תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 20 יוני 2025, 09:08

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 453 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 16  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: כמה כמה בצוק איתן
הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 15:59 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
20 כתב:
נחמד, תפסיק עם הגישה הקולוניאליסטית שמתייחסת לפלסטינים כמו אהבלים ובטוחה שישראל יכולה לסדר את כלי המשחק כרצונה.
מה זו השטות הזו - לא חיזקה את הרשות? למה אנחנו צריכים לנסות לשלוט ברצון הפלסטינים? מה הצעד הבא - לנסות למנות את בשיר ג'ומייל לנשיא לבנון?

ישראל עזבהשטח כבוש והשאירה אחריה עיי חורבות. אני לא רואה משהו רע בלדרוש משהו שונה.
ופלסטיני הוא לא אהבל יותר מישראלי. הם אהבל באותה מידה. עם הוא טיפש והוא מאוד קל לשכנוע והשפעה. אני לא רואה סיבה להתחמק מזה.

teknoboy כתב:
כי החמאס אשם בזה שאין כלכלה ברצועה?
החמאס הטיל על הרצועה סגר? מצור מוחלט?
החמאס הפציץ את תחנות הכוח?

תזכורת: החמאס הוא שחקן די חדש בתמונה, ישראל שולטת שם ברציפות כבר יותר משישים שנה - אם במשטר צבאי קלאסי כמו פעם ואם במצור מוחלט ושליטה מוחלטת בכל היבטי החיים (אם כי ללא נוכחות פיזית) כמו היום.

אתה מנסה לשכנע אותי שלישראל גם יש אחריות? מתי טענתי שלא? אני אפילו לא מתווכח למי יש יותר. אבל להתעלם מהנזק שהחמאס עצמו גרם שם, כולל טבח במתנגדים מיד לאחר ההתנתקות, זה קצת נאיבי.

אה, אם כל מה שרצית להגיד זה שגם החמאס פויה אז אני מסכים.

לגבי מה שכתבת ל-20: מה שהוא ניסה להגיד לך זה שהפלסטינאים הם לא חלק מהטבע שהמהנדסים הישראלים מנסים להשתלט עליו. עזה זה לא שממה שצריך לנהל.
ואני אוסיף שכל עוד תסתכל על העזתים באדנותיות כזאת, ותחשוב בינך לבין עצמך מה אתה צריך לעשות להם ו\או בשבילם, בחיים הם לא יתנו לך שקט. כל מה שהם רוצים זה להיות אנשים כמוך, עם כל מה שכרוך בזה, ואתה מתעקש לדון עם החברים שלך על מה שטוב או לא טוב בשבילם.
תכלס, זה לא משהו מיוחד, כל סכסוך קולוניאליסטי שהיה אי פעם מאופיין בדיוק בזה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 16:07 
סמל אישי של המשתמש
טקנו, אני אבהיר אם זה לא היה ברור. אין לי טיפת התנשאות על העזתים. יש שם מכל הסוגים ממש כמו פה.
זה שאני חושב שיש לנו אחריות על מה שהשארנו שם לא אומר שאני מחפש לנהל אותם. אין לי אינטרס לנהל את מצרים או לבנון, ולאחר שנצא מהגדה אין לי אינטרס לנהל גם את הפלסטינים.
אבל כן יש לנו חובה מוסרית ומעשית להשאיר שם אזור שיכול להתפתח ולחיות בעצמו. כאילו, שכחת שאנחנו עדיין מספקים להם מים וחשמל?
לא היה צריך לעשות הרבה כשעזבנו. רק לדאוג שהרשות תוכל לתפקד והחמאס לא יעלה. הרשות בעצמה לא יכלה לעשות את זה וזה היה ברור מראש. אני בטוח שאם תשאל את אנשי הרשות היום (אם נניח אתה יודע לדבר עם המתים), הם יגידו לך שזה עדיף מאשר להגרר מאחורי אופנועי חמאס ברחובות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 16:11 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
טקנו, אני אבהיר אם זה לא היה ברור. אין לי טיפת התנשאות על העזתים. יש שם מכל הסוגים ממש כמו פה.
זה שאני חושב שיש לנו אחריות על מה שהשארנו שם לא אומר שאני מחפש לנהל אותם. אין לי אינטרס לנהל את מצרים או לבנון, ולאחר שנצא מהגדה אין לי אינטרס לנהל גם את הפלסטינים.
אבל כן יש לנו חובה מוסרית ומעשית להשאיר שם אזור שיכול להתפתח ולחיות בעצמו. כאילו, שכחת שאנחנו עדיין מספקים להם מים וחשמל?
לא היה צריך לעשות הרבה כשעזבנו. רק לדאוג שהרשות תוכל לתפקד והחמאס לא יעלה. הרשות בעצמה לא יכלה לעשות את זה וזה היה ברור מראש. אני בטוח שאם תשאל את אנשי הרשות היום (אם נניח אתה יודע לדבר עם המתים), הם יגידו לך שזה עדיף מאשר להגרר מאחורי אופנועי חמאס ברחובות.

לא חשבתי שאתה חושב ש"אנחנו" טובים "מהם".
היומרה שלך להחליט בשבילם מה טוב להם היא ההתנשאות, שלא לומר אדנותיות.
ישראל אכן אחראית במידה משמעותית מאוד על מה שהולך שם, ואכן צריכה לספק את התנאים לשיקום הרצועה, אבל היא לא צריכה להמליך שליטים וכדומה.

ולגבי הפקרת אנשי הרשות בהתנתקות: כל ההתנתקות היתה מהלך שנועד להחליש את הרשות (ומטבע הדברים מי שהתחזק זה מתחרי הרשות, הקיצוניים), ולייצר מצג שווא כאילו השליטה הישראלית על עזה התרופפה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 16:14 
כרגע הם לא באמת בוחרים מה טוב בשבילם, וכמו שאם היה שולט עליי דיקטטור הייתי רוצה שיתערבו, כך גם אני לא פוסל שאנחנו צריכים להתערב שם.

החמאס די משתין על התושבים בעזה כרגע. הוא לא באמת יקיים שם בחירות גם אחרי הסכם הפסקת אש. אם צריך לכפות את זה עליו בכח- שוב, אני לא פוסל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 16:17 
סמל אישי של המשתמש
סומך כתב:
לא בטוח שזה קשור, אבל אני רק רוצה לספר סיפור קטן מהניסיון הצבאי שלי...
אני הייתי תותחן, ולימים - סמב"ץ בפיקוד צפון.
זה היה בשיא השהיה שלנו בבוץ הלבנוני, אמצע שנות התשעים.
כל יום, אבל כל יום, היו אירועים של ירי פצמ"רים על מוצבים שונים בגזרה, שגרה קבועה באותם ימים.
כל אירוע כזה (והיו המון) לא דווח בכלל בערוצי התקשורת השונים בארץ.
מדי פעם, פתאום, ללא התרעה, כאילו ביד מכוון, הינו מתחילים לשמוע דיווחים בכלי התקשורת על האירועים (השגרתיים מאוד) האלו.
ולאט לאט הדיווחים היו מתגברים, וגם התגובה שלנו.
במקום ירי ארטילרי כללי לעבר מקורות הירי, הקפצה של מטוסים ותקיפות של מטרות יותר מגוונות, עד שבסוף היה מגיע מבצע שקר כלשהו...

אין פואנטה

The war is waged by each ruling group against its own subjects, and the object of the war is not to make or prevent conquests of territory, but to keep the structure of society intact.

אני רק חצי רציני.
נראה לי.
אני מקווה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 16:21 
סמל אישי של המשתמש
ספר אפילו יותר טוב מDune.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 16:22 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
אדום נחמד כתב:

ישראל אכן אחראית במידה משמעותית מאוד על מה שהולך שם, ואכן צריכה לספק את התנאים לשיקום הרצועה, אבל היא לא צריכה להמליך שליטים וכדומה.

ולגבי הפקרת אנשי הרשות בהתנתקות: כל ההתנתקות היתה מהלך שנועד להחליש את הרשות (ומטבע הדברים מי שהתחזק זה מתחרי הרשות, הקיצוניים), ולייצר מצג שווא כאילו השליטה הישראלית על עזה התרופפה.

בוא ננסה את זה אחרת
במקום להמליך שם שליטים, אפשר לעזור לשליט הנכון לעלות?
טוב, ננסה אחרת,
אפשר לפחות לא להפריע לשליט הנכון לעלות?

אני מבין את הרתיעה שלך מאותה אדנותיות, אבל אנחנו לא חיים בעולם של שחור ולבן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 16:24 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
teknoboy כתב:
אדום נחמד כתב:

בוא ננסה את זה אחרת
טוב, ננסה אחרת,

רעיון טוב, כמו שעשינו עם ג'ומאייל בלבנון. תראה איך כבר שלושים שנה יש שם שקט, אפילו צפצוף לא שומעים.
אומרים שרק חמור עושה אותה טעות פעמיים. אז אומרים.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 16:25 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
סומך כתב:
לא בטוח שזה קשור, אבל אני רק רוצה לספר סיפור קטן מהניסיון הצבאי שלי...
אני הייתי תותחן, ולימים - סמב"ץ בפיקוד צפון.
זה היה בשיא השהיה שלנו בבוץ הלבנוני, אמצע שנות התשעים.
כל יום, אבל כל יום, היו אירועים של ירי פצמ"רים על מוצבים שונים בגזרה, שגרה קבועה באותם ימים.
כל אירוע כזה (והיו המון) לא דווח בכלל בערוצי התקשורת השונים בארץ.
מדי פעם, פתאום, ללא התרעה, כאילו ביד מכוון, הינו מתחילים לשמוע דיווחים בכלי התקשורת על האירועים (השגרתיים מאוד) האלו.
ולאט לאט הדיווחים היו מתגברים, וגם התגובה שלנו.
במקום ירי ארטילרי כללי לעבר מקורות הירי, הקפצה של מטוסים ותקיפות של מטרות יותר מגוונות, עד שבסוף היה מגיע מבצע שקר כלשהו...

אין פואנטה

The war is waged by each ruling group against its own subjects, and the object of the war is not to make or prevent conquests of territory, but to keep the structure of society intact.

אני רק חצי רציני.
נראה לי.
אני מקווה.

לא הבנתי איפה החלק הלא רציני :WHOME:

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 18:32 
סמל אישי של המשתמש
נראה שחמאס קרובים מאוד לצערי להבקיע גול ראשון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 18:36 
סמל אישי של המשתמש
הבקיעו לצערי, הרוג ראשון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 18:38 
פתחו חזק את הארכה,
עכשיו רק נראה אם הם מסתפקים בשער כבוד,
או שהחליטו ללכת כל כל הקופה לצערינו :(

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 18:38 
סמל אישי של המשתמש
בא לעשות מצווה ושילם על כך בחייו.

יהי זכרו ברוך :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 18:56 
סמל אישי של המשתמש
משתתף בצער המשפחה.
יחד עם זאת אולי האזרחים יפסיקו להגיע לאזורים המסוכנים כאילו כלום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 19:08 
סמל אישי של המשתמש
המונדיאל הזה ממשיך להיות כל כך צפוי.
לפחות שמתי כסף שתהיה הארכה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 19:10 
סמל אישי של המשתמש
עכשיו כשיש להם את הגול אפשר סוף סוף לשרוק לסיום?

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 19:45 
ItaiH6 כתב:
עכשיו כשיש להם את הגול אפשר סוף סוף לשרוק לסיום?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 20:14 
סמל אישי של המשתמש
KingAlpaca כתב:
המונדיאל הזה ממשיך להיות כל כך צפוי.
לפחות שמתי כסף שתהיה הארכה.

איזה הערכה אחי. ברזיל גרמניה קלאסי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 22:09 
סמל אישי של המשתמש
dr.avi כתב:
בא לעשות מצווה ושילם על כך בחייו.

יהי זכרו ברוך :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 22:53 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
סומך כתב:
תמונה

עוכר ישראל.
הסכסוך הישראלי פלשתינאי התחיל ביום שבו נמצאו שלושת הגופות.

אז לצאת עם הסדר או בלי?

מי רוצה הסדר, אגב, מהמדוכאים והכבושים? החמאס? החמאס ככל הנראה לא רוצה הסדר. החמאס לא רצה הסדר עוד בתקופת הסכמי אוסלו ולכן החל בטקטיקת המחבלים המתאבדים שכל המטרה שלה היתה לפגוע בתהליך השלום.

אישית אני חושב שאין ברירה אלא לצאת חד צדדית. אבל אני לא ממש מבין בזה. יש חלקים בשמאל שחושבים שרק עם הסדר צריך לצאת, לא?

"למשחק מול מכבי הוד השרון חובה על הקבוצה להופיע עם הרכב משני שיאפשר להוד השרון לנצח ... ניצחון לא צפוי, יגדיל, באופן לא ספורטיבי, את סיכויי ההישארות שלה, על חשבון עירוני נהריה" בן קפלן, מבעלי הפועל אוסישקין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יולי 2014, 01:38 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
משתתף בצער המשפחה.

הכי גרועים הם האזרחים שמסכנים את חייהם כדי לחלק גרביים לחיילים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יולי 2014, 01:42 
סמל אישי של המשתמש
האם יינתן לקהל עונש בשל העידוד שלו?
http://news.walla.co.il/?w=/14/2765191
זעם בעולם: צופים בעזה מופגזת ואוכלים פופקורן
עיתונאי דני העלה לחשבון הטוויטר שלו תמונה שבה נראים לכאורה תושבי שדרות יושבים על גבעה וצופים בהנאה בתקיפות חיל האוויר ברצועה.
התגובות לא איחרו להגיע: "מוסר מעוות"

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: כמה כמה בצוק איתן
הודעהפורסם: 16 יולי 2014, 04:04 
סמל אישי של המשתמש
Lion Den כתב:

http://youtu.be/y8h1l2DpngQ

שיקאגו כתב:
אמיר כתב:
שיקאגו כתב:
אמיר כתב:
כשאתה לא תוקף, אתה מקבל ירי ברמה די קבועה (בין חד ספרתי גבוה לדו ספרתי נמוך, הכל לדרום).

זה לא נכון, הנתונים הם שונים.
מאז שחמאס עלה לשילטון ועד מבצע עופרת יצוקה, במשך שלוש שנים שזו תקופת זמן גדולה, חמאס היה יורה בין עשרות למאה+ מדי חודש, במשך שלוש שנים ובכל חודש, להוציא את תקופת הרגיעה שהייתה ב2008, חודשיים לאחר מבצע עפרת יצוקה אנחנו רואים ירידה בעשרות רבות של אחוזים למספרים שציינת- חד ספרתי גבוה לדו ספרתי נמוך. זו ירידה עצומה מהמצב שהיה לפני עפרת יצוקה.
לאחר עמוד ענן, שהיה מבצע יותר קטן משמעתית מעפרת יצוקה, אתה מקבל 13 חודשים היסטורים בהם חמאס יורה 63 רקטות שזו ירידה משמעותית מאוד מכל טפטוף שגרתי שידענו לפלח זמן רציני.
ראוי להוסיף שכל זה קורה כשהיכולות הרקטיות של החמאס בקו עליה גדול.
כמו שאתה קורא, המספרים מעידים שלאחר מבצעים רציניים החמאס מפחית בעשרות אחוזים את כמות הרקטות שהוא יורה בשגרה, ובאופן כללי מעולם לא חזר לירות בשגרה את אותן הכמויות שהיה יורה לפני עפרת יצוקה.

"אמיר כתב:
כמו כן, אם היה איזשהו אפקט מרתיע שדורש רענון זכרון למבצעים הגדולים האלו, היית מצפה שתהיה איזשהי קורלציה בין הזמן שעבר לבין התגובה של החמאס, אבל אין.
קח דוגמא פרטנית, שבועיים אחרי שצרבת להם את האמא של התודעה בעופרת יצוקה נהרג לך חייל ממטען צד, צה"ל בתגובה הפציץ מנהרות והחמאס, בנוהל, הביא 100 טילים על ישראל.

מאז עפרת יצוקה ועד 2011 חמאס לא ירה מספר תלת ספרתי של רקטות על ישראל, כמות חודשית שהייתה די שכיחה לפני המבצע.

ראוי להזכיר שהדיון לא עוסק סביב כדאיות מבצעים גדולים אלא סביב הטענה שלך שהמבצעים האלה לא משיגים כלום ואין להם שום השפעה.

אני אשאל אותך עוד פעם, תביא לי מקרה אחד שבו החמאס קם בבוקר ומדליק חצי מדינה על כלום או לחלופין, מקרה אחד שבו אתה חיסלת בכיר או הפצצת את עזה והם לא הגיבו בגלל ההרתעה.
אחד (יש אחד אגב, במלחמת האזרחים שלהם, בערך, זה היה מסובך שם).
אתה שוכח שב 2006 היית פחות או יותר במצב מלחמה שוטף איתם.

אבל אתה יודע מה, אני אלך לקראתך, בוא נגיד שהיה צריך את עופרת יצוקה בשביל ליצב את המצב, אני חושב שזו היתה גישה לא ממש מוצלחת (אבל כל הגישה של ישראל לחמאס היא לא ממש מצליחה להביא תוצאות טובות) אבל יאללה, כדי להתקדם נזרום איתך.
מה מאז?
הם מנסים לעשות פיגוע, אתה מסכל בכיר, הם יורים קצת, אתה יורה קצת יותר, לאחד הצדדים מתים קצת יותר מדי אנשים והופה, מלחמה מלחמה ורקטות על ב"ש.
מה לעזאזל אתה חושב שצוק איתן ישיג?
אתה חושב שאחריו אתה תוכל להפציץ אותם בלי שהם ירו על תל אביב?
אתה חושב שהם יפסיקו לירות על הדרום בשוטף?
אתה חושב שהם יפסיקו לעשות פיגועים?

ברור שגם אחרי המבצעים הללו לחמאס יש הגבולות האדומים שלו, זו לא הדרך היחידה שהרתעה יכולה לבוא לידי ביטוי.
ההרתעה באה לידי ביטוי בירידה של עשרות אחוזים בירי השוטף לדרום. זה מה שקרה אחרי עופרת יצוקה וזה מה שקרה אחרי עמוד ענן. אלא אם ממשלת ישראל חילקה אחרי כל מבצע כזה סוכריות לחמאס מתחת לשולחן בלא ידיעתנו, האפקט ההרתעתי בא לידי ביטוי בצורה הזו.

בכל הנוגע לצוק איתן, אני קורא את המציאות ככה שחמאס מושך את ישראל לסבב הסלמה כי במצב הנוכחי יש לו הרבה יותר מה להרוויח מלהפסיד.

בהסכמי הפסקת האש של עופרת יצוקה ועמוד ענן ישראל לא חילקה סוכריות מתחת לשולחן. היא עשתה את זה על השולחן ובגלוי. ההסכמים שיפרו באופן משמעותי את המצב של החמאס ושל כלל הפלסטינים, והחמאס ידע שירי עלול לנפץ את ההסכמות ומחוק את ההישגים שלהם. אנשים שיש להם מה להפסיד חושבים פעמיים לפני שהם יעשו משהו שיסכן את זה. כשאין להם מה להפסיד אין להם בעצם שום סיבה לא לירות.
כשהמדיניות של ישראל כלפי הרצועה היא לתת להם את היחס הכי גרוע בכל אספקט אפשרי כל עוד העולם מאפשר לה את זה, אין להם מה להפסיד.
כל הנסיונות ליצור "הרתעה" מזכירים את סצינת הסקילה מLife of Brian, כשהמוציא להורג משתמש באיום "You are only making it worse for yourself" נגד אדם שבין כה וכה עומד להיסקל למוות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יולי 2014, 05:13 
סמל אישי של המשתמש
https://mobile.twitter.com/qassamhebrew

לפי הודעת החמאס התוצאה היא 200-1 עם 1700 בעיטות לשער של הציונים.
אני רק שאלה. האם אזרח עזאתי תמים שנהרג בתאונת דרכים או בדרך אזרחית אחרת נכלל במניין?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: כמה כמה בצוק איתן
הודעהפורסם: 16 יולי 2014, 06:04 
סמל אישי של המשתמש
עזרא כתב:
el dudernio כתב:
משתתף בצער המשפחה.

הכי גרועים הם האזרחים שמסכנים את חייהם כדי לחלק גרביים לחיילים.

אתה סתם אדיוט,;-)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יולי 2014, 07:50 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
אדום נחמד כתב:
teknoboy כתב:
אדום נחמד כתב:

בוא ננסה את זה אחרת
טוב, ננסה אחרת,

רעיון טוב, כמו שעשינו עם ג'ומאייל בלבנון. תראה איך כבר שלושים שנה יש שם שקט, אפילו צפצוף לא שומעים.

אני תוהה אם אתה רציני או סתם מתחמק מלחשוב ברצינות..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יולי 2014, 12:23 
סמל אישי של המשתמש
Serp und Molot כתב:
https://mobile.twitter.com/qassamhebrew

לפי הודעת החמאס התוצאה היא 200-1 עם 1700 בעיטות לשער של הציונים.
אני רק שאלה. האם אזרח עזאתי תמים שנהרג בתאונת דרכים או בדרך אזרחית אחרת נכלל במניין?

אם אנחנו מאמינים למספרים הרשמיים, אז נראה שלא.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יולי 2014, 17:36 
אדום נחמד כתב:
teknoboy כתב:
אדום נחמד כתב:
teknoboy כתב:
אדום נחמד כתב:

בוא ננסה את זה אחרת
טוב, ננסה אחרת,

אני תוהה אם אתה רציני או סתם מתחמק מלחשוב ברצינות..

אני אנסה.
נחלק לשתי סוגיות:
1) איך צריך לסגת
2) איזה מעורבות, אם בכלל, צריכה להיות לישראל בזהות השליטים בקרב הפלסטינים (ואולי גם במדינות שכנות אחרות)

לגבי הסוגיה הראשונה, יש שתי עמדות
א) צריך לסגת, לא משנה מה נשאר מאחור (עיי חורבות כלשונך)
ב) צריך להשאיר מאחור תשתית סבירה (ואז יש שאלה מה זו תשתית סבירה - 5,000 דולר GDO לנפש? 10,000? 20,000?)
לטעמי כל יום של שליטה וכיבוש הוא נורא ואיום ולכן עדיף לסגת, גם אם לא נשארת מאחור תשתית סבירה

לגבי הסוגיה השניה,
אני לא חושב שאנחנו צריכים להמליך שליטים,
אני לא חושב שאנחנו צריכים לעזור לשליט "הנכון" לעלות
אני לא חושב שאנחנו צריכים להפריע או לא להפריע.
אתה מתעלם מהקונטקסט הכולל - תהליכים בחברה הפלסטינית קשורים באביב הערבי, באחים המוסלמים, בעיראק, באירן, בדאעש, ובהרבה דברים.
אני גורס שזה מעניין אותנו, אבל אנחנו לא צריכים להתערב בזה, כי מרבית הסיכויים שרק נפריע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יולי 2014, 17:42 
בנוסף, ההיסטוריה מלמדת שבלא מעט מקרים, מה שהעם הכבוש שונא יותר מהחזק שנתן לו בראש שלו, זה את השלטון שהחזק הזה ממליך אחריו.

מיותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יולי 2014, 17:49 
לא צריך להמליך שלטון. צריך שהם יבחרו את השלטון שלהם, משהו שלא קורה היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 453 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 16  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 8 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: