צור ש. כתב:
Frank Serpico כתב:
פעם היו גם מעשנים בקולנוע ("איך אפשר לראות סרט מתח בלי איזה סיגרה?"), במסעדה ("איך אפשר להתרווח אחרי ארוחה טובה מבלי להצית איזו סיגרה?"), באוטובוסים בנסיעות בינעירוניות, ואפילו בטיסות טרנס אטלנטיות ("איך אפשר להעביר טיסה של 12 שעות או 16 שעות בלי סיגרה איך?!")
אז זהו, מסתבר שאפשר. כמו שאפשר לצפות במשחק כדורסל מותח ושעתיים לא להדליק אף סיגריה. הכל עניין של אכיפה. ברגע שאסור אז אסור, ואז פתאום הפלא ופלא - מסתבר שאפשר גם בלי.
לא הייתי משווה מה שאדם עובר (מבחינה נפשית, מנטלית אם תרצה לקרוא לזה כך) בסרט או אוטובוס לבין מה שהוא עובר במהלך משחק כדורגל של קבוצתו האהובה (במיוחד אם מדברים על מה שאוהדי הפועל עוברים

)
כן, גם לי לא כיף שמעשנים עלי ביציע ולכן כשזה קורה אני מבקש מאותו אדם שיזוז קצת הצידה,
99% יש הבנה ומתחשבים. אין צורך לפתור כל בעיה בענישה כספית עדיף לנסות לחנך.
אגב, סכום הקנס הזה (14 אלף) הוא פופוליזם זול מהזן הנחות ביותר, הרי גם 5000 או 1000 או 800 זה מגוחך ונשמע מרתיע באותה המידה,
למה היה צריך להגיע ל-14 אלף?
ציטוט:
Frank Serpico:
שנית, הקנס יעמוד על אלף ש"ח, אלף. לא ארבע עשרה מיליון ארבע מאות.
(הסכום האסטרונומי הוא עונש המקסימום שיוטל על מי שיתנגדו לפקח/שוטר ויגיעו לבית המשפט. אז השופט יהיה רשאי לגזור קנס של עד 14,400 ש"ח).
הדיבור על ה14,000 הוא דמגוגיה מצד המתנגדים לחוק. הרי ברור שזה לא קנס שיקבל מעשן תמים במגרש.
ובכל אופן הסכום פחות משמעותי, יותר משמעותית היא עצם העובדה שזו תיהיה עבירה על החוק, מה שיגרום לחוק להאכף על ידי הציבור עצמו.
אין מה לחנך, כל עוד זה מותר, אנשים יעשנו בינינו (ובצדק) ואתה תחזור הביתה מסריח מסיגריות.
לא יצא לי לראות לא-מעשנים שמבקשים ממעשנים לעבור מקום או להפסיק כמו שתיארת. מקסימום מבקשים לעשן לכיוון אחר, מה שלא משנה את המצב במיוחד.