קצת ארוך, סליחה מי שהיה בנתניה מבין – הכדורגל כנביא כל מי ששמע על הרדיוס שקיבלנו, אוהדי הפועל לשחק בנתניה, חשב שזה עונש מוצדק, אבל הביצוע אפעס... מכל הקבוצות שיש לקבל את ביטר בנתניה זו טפשות וחוסר ניהול של ההתאחדות. כל מי שמבין קצת בכדורגל ומגרשים, בקהל ובדרכי יציאה, ידע שהולכות להיות מכות במשחק הזה, שבוע לפני, אמרתי לכל מי שהיה מוכן לשמוע, הולכות להיות מכות במשחק הזה, יהיו פצועים, זה לא שמשחק רגיל של הפועל תל אביב מול ביטר נגמר רגוע, אבל להביא את המשחק הזה למקום שבו יש דרך גישה אחת ודרך יציאה אחת זה כמו להזמין התנגשויות. שבוע וחצי לפני כבר התריע כל מי שעיניו בראשו על המהומות שיתחוללו, דיברו עם האנשים הנכונים, ניסו לדחות, אבל כלום. לפחות שיוציאו אותנו קודם הייתה הקריאה, לא רק בשביל הצדק שבו אנחנו נתקעים שעה וחצי אחרי משחק בטדי עד שהקהל של ביטר יתפזר, אלא בגלל שהקהל של הפועל (ברובו) מורכב ממשפחות, מגברים, נשים, ילדים שרוצים לחזור הביתה בשלום, המיעוט הקטן שמחפש צרות ימצא אותן גם בלי משחק כזה. אבל המשטרה החליטה להוציא קודם את אוהדי ביטר, מכיוון שאוהדי ביטר שהגיעו למשחק חיפשו את המהומות והמכות, הם לא התפזרו ונשארו בחניון ה"מאובטח" שהוגדר כחניון "רק לאוהדי הפועל", הם ישבו בחניון עם הוודקה רד בול ואלות מתקפלות וקיללו וגידפו וחיפשו את המכות. ההפגנה ביום שבת הייתה משהו דומה, לפני שבועיים הגיע חבר שלי מאנגליה, הוא היה מזועזע מההומור השחור שלי ושל עוד חבר, מה שנהיה דרך התמודדות כמעט יחידה עם המצב הלא הגיוני הזה, הוא הגיע בדיוק אחרי שגילו שילד ירושלמי נרצח, אבל עדיין בתקופה שכל מיני שמועות רצו מסביב לרצח (למרות שלמשטרה כבר היה סרט שמוכיח מי בדיוק חטף אותו). הוא שאל אותי אם אני אלך להפגנה בשבת, וקיווה שלא יאבד המומנטום עד אז. תמימות של חו"ל. כל מי שמבין עניין במנטליות הישראלית החדשה יודע שאין מומנטום לשמאל, אין כיוון, אין מנהיגים, אין אופציה, יש בכיינות והתלהמות, יש ממים והתרסה בוטה, יש התקרבנות וכל מיני שגעון גדלות שאם רק הרוב ייצא מהבית אנחנו גדולים מהימין. כל מי שיודע לאן הרוח נושבת מבין שהיס"מ יסכל את האפשרות להפגין, הוא יימצא את הדרך להרביץ למובילי ההפגנה, ואם לא פשוט ייתן לקבוצה של קיצונים חמומים את האפשרות לעשות את העבודה בשבילו. אמרתי לחבר היקר שלי, שאני לא כל כך מעוניין לקבל מכות מהיס"מ ומהימין הקיצוני, בטח לא בשביל הפגנה חסרת טעם שלא תזיז כלום, בטח לא עם אנשים שיילכו לסוכת האבלים של מוחמד אבו חדיר בלי למצמץ, אבל לא יחשבו אפילו לשנייה ללכת לסוכה של גלעד, נפתלי והשלישי. וכל הציניות הזאת שכל הזמן מסביבנו, להחתים את דמארי כשברור שהוא לא ישחק השנה רק בשביל למכור מנויים, להסתיר את העניין הקטן הזה שהחטופים בסבירות של 99% נרצחו ולערוך אסיפות תפילה למענם, להסתיר את הרוצחים של הילד (שנפגשו דרך ביטר לפי מקורות זרים) עד שאפשר להוציא ששלי דדון נרצחה על רקע לאומני, ולצאת למבצע שיכבה את האש של ההסתה והגזענות ויאחד את כולנו מסביב להרג של האויב. אבל כל מי שטאטא את האלימות בקרב הנוער שלנו, כל מי ששתק בזמן שהגזענים מי-ם תקפו פעם אחר פעם, נערים ערבים בשירותים, מוכרים בקניון מלחה, אשה בת 68 שיצאה למחות נגד הקריאות הגזעניות, נהג אוטובוס של קבוצה יריבה וקריעת הקוראן שלו, אוטובוס של קבוצת נוער של היריבים, זריקת בקבוק על חייל. כל מי ששתק בזמן שאוהדים של הקבוצה שלו קיללו את אחד מהשחקנים שלו על רקע מוצאם, ציירו כתובות נגדו בגלל שהוא ערבי, איימו עליו, הרביצו לשחקן נוסף במהלך משחק בגלל שהוא מוסלמי, ובכל משחק שלהם מושמעות קריאות נגד ערבים, שלא יתפלא שבזמן שהוא טמן את הראש בחול גדלו אותם עשבים שוטים שעכשיו מפזרים הפגנות ומפזרים אנשים שחושבים אחרת מהם באמצעים אלימים מאוד בחסות היס"מ. אין פה שמאל אמיתי, אין פה מרכז, יש פה ימין קיצוני ושמאל סהרורי ולצערי הרב אין פה תקווה.
|