MANDALA כתב:
האם אתם חושבים שישנה סיטוציה שבה זה כן מוצדק לקרוא למישהו 'בוגד' ?
נראלי זה יועיל לדיון
דבר ראשון בוא נפקס את השאלה, אנשים משתמשים בבוגד להרבה דברים ואני לא רוצה לדבר על בגידה בחברים, בגידה ברעיון, בגידה באישתך, אנחנו מדברים פה על בגידה במדינה שבמינוח המקובל זה סיוע לאויבי המדינה ו\או פגיעה במטרות שהמדינה מנסה להשיג, אוקיי? אוקיי.
אז ככה, אני לא לאומן, וככזה אני לא מקבל שפעולה כנגד מטרות המדינה שאתה תושב בה זה אוטומטית רע מוסרית.
לפי ההגדרה הזו, גרמני שפעל כנגד הנאצים הוא בוגד (
ולא מעט פעמים טררוריסט).
לפי ההגדרה הזו, דרום אפריקאי שפעל כנגד האפרטהייד הוא בוגד (
ולא מעט פעמים טררוריסט).לפי ההגדרה הזו, אמריקאי בדרום שפעל כנגד העבדות הוא בוגד (
ולא מעט פעמים טררוריסט)
עכשיו זה כמובן לא אומר שכל פעולה כנגד המדינה היא מוצדקת, חס וחלילה לא, זה רק אומר שכשאתה בה לבדוק את המוסריות של מישהו או משהו, להסתכל על זה אך ורק מהפריזמה של האם זה מקדם את מטרות המדינה או פוגע בהם, זה לא מספיק.
אני לא חושב שכל זה ממש רלוונטי לחנין זועבי, כי אפילו לפי ההגדרה הזו היא לא יוצאת בוגדת, אני עונה פה לשאלה יותר רחבה.
נ.ב.
עפ"י החוק בישראל אגב, בגידה היא בין היתר - "מי שעשה, בכוונה ששטח כלשהו יצא מריבונותה של המדינה או ייכנס לריבונותה של מדינת חוץ, מעשה שיש בו כדי להביא לכך, דינו - מיתה או מאסר עולם".
ככה שמי שמנסה לקדם אפילו פתרון שכולל חילופי שטחים הוא בוגד שדינו מיתה או מאסר עולם, אבל זה שישראל היא מדינה מטורללת זה לא חדש.