הוקיץ' כתב:
Fez כתב:
יובל כתב:
מילה על ארז מבחינה מקצועית לפני שממשיכים הלאה - קצת חבל שהוא לא ממשיך. מעבר לכך שהוא מאמן מצוין, לדעתי בתור מאמן נבחרת הייתה יכולה להיות לו משיכה לשחקנים, כמו נעימי למשל. והכי חשוב, החיבור המקצועי שלו עם השלד הישראלי שלנו - רביב, מתן וגם יונתן, מהם הוא הוציא את המקסימום ואפילו מעבר לכך. ממש לא בטוח שכך יהיה עם המאמן הבא, מי שהוא לא יהיה.
עם זאת ההחלטה של ההנהלה מוצדקת לחלוטין ואני סומך עליה שתבחר את מאמן הנכון. עם שילוב עם הגדלת התקציב הצפויה, אולי ירידה בעלות הצוות המקצועי והדרישות שלו ומאמן שלא מתבייש להביא זרים מוכחים ולקבל החלטות במהלך העונה, אני מקווה שסוף סוף יהיה לנו סגל חזק שלא משחק בנחיתות עונה שלמה.
אני לא חושב שזה חבל שהוא לא ממשיך למרות שהוא מאמן מצוין, פשוט כי לדעתי פיצוץ זה דבר שעומד באוויר והוא רק עניין של זמן, ואין לי כמעט ספק שזה היה קורה בעונה הבאה. ארז לא טיפוס שקל לעבוד איתו, אני כן נותן לו קרדיט על הרבה דברים שהוא עשה בשביל המועדון שהם לא טריוויאליים, אבל בוא נגיד ששלוש שנים עם ארז אף הנהלה אחרת לא היתה מחזיקה (אפילו לא מדבר על הג'ף רוזנים והדורסמנים של הליגה אלא גם הנהלות יחסית פסיביות) וגם ההנהלה שלנו שהיא ללא ספק הכי סבלנית בליגה לא יכלה להמשיך לעד את הרומן הזה.
לגבי הסגל הישראלי יונתן לא מסתדר עם ארז (and vice versa) ואני לא חושב שהוא הוציא ממנו את המקסימום, יונתן זה כישרון אדיר ובעונה בה שני הזרים הגבוהים כל כך חלשים התקפית הוא היה יכול לתרום יותר. מעבר לזה אני בספק כמה יונתן היה רוצה להשאר כשארז מאמן. מתן לא נתן עונה טובה העונה, ירד בתרומה מעונה שעברה וכמו יונתן בעיקר בעיה קשה של יציבות והבדלים אדירים ביכולת ממשחק למשחק. רק רביב באמת נתן עונה אדירה ועונת שיא והכל, ואין ספק שלארז יש חלק בזה, אבל כמו שכל הזמן אמרנו ארז הוא לא קוסם והוא לא מוציא יש מאין. לא ראיתי שמאריאלי או שירן הוא הוציא גדולות מנצורות, מזליקוביץ' ראינו בשתי העונות האחרונות כמה מעט ארז הוציא וכו'. רביב שחקן מצוין ונכס אדיר בין אם ארז מאמן ובין אם לא.
מאוד לא מסכים.
קודם כל, לדעתי אתה קצת מקטין את העבודה של ארז עם רביב. זה לא רק עונת קריירה של רביב, אלא אחת מעונות השיא של איזשהו ישראלי ב-15 השנים האחרונות.
לא מדובר פה באיזה שחקן בן 24 שמחכה לפריצה, הוא נתן בגיל 29, תחת ארז, יכולת שהוא לא התקרב אליה בשום שלב בקריירה.
לגבי מתן, הבן אדם מקבל בהפועל יד חופשית לעשות מה שהוא רוצה. אני לא חושב שבגילו ועם כל הפציעות שהוא עבר (ועדיין עובר) הוא יכול לתת יותר ממה שהוא נתן.
יונתן לא היה קיים בארץ לפני ארז. הוא הגיע להפועל בליגה שנייה לא כי הוא אוהד הפועל שרוף. תחת ארז הוא הפך לאחד הגבוהים הישראלים הטובים בליגה. אני לא רואה איך אפשר לזלזל בזה.
ונכון שיונתן הוא כישרון התקפי עצום שלא נוצל עד תום, אבל ההגנה שלו כל כך רעה שאתה פשוט לא יכול לשחק איתו יותר. אם תחת ארז ועופר הוא עדיין עושה כל כך הרבה נזק קשה לי להאמין שתחת מאמנים אחרים זה יהיה יותר טוב.
אמנם הוא לא שידרג את אריאלי או שירן (את בר טימור ועוד איך), אבל הוא גם לא הוציא מהם פחות ממה שהם שווים. אריאלי כבר שנים בליגה ולא עושה שום דבר.
ואני גם לא חושב שהיחסים עם ארז היו על סף פיצוץ וזה היה עניין של זמן או משהו כזה.
אבל את זה אף אחד מאיתנו לא יודע באמת.
אני לא מקטין שום דבר, כתבתי שרביב נתן עונת שיא ויש לארז חלק בזה. שזו המציאות. לנסות לטעון כאילו רביב זה איזה שחקן שכל הקריירה דשדש ופתאום בא ארז וגאל אותו זו כבר ממש לא המציאות. רביב שחקן ענק ותמיד היה, בטח לרמה של הפועל, כתבתי את זה בקיץ הרבה לפני שארז "הפיח בו רוח חיים" וגם אז כתבתי שאין לי ספק שהוא יתן בהפועל תרומה כמו של שחקן זר טוב. אז שוב, נכון שהוא נתן מעבר ונכון שלארז יש חלק בזה אבל לא צריך להפוך אותו לקוסם עם שרביט.
זה שיונתן "לא היה קיים בארץ לפני ארז" זה לא אומר כלום. הבן אדם היה לא רק סופרסטאר בשבדיה אלא שחקן טוב מאוד בליגה השניה בספרד (שהיא ליגה חזקה מאוד) ובטורניר הקיץ שארז ראה אותו הרבה מאמנים שמו עליו עין. אני כן חושב שהוא עשה התקדמות יפה בשלוש שנים בהפועל וזה לזכות כל הצוות המקצועי, אבל שוב, היו הרבה תאקלים בין ארז ליונתן שפגעו מאוד בתפקוד שלו ואני גם בספק כמה הרומן האישי שלהם היה מחזיק עוד שנה וכמה יונתן היה מעוניין בזה. כך שמהבחינה הזאת זה בטח לא אסון שארז הלך.
מתן קיבל "יד חופשית" מתוך ההחלטה לא להביא זר על העמדה שלו ובעצם להיות תלויים בו. שזו החלטה סבירה בעיני. בכל אופן, מתן לא נתן עונה טובה השנה.
צריך לשים את הדברים האלה בפרופורציה. ארז גם קיבל הרבה שחקנים מוכשרים שהוא לא עשה איתם כלום - ג'סטין הארפר לדוגמה, ולא שאני מאשים את ארז במשהו חוץ מהקרדיט המוגזם אליו, אבל בכל זאת מדובר פה בבחירה 32 בדראפט שנחשב לוואחד כישרון בארה"ב וגם נתן בעבר חצי עונה טובה מאוד בצמרת הליגה הצרפתית, והיה נראה בהפועל כמו אחד הזרים החלשים בליגה במשך עונה שלמה. איפה הקוסם היה כאן? ואנתוני מארשל שנתן כמעט 17 נק' למשחק בקבוצת צמרת באוקראינה ממש עד כמה ימים לפני שהגיע להפועל, ופתאום שמענו כל מיני סיפורים שהוא לא כשיר ולא מחובר ולא ככה ולא ככה. איפה הקוסם היה כאן? לגבי יותם שירן אגב, ארז בעצמו טען שהוא אחד השחקנים הכי מוכשרים בארץ יותר מפעם אחת, אז בבקשה תגיד לו את המשפט הזה ששירן גם ככה לא שווה ולא לי. ואת זליקוביץ' כבר הזכרתי.
אני לא אומר שארז אשם בדברים האלה, רק שצריך להסתכל על כל הצדדים ולא להפוך מאמנים לקוסמים שאין להם תחליף, כמו שאמרתי כאן כל השנה. לא צריך לקחת כל דבר טוב שקורה ולייחס את זה ב-100% למאמן ואז לקחת את הדברים הפחות טובים ולהגיד "טוב זה לא אשמתו". בסך הכל ארז כן הוציא מהסגל המוגבל שלו מעל ומעבר רוב השנה, אבל בואו לא ניצור פה איזו תמונה כאילו כל שחקן שעובר תחת ארז פתאום נהיה 200% יותר טוב.
ולגבי היחסים על סף פיצוץ אני חושב שקיבלת את התשובה.
למה אתה ממשיך לומר שמתן נתן עונה לא טובה? הוא היה טוב מאוד העונה, בהשוואה לעונה הקודמת הוא נתן רק מעט פחות נקודות (שלפני שנה הייתה לנו קבוצה סופר-מוגבלת והתפקיד שלו בהתקפה הייתה מוגזם מאוד) ובאפקטיביות יותר גבוהה, עד הפציעה היה לו משהו כמו 39% לשלוש ורק כשהוא חזר מהפציעה בכמה משחקים לא הכי קריטיים בפלייאוף העליון האחוזים שלו ירדו. ובסדרה נגד אילת, אמנם זה לא קיבל יותר מדי פוקוס בגלל הכישלון הקבוצתי אבל הוא היה נהדר, גם בקליעה מבחוץ (בעיקר במשחק הראשון אבל לא רק) וגם מבחינה הגנתית, עם המון חסימות וחטיפות.
וגם יונתן, אמנם מבחינה אישית הרומן הזה לא היה מושלם - גם, לדעתי בעיקר בתחילת הדרך והרבה פחות בשתי העונות האחרונות - אבל מבחינה מקצועית הוא הלך והשתפר כל הזמן בשלוש העונות שלו בהפועל. הקפיצה שלו ביכולת בעונה השנייה הייתה גדולה מאוד וגם העונה האחרונה הייתה הרבה יותר טובה מהעונה הקודמת. אני לא מבין מאיפה היכולת להגיד שמאמן אחר היה מוציא ממנו יותר כשיונתן בלאומית היה נראה עב"ם ברמה שלא מתאימה לקבוצה מקצוענית.
והנקודה היא לא כמה ארז מוציא משחקנים, שפה בהחלט יש שחקנים שהוא מצליח להוציא מהם יותר ויש שחקנים שפחות (במידה מסוימת כמו כל מאמן), אלא כמה הוא מצליח להוציא מהשחקנים הספציפיים שעליהם אמור להיבנות הסגל, רביב ומתן הם כנראה שני השחקנים הבטוחים היחידים ברוטציה ומהם הוא בהחלט הוציא את המקסימום. מצד שני באמת יכול להיות שעם יונתן הוא לא היה מסתדר בעונה הבאה ומהבחינה הזאת העזיבה שלו היא דווקא דבר טוב אם יונתן יישאר.