ערן כתב:
אסביר: הגורם הראשי שאחראי לפארסת שי אבוטבול שנמשכת כך וכך שנים הוא המועדון וכל מי שהיה לו ביד בדבר לאורך השנים (בעלים, מנהלים, צוות מקצועי) כתבתי את זה פה למעלה גם אחרי ההודעה שציטטת. בשורה התחתונה, בעמדה הכי חשובה בכדורגל המודרני משחק אצלנו כבר כמה עונות שחקן שלא מתאים ברמתו עבורה (ויושב על תקציב די נכבד; לא נכנס לו לכיס, זכותו לקבל גם מיליון דולר לעונה מהמועדון אם זה מה שהיו חותמים איתו, זכותי לטעון שהוא לא שווה את זה). בכל קיץ, במקום להשקיע בעמדה הזו, מתפשרים ומביאים שחקן שגם הוא לא בקליבר הדרוש, ונורא מתפלאים איך עד נובמבר אבוטבול חוזר להרכב (אחרים רואים בזה איזושהי הוכחה לגדולתו; אני לא). אולי נמנע את זה מראש ולא נצטרך להסביר בדיעבד כמה הוא יותר טוב מכל מיני בינוניים אחרים?
לגבי מה שאתה חושב שהבנת בעניין האוהדים, אנסה להסביר לך ביותר פשוט. המקרה הזה הוא עוד אחד בשרשרת שבו אוהדי הפועל מעדיפים משהו שמקצועית נטו הוא לא הכי טוב לקבוצה ולמועדון ועוטפים אותו בשלל הסברים וערכים ורגשות בשביל להצדיק את זה.
נתחיל מזה שאני מסכים איתך, רק שלא מדובר באיזו פארסה נקודתית. אותו דבר קרה גם באדיר וסלים. רבאק, העפנו את אנטבי לפני שמונה שנים, החלפנו מיליון מגנים שמאליים רק כדי לקבל אותו בהרכב בתור המגן השמאלי הבכיר בסגל!
העניין הוא שאפילו לא מדובר רק בהפועל, אנחנו מדברים על ליגה שבה פנסיונרים כמו דוד רביבו, דדי בן דיין, דריו פרננדס ועוד כל מיני כאלה הם עדיין שחקני הרכב לגיטימיים בה.
שילוב של חוסר כישרון מטורף בכדורגל הישראלי כך שכל שחקן מוכשר יכול לשחק פה עד גיל 40, עם מאמנים קומבינטורים שבמקום להביא זרים נורמלים גוזרים קופונים עם כל מיני סוכנים שדוחפים לך "מציאות".
זה כמובן מעצבן מאוד, העניין הוא שזה חוזר על עצמו עונה אחרי ותרצה או לא שי הוא עדיין שחקן תורם ולמעלה מכך.
מהסיבה הזאת למהר להיפטר זה לא חכם. מקצועית נטו וככל הנראה גם כלכלית.
לגבי אוהדים שמעדיפים כל מיני סמלים למיניהם על פני שחקנים טובים, לא יודע. לא נראה לי שזאת כזו תופעה כמו שאתה טוען אבל אולי אני טועה.