפי עצמם?

לפי מה שאני מבין אתה יוצא מנקודת הנחה שירי על מועצה אזורית אשכול, נתיבות, שדרות ועוטף עזה הוא דבר לגיטימי והממשלה צריכה לקבל את זה ולחיות עם זה. אז יש לך דעה מיוחדת.
ב99% מהמקומות בעולם השלטון לא היה מאפשר ירי מתמשך על האזרחים שלו, ואם הצד השני היה מצהיר שהמטרה היא להשמיד את היהודים אז אפילו לדבר עם טרוריסטים כאלה לא היו מנסים.
הירי הזה היה גם לפני החטיפה ולפני שכל הבלאגן פה התחיל, אומנם לא בכמות הזאת אבל בצורה שמחייבת תגובה.
אתה טוען שמבצע לא יתן כלום, אז ברור שאם המבצע הזה יסתכם באותם הישגים שהיו לנו בעמוד ענן אז בסך הכל נזכה לשקט יחסי לתקופת זמן מסוימת ואז נצטרך לצאת למבצע שוב(ועדיין יש פה הישג שלא מעט אזרחים ישראלים ירגישו אותו בצורה יומיומית למשך תקופה מסויימת).
אבל אם ניקח צעד קדימה ונשתמש באמת בכל הכלים שיש לנו בשביל לפרק את חמאס מנשק גם אם זה בא על חשבון של הרוגים חפים מפשע אז ברור שהמבצע יהיה מוצלח והאיום על אוכלוסייה יהודית שלמה שחיה בפחד יומיומי ירד.
לפני הכל, מדינת ישראל צריכה לשמור על הזכויות הבסיסיות של היהודים שביניהם הזכות לחיים וביטחון. זאת אחת הסיבות המרכזיות להקמת המדינה ואם טרור מאיים על המדינה הזאת אז מן הסתם שצריך לעשות הכל על מנת לחסל אותו.
אם הטרור מתחבא מאחורי ילדים וחפים מפשע ואין שום דרך אחרת לחסל אותו( אם אתה חושב שיש תציע) אז משתמשים בדרך הזאת, עם כל הצער שבדבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יולי 2014, 06:49 
סמל אישי של המשתמש
נאצר לא רצה לחסל אותך?
ערפאת לא רצה לחסל אותך?
אותם מטרות, פחות או יותר אותם אמצעים, חילונים גמורים.

ואני לא חושב שירי על שדרות הוא לגיטימי, אבל אני גם לא חושב שהמבצע הזה יעצור את הירי או יפרק את החמאס מנשקו, כמו אלו שלפניו ולצערי אלו שאחריו.
ואם רוצים לדבר על מה אף אחד לא היה מוכן, זה אף עם לא היה מוכן לחיות תחת דיכוי כמו הפלשתינאים בלי להתקומם, לא קרה אף פעם בהיסטוריה.
אם אתה לא מוכן להגיע להסכם, זה מה שתקבל, זה הקוץ בישבן שבנט מדבר עליו, ובראיה היסטורית, קוץ קטן מאד, המתיישבים הצרפתים באלג'יריה היו קונים רמת אבדות כאלו מחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יולי 2014, 07:04 
אמיר כתב:
נאצר לא רצה לחסל אותך?
ערפאת לא רצה לחסל אותך?

ואני לא חושב שירי על שדרות הוא לגיטימי, אבל אני גם לא חושב שהמבצע הזה יעצור את הירי או יפרק את החמאס מנשקו, כמו אלו שלפניו ולצערי אלו שאחריו.
ואם רוצים לדבר על מה אף אחד לא היה מוכן, זה אף עם לא היה מוכן לחיות תחת דיכוי כמו הפלשתינאים בלי להתקומם, לא קרה אף פעם בהיסטוריה.
אם אתה לא מוכן להגיע להסכם, זה מה שתקבל, זה הקוץ בישבן שבנט מדבר עליו, ובראיה היסטורית, קוץ קטן מאד, המתיישבים הצרפתים באלג'יריה היו קונים רמת אבדות כאלו מחר.

