תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 20 יוני 2025, 14:22

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 453 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 16  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: כמה כמה בצוק איתן
הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 10:55 
סמל אישי של המשתמש
אמיר אם יש פחות משגרים נפגעה יכולת.
אם יש פחות טילים נפגעה יכולת.
אם יש פחות מפעל נפגעה היכולת.
אם יש פחות בן אדם שיש לו את הידע נפגעה יכולת.

רצון לצערי תמיד יהיה לחמאס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 11:07 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:

אז כמה הרוגים המבצע הזה חסך בצד הישראלי על פני השנים הקרובות?
מה היה ממוצע ההרוגים השנתי עד כה, ולכמה אתה צופה שהוא יירד?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 11:09 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:

אין שום ראייה שמבצעים כאלו מורידים את הירי השוטף שלהם בדרום, הם לא יורים עליך ב-100% מהיכולת שלהם.
וזה לא סתם שהאפקטיביות של התו"ל הנוכחי נמוכה, השימוש בו וההרג שהוא מביא רק מרחיק את הפתרון היחיד היחיד שכן יכול לעבוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 11:11 
אבל הייתה תקופה עכשיו (לפני המבצע) של שבוע שהם ירו יותר מהממוצע החודשי שלהם, וכדי להחזיר את המצב לכמות הנמוכה הרגילה תמיד יוצאים למבצע, רואים קצת דם, וחוזר חלילה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 11:11 
סמל אישי של המשתמש
ofri כתב:
ItaiH6 כתב:
ofri כתב:
אמיר כתב:
זה מצחיק כי רק 167 נהרגו, רובם אזרחים לא חמושים, ורק 30 ילדים ותינוק אחד.
לא מבין מה הפלשתינאים בוכים.

נחמד מאוד שאתה מדיף לאמין לארגון טרור או שמבחינתך הם לא ארגון טרור??
ולמה לשקר

אז אתה בעצם אומר שצה"ל זה ארגון טרור?
או ממשלת ישראל ועקב כך מדינת ישראל?

חס וחלילה מי שטוען את זה זה השמאל הקיצוני המסריח

אז אתה טוען שצה"ל וממשלת ישראל זה השמאל הקיצוני המסריח?

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 11:15 
NARKOTIKA כתב:
אבל הייתה תקופה עכשיו (לפני המבצע) של שבוע שהם ירו יותר מהממוצע החודשי שלהם, וכדי להחזיר את המצב לכמות הנמוכה הרגילה תמיד יוצאים למבצע, רואים קצת דם, וחוזר חלילה.

התקופה הזו היתה כתגובה למבצע חושו בנים בו צה"ל פעל לפרק את תשתיות החמאס בגדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 11:17 
סמל אישי של המשתמש
לא יודע כמה הרוגים אם בכלל המבצע חסך. אבל אני חושב שאסור לנו להתחיל לסחור בחיי אדם ומפתיע שמהשמאל מגיע הנושא הזה.
כן מבצעים זה לא פתרון אבל רוב האנשים שאני מכיר יעדיפו פעם בשנה להיות במקלטים שבוע ולא לברוח לשם כל שבוע זה ענין של שגרת חיים.
ולא אני לא טוען שבעזה השגרה תקינה היא ממש לא אבל מי שאמון על זה הוא החאמס.

דר"א עברו כבר שלוש שעות להפסקת האש ללא תקיפות ישראליות הירי על הדרום נמשך. מה צריך לעשות לדעתכם?

נערך לאחרונה על ידי el dudernio בתאריך 15 יולי 2014, 11:20, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 11:18 
נכון, אבל גם זה היה בתגובה לחטיפה שהייתה תגובה למשהו אחר.
היית במצב נתון של ירי מוגבר של רקטות וזאת הדרך להוריד אותו בצורה מהירה, אני לא מבין למה זה כזה מופרך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 11:19 
el dudernio כתב:
לא יודע כמה הרוגים אם בכלל המבצע חסך. אבל אני חושב שאסור לנו להתחיל לסחור בחיי אדם ומפתיע שמהשמאל מגיע הנושא הזה.
כן מבצעים זה לא פתרון אבל רוב האנשים שאני מכיר יעדיפו פעם בשנה להיות במקלטים שבוע ולא לברוח לשם כל שבוע זה ענין של שגרת חיים.

מה זה שמאל? אני מצביע מרצ ומבין למה יצאנו לסבב הזה, וכך גם התבטאו ראשי המפלגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 11:22 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
אמיר לא ענית על השאלה שלי.
אם יש או אין עוד תחמושת לחמאס זה לא משנה.
יש מצב נתון מה אתה עושה נותן הוראה לירות או לא?
אני מבין ממך שלא, וזה סבבה יד סיכוי שגם אני נותן את אותה הוראה, אבל תהיה כנה עם עצמך ותגיד לתושבי שדרות יכלתי להרוס להם טילים שיעופו אליכם בהמשך אבל לא עשיתי את זה כי אני מעדיף את הילדים שלכם עוד יום במרחבים הממוגנים על פני 3 ילדים הרוגים בעזה.

זה לא ממש רלוונטי כי גם פיצוץ המחסן הזה לא ימנע מילדי שדרות להיות עוד יום במרחבים הממוגנים.
לי אישית אין שום בעיה שימותו 200 ערבים ו200 יהודים היום אם זה יוביל לזה שהם יתקרבו להיות האחרונים. כמובן שלא זה המקרה ובגלל זה אני מתנגד למבצע "בזה כבר היינו" הזה.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 11:22 
NARKOTIKA כתב:
היית במצב נתון של ירי מוגבר של רקטות וזאת הדרך להוריד אותו בצורה מהירה, אני לא מבין למה זה כזה מופרך.

לא אמרתי מופרך, אבל אסור לנתק את זה מההקשר. כבר הוכיחו שחמאס מאחורי החטיפה אגב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 11:26 
אומרים שהם היו אנשי חמאס שפעלו עצמאית. תקפנו בעזה כי היינו עצבניים על החטיפה, הם ירו. רוצים לחזור אחורה למצב לפני החטיפה- עושים מבצע. ככה זה עובד פה. לא כוס התה שלי, אבל ככה זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 11:34 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
1. לא יודע כמה הרוגים אם בכלל המבצע חסך. אבל אני חושב שאסור לנו להתחיל לסחור בחיי אדם ומפתיע שמהשמאל מגיע הנושא הזה.
2. כן מבצעים זה לא פתרון אבל רוב האנשים שאני מכיר יעדיפו פעם בשנה להיות במקלטים שבוע ולא לברוח לשם כל שבוע זה ענין של שגרת חיים.

1. גם אני חושב שהמבצע הזה לא חסך חיי אדם ולא הפגזות של עוטף עזה. אם ככה למה העלית את "צמצום היכולת" כטיעון בעד המלחמונת הזאת?
2. הניסיון מוכיח שגם אחרי המבצע הם ירוצו למקלטים, אז מה הוא עוזר לך?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 11:35 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
ולא אני לא טוען שבעזה השגרה תקינה היא ממש לא אבל מי שאמון על זה הוא החאמס.

כולם "סוחרים בחיי אדם", כל הזמן.
הפצצת שטיח סטייל דרזדן תעצור את ירי הטילים לדרום.

el dudernio כתב:
דר"א עברו כבר שלוש שעות להפסקת האש ללא תקיפות ישראליות הירי על הדרום נמשך. מה צריך לעשות לדעתכם?

שאני אבין, אתה בה בטענות לאנשים שאומרים שהטקטיקה הזו לא עובדת בגלל שהיא לא עובדת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 11:42 
סמל אישי של המשתמש
NARKOTIKA כתב:

החטיפה הייתה בתגובה לכך שהיהודים חיים. אין ליהודים זכות לחיות ועל כך חטפו לנו 3 נערים ורצחו אותם.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 11:45 
אמיר כתב:
שיקאגו כתב:
אמיר כתב:
כשאתה לא תוקף, אתה מקבל ירי ברמה די קבועה (בין חד ספרתי גבוה לדו ספרתי נמוך, הכל לדרום).

זה לא נכון, הנתונים הם שונים.
מאז שחמאס עלה לשילטון ועד מבצע עופרת יצוקה, במשך שלוש שנים שזו תקופת זמן גדולה, חמאס היה יורה בין עשרות למאה+ מדי חודש, במשך שלוש שנים ובכל חודש, להוציא את תקופת הרגיעה שהייתה ב2008, חודשיים לאחר מבצע עפרת יצוקה אנחנו רואים ירידה בעשרות רבות של אחוזים למספרים שציינת- חד ספרתי גבוה לדו ספרתי נמוך. זו ירידה עצומה מהמצב שהיה לפני עפרת יצוקה.
לאחר עמוד ענן, שהיה מבצע יותר קטן משמעתית מעפרת יצוקה, אתה מקבל 13 חודשים היסטורים בהם חמאס יורה 63 רקטות שזו ירידה משמעותית מאוד מכל טפטוף שגרתי שידענו לפלח זמן רציני.
ראוי להוסיף שכל זה קורה כשהיכולות הרקטיות של החמאס בקו עליה גדול.
כמו שאתה קורא, המספרים מעידים שלאחר מבצעים רציניים החמאס מפחית בעשרות אחוזים את כמות הרקטות שהוא יורה בשגרה, ובאופן כללי מעולם לא חזר לירות בשגרה את אותן הכמויות שהיה יורה לפני עפרת יצוקה.

"אמיר כתב:
כמו כן, אם היה איזשהו אפקט מרתיע שדורש רענון זכרון למבצעים הגדולים האלו, היית מצפה שתהיה איזשהי קורלציה בין הזמן שעבר לבין התגובה של החמאס, אבל אין.
קח דוגמא פרטנית, שבועיים אחרי שצרבת להם את האמא של התודעה בעופרת יצוקה נהרג לך חייל ממטען צד, צה"ל בתגובה הפציץ מנהרות והחמאס, בנוהל, הביא 100 טילים על ישראל.

מאז עפרת יצוקה ועד 2011 חמאס לא ירה מספר תלת ספרתי של רקטות על ישראל, כמות חודשית שהייתה די שכיחה לפני המבצע.

ראוי להזכיר שהדיון לא עוסק סביב כדאיות מבצעים גדולים אלא סביב הטענה שלך שהמבצעים האלה לא משיגים כלום ואין להם שום השפעה.

אני אשאל אותך עוד פעם, תביא לי מקרה אחד שבו החמאס קם בבוקר ומדליק חצי מדינה על כלום או לחלופין, מקרה אחד שבו אתה חיסלת בכיר או הפצצת את עזה והם לא הגיבו בגלל ההרתעה.
אחד (יש אחד אגב, במלחמת האזרחים שלהם, בערך, זה היה מסובך שם).
אתה שוכח שב 2006 היית פחות או יותר במצב מלחמה שוטף איתם.

אבל אתה יודע מה, אני אלך לקראתך, בוא נגיד שהיה צריך את עופרת יצוקה בשביל ליצב את המצב, אני חושב שזו היתה גישה לא ממש מוצלחת (אבל כל הגישה של ישראל לחמאס היא לא ממש מצליחה להביא תוצאות טובות) אבל יאללה, כדי להתקדם נזרום איתך.
מה מאז?
הם מנסים לעשות פיגוע, אתה מסכל בכיר, הם יורים קצת, אתה יורה קצת יותר, לאחד הצדדים מתים קצת יותר מדי אנשים והופה, מלחמה מלחמה ורקטות על ב"ש.
מה לעזאזל אתה חושב שצוק איתן ישיג?
אתה חושב שאחריו אתה תוכל להפציץ אותם בלי שהם ירו על תל אביב?
אתה חושב שהם יפסיקו לירות על הדרום בשוטף?
אתה חושב שהם יפסיקו לעשות פיגועים?

ברור שגם אחרי המבצעים הללו לחמאס יש הגבולות האדומים שלו, זו לא הדרך היחידה שהרתעה יכולה לבוא לידי ביטוי.
ההרתעה באה לידי ביטוי בירידה של עשרות אחוזים בירי השוטף לדרום. זה מה שקרה אחרי עופרת יצוקה וזה מה שקרה אחרי עמוד ענן. אלא אם ממשלת ישראל חילקה אחרי כל מבצע כזה סוכריות לחמאס מתחת לשולחן בלא ידיעתנו, האפקט ההרתעתי בא לידי ביטוי בצורה הזו.

בכל הנוגע לצוק איתן, אני קורא את המציאות ככה שחמאס מושך את ישראל לסבב הסלמה כי במצב הנוכחי יש לו הרבה יותר מה להרוויח מלהפסיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 11:45 
אמיר כתב:
שיקאגו כתב:
אמיר כתב:
כשאתה לא תוקף, אתה מקבל ירי ברמה די קבועה (בין חד ספרתי גבוה לדו ספרתי נמוך, הכל לדרום).

זה לא נכון, הנתונים הם שונים.
מאז שחמאס עלה לשילטון ועד מבצע עופרת יצוקה, במשך שלוש שנים שזו תקופת זמן גדולה, חמאס היה יורה בין עשרות למאה+ מדי חודש, במשך שלוש שנים ובכל חודש, להוציא את תקופת הרגיעה שהייתה ב2008, חודשיים לאחר מבצע עפרת יצוקה אנחנו רואים ירידה בעשרות רבות של אחוזים למספרים שציינת- חד ספרתי גבוה לדו ספרתי נמוך. זו ירידה עצומה מהמצב שהיה לפני עפרת יצוקה.
לאחר עמוד ענן, שהיה מבצע יותר קטן משמעתית מעפרת יצוקה, אתה מקבל 13 חודשים היסטורים בהם חמאס יורה 63 רקטות שזו ירידה משמעותית מאוד מכל טפטוף שגרתי שידענו לפלח זמן רציני.
ראוי להוסיף שכל זה קורה כשהיכולות הרקטיות של החמאס בקו עליה גדול.
כמו שאתה קורא, המספרים מעידים שלאחר מבצעים רציניים החמאס מפחית בעשרות אחוזים את כמות הרקטות שהוא יורה בשגרה, ובאופן כללי מעולם לא חזר לירות בשגרה את אותן הכמויות שהיה יורה לפני עפרת יצוקה.

"אמיר כתב:
כמו כן, אם היה איזשהו אפקט מרתיע שדורש רענון זכרון למבצעים הגדולים האלו, היית מצפה שתהיה איזשהי קורלציה בין הזמן שעבר לבין התגובה של החמאס, אבל אין.
קח דוגמא פרטנית, שבועיים אחרי שצרבת להם את האמא של התודעה בעופרת יצוקה נהרג לך חייל ממטען צד, צה"ל בתגובה הפציץ מנהרות והחמאס, בנוהל, הביא 100 טילים על ישראל.

מאז עפרת יצוקה ועד 2011 חמאס לא ירה מספר תלת ספרתי של רקטות על ישראל, כמות חודשית שהייתה די שכיחה לפני המבצע.

ראוי להזכיר שהדיון לא עוסק סביב כדאיות מבצעים גדולים אלא סביב הטענה שלך שהמבצעים האלה לא משיגים כלום ואין להם שום השפעה.

אני אשאל אותך עוד פעם, תביא לי מקרה אחד שבו החמאס קם בבוקר ומדליק חצי מדינה על כלום או לחלופין, מקרה אחד שבו אתה חיסלת בכיר או הפצצת את עזה והם לא הגיבו בגלל ההרתעה.
אחד (יש אחד אגב, במלחמת האזרחים שלהם, בערך, זה היה מסובך שם).
אתה שוכח שב 2006 היית פחות או יותר במצב מלחמה שוטף איתם.

אבל אתה יודע מה, אני אלך לקראתך, בוא נגיד שהיה צריך את עופרת יצוקה בשביל ליצב את המצב, אני חושב שזו היתה גישה לא ממש מוצלחת (אבל כל הגישה של ישראל לחמאס היא לא ממש מצליחה להביא תוצאות טובות) אבל יאללה, כדי להתקדם נזרום איתך.
מה מאז?
הם מנסים לעשות פיגוע, אתה מסכל בכיר, הם יורים קצת, אתה יורה קצת יותר, לאחד הצדדים מתים קצת יותר מדי אנשים והופה, מלחמה מלחמה ורקטות על ב"ש.
מה לעזאזל אתה חושב שצוק איתן ישיג?
אתה חושב שאחריו אתה תוכל להפציץ אותם בלי שהם ירו על תל אביב?
אתה חושב שהם יפסיקו לירות על הדרום בשוטף?
אתה חושב שהם יפסיקו לעשות פיגועים?

ברור שגם אחרי המבצעים הללו לחמאס יש הגבולות האדומים שלו, זו לא הדרך היחידה שהרתעה יכולה לבוא לידי ביטוי.
ההרתעה באה לידי ביטוי בירידה של עשרות אחוזים בירי השוטף לדרום. זה מה שקרה אחרי עופרת יצוקה וזה מה שקרה אחרי עמוד ענן. אלא אם ממשלת ישראל חילקה אחרי כל מבצע כזה סוכריות לחמאס מתחת לשולחן בלא ידיעתנו, האפקט ההרתעתי בא לידי ביטוי בצורה הזו.

בכל הנוגע לצוק איתן, אני קורא את המציאות ככה שחמאס מושך את ישראל לסבב הסלמה כי במצב הנוכחי יש לו הרבה יותר מה להרוויח מלהפסיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 11:48 
סמל אישי של המשתמש
zink כתב:
NARKOTIKA כתב:

התקופה הזו היתה כתגובה למבצע חושו בנים בו צה"ל פעל לפרק את תשתיות החמאס בגדה.

אל תשכח שבמהלך המבצע הנ"ל הפצצנו מלא בעזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 11:51 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
NARKOTIKA כתב:

החטיפה הייתה בתגובה לכך שהיהודים חיים. אין ליהודים זכות לחיות ועל כך חטפו לנו 3 נערים ורצחו אותם.

החטיפה הייתה יוזמה מקומית, האירגון היחיד שלקח עליה אחריות היה איזה פלג של דאעש
המעצרים ההמוניים לא היו קשורים לחטיפה ולא באו כדי למצוא את הגפות שלהם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 11:56 
הטעות הבסיסית היא שכל משתתפי הדיון קונים את הרטוריקה של ממשלת ישראל כאילו ההפצצות על עזה נועדו להביא לשקט לתושבי הדרום ולפגוע משמעותית ביכולת של חמאס ושאר הארגונים לירות טילים לשטח ישראל. ואפילו עושים ויכוחים מגובים בסטטיסטיקות אם ההפצצות אפקטיביות או לא אפקטיביות, כאילו שזה משנה משהו.

המטרה של ההפצצות על עזה היא להגיב על ירי רקטות לשטח ישראל.

וזה לא משנה לצורך העניין אם ירי הרקטות בא בתגובה לפגיעה בפעילי חמאס בגדה, שבתגובה לרצח שלושת הנערים, שבתגובה לחיסול כלשהו בעזה, שבתגובה לפיגוע כלשהו בישראל, שבתגובה לכיבוש, שבתגובה לנכבה, שבתגובה לציונות, דזבין אבא בתרי זוזי חד גדיא.

כשיש רקטות על ישראל אפשר לעשות שלושה דברים
1) כלום
2) הפצצות ממוקדות (יחסית) מהאוויר
3) להרוג את כל הערבים סטייל דרזדן כהצעת אמיר
(אני אשמח לעוד אופציות כי הראש שלי ריק)

האופציה הראשונה קורית עד גבול מסוים (רקטה,שתיים,שלוש).
האופציה השלישית סבירה בעולמות של הצל ואריותיו
עכשיו יש את הוויכוח הטקטי לגבי האופציה השניה. כן בתים של מחבלים או לא בתים של מחבלים (כאילו שנשארו מטרות אחרי הסבבים הקודמים). להרוג 200 או להסתפק ב-100. להטיל פצצה אחת כל יום, או פצצה אחת כל שעה, או פצצה אחת כל דקה.

שוב, ההפצצות על עזה לא נועדו לייצר מטרה אמיתית בעולם - להשמיד את החמאס, להפסיק את הרקטות על ישראל, לעצור את הבנייה בהתנחלויות.

הן התגובה היחידה האפשרית (ושוב, אני אשמח לתגובות אחרות), למדינה שנמצאת (או הביאה את עצמה) למצב שיורים רקטות על יישוביה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 11:57 
Officer Barbrady כתב:
NARKOTIKA כתב:

החטיפה והרצח היו בתגובה לכך שהם שונאים יהודים בגלל שחלק מאיתנו מתעקשים לקחת להם את האדמה ולגור איתם בשכנות.

אידיאולוגית אתה והם מאוד קרובים. כל אחד בטוח בשלו, מכליל את הצד השני, ולא אכפת לו שהם ימותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 12:00 
סמל אישי של המשתמש
20 כתב:
רק שעובדתית זה ההיפך. הרקטות מעזה היו תגובה להתקפות חיל האוויר שם אחרי החטיפה.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 12:02 
סמל אישי של המשתמש
20 כתב:
הטעות הבסיסית היא שכל משתתפי הדיון קונים את הרטוריקה של ממשלת ישראל כאילו ההפצצות על עזה נועדו להביא לשקט לתושבי הדרום ולפגוע משמעותית ביכולת של חמאס ושאר הארגונים לירות טילים לשטח ישראל. ואפילו עושים ויכוחים מגובים בסטטיסטיקות אם ההפצצות אפקטיביות או לא אפקטיביות, כאילו שזה משנה משהו.

וזה לא משנה לצורך העניין אם ירי הרקטות בא בתגובה לפגיעה בפעילי חמאס בגדה, שבתגובה לרצח שלושת הנערים, שבתגובה לחיסול כלשהו בעזה, שבתגובה לפיגוע כלשהו בישראל, שבתגובה לכיבוש, שבתגובה לנכבה, שבתגובה לציונות, דזבין אבא בתרי זוזי חד גדיא.

כשיש רקטות על ישראל אפשר לעשות שלושה דברים
1) כלום
2) הפצצות ממוקדות (יחסית) מהאוויר
3) להרוג את כל הערבים סטייל דרזדן כהצעת אמיר
(אני אשמח לעוד אופציות כי הראש שלי ריק)

האופציה הראשונה קורית עד גבול מסוים (רקטה,שתיים,שלוש).
האופציה השלישית סבירה בעולמות של הצל ואריותיו
עכשיו יש את הוויכוח הטקטי לגבי האופציה השניה. כן בתים של מחבלים או לא בתים של מחבלים (כאילו שנשארו מטרות אחרי הסבבים הקודמים). להרוג 200 או להסתפק ב-100. להטיל פצצה אחת כל יום, או פצצה אחת כל שעה, או פצצה אחת כל דקה.

שוב, ההפצצות על עזה לא נועדו לייצר מטרה אמיתית בעולם - להשמיד את החמאס, להפסיק את הרקטות על ישראל, לעצור את הבנייה בהתנחלויות.

הן התגובה היחידה האפשרית (ושוב, אני אשמח לתגובות אחרות), למדינה שנמצאת (או הביאה את עצמה) למצב שיורים רקטות על יישוביה

קודם כל, אתה כמובן צודק בזה שמדובר בנקמה או בניסיון לספק את הדרישה לנקמה, ולא במהלך שיש לו תכלית אמיתית.
לגבי מה לעשות - נראה שגישת "ניהול הסכסוך" קצת פשטה את הרגל, אולי הגיע הזמן לנסות את הגישה של פתרון הסכסוך.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 12:06 
החמאס לא יתפרק מנשקו מרצון והרי בסוף כן נצטרך קרקעית לעזה(לעיר).העולם יתן לנו גב רק אם יהיה פה איזה תהליך מדיני באיו"ש,בדיוק כמו שהיה עם אולמרט(עזה הופגזה ברמות של דרזדן והאו"ם מחא לו כפיים).אבל כל עוד התולעת הזאת בהנהגה,חבל על הזמן של כולם.עדיף לא להרים מטוס אחד באוויר,חבל על הכסף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 12:07 
סמל אישי של המשתמש
JR12 כתב:
החמאס לא יתפרק מנשקו מרצון והרי בסוף כן נצטרך קרקעית לעזה(לעיר).העולם יתן לנו גב רק אם יהיה פה איזה תהליך מדיני באיו"ש,בדיוק כמו שהיה עם אולמרט(עזה הופגזה ברמות של דרזדן והאו"ם מחא לו כפיים).אבל כל עוד התולעת הזאת בהנהגה,חבל על הזמן של כולם.עדיף לא להרים מטוס אחד באוויר,חבל על הכסף.

לא בטוח שהרעיון של לקיים תהליך מדיני עם הפלסטינאים תוך כדי שאתה נכנס קרקעית לעזה הולך לעבוד.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 12:07 
סמל אישי של המשתמש
חמאס מחזיק את מדינת ישראל מערוותה, מכניס את מדינת ישראל למעגל בלתי נגמר של תצוגות "תכלית".

שווין, גם ככה אין פה באמת תקומה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 12:11 
its-sick כתב:
20 כתב:

אתה כמובן צודק, אבל זה לא משנה כלום.
כמו שכתבתי, זה לא משנה מה קדם למה, דזבין אבא בתרי זוזי, ברגע שיש ירי מסיבי יחסית של רקטות לישראל, ישראל צריכה להגיב.

וטקנובוי, אתה כמובן צודק. יש הרבה דברים שישראל יכולה לעשות בשוטף.
אני, לצערי, לא רואה דרך לפתור את הסכסוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 12:13 
סמל אישי של המשתמש
שיקאגו כתב:

אחרי עמוד ענן היה לך שקט של שלושה חודשים, אבל לא בגלל שצרבת להם ההרתעה, אלא בגלל שלמרות שלא מדברים עם החמאס, הגעת איתם להסכם הפסקת אש (בעד ויתורים ישראליים).
כשהסכם הפסקת האש התפרק (שזה תמיד אותו דבר, קצת חיסולים ממוקדים ,קצת פיגועים, קצת ירי על מנהרות) חזרת לקבל אותה כמות של טילים שקיבלת לפני זה.

אני אשאל אותך עוד פעם - תביא לי מקרה שבו הם סתם התחילו בירי מסיבי או לחילופין לא הגיבו בירי מסיבי על תקיפה ישראלית או חיסול של בכיר בחמאס.
או אם לא בא לך לנבור בנתונים היסטורים באתר המעפן של השב"כ, אפשר לחכות חודש ולראת מה יקרה אחרי המבצע הזה.
אולי הוא מיוחד.
בטוח יש לו את השם הכי עוצמתי מכולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 12:17 
סמל אישי של המשתמש
20 כתב:
its-sick כתב:
20 כתב:

כמו שכתבתי, זה לא משנה מה קדם למה, דזבין אבא בתרי זוזי, ברגע שיש ירי מסיבי יחסית של רקטות לישראל, ישראל צריכה להגיב.

אם אנחנו מודים שזה סתם למטרות נקמה וזה לא משהו שמשיג שום דבר (ואני כמובן מסכים איתך), אז באמת כדאי למצוא דרך שהורגת פחות ילדים.

בכל מקרה, לדעתי צריך להכנס לשיחות עם החמאס על הפסקת אש זמנית ולהוריד את המצור על עזה, שמת אותם במצב שאין להם כמעט מה להפסיד וראינו שזה לא מונע מהם יכולת לירות עליך.
אם המצב הדרך היחידה שישראל יכולה להתקיים היא להחזיק מיליוני אנשים בלי זכויות אדם בסיסיות אז באמת צודקים שונאי ישראל ואין לה זכות קיום.
אבל אני לא חושב שזה המקרה.

נערך לאחרונה על ידי אמיר בתאריך 15 יולי 2014, 12:24, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יולי 2014, 12:21 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
20 כתב:
its-sick כתב:
20 כתב:

אם אנחנו מודים שזה סתם למטרות נקמה וזה לא משהו שמשיג שום דבר (ואני כמובן מסכים איתך), אז באמת כדאי למצוא דרך שהורגת פחות ילדים.

אבל אז הקטע של הנקמה יהיה הרבה פחות מרשים.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 453 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 16  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: