תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 20 יוני 2025, 13:06

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1028 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 35  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: חברון
הודעהפורסם: 15 יוני 2014, 13:02 
its-sick כתב:
אחד עם כיפה כתב:
בלי שעשו שום דבר רע למישהו
רק תיקון טעות קלה שלך: המתנחבלים, כולם כולל כולם, גורמים להמון סבל להרבה מאד אנשים על בסיס יומי.
לפי ההגדרות הבינלאומיות הם כולם פושעי מלחמה (וגם אני, על זה ששמרתי במילואים על התנחבלויות).

ההגדרות הבינלאומיות לא כאלו מזיזות לי, אבל אני מבין את הטענה. קח את המשפט הזה בהקשר מצומצם של שלושה נערים שנקלעו לסיטואציה שגדולה עליהם, ולא בכוחה להאשים אותם במצב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2014, 13:03 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
its-sick כתב:
אחד עם כיפה כתב:
רק תיקון טעות קלה שלך: המתנחבלים, כולם כולל כולם, גורמים להמון סבל להרבה מאד אנשים על בסיס יומי.
לפי ההגדרות הבינלאומיות הם כולם פושעי מלחמה (וגם אני, על זה ששמרתי במילואים על התנחבלויות).

נו באמת איציק..
הילדים לא אשמים בכלום גם אם הוריהם פושעי מלחמה.
גם ילדים גורמים סבל לאחרים. לפי היהדות (שהם מאמינים בה, לא אני) הם אחראים למעשיהם מגיל 13.
אני לא אוהב ולא מצדיק אלימות אף פעם. אבל המוני ילדים פלסטינים חפים מפשע, צעירים מאלו, נהרגים כל שנה מפעולות אלימות של צה"ל, ואף אחד בתקשורת הישראלית לא אומר שהם לא גרמו סבל לאף אחד.
אם בכלל מדברים עליהם אז אומרים משהו בסגנון "ההורים והחברה הפלסטינית אשמים בכך שיש טרור".

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2014, 13:27 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
אדום נחמד כתב:
its-sick כתב:
אחד עם כיפה כתב:

נו באמת איציק..
גם ילדים גורמים סבל לאחרים. לפי היהדות (שהם מאמינים בה, לא אני) הם אחראים למעשיהם מגיל 13.
אני לא אוהב ולא מצדיק אלימות אף פעם. אבל המוני ילדים פלסטינים חפים מפשע, צעירים מאלו, נהרגים כל שנה מפעולות אלימות של צה"ל, ואף אחד בתקשורת הישראלית לא אומר שהם לא גרמו סבל לאף אחד.
אם בכלל מדברים עליהם אז אומרים משהו בסגנון "ההורים והחברה הפלסטינית אשמים בכך שיש טרור".

באמת אומרים את זה
וזה באמת בזוי בעיני
ואני מניח שגם בעיניך
בגלל זה מוזר לי שאתה משתמש באותה טרמינולוגיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2014, 13:36 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
its-sick כתב:
אדום נחמד כתב:
its-sick כתב:
אחד עם כיפה כתב:

נו באמת איציק..

באמת אומרים את זה
וזה באמת בזוי בעיני
ואני מניח שגם בעיניך
בגלל זה מוזר לי שאתה משתמש באותה טרמינולוגיה.
לא השתמשתי באותה טרמינולוגיה. אני נגד אלימות מכל סוג.
רק תיקנתי טעות (או שקר?): הם כן גרמו סבל לאחרים. זה מצדיק ענישה חוקית מצד ארגוני משפט בינלאומיים, זה לא מצדיק חטיפה ולא מוות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2014, 14:03 
סמל אישי של המשתמש
מה זה אומר ראוי לענישה?
האם צריך לשפוט כל ילד שגר בהתנחלויות?
מאיזה גיל?
האם ילד בן חודש גם עבריין?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2014, 14:04 
מבחינתי, להגיד שיש לנערים (או להורים) אשמה מסוימת בחטיפה בגלל שהם גרים בהתנחלויות, זה ממש כמו להאשים אותם בחטיפה בגלל שבאותו יום הם גנבו 10 שקל מהמוכר במכולת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2014, 14:25 
MANDALA כתב:
מבחינתי, להגיד שיש לנערים (או להורים) אשמה מסוימת בחטיפה בגלל שהם גרים בהתנחלויות, זה ממש כמו להאשים אותם בחטיפה בגלל שבאותו יום הם גנבו 10 שקל מהמוכר במכולת.

אין יותר פשוט מזה: ההתנחלויות לא בגבולות המדינה, אנשים שמוכנים לקחת את הסיכון ולחיות עם שכנינו הנחמדים שלא יתפלאו אם הם יקומו בבוקר עם פרעושים.
דוגמא יותר טובה? אני עכשיו אשים כיפה על הראש, אקים לי חושה איפה שהייתה דוגית בטענה שזאת האדמה של העם שלי, אעביר לשם את המשפחה שלי וכשבבוקר אני אקום ואראה את כולם שחוטים אתפלא ואתמם איך דבר כזה קרה ואיך שהאחים המוסלמים אשמים בכל המצב. נכון, הם או ארגון טרור אחר או אפילו סתם מפגע בודד אחראים לרצח, אבל אני אשם שהובלתי את משפחתי לטבח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2014, 14:52 
נחש סולידי כתב:
MANDALA כתב:

אין יותר פשוט מזה: ההתנחלויות לא בגבולות המדינה, אנשים שמוכנים לקחת את הסיכון ולחיות עם שכנינו הנחמדים שלא יתפלאו אם הם יקומו בבוקר עם פרעושים.
דוגמא יותר טובה? אני עכשיו אשים כיפה על הראש, אקים לי חושה איפה שהייתה דוגית בטענה שזאת האדמה של העם שלי, אעביר לשם את המשפחה שלי וכשבבוקר אני אקום ואראה את כולם שחוטים אתפלא ואתמם איך דבר כזה קרה ואיך שהאחים המוסלמים אשמים בכל המצב. נכון, הם או ארגון טרור אחר או אפילו סתם מפגע בודד אחראים לרצח, אבל אני אשם שהובלתי את משפחתי לטבח.

התכוונתי יותר קטע של אשמה מוסרית, אבל עדיין ..
המתנחלים הם אזרחי מדינת ישראל, ואם יש סיכון ביטחוני עליהם אז המשטרה ו\או הצבא צריכים לפעול יותר בניסיון למגר את זה.
בדיוק כמו שלא הייתי מאשים את תושבי ת"א בכך שהם גרים שם בזמן האינתיפאדה שהרי זו עיר מרכזית ולכן מן הסתם זו תהיה מטרה מרכזית למחבלים,אלא הייתי דורש מכוחות הביטחון למנוע את הטרור.
אגב, זה קצת מצחיק לשמוע את זה מתושב ואזרח מדינת ישראל (מילא טקנו שגר בחו"ל היה אומר את זה), אתה גם היית בא בטענות לסבא שלך שהוא עלה ארצה בשביל להילחם במלחמה 'מיותרת' עם הבריטים והערבים ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2014, 14:55 
אם הם אזרחי ישראל אז שיחזרו לגבולות המדינה.
שובו הביתה בנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2014, 15:03 
אני חושב שכל ההקלות שאתם נותנים לחטיפה הם מה שהופכים בסוף שמאלנים לימנים כשטרוריסטים מתנהגים כמו טרוריסטים גם אחרי שהשמאלנים עושים מה שהם רוצים לעשות. סביר להניח שאם היתה להם האפשרות לחטוף נערים בתוך גבולות 67' הם היו עושים את זה גם, כי ככה מתנהגים כששיטת הלחימה שלך היא טרור.

צריך להסתכל למציאות בעיניים ולומר שחטיפת אזרחים אינה לגיטימית, לא אם הם מטיילים בסיני, לא אם הם חיים בגוש עציון ולא אם הם נוסעים לטרמפים, בדיוק כמו שהפצצת בניין עם חצי טרוריסט ומלא משפחות אינה לגיטימית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2014, 15:12 
סמל אישי של המשתמש
לא תתפוס אותי כתב:
אני חושב שכל ההקלות שאתם נותנים לחטיפה הם מה שהופכים בסוף שמאלנים לימנים כשטרוריסטים מתנהגים כמו טרוריסטים גם אחרי שהשמאלנים עושים מה שהם רוצים לעשות. סביר להניח שאם היתה להם האפשרות לחטוף נערים בתוך גבולות 67' הם היו עושים את זה גם, כי ככה מתנהגים כששיטת הלחימה שלך היא טרור.

צריך להסתכל למציאות בעיניים ולומר שחטיפת אזרחים אינה לגיטימית, לא אם הם מטיילים בסיני, לא אם הם חיים בגוש עציון ולא אם הם נוסעים לטרמפים, בדיוק כמו שהפצצת בניין עם חצי טרוריסט ומלא משפחות אינה לגיטימית.

מאד נוח לישראלים שהפלסטינים לא יעשו כלום בזמן שישראל ממשיכה בגזל מאורגן ומתמשך של אדמות.
"חזון ארץ ישראל השלמה" של השר לשטיפות המח של ילדינו זה לא סתם חלומות על משיח על חמור לבן. זה שוד קרקעות שכולנן שותפים לו.
הפלסטינים נאבקים כי אין להם ברירה. לנו יש ברירה, אנחנו נלחמים כי אנו חמדנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2014, 15:21 
סמל אישי של המשתמש
MoToBOy כתב:
שאלה רצינית
למה לא להגיד לחאמס/פתח אתם אחראיים יש לכם יומיים להחזיר את החטופים אם לא אנחנו כובשים את עזה/עושים עוד מבצע נרחב
גם ככה כל העולם שונא אותנו
גם ככה זה יקרה אם לא עכשיו אז עוד שנתיים שוב
גם ככה אף אחד במדינה לא רוצה לשחרר 2000 אסירים
גם ככה הסיכויים למצוא אותם אחרי 3 ימים הם אפסיים לא צריך להיות גאון בשביל זה

מתסכל כל המצב הזה..

כי אנחנו עוד לא מספיק קרובים לבחירות בשביל לשלוח חיילים למותם המיותר.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2014, 15:47 
its-sick כתב:
לא תתפוס אותי כתב:

מאד נוח לישראלים שהפלסטינים לא יעשו כלום בזמן שישראל ממשיכה בגזל מאורגן ומתמשך של אדמות.
"חזון ארץ ישראל השלמה" של השר לשטיפות המח של ילדינו זה לא סתם חלומות על משיח על חמור לבן. זה שוד קרקעות שכולנן שותפים לו.

מי צודק בויכוח זה משהו אחר שלא קשור בכלום למה שכתבתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2014, 15:49 
סמל אישי של המשתמש
אין מה להאשים את הנערים או את הוריהם בחטיפה הזאת.
טרוריסטים הם טרוריסטים וזה מה שהם עושים.
אני מאשים את הממשלה שיצרה את המציאות המחורבנת שאנחנו חיים בה ושכבר עשרות שנים לא מוצאת פתרון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2014, 15:54 
סמל אישי של המשתמש
לא תתפוס אותי כתב:
its-sick כתב:
לא תתפוס אותי כתב:

מי צודק בויכוח זה משהו אחר שלא קשור בכלום למה שכתבתי
זה לא מה שאמרתי.
אמרתי שלהפסיק רק עם הפעולות האלימות משני הצדדים כמו שתיארת זה אידיאלי לישראל.
הבנייה הישראלית בשטחים היא גם אלימות מבחינת הפלסטינים, והיא הכרחית בשביל שהם יפסיקו להילחם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2014, 16:10 
אני חושב שלא לגמרי הבנת אותי. אני לא מצדיק את כל פעולות ישראל, ולא מצדיק את הפלסטינים- רק אומר שחטיפת אזרחים זה אירוע חמור, והנסיונות (בעיקר מכיוון שמאלנים) לספח נסיבות מקלות לחטיפה (הם מתנחלים! הם עלו על טרמפ!) לא מוצדקות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2014, 16:14 
סמל אישי של המשתמש
אני לא מבין איך קשור הדיון למתנחלים או לא מתנחלים.
אפשר להאשים את ההורים שלהם ששלחו אותם ללמוד בגוש עציון (שבתכלס כבר תיכף הופך להיות עוד שכונה בירושלים), כי הרי חוץ מההוא מטלמון אף אחד מהם לא היה מתנחל במובן המגע היומיומי עם פלשתינאים (לדעתי גם בכל מובן אחר אלעד ונוף איילון נמצאים בתוך הקו הירוק או לפחות לגבי נוף איילון בתוך הגדר), אפשר להאשים את ראשי הישיבה שנתנו להם לצאת בשעה כזאת בלי להוציא אוטו מהישיבה ושלא נתנו להם "תדריך יציאה לחיילים" אם כבר נתנו להם לצאת, אפשר להאשים את תרבות הטרמפים ואת תרבות האף למעלה והמשיחיזם של המתנחלים (שכאמור לפחות שניים מהם לא) ואפשר אפילו להאשים את ביבי או את אבו מאזן. אפשר ואולי אפילו חובה להאשים את הכיבוש.
בסופו של דבר האשמים היחידים הם החוטפים.

יהי זכרם ברוך!

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2014, 16:20 
אל תהרוג אותם כ"כ מהר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2014, 16:21 
סמל אישי של המשתמש
MoToBOy כתב:
שאלה רצינית
למה לא להגיד לחאמס/פתח אתם אחראיים יש לכם יומיים להחזיר את החטופים אם לא אנחנו כובשים את עזה/עושים עוד מבצע נרחב

נראה לי שזה פחות או יותר מה שאמרו להם.
זאת גם הסיבה לפריסת סוללות כיפת ברזל בכל מיני מקומות בשעות האחרונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2014, 16:27 
סמל אישי של המשתמש
צור ש. כתב:
אל תהרוג אותם כ"כ מהר.

אתה יכול להאשים גם אותי אבל בסופו של דבר החוטפים הם האשמים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2014, 18:09 
סמל אישי של המשתמש
ItaiH6 כתב:
צור ש. כתב:
אל תהרוג אותם כ"כ מהר.

אתה יכול להאשים גם אותי אבל בסופו של דבר החוטפים הם האשמים.

:D גדול

מסכים עם לתא
מי היו הנערים ואיפה גרו זה בכלל לא רלוונטי, ואני לא רואה אותם או את איצקו המילואימניק כפושעי מלחמה.
גם המחבל שרצח את החייל באוטובוס, בעודו ישן, יכול להיתלות בעובדת היות הנרצח חייל בצבא, אבל אהי מקווה שכל אדם הגון, מוסרי וסביר יבין שהמחבל הוא מרצח נפשע שרצח אדם באוטובוס כשהוא ישן ועל כן הוא מחבל, טרוריסט וכו וכו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2014, 18:26 
ירדן כתב:
אין מה להאשים את הנערים או את הוריהם בחטיפה הזאת.
טרוריסטים הם טרוריסטים וזה מה שהם עושים.
אני מאשים את הממשלה שיצרה את המציאות המחורבנת שאנחנו חיים בה ושכבר עשרות שנים לא מוצאת פתרון

הפתרון נורא פשוט ממשלת ישראל צריכה לפנות אותם מההתנחלויות ואז הכל יסתדר. בכל מקרה זאת גם די אשמתם הם הביאו את עצמם במודע למקום שיש בו סיכון הם לקחו טרמפ בלילה (אני לא הייתי מעיז לקחת טרמפ במרכז באמצע היום אז שלא נדבר על הלילה בשטחים). הם גרים במודע במקום מסוכן והם תוך כדי מסכנים חיילים ושוטרים שתקועים שם בגללם.
עוד משהו איזה מן "מוסד חינוכי" נותן לתלמידיו ללכת בשעה כזאת במקום כזה בלי לדאוג להם? וכמו שכבר נאמר פה שיחזרו הבייתה בשלום ואז שיפנו אותם מההתנחלות שלהם אל תוך מדינת ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2014, 21:54 
סמל אישי של המשתמש
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4530745,00.html

התפתחות או מעצר שהסתבך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2014, 23:15 
מסתבר שאחד מהם הצליח להוציא שיחת טלפון אחרי החטיפה.

זה גורם לי לחשוב שמדובר בחטיפת "שכונתית" קצת, מה שמעלה לדעתי את הסיכוי לזה שהם לא בחיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2014, 23:32 
תמונה

:D

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יוני 2014, 00:59 
סמל אישי של המשתמש
Frank Serpico כתב:
ברור שזו אשמתם, של מציאות החיים שהם בחרו לחיות בה ובעיקר - של תפיסת העולם המשיחיסטית ההזויה שהם דבקים בה שממנה נגזרת התנהלות יום-יומית מופקרת וחסרת אחריות, אבל מפה ועד לומר "מגיע להם!" המרחק הוא רב.

צר לי עליהם - על הילדים ועל משפחותיהם.

לא טוב לך מגיע להם?
האשם הביא את הצרה על עצמו נשמע יותר טוב? או שזה עדיין קצת מדגדג לך ב״כל ישראל אחים״?

תסובב את זה איך שבא לך, האמת הלוגית פשוטה מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יוני 2014, 01:01 
סמל אישי של המשתמש
צור ש. כתב:
תמונה

:D

:LOL2: :LOL2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יוני 2014, 01:50 
סמל אישי של המשתמש
עובדיה כתב:
Frank Serpico כתב:
ברור שזו אשמתם, של מציאות החיים שהם בחרו לחיות בה ובעיקר - של תפיסת העולם המשיחיסטית ההזויה שהם דבקים בה שממנה נגזרת התנהלות יום-יומית מופקרת וחסרת אחריות, אבל מפה ועד לומר "מגיע להם!" המרחק הוא רב.

לא טוב לך מגיע להם?
האשם הביא את הצרה על עצמו נשמע יותר טוב? או שזה עדיין קצת מדגדג לך ב״כל ישראל אחים״?

"מגיע להם" זה לא "אמת לוגית", "מגיע להם" זה שיפוטיות. ושיפוטיות, מטבעה, היא תמיד סובייקטיבית. לא פחות מ"כל ישראל אחים".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יוני 2014, 02:55 
סמל אישי של המשתמש
Frank Serpico כתב:
עובדיה כתב:
Frank Serpico כתב:

לא טוב לך מגיע להם?

"מגיע להם" זה לא "אמת לוגית", "מגיע להם" זה שיפוטיות. ושיפוטיות, מטבעה, היא תמיד סובייקטיבית. לא פחות מ"כל ישראל אחים".

זה מגיע להם כמו שאתה קונה מסטיק בזוקה ונותן למוכר שטר של 20 שקל אזי מגיע לך 19.5 שקל בחזרה.
ואם כבר שיפוטיות אז אני חושב שלך בתור אבא לילד, קצת קשה יותר לבחון את המצב בצורה אובייקטיבית.

ואם כבר אני מגיב אז אנצל את הפוסט בשביל להכיר לכולם מושג שנקרא אחריות אישית, לעלות לטרמפ באיו״ש זה חסר אחריות, התגרות בגורל שחוצה את גבול הטעם הטוב וגורמת במישרין ובעקיפין לסיכון חיי אדם. חטיפה היא דוגמא לסיכון במישרין ושחרור מחבלים היא דוגמא לסיכון חיי אדם בעקיפין.

מי שמקטין ראש הוא: אידיוט, מפגר ובעיקר זורק זין פראי על זולתו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יוני 2014, 07:04 
סמל אישי של המשתמש
עובדיה כתב:
Frank Serpico כתב:
עובדיה כתב:
Frank Serpico כתב:

לא טוב לך מגיע להם?

זה מגיע להם כמו שאתה קונה מסטיק בזוקה ונותן למוכר שטר של 20 שקל אזי מגיע לך 19.5 שקל בחזרה.

עפ" ההשוואה שלך מי שמתנהג בחוסר אחריות באיו"ש "מגיע לו" שייחטף, כמו זה שנותן למוכר שטר של 20 שקל ומגיע לו עודף של 19.5?
זה האמ-אמא של השיפוטיות. שום "אמת לוגית".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1028 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 35  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: