בלי יותר מדי להתפלפל, אם אתה רק מתחיל להתאמן בחדר כושר והמטרה העיקרית שלך היא חיטוב ולא להתנפח, עזוב את החלבון.
כלל האצבע הוא: לפני אימון לספק לגוף דלק, קרי פחמימות (פסטה, אורז, תפו"א וכו) ואחרי אימון חלבונים (טונה, דגים, שקדים, ביצה וכו). יש באינטרנט פירוט על מאכלים שמכילים חלבון/פחמימה.
כדי למקסם את תהליך החיטוב אין מנוס משילוב של פעילות אירובית שזה אומר ריצה.
עקרונית, לא מתאמנים על קבוצת שרירים אחת, או איזור אחד בגוף כל הזמן, ולא עובדים על אותו איזור יום אחרי יום.
תעבוד על איזור מסויים במיוחד תוך הזנחה של חיזוק שרירים פחות "סקסיים" ותיצור עומס ובסופו של דבר תיפצע. לכן אפילו אם אתה נורא רוצה להרים משקלים בעזרת שרירי החזה והידיים: אל תזנח את שרירי הבטן והגב התחתון שיספקו לך יציבות. אם המעטפת שלך לא תהיה חזקה מספיק, אתה לא תצליח לאורך זמן לשמור על מה שהשגת.
אם לדמות את זה לעולם הרכב, אם תיקח פיאט פונטו ותשים לה מנוע של פרארי, היא כנראה לא תעמוד בזה, כי על אף שהמנוע חזק מאוד, השילדה, המתלים והבלמים שלה לא יכולים לעמוד בעומס שמנוע כל כך חזק יוצר.
הסיבה שלא כדאי להתאמן על אותם שרירים יום אחרי יום היא היעדר מנוחה שתגרור אימון-יתר.
בגדול, אימון הוא תהליך הורס שריר שלאחריו מגייע תהליך של בניית שרירי תוך פיצוי יתר. הגוף מבין שהוא נדרש לעמוד במאמץ שכרגע הוא לא מסוגל לו (או מתקשה לעמוד בו) ומבצע פיצוי יתר שמתרחש במנוחה, ובאופן די הגיוני,,אם לא תאפשר לגוף לבצע פיצוי יתר , הוא יקרוס.

מצד שני, חשוב להקפיד על תדירות ועצימות האימון. אם תתאמן פעם או פעמיים בשבוע, הגוף לא יבין שנדרש ממנו להתחזק, והוא יחזור למצב הטרום אימוני. וגם אם תתאמן 5 פעמים בשבוע אבל בעצימות נמוכה מדי, לא יתבצע גירוי מספיק שידרוש מהגוף לחזק את עצמו.
קפצתי מהשאלה הראשית שלך אבל זה רק נובע מההבנה שיש כל כך הרבה מידע ולפיכך כל כך הרבה בילבול ואני חושב שברגע שתבין את מהות ועקרונות האימון, יהיה לך הרבה יותר קל להתאמן נכון.
אני למשל זילזלתי בחיזוקים ובספורט הספציפי שלי מי ששילמה זו הברך, ובגלל שלא השקעתי בחיזוק הליבה וכל המעטפת, אני כבר חודשיים כמעט מושבת לחלוטין-וחבל.
עדיפה עלייה הדרגתית, מתונה ובטוחה מעלייה חדה שבסופה פציעה שתחזיר אותך אחורה.
אני מפנה אותך ללינק שמקבץ כתבות שכתב ד"ר איתי זיו שהוא מנהל תחום הקורסים למדריכי מועדוני בריאות וכושר בקמפוס שיאים. הוא כותב טור שבועי באיזה אתר ויש שם כמה כתבות שעונות לך על חלק מהשאלות:
http://www.shvoong.co.il/he-IL/180/2531/?CategoryID=328בין היתר "על הקשר בין סוג האימון וההופעה החיצונית", "תרגילים א-סימטריים והיפרטרופיה שרירית", "האם צריכת תוספי מזון יכולה לבוא במקום אימונים?"