רגע, אז עכשיו אתה חושב שלצה"ל אין את היכולת לפרק את חמאס מנשקו ולעצור ירי די עלוב ביחס לטכנולוגיה היום? אם לא היינו צריכים לתת דין וחשבון לכל מיני ארגוני שקר בעולם תוך 48 שעות המטרות האלה כבר היו מושגות.
הסיבה היחידה שזה לא קורה עכשיו ולא קרה במבצעים הקודמים היא דעת הקהל העולמית, אנשים כמוך שמבקרים את ישראל בצורה עיוורת ולא רואים את התמונה הכוללת, שהיא ירי חסר הכרה של טרוריסטים כלפי אזרחים בלי שום סיבה הגיונית.
לא עושים הסכם עם טרוריסטים, עם אנשים שהמניעים שלהם הם שנאה ודת ולא שום דבר אחר. אתה יכול לתת לי דוגמאות על עיראק ועראפת עד מחר אבל זה לא קשור למצב היום.
ברגע שהאזרחים במדינה שלי יחיו בצורה רגועה, שקטה ונורמלית אני אתחיל לדאוג לאלה שם בעזה שבחרו בשלטון הזה ועדיין מעריצים שלטון ששם להם זין בפרצוף, לא לפני זה.
"מצא מין את מינו", אני לא טוען שכלל האזרחים שם אשמים אבל לא סתם שלטון במדינה ערבית דתית הוא ברוב המקרים טרוריסטי.במדינה שבה רוב האזרחים בריאים בנפשם שלטון טרוריסטי לא יצליח לקבל רוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יולי 2014, 07:16 
ofir כתב:
אמיר כתב:
נאצר לא רצה לחסל אותך?
ערפאת לא רצה לחסל אותך?

רגע, אז עכשיו אתה חושב שלצה"ל אין את היכולת לפרק את חמאס מנשקו ולעצור ירי די עלוב ביחס לטכנולוגיה היום? אם לא היינו צריכים לתת דין וחשבון לכל מיני ארגוני שקר בעולם תוך 48 שעות המטרות האלה כבר היו מושגות.
הסיבה היחידה שזה לא קורה עכשיו ולא קרה במבצעים הקודמים היא דעת הקהל העולמית , אנשים כמוך שמבקרים את ישראל בצורה עיוורת ולא רואים את התמונה הכוללת, שהיא ירי חסר הכרה של טרוריסטים כלפי אזרחים בלי שום סיבה הגיונית.
לא עושים הסכם עם טרוריסטים , עם אנשים שהמניעים שלהם הם שנאה ודת ולא שום דבר אחר. אתה יכול לתת לי דוגמאות על עיראק ועראפת עד מחר אבל זה לא קשור למצב היום.
ברגע שהאזרחים במדינה שלי יחיו בצורה רגועה, שקטה ונורמלית אני אתחיל לדאוג לאלה שם בעזה שבחרו בשלטון הזה ועדיין מעריצים שלטון ששם להם זין בפרצוף, לא לפני זה.
"מצא מין את מינו", אני לא טוען שכלל האזרחים שם אשמים אבל לא סתם שלטון במדינה ערבית דתית הוא ברוב המקרים טרוריסטי.במדינה שבה רוב האזרחים בריאים בנפשם שלטון טרוריסטי לא יצליח לקבל רוב.

הסיבה שזה לא קורה עד עכשיו זה לא בגלל שמאלנים שמבקרים את ישראל, אלא בגלל תמונות של 4 ילדים מפורקים על חוף הים מול מלון של עיתונאים זרים, תמונות שימשיכו להגיע אם לא יהיה הסכם מדיני.
כבר עשית עם חמאס כמה הסכמים. אתה ברגעים אלה ממש בקהיר מדבר עם חמאס. תתקדם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יולי 2014, 07:29 
נגמר הנוער כתב:
ofir כתב:
אמיר כתב:
נאצר לא רצה לחסל אותך?
ערפאת לא רצה לחסל אותך?

הסיבה היחידה שזה לא קורה עכשיו ולא קרה במבצעים הקודמים היא דעת הקהל העולמית , אנשים כמוך שמבקרים את ישראל בצורה עיוורת ולא רואים את התמונה הכוללת, שהיא ירי חסר הכרה של טרוריסטים כלפי אזרחים בלי שום סיבה הגיונית.
לא עושים הסכם עם טרוריסטים , עם אנשים שהמניעים שלהם הם שנאה ודת ולא שום דבר אחר. אתה יכול לתת לי דוגמאות על עיראק ועראפת עד מחר אבל זה לא קשור למצב היום.

הסיבה שזה לא קורה עד עכשיו זה לא בגלל שמאלנים שמבקרים את ישראל, אלא בגלל תמונות של 4 ילדים מפורקים על חוף הים מול מלון של עיתונאים זרים, תמונות שימשיכו להגיע אם לא יהיה הסכם מדיני.
כבר עשית עם חמאס כמה הסכמים. אתה ברגעים אלה ממש בקהיר מדבר עם חמאס. תתקדם.

אם היית יכול לדבר עם החמאס לא היית צריך לעשות את זה בקהיר. זה שעשו איתם הסכמים ומנסים לעשות איתם הסכם עכשיו זה ביזיון וזה לא תקין.
כולי תקווה שהם יתקפו אותנו ב 5 שעות הפסקת אש האלה ונקבל יותר לגיטימציה מהעולם לעשות לסיפור הזה סוף, ועם כמה שזה כואב יהיו בהרבה יותר מ4 תמונות של ילדים מפורקים אבל אין דרך אחרת. בטח שלא עם אנשים כאלה שמתחבאים מאחורי הילדים שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יולי 2014, 07:29 
סמל אישי של המשתמש
פאקינג 13 מחבלים יצאו ממנהרה לכיוון קיבוץ סופה. חתיכת מספר. אם זה נכנס לקיבוץ זה הופך למשחטה. או שהכיוון היה איזה מוצב של הצבא.
מזל שאליאסי ולהבה היו שם כדי למנוע את הפיגוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יולי 2014, 07:36 
סמל אישי של המשתמש
ofir כתב:

הסיבה היחידה שזה לא קורה עכשיו ולא קרה במבצעים הקודמים היא דעת הקהל העולמית, אנשים כמוך שמבקרים את ישראל בצורה עיוורת ולא רואים את התמונה הכוללת, שהיא ירי חסר הכרה של טרוריסטים כלפי אזרחים בלי שום סיבה הגיונית.
לא עושים הסכם עם טרוריסטים, עם אנשים שהמניעים שלהם הם שנאה ודת ולא שום דבר אחר. אתה יכול לתת לי דוגמאות על עיראק ועראפת עד מחר אבל זה לא קשור למצב היום.

אני מדבר על המבצע הנוכחי, לא על מבצעים תיאורטיים שהיית רוצה לבצע.
ולירי שהם עושים יש יופי של סיבה הגיונית, הפלשתינאים במאבק אלים לעצמאות, וישראל הראתה להם שהיא מבינה רק אלימות.
תגיד שאתה לא מסכים איתו, תגיד שאתה לא מסכים עם הטקטיקה שלהם, אבל אפילו אם המטרה היחידה שלך זה לפצפץ אותו, זה עדיין מועיל להבין אותם.

נ.ב.
"ברגע שהאזרחים במדינה שלי יחיו בצורה רגועה, שקטה ונורמלית אני אתחיל לדאוג לאלה שם בעזה שבחרו בשלטון הזה ועדיין מעריצים שלטון ששם להם זין בפרצוף, לא לפני זה".
אתה קולט שזה משהו שעזתי יכול להגיד וזה יתפוס, אבל בול, נכון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 17 יולי 2014, 07:42 
ישראל לא ממש מעוניינת לפרק את החמאס.
זה רק משפט שעובד יופי בשביל לקבל קולות של פתאים בבחירות. רואה איך ביבי ובנט וליברמן מפרקים אותו. זה בטח בגלל זהבה גלאון הם לא מצליחים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יולי 2014, 07:44 
אמיר כתב:
ofir כתב:

אני מדבר על המבצע הנוכחי, לא על מבצעים תיאורטיים שהיית רוצה לבצע.
ולירי שהם עושים יש יופי של סיבה הגיונית, הפלשתינאים במאבק אלים לעצמאות, וישראל הראתה להם שהיא מבינה רק אלימות.
תגיד שאתה לא מסכים איתו, תגיד שאתה לא מסכים עם הטקטיקה שלהם, אבל אפילו אם המטרה היחידה שלך זה לפצפץ אותו, זה עדיין מועיל להבין אותם.

נ.ב.
"ברגע שהאזרחים במדינה שלי יחיו בצורה רגועה, שקטה ונורמלית אני אתחיל לדאוג לאלה שם בעזה שבחרו בשלטון הזה ועדיין מעריצים שלטון ששם להם זין בפרצוף, לא לפני זה".
אתה קולט שזה משהו שעזתי יכול להגיד וזה יתפוס, אבל בול, נכון?

אין שום קשר בין עצמאות לירי שלהם. אם הם היו רוצים להתקדם כמדינה אף אחד לא היה מונע בעדם את זה וגם אם כן הם לא היו משקיעים את כל הכסף שלהם בהתחמשות חסרת תכלית ומשאירים שם חצי אוכלוסייה רעבה ללחם.

לגבי המשפט האחרון, אני בחרתי בשלטון דמוקרטי שרוצה שלום, שקט ומוכן לחיות ביחד עם הצד השני. הוא בחר בשלטון טרוריסטי שמונע אך ורק משנאה ודת וזה ההבדל(וגם אם הוא בחר אותו לפני 8 שנים זה עדיין לא משנה, הרוב שם עם כל החרא שהם אוכלים מעריצים את החמאס). אם ממשלת ישראל הייתה משאירה את אזרחיה בלי תנאי מחיה בסיסים אך ורק בשביל להתחמש ולפגוע ביריב על רקע דתי, הייתי יכול להבין את אותו עזתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: כלגנו״ב ״הסלמה בדרום״/מבצע שקרכלשהו שיביא שקט לחודשיים
הודעהפורסם: 17 יולי 2014, 08:00 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
Officer Barbrady כתב:

יש לך "גבול שקט" גם עם איראן.
הסיבה שיש לך גבול שקט עם סוריה היא אותו דבר כמו איראן, אין להם מה להרוויח ויש להם הרבה מה להפסיד מיציאה למלחמה מול ישראל.
וגם הדרישות של הפלשתינאים הן לא דתיות במהותן, יש ירושלים זה נכון, אבל מדינה, עצמאות, הסרת הסגר, זכות השיבה, אסירים, זה לא נושאים דתיים.

מעבר לזה, אם אתה מקבל שהסכסוך היה פעם חילוני ועכשיו הוא דתי, זה שהוא מתנהל באופן פחות או יותר זהה בעצם אומר שהתחלפו המניעים, אבל לא התחלפו האמצעים והמטרות, שזה נראה לי קצת צירוף מקרים מוזר.

זה לא ממש מדוייק. המטרה של התנועה הציונית, במיוחד אחרי השואה, היתה לדאוג לבטחון היהודים באמצעות הקמת בית לאומי, רצוי במולדת ההיסטורית של ה"עם" הזה. המטרה של הציונים(או לפחות רוב אלה שמזדהים עם הציונות) היום היא ריבונות יהודית על ארץ ישראל השלמה, גם במחיר חיי אדם, אפילו יהודים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: כלגנו״ב ״הסלמה בדרום״/מבצע שקרכלשהו שיביא שקט לחודשיים
הודעהפורסם: 17 יולי 2014, 08:59 
סמל אישי של המשתמש
החתול של שרדינגר כתב:

זה לא ממש מדוייק. המטרה של התנועה הציונית, במיוחד אחרי השואה, היתה לדאוג לבטחון היהודים באמצעות הקמת בית לאומי, רצוי במולדת ההיסטורית של ה"עם" הזה. המטרה של הציונים(או לפחות רוב אלה שמזדהים עם הציונות) היום היא ריבונות יהודית על ארץ ישראל השלמה, גם במחיר חיי אדם, אפילו יהודים.

אתה רואה דת איפשהו במשפט שכתבת?
כי אני לא.

תקרא קצת את הדיונים של הקונגרסים הציונים, עיקר הטיעונים בעד ונגד ארץ ישראל היו פרקטיים (ופה ושם היסטוריים).

ואגב, ארץ ישראל השלמה המקורי אורגינל זה כל פלשתינה המנדטורית -

תמונה

ולגבולות האלו אין שום קשר לתנ"ך, זה קווים אימפריאלסטים שנקבעו הרבה מאד לפי מיקום צינור הנפט של מוסול-חיפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 17 יולי 2014, 10:57 
סמל אישי של המשתמש
19 כתב:
ישראל לא ממש מעוניינת לפרק את החמאס.
זה רק משפט שעובד יופי בשביל לקבל קולות של פתאים בבחירות. רואה איך ביבי ובנט וליברמן מפרקים אותו. זה בטח בגלל זהבה גלאון הם לא מצליחים.

אתה לא מבין כלום,
צריך לפרק אותם ואז מפלגת דובוני איכפת לי יעלו לשילטון והכל פה יהיה נפלא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יולי 2014, 15:48 
יש דיבור על חדירה לישוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יולי 2014, 15:52 
צור ש. כתב:
יש דיבור על חדירה לישוב.

השמועה שרצה זה 8 מחבלים חדרו לקיבוץ עין השלושה...לא יודעת אם ועד כמה זה נכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יולי 2014, 16:01 
רוטר מדווחים שהם היו מחופשים לחיילים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יולי 2014, 16:15 
סמל אישי של המשתמש
השאלה אם נגמר האירוע או בעיצומו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 17 יולי 2014, 16:15 
רוני דניאל טוען שאין כלום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יולי 2014, 16:16 
סמל אישי של המשתמש
עוד פעם אופירע עם השטויות שלה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יולי 2014, 16:25 
סמל אישי של המשתמש
בסוף יתברר שהם באמת היו חיילים ולא מחבלים מחופשים לחיילים?

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 17 יולי 2014, 17:08 
ברור שהיה משהו וזו מלחמה תודעתית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יולי 2014, 18:11 
סמל אישי של המשתמש
אני ראיתי 11 מחבלים לובשים מדים ומתחזים לשחקני כדורגל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 17 יולי 2014, 18:19 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס היל כתב:
ברור שהיה משהו וזו מלחמה תודעתית

מה תודעתית? איזה יתרון יש לצה"ל בלהמציא חדירת מחבלים ואז להסיר את החשש?
לא ידוע לי שחמאס לקח איזו אחריות על משהו.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 17 יולי 2014, 19:01 
הפוך. הם לא אומרים שהיה משהו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יולי 2014, 20:17 
סתם משהו שיש לי להגיד לכל האלה שאומרים שצריך לפוצץ את עזה חזק "בגלל שהם בחרו אותם והם יודעים מה הם בחרו ולכן עליהם לשאת בתוצאות".
קראתי איפושהו שרק כעשרה אחוז בחרו בחמאס בגלל העמדות הניציות והמוסלמיות קיצוניות שלהם, וכל השאר בחרו בהם בגלל שהם נתפסו כלא מושחתים, לעומת הפת"ח שרובם היו מושחתים ולא באמת הראו אכפתיות לעם.
שמח אם מישהו יאשר/יכחיש את מה שאמרתי ע"י מקור מוסמך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יולי 2014, 20:22 
MANDALA כתב:
סתם משהו שיש לי להגיד לכל האלה שאומרים שצריך לפוצץ את עזה חזק "בגלל שהם בחרו אותם והם יודעים מה הם בחרו ולכן עליהם לשאת בתוצאות".
קראתי איפושהו שרק כעשרה אחוז בחרו בחמאס בגלל העמדות הניציות והמוסלמיות קיצוניות שלהם, וכל השאר בחרו בהם בגלל שהם נתפסו כלא מושחתים, לעומת הפת"ח שרובם היו מושחתים ולא באמת הראו אכפתיות לעם.

גם לי זכור משהו כזה וזה גם מה שכתוב בוויקיפדיה.
בבחירות היחסיות גם היה די שוויון בין החמאס לפת"ח. קצת דומה למצב בארה"ב שבין אובאמה לרומני הפריד איזה אחוז וחצי או שניים, אבל השיטה האיזורית גרמה לזה להיות נוק אאוט של אובאמה (332 מול 206, פער של הרבה יותר מ2%, זה יותר מ150%).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יולי 2014, 21:25 
סמל אישי של המשתמש
מדווחים עכשיו בערוץ 2 שנכנסו.

כל זה קורה כמה שעות אחרי שיוצא סקר שביבי נופל במנדטים ובנט עולה.
עכשיו הכל ברור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יולי 2014, 21:25 
סמל אישי של המשתמש
כנראה שהחל המהלך הקרקעי בעזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: כלגנו״ב ״הסלמה בדרום״/מבצע שקרכלשהו שיביא שקט לחודשיים
הודעהפורסם: 17 יולי 2014, 21:29 
סמל אישי של המשתמש
19 כתב:
MANDALA כתב:

גם לי זכור משהו כזה וזה גם מה שכתוב בוויקיפדיה.
בבחירות היחסיות גם היה די שוויון בין החמאס לפת"ח. קצת דומה למצב בארה"ב שבין אובאמה לרומני הפריד איזה אחוז וחצי או שניים, אבל השיטה האיזורית גרמה לזה להיות נוק אאוט של אובאמה (332 מול 206, פער של הרבה יותר מ2%, זה יותר מ150%).

ולא היו שם בחירות כמעט עשור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3551 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 119  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 11 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: