אדום מטלי כתב:
איפה אתה רואה את התהליך המאד מסוכן שאתה מצביע עליו? בזה שטיפש אחד בחר לצטט פסוקים מהתנ"ך כדי לרתום את אדוני לעזרה במלחמה?
שוב, לא רואה בזה שוני מ"אלוהים ברך את אמריקה".
להגיד לך שאין סכנה לכהנא 2 או מחתרת יהודית? ברור שיש, ואולי היא מתגברת. אלו פסיכים שלוקחים כוון, ורותמים את היהדות לכוון שלהם. אני לא יכול להגיד שאני לא מפחד מזה, אבל זה לא נראה לי קשר בכלום למכתב הזה או לפרשנות דה פקטו של היהדות לדיני מלחמה בספר דברים.
ניסיתי להסביר פה בפרטים איפה אני רואה את התהליך המסוכן.
אם אתה לא חושב שזה שמפקדים בהצ"ל מתייחסים למה שוקרה בעזה כמחלמת קודש זה בעייתי, או לחלופין חושב שכשהם מדברים על מלחמת קודש הם מדברים על משהו אחר ממה שכתוב בתורה והפרשנות שמלמדים אותה עליה, זו בהחלט זכותך.
אני מקווה שאתה צודק.
ואלוהים ברך את אמריקה הוא לא טקסט דתי, הוא שיר, והוא לא קורא למלחמה, אלא לסיום העבדות (בגרסא המקורית), ככה שלא, הוא לא כזה מטריד בשום צורה, אולי אם אתה בעד עבדות.
האנשים בארה"ב שמדברים על מלחמת קודש מפחידים אותי מאד, אני לא חושב שיש הרבה יותר מדי כאלו בעמדות פיקוד, וזה דיון נפרד בלי קשר.
MANDALA כתב:
לא מבין מה הבעיה שלחייל יש מוטיבציה להילחם באויב בשם אלוקים ?
מה זה שונה מאדם שנלחם באויב בשם המוסר במין קטע של 'לתקן עולם' וכאלה ?
אני מבין את הבעייתיות ש*מפקד מספר את זה לחייליו* שחלקם לא מאמינים בתנ"ך או באלוקים בכלל, אבל מפה ועד להגיד שזה מסוכן- רחוק לפי דעתי.
זה נראה מין נסיון לסרס את הדת.
לגבי הפחד המתמיד הזה שפתאום כל הדתיים יקבלו ג'ננה ויתחילו להרוג את כל הכופרים, מבין אתכם, וואלה דתיים הם כן חלק גדול מהמדינה (ותכל'ס הם רק יגדלו), אבל כל עוד תמשיכו בגישה הזאת תצטרכו לחיות עם זה. (אל דאגה, אני מבטיח לך בביטחון רב שזה לא יקרה). או שפשוט תעשו מעשה טקנו ותהגרו.
אגב אמיר, אורות המלחמה, טוב שלא הבאת ספרון יותר קטן שבקושי לומדים אותו שבכלל לא מדבר על מלחמות ישראל ( לפחות לא כמרכיב עיקרי) אלא יותר כתגובה למלחמת העולם הראשונה שהייתה זמן קצר לפני כתיבת הספר.
וכן, יש בהחלט פחד שישראל תתחיל לנהל לה מלחמות דת, אני חושב שבאמת אפשר לסגור את הבאסטה אם נגיע לזה.
אנשים טועים לפעמים לחשוב שהסכסוך הישראלי ערבי הוא סיכסוך דתי.
הוא לא.
מקורותיו - ציונות, קולוניאליזם, פאן ערביזם - כולן תנועות חילוניות, האספט הדתי בחלט קיים, אבל זה בגדול משהו שתפס טרמפ על הסכסוך. ולדעתי, סיכסוך שאשכרה יהפוך לדתי, קרי מלחמת קודש של יהודים מול ערבים הוא לא פתיר.
וכן, זו אחת הסיבות שלקחתי את הרגליים ועפתי מפה. ההחלטה הכי טובה שקיבלתי בחיים שלי.
ואני די סגור שמלמדים את הרב קוק בישיבת אור עציון, וכתביו (כולל אורות המלחמה) מהווים חלק חשוב מאד מאד בבסיס התיאולוגי שמתייחס אל כיבוש הארץ ומפעל ההתנחלות כמלחמת מצווה.