תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 20 יוני 2025, 19:05

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 8 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: חייב עזרה דחופה בענייני בנק והלוואות (או כך הסתבכתי עם הבנק)
הודעהפורסם: 15 יוני 2014, 18:06 
שלום לכולם,
לפני שנתיים התחלתי לבנות בית בקיבוץ שלי. מכיוון שהשטח היה בתהליכי שייוך (אך עדיין לא שלי), נאלצתי לקחת הלוואה שנקראת "הלוואת דיור" על סכום של 400,000 (שלוש הלוואות שונות על סכום של 133000 כל אחת) לתקופה של 20 שנים. נאמר לי וגם חתמתי על כך שברגע שאקבל את המשכנתא עלי להחזיר את הלוואת הדיור.
אחרי שנה וחצי קיבלתי את המשכנתא המיוחלת - 750000 שח (לקחתי אותה באותו הבנק רק בסניף בעיר אחרת). אך לצערי גיליתי שגם לאחר המשכנתא, עדיין אזדקק ל 130000 שח. כשבאתי להחזיר את "הלוואת הדיור" שאלתי בתמימות (ומתוך חוסר הכירות ואפילו פחד מעולם הפיננסים) האם יש באפשרותי להשאיר חלק מהלוואת הדיור 133000 ולהמשיך להחזיר אותה כהלוואה ל 20 שנה. הבנקאית הנחמדה שלי אמרה שאין שום בעיה ואפילו עזרה לי לבחור איזו מבין שלושת החלקים של הלוואת הדיור כדאי לי להשאיר.
היום, חודש לאחר שהבנקאית אישרה לי להשאיר 133000 שח ולאחר שרוב הכסף כבר שולם לקבלנים, היא התקשרה אלי ואמרה לי שאני חייב להחזיר את הכסף, שהיא לא ממש הבינה את זה כשהיא אישרה לי ושבכל מקרה האחריות היא שלי כי אני ידעתי וחתמתי שבקבלת המשכנתא עלי להחזיר את כל הסכום.
השאלות שלי:
1.האם יש משהו שאני יכול לעשות עם הבנק או מול הבנק בעניין הזה?
2. אם לא, האם יש לי אפשרות לקבל מהבנק הלוואה על סכום של 133000 שח לתקופה ארוכה? (10,15,20 שנה)?
תעזרו לי חייב עזרה
תודה מראש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 15 יוני 2014, 18:12 
אפשר לקחת הלוואה בסכומים האלה ל 6 שנים, לדעתי. ייצא לך סביב 2500₪ החזר לחודש, אולי קצת פחות .
אבל הייתי דורש לדבר עם מנהל הסניף, מסביר את הסיטואציה ומבקש שיתנו פתרון.
יש לך אסמכתא לאישור שלה? מסמך שחתמת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: חייב עזרה דחופה בענייני בנק והלוואות (או כך הסתבכתי עם הבנק)
הודעהפורסם: 15 יוני 2014, 18:14 
גש עם המסמכים לעורך דין מיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: חייב עזרה דחופה בענייני בנק והלוואות (או כך הסתבכתי עם הבנק)
הודעהפורסם: 15 יוני 2014, 18:16 
סמל אישי של המשתמש
לא ממש מבין בנושא אבל לא שאלת אותם אם אתה יכול לקבל את הכסף בצורה אחרת ובשם אחר?

אני מניח שהבית שווה יותר מסכום המשכנתא כך שמאמין שתוכל לקבל סכום יחסית נמוך שאתה מבקש תמורת סוג של שיעבוד (משכנתא שנייה )
כמובן בתנאי שתוכיח יכולת לעמוד בהחזר הכפול

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 15 יוני 2014, 18:40 
אוגוסטוס היל כתב:
אפשר לקחת הלוואה בסכומים האלה ל 6 שנים, לדעתי. ייצא לך סביב 2500₪ החזר לחודש, אולי קצת פחות .
אבל הייתי דורש לדבר עם מנהל הסניף, מסביר את הסיטואציה ומבקש שיתנו פתרון.
יש לך אסמכתא לאישור שלה? מסמך שחתמת?

זה העניין, יש לי אישור חתום על כך שאני מחזיר 266000 שח, זאת אומרת ש 133000 נשאר אצלי. אבל האם זה עוזר מול זה שכשלקחתי בהתלחה חתמתי על כך שכל הסכום יוחזר ברגע שאקבל משכנתא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 15 יוני 2014, 18:49 
נראה לי תלך למנהל סניף, תראה אם הוא יכול לפתור לך את העניין ותהיה נחוש ובטוח בצדקתך.
אם הוא ינפנף תפנה לעו"ד.
בעצם אולי עדיף להתייעץ עם עו"ד עוד לפני שאתה הולך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 16 יוני 2014, 11:30 
או קיי... התיעצתי עם עו"ד שבאופן כללי אמר שהבנק צודק כי חתמתי אבל לנסות לבוא אליהם בטוב. נפגשתי עם הבנקאית שהודתה שטעתה ושדברים נעשו בתום לב. היא הציעה לי הלוואה של 130000 ל 7 שנים בהחזר של 1800 שח בחודש. זה ממש כבד עלי, בנוסף למשכנתא של 4000 שח. עם משכורת של 11000. היא הבינה שזה הרבה ואמרה שתנסה להשיג משהו יותר טוב.
האם הבנק יכול לאשר לי הלוואה כזו ל 10 או 15 שנים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 16 יוני 2014, 11:36 
לא יודע. לא נשמע לי. הפקידה הטעתה אותך ולאור המידע שהיא נתנה לך הוצאת כספים. נשמע לי לא סביר שלבנק אין שום אחריות על זה. ואני מניח שהבנק יכול לתת הרבה דברים אם הוא רוצה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 8 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: