תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 20 יוני 2025, 17:15

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 38 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: מכירת רכב וקניית שניים
הודעהפורסם: 29 יוני 2014, 23:31 
היו לנו שתי מכוניות במשפחה - אחת מהעבודה ואחת אישית שלנו. כעת זאת של העבודה נלקחת מאיתנו, ואנחנו מתכננים למכור את האישית שלנו ולקנות במקומה שתי מכוניות זולות יותר.

המכונית שאנחנו מעוניינים למכור שווה בערך 85,000, ואנחנו מעוניינים לקנות שתי מכוניות - ב 30,000-40,000 כל אחת.

לגבי המכירה - כיצד כדאי למכור אותה? האם פשוט לפרסם ביד 2? כיצד נזהרים מפני נוכלים / רמאויות למיניהן?

לגבי הקנייה - חשבנו לקנות את שתי המכוניות מחברת רכב, כגון קל אוטו. יש לציין שהכי חשוב לנו שנקבל מכוניות שאינן בעייתיות ושמצבן טוב, ואנחנו חושבים שבהיבט הזה קנייה מחברה כזאת מספקת מעין ביטחון.
האם זה מומלץ? מהם היתרונות והחסרונות של מהלך כזה?

בתודה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: מכירת רכב וקניית שניים
הודעהפורסם: 30 יוני 2014, 05:29 
סמל אישי של המשתמש
תיזהר מנוכלים בקנייה, לא במכירה. במכירה כל הקלפים אצלך, אתה דורש מחיר ואתה יודע את ערך הסחורה.
בקנייה יכולים לרמות אותך עם רכב במצב הרבה פחות טוב ממה שנראה, גם בבדיקות. גם בחברות הליסינג מרמים, אבל רק בקטנה, לכן כנראה שבאמת הכי בטוח לקנות אצלן רכבים במחירים הללו.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 יוני 2014, 07:13 
סמל אישי של המשתמש
אני בדעה שכל ה"חברות" היפות האלה רמאיות הרבה יותר מהאנשים הפרטיים.

אבל זה אני..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 יוני 2014, 10:02 
במכירה - תפרסם ביד 2, וב WINWIN.
כאשר אתה מוכר את הרכב - כמובן לעשות יחד עם הקונה העברת בעלות רק תמורת מזומן (תבדוק בבנק לפני שלא מזויף) או באמצעות ערבות בנקאית (וגם אז עדיף להתקשר לבנק לפני לשאול האם הערבות בסדר), בנוסף צלם את תעודת הזהות של הקונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 יוני 2014, 10:17 
סמל אישי של המשתמש
בהנחה ואף אחד לא יביא לו 80 אלף במזומן הפתרון הכי טוב זה שיק בנקאי שזה באנקר.
בכל מקרה,תמכור לבד את הרכב.
כל הטרייד אין האלה הם שוחטים במחיר.
אפילו במחיר שייקח לך קצת יותר זמן וקצת פחות נוח.
דבר נוסף - השוק מוצף ברכב יד 2 וחברות הליסינג מורידיות את השוק למחירי זנות,,ככה שתהיה מוכן לספוג ירידה לא קטנה מ"מחיר המחירון" שהיום די שווה לתחת.

בקשר לקניית רכב מהחברות האלה,צריך לבדוק טוב את הרכב הרצוי במכון בדיקה מטעמך,ולא להסתמך על הדפי בדיקה שהם מראים לך שהם בודקים רכבים בסיטונאות.
בסה"כ מדובר פה בחברות רציניות ואף אחד לא יימכור לך רכב שמחבור מ2 חלקים שונים כמו איזה סוחרי רכב פרטיים,אבל עדיין צריך להיות עירניים.
מאמין שבקניית 2 רכבים תקבל הנהחה אפילו יורת יפה מאשר קונה של רכב אחד,ופה הכוח בידיים שלך.
תיגש למתחם גלילות שבו מרוכזים כל החברות האלה,תעשה סקירה קצרה של האופציות העומדות לרשותך,ותתחיל להתגלגל עד שתיפול על משהו לטעמך.
אני אישית קניתי את הרכב שלי מאחת החברות במתחם ועד עכשיו בלי עין הרע הרכב לא רגע שנייה של מוסך,פרט לטיפול תקופותי שקיבלתי מהם בזמן הקנייה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 יוני 2014, 10:49 
תודה על העצות, אבל איך בפועל אני בודק את הרכב של החברות הללו במכון מטעמי? הרי הם לא ייתנו לי לקחת אותו...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 יוני 2014, 10:51 
סמל אישי של המשתמש
פלסטר כתב:
תודה על העצות, אבל איך בפועל אני בודק את הרכב של החברות הללו במכון מטעמי? הרי הם לא ייתנו לי לקחת אותו...

בטח שכן.
אתה קובע איתם שעה ואתה מגיע אליהם ונוסע עם נציג מטעמם למכון בדיקה מטעמך/מוסך אמין שבו אתה רוצה לבדוק את הרכב.
לבד כמובן הם לא ייתנו לך לקחת אותו,אם על זה דיברת....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 יוני 2014, 11:00 
פלסטר כתב:

אני קניתי מקרסו טרייד אין והם היו בסדר גמור.
כעקרון הרכב נלקח לבדיקה על חשבונך. במכון שאתה בוחר אותו, ואחר כך אתה יכול להחליט. הם גם קנו ממני את הרכב הקודם (ולקחו אותו לבדיקה על חשבונם)
מה שטוב בקנייה מחברות כאלה זה שחלקן נותנות אחריות לשנה (יש כאלה ליותר) ואתה מקבל רכב במצב יחסית טוב.
המינוס הוא שלעתים הרכב יכול להיות עם קילומטראז גבוה (אבל יש מגוון של רכבים ואתה יכול לבחור. אני קניתי מקרסו רכב עם קילומטראז מאוד נמוך).
לא יודע, לדעתי עדיף לקנות מהחברות האלה (הגדולות) מאשר מפלוני שאתה לא יודע מה ומי ואחרי שקנית אין לך שום כתובת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 יוני 2014, 12:29 
סמל אישי של המשתמש
לגבי מכירה באמת מה שחשוב זה לראות שמקבלים מלוא התמורה לפני ההעברה ולא להשאיר את הקונה לבד עם הרכב ללא השגחה

לגבי קנייה כמו שאמרו לרוב בחברות המחיר יהיה נמוך יותר אך עם קילומטראז גבוה ,שים לב שלרוב מכונית נמכרת מליסינג או השכרה בדיוק לפני טיפול גדול או טסט אל תחסוך בבדיקה ועדיף במכון שאתה מכיר
כמו כן אם נאמר שהרכב עבר תאונת פח קטנה תבקש לראות את פירוט הפגיעה זה מופיע להם במחשב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 יוני 2014, 13:07 
שוב תודה לכולם על התשובות...

הייתי עכשיו בקל אוטו, ואכן ישנה את הבעיה שאמרתם - קילומטראז' גבוה.. אז אני מתלבט מה לעשות.

מצד שני, ליד הבית שלי יש רכב שמוצע למכירה, פז'ו 307 שנת 2002 עם קילומטראז' נמוך - 67,000. המחיר שהוא רוצה זה 17,000.

הוא טוען שהוא ביצע את כל הטיפולים והחליף שם דברים ושיש לו את כל הניירת. האמת שבהתחלה בכלל לא רציתי להגיע לכיוונים כאלו של מחירים כי זה בד"כ מעיד על מכוניות לא טובות, אבל אבא שלי מתלהב מזה.

מה דעתכם? שווה בדיקה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 יוני 2014, 13:13 
סמל אישי של המשתמש
פלסטר כתב:

הייתי עכשיו בקל אוטו, ואכן ישנה את הבעיה שאמרתם - קילומטראז' גבוה.. אז אני מתלבט מה לעשות.

מצד שני, ליד הבית שלי יש רכב שמוצע למכירה, פז'ו 307 שנת 2002 עם קילומטראז' נמוך - 67,000. המחיר שהוא רוצה זה 17,000.

הוא טוען שהוא ביצע את כל הטיפולים והחליף שם דברים ושיש לו את כל הניירת. האמת שבהתחלה בכלל לא רציתי להגיע לכיוונים כאלו של מחירים כי זה בד"כ מעיד על מכוניות לא טובות, אבל אבא שלי מתלהב מזה.

מה דעתכם? שווה בדיקה?

מצד אחד קילמוטראז באמת נמוך (אפילו מדי הייתי אומר) ומצד שני רכב תכף בן 13
צריך לראות מה מצב הבלאי ואולי להתייעץ עם בעל מקצוע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 יוני 2014, 13:18 
r200 כתב:
פלסטר כתב:

מה דעתכם? שווה בדיקה?

מצד אחד קילמוטראז באמת נמוך (אפילו מדי הייתי אומר) ומצד שני רכב תכף בן 13
צריך לראות מה מצב הבלאי ואולי להתייעץ עם בעל מקצוע

בדיקה לא תכסה אותי בקטע הזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 יוני 2014, 13:27 
תראה, אני לא מומחה ברכבים, אבל השאלה היא מה עדיף לך. רכב ישן עם קילומטראז' נמוך או רכב חדש הרבה יותר עם קילומטראז' גבוה?
זה גם עניין של תחושה. אותי קצת מפחיד לקנות מאדם פרטי. אני מכיר אנשים שקנו מחברות כאלה רכבים עם קילומטראז' יחסית גבוה והם מאוד מרוצים כי מדובר ברכב הרבה יותר חדיש. וזה שרכב נסע הרבה לא בהכרח אומר שקרעו אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 יוני 2014, 13:44 
סמל אישי של המשתמש
אני קניתי רכב עם קילומטרז גבוה בידיעה שאני לא נוסע הרבה בשנה ותוך שנתיים-שלוש אני אאזן אותו למצב סביר,והרכב כמו שאמרתי עובד פרפקט בלי עין הרע.
הרכבים של היום בנויים בצורה שהם יכולים לסוע את ה200-250 אלף ק"מ בשקט בלי שום בעיה רצינית (לא מדבר על תחזוקה שוטפת שזה כל רכב עובר).
שוב,זה תלוי כל אחד לפי הצרכים שלו,ולאחד שנוסע הרבה ברכב לא בטוח שהכי משתלם לקחת רכב שהוא כבר מראש עם ק"מ גבוה.
ובלי שום קשר,לקחת פג'ו בת 13,גם עם היא עם 20000 ק"מ זאת חתיכת התאבדות כלכלית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 יוני 2014, 13:47 
אוקיי, אז בגדול אני מבין שיש כאן המלצה יחסית גורפת לקנות מהחברות הללו.

נראה לי שאלך לגלילות כמו שמישהו כאן הציע ונראה עוד הצעות מעבר למה שקל אוטו הציעו.

אם יש עצות או המלצות נוספות אשמח לשמוע.

תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 יוני 2014, 15:44 
סמל אישי של המשתמש
אם אתה מצליח לקנות יד 1 זה הכי טוב כי אז אתה לא צריך להתחקות איזה ידיים האוטו עבר
וגם תקבל יומן טיפולים לפחות של השנים הראשונות שממנו אתה יכול לדלות המון מידע חשוב.

שכן שלי קנה פיג'ו בת 6 עם 90000 בשעון.
המוכר לא זכר מתי החליפו טיימינג אז הוא התקשר למוסך שבו טופל הרכב ומפה לשם סיפרו לו
שכבר לפני שנתיים הרכב עשה 110000...
הוא סגר את הסיפור מול המוכר עם פיצוי.
אח"כ בדיעבד הוא גילה במכסה המנוע מדבקה של - "הטיפול הבא: 100000", כמובן עם תאריך ישן.
לך תדע כמה האוטו באמת עשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 יוני 2014, 16:00 
dr.avi כתב:
אם אתה מצליח לקנות יד 1 זה הכי טוב כי אז אתה לא צריך להתחקות איזה ידיים האוטו עבר
וגם תקבל יומן טיפולים לפחות של השנים הראשונות שממנו אתה יכול לדלות המון מידע חשוב.

המוכר לא זכר מתי החליפו טיימינג אז הוא התקשר למוסך שבו טופל הרכב ומפה לשם סיפרו לו
אח"כ בדיעבד הוא גילה במכסה המנוע מדבקה של - "הטיפול הבא: 100000", כמובן עם תאריך ישן.

מה, יש זיופים של קילומטראז'?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 30 יוני 2014, 16:09 
מה פתאום, גם אין כל כך הרבה רופאים בארץ ; )

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 יוני 2014, 17:14 
פלסטר כתב:
dr.avi כתב:

מה, יש זיופים של קילומטראז'?

האמת, דיי נדיר.
בכל אופן אם אתה קונה רכב מאדם פרטי, לך תתרשם מהרכב וגם מהאדם, תשאל שאלות (גם אם אתה לא מבין ברכבים)
תבקש נסיעת מבחן, קח את הרכב לבדיקה במכון שאתה מחליט עליו.
וכמובן תתקשר למוסך ותבקש לראות היסטוריית טיפולים.
אם יש לך מוסך שאתה מכיר טוב, תבקש גם מהם להעיף מבט על הרכב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 30 יוני 2014, 18:12 
סמל אישי של המשתמש
גם אני פעם בבדיקה במוסך גיליתי ששיחקו עם הקילומטרז' עם רכב ששקלתי לקנות. לא נראה לי זה כזה נדיר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 יוני 2014, 18:28 
סמל אישי של המשתמש
בשנה האחרונה מופיע קילמוטראז ברישיון בזמן הטסט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 יוני 2014, 20:18 
לא הייתי מודע לתופעה. מה עושים אם אין מוסך שמכירים? לסמוך על ההיסטוריית טיפולים של המוסך שבו האוטו מטופל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 יוני 2014, 20:27 
פלסטר כתב:
לא הייתי מודע לתופעה. מה עושים אם אין מוסך שמכירים? לסמוך על ההיסטוריית טיפולים של המוסך שבו האוטו מטופל?

היסטוריית טיפולים יכולה להעיד גם על הקילומטראז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 יולי 2014, 09:24 
סמל אישי של המשתמש
פלסטר כתב:

לרוב החברות האלה מטפלות בזמן את הטיפולים השגרתיים,ובד"כ הם מקפידות על העניין ומבצעות אותו בצורה טובה ואפילו במוסכים מורשים במידת הצורך.
ונדירים המקרים אם בכלל שחברה מחברות הליסינג תזייף קילומטראז',אז אם אתה הולך עליהם אתה יכול להיות רגוע.
בגזרת הבעלות הפרטית זה קצת יותר בעייתי לבדוק,אבל אם אתה הולך למוסכניק מטעמך,אני מאמין שהוא יוכל להעיד על מצבו של האוטו והם "שיחקו" בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 יולי 2014, 11:50 
אחלה, שוב תודה לכולם.

בכל מקרה החלטתי ללכת היום לסיבוב במתחם של גלילות ולראות את כל האופציות.

לאחר מכן אצטרך להחליט על מה אני הולך והאם על אדם פרטי או על החברות הללו.

אעדכן ואפנה אליכם להתייעצויות נוספות בהמשך :) תודה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 יולי 2014, 12:02 
אז ככה - עשיתי סבב במתחם גלילות, ולהלן תמצית של התוצאות (מסודר מהמחיר הגבוה לנמוך) :

- אוטו סנטר : פז'ו 308 שנת 2008 מנוע 1600 140 כ"ס 61,000K , יד 1 פרטית => 43,000 ש"ח

- אלדן : רנו קליאו שנת 2010 מנוע 1600 92,000K, יד 1 מהשכרה, 3 שנים אחריות (שנה 1 הכל, שנה 2+3 מנוע וגיר) => 42,000 ש"ח

- BUDJET : מאזדה 3 שנת 2009 מנוע 1600 100,000K (חסר לי הנתון של היד) / מיצובישי לנסר שנת 2009 120,000K (חסר לי הנתון של היד) => 40,000 ש"ח (שתיהן) ; פורד פוקוס 2009 140,000K (כנ"ל) => 38,000 ש"ח.

- שלמה סיקסט : שברולט קרוז שנת 2010 (חסר נתון מנוע) 98,000K (חסר נתון של היד) => 36,0000 ש"ח.

- לובינסקי טרייד : סיטרואן C4 מנוע 1600 שנת 2009 111,000K יד 1 ליסינג אחריות שנה => 33,000 ש"ח.

- אוטו סנטר : סיטרואן C4 מנוע 1600 שנת 2008 150,000K (חסר לי הנתון של היד) => 30,000 ש"ח.

- BUDJET : יונדאי גטס שנת 2010 מנוע 1400 100,000K (חסר לי הנתון של היד) => 30,000 ש"ח.

- טריידמוביל : יונדאי אקסנט שנת 2009 מנוע 1400 160,000K יד 1 ליסינג אחריות שנה => 30,000 ש"ח (אפשרות ל-89,000K ב-38,000 ש"ח).

- רכב ישיר : פורד פוקוס שנת 2008 מנוע 1600 115,000K יד 2 (השכרה + פרטית) => 29,000 ש"ח.

- שלמה סיקסט : יונדאי גטס שנת 2008 (חסר נתון מנוע) 146,000K יד 2 (1 השכרה 2 פרטית) => 25,000 ש"ח.

- טריידמוביל : סובארו אימפרזה שנת 2006 מנוע 1600 150,000K יד 3 => 24,000 ש"ח.

- שלמה סיקסט : יונדאי אלנטרה שנת 2005 (חסר נתון מנוע) 80,000K יד 3 (1 ליסינג והשאר פרטיות) => 18,000 ש"ח.

- לובינסקי טרייד : פג'ו 307 שנת 2003 מנוע 2000 94,000K יד 1 פרטית => 17,500 ש"ח.

- אלבר : שברולט אבאו שנת 2006 מנוע 1400 164,000K יד 4 פרטית => 12,000 ש"ח.

- רכב ישיר : שברולט אופטרה שנת 2005 (חסר נתון מנוע) 95,000K יד 2 (פרטית) => 10,000 ש"ח.

מה אתם אומרים? יש משהו מעניין?

תודה!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 יולי 2014, 12:29 
סמל אישי של המשתמש
דבר ראשון,אל תיגע בצרפתיות (פגו,סיטרואן ורנו).
גם השברולט מחורבנות.
אם אתה רוצה ללכת על רכב יחסית אמין וסביר,לך על יפניות/קוריאניות.
המאזדה 3 נראית כמו האופציה הסבירה ביותר,אבל תבדוק אותה טוב טוב במקום מטעמך,כי רכבים של 2009 זה רכבים ששוכבים אצלהם לפחות שנה-שנה ומשהו אחרי שחזרו מליסינג של 3 שנים.
תנסה אולי לרחרח על איזה יונדאי איי 20 או על איזה סיריון נחמדה שמתומחרות סביב ה35-40 אם יש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 יולי 2014, 13:11 
כמובן שאקח רכב אופציונלי לבדיקה. האם זה דבר גורף שהצרפתיות פחות אמינות מיפניות/קוריאניות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 יולי 2014, 13:17 
פלסטר כתב:
כמובן שאקח רכב אופציונלי לבדיקה. האם זה דבר גורף שהצרפתיות פחות אמינות מיפניות/קוריאניות?

עד לפני שנתיים וחצי הייתי אומר לך שכן , אבל אז קיבלתי מהעבודה (בתחילת 2012), רנו מגאן שנת 2008 שעברה מעל 80 אלף קילומטר,
בתקופה שהיא ברשותי היא עברה כ30 אלף קילומטר נוספים בשנה ומלבד הטיפולים השנתיים , נאלצתי להחליף פעם אחת את המפוח של המזגן וזהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 יולי 2014, 14:24 
סמל אישי של המשתמש
קנינו שני רכבים מאוויס ו אנחנו מאוד מרוצים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 38 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: