רמון: "לא יכולים להשתוות למכבי" ישראל היום
בעלי הפועל ת"א יצמצם את פעילותו, אך עדיין יחזיק בזכויות הניהול • "בלעדיי הפועל לא היתה קיימת" • על הבעיה במציאת רוכש למועדון: "האוהדים גרמו לעצירת מו"מ"
מחזיק זכויות הניהול והבעלים של הפועל ת"א, חיים רמון, הודיע אתמול כי הוא זז הצידה ומעביר את המפתחות לשניים מבעלי המניות של הקבוצה - עידו חג'ג' ובכור צבאן, אף שיישאר מעורב ויחזיק גם בזכויות הניהול באופן רשמי. "אני אחראי בלעדי למה שקרה במועדון בשנתיים האחרונות. ההחלטות בשנתיים האחרונות היו עלי. לשמחתי, ההחלטות מעכשיו לא יהיו רק שלי. עידו יהיה המוביל, ולצידו בכור וגם אני." רמון חשף כי הגירעונות שהצטברו במועדון עומדים על 26-כ מיליון שקלים. הגירעונות מהקבוצה הבוגרת נאמדים 22-21-ב מיליון, ואילו מחלקת הנוער יצרה גירעון של 4.5 מיליון. "עשינו גירעון יותר קטן משל מכבי ת"א, מכבי חיפה והפועל ב"ש. השגתי מקורות לכסות את רוב הגירעון, אבל לשנה הבאה אין. הספינה לא טובעת, אבל הפועל ת"א תתנהל כפי יכולתה." כאשר נשאל על הטעויות שביצע, רמון שוב הסביר כי מבחינה כלכלית, ההחתמות של בן שמעון, שכטר, ורמוט ואלמוג כהן היו טעויות, והוסיף: "ראיתי עשרות אנשים שכאילו התעניינו בהפועל, אבל שום גורם לא רצה לקנות את הקבוצה. התחלנו לא מאפס אלא ממינוס גדול. אמרו שרמון רוצה לשלוט, אבל כל מי שאמר 'תן לי,' נתתי לו. היו אנשים הזויים שהתעניינו בזכויות הניהול. עוד אכתוב ספר איך הפועל ת"א לא נמכרה." כפי שפורסם ב"ישראל היום," מו"מ לרכישת המועדון מתנהל בימים אלה עם שני אנשים, אך רמון סבור שלא יהיה קל לשכנע אותם לרכוש את הקבוצה, בעיקר בגלל קומץ אוהדים שלטענתו בעיקר מזיק. "אני מנהל מגעים עם שלושה-ארבעה אנשים וחולם שיהיה רוכש לקבוצה . שני אנשים עצרו בעבר את המו"מ בגלל האוהדים. אחד, שהיה מרוסיה, אמר שהספיק לו ברוסיה פטיש ומגל, והאחר שאל: 'איך האוהדים באים אליך הביתה כשאתה הצלת את הקבוצה"'? "ההיסטוריה עם בעלים לא טובה," המשיך רמון, "רוב האנשים שמתעניינים בהפועל הם רק מחו"ל ולא ישראלים, וכואב לי הלב על כך. האוהדים האלה רוצים שהקבוצה תתפרק, זרקו אבוקות וגרמו לנו השנה להפסד של 2 מיליון." על מינויו של אייל ברקוביץ,' שיוצג היום כמנג'ר, אמר: "לפני שרן הגיע רציתי את אייל. אנחנו לא יכולים להשתוות למה שעושים במכבי ת"א עם קרויף, אבל המבנה נכון. כשהחלטנו על אסי כמאמן, אני ועידו הרגשנו שמשהו חסר. הפועל ת"א חיה, קיימת ובועטת, ובלעדיי היא לא היתה קיימת."
_________________ הפועל