אמיר כתב:
el dudernio כתב:
אמיר כמו שאמרתי לפי הדיווחים אבו מאזן וחבריו לא מוכנים לקבל יהודים במדינה הפלשתינאית. הדיון שאנו מנהלים הוא על אופי שני העמים ולכן העובדה הזאת מאוד חשובה כי היא שורש הבעיה (בדיוק כמו שחלק מהמתנחלים לא מוכן לגור תחת שלטון פלשתינאי). מאחר ונכון לכרגע יש בשטח מצב נתון ובו ישנם יהודים בשטח מדינת פלשתין ופלשתינאים בשטח מדינת היהודים אין ברירה ללמוד לקבל ולחיות אחד עם השני. זה אומר שהערבים צריכים להפסיק לחלום על פלשתין הגדולה והיהודים על ישראל השלמה. זה אומר שלערבים בארץ מגיעים מלוא הזכויות ושיהודים יוכלו להגיע בבטחה וללכת פלוגת שומרים למערת המכפלה והר הבית. זה אומר שצריכים לבצע פה שינוי יסודי בחינוך ובמקום ללמד שזה שלנו ללמד שכאן אנחנו גרים ואלו הם שכנינו. אבל שני הצדדים צריכים ללמד את זה ולא רק היהודים וכאן הטעות של השמאל בארץ הזאת.
מעבר לזה שאם אתה חושב שצריך להבין את הצד הפלשתינאי שחוטף אזרחים ראוי גם להבין את הצד הישראלי. יש בי האמונה שללא מלחמת העצמאות החיים באזור היו הרבה יותר שקטים.
אנחנו הולכים במעגלים, כן, המתנחלים רוצים לגור בשטחים, לא, הפלשתינאים לא רוצים התנחלויות. מה לעזאזל הפתרון שלך?
כי עוד פעם יש לך פה שני פתרונות ושני פתרונות בלבד -
לתת להם מדינה, שזה מאפשר לך לשמור את זכויות היתר של היהודים בישראל אבל כנראה מונע ממך לגור בעופרה.
לתת להם אזרחות, שזה מאפשר לך לגור בעופרה אבל מונע ממך את המשך מתן זכויות היתר ליהודים בישראל.
להגיד "העם שלכם לא בשל לדמוקרטיה, אז בוא נמשיך באפרטהייד עד שתתבגרו" זה גם לא מוסרי וגם לא יעבוד, ככל שתמשיך את הכיבוש הם רק ישנאו אותך יותר, ובצדק.
el dudernio כתב:
גבי דיברתי על נסיגה חד צדדית כבסיס למהלך הזה לצורך הפחתת חיכוך.
מה לעשות אבל שהטכנולוגיה של היום מאפשרות להם עדין לפגוע בכך? מה לעשות שהמציאות היום יומית מחייבת את אותם להיות תלויים בך ביותר מידי דברים.
זאת המציאות ולכן שקט לא יהיה כאן בזמן הקרוב. זה לא קשור לשאיפה שלי (ששוב היא תוכל להתקיים רק כאשר יוכלו להתקיים שתי מדינות תקינות) ולא לשום פתרון אלא לריסטארט שצריכים לעשות לתושבים כאן.
נ.ב כפי שכבר הבנת גם הפיתרון שלך יביא להמשך ההרג להבנתי וגם שלי. רק שבשלי יש סיכוי שהוא יפסיק ממי שהוא והוא מסמן איך זה יקרה ולא בונה על ניסים.
זה שיש אנשים שיוכלו להרוג אותך בעתיד לא נותן לך את הזכות למנוע זכויות אדם בסיסיות מכל הציבור האתני שהם שייכים לו.
כן זה מסובך, כן שקט לא יהיה פה, אף אחד מהדברים האלה לא יכול להצדיק המשך של אפרטהייד.
אמיר אני כבר אמרתי מה הפתרון שלי.
1. נסיגה חד צדדית לקו שיקבע ע"י ישראל ותפקידו היחיד הוא מינימום חיכוך, זה יהיה קו זמני ולא קו מוגדר ע"י אף אחד, אם תרצו קו הפסקת אש חדש, קו שלא יוכלו לקום בעתיו שתי מדינות כי הוא לא יפתור את הבעיות המרכזיות (ירושלים, איראל וכו').
2. לאחר יצירת ההפרדה הזאת (אם תרצו בעזרת חומה) צריכים להתחיל לעבוד על מס' דברים לצורך הסדרת השטח להסדר קבע, הדברים הם:
א. חברות תשתית פלשתינאיות (חשמל, מקורות ביוב וכו').
ב. כלכלה תיאום קשרי כלכלה מוסדרים בין המדינות וכן בניית אזורי עבודה משותפים לצורך מתן פרנסה, אם אפשר יש לתת "הנחות" ופטורים לעובדים באזורים אלו.
ג. התווית תוכנית חינוכית פדגוגית ארוכת זמן, זהה לשני העמים.
אחרי שהדברים האלו ירוצו במשך 5-10 שנים לפחות ניתן יהיה לראות ניצנים ליכולת לחיות ביחד.
בכל מקרה גם אם אתה נסוג חד צדדית, אסור לך מבחינתי לפנות את היהודי שנותרו "בשטח הפלשתינאי", תפסיק לשמור עליהם תפסיק לסבסד להם דברים וכו', אבל אם ירצו
שישארו, ואם הפלשתינאים ירצו שיצהרו על עצמאות. בוא נראה באמת כמה הדברים כאלו יקרו, לגבי הדבר השני אני בטוח שהוא לא יקרה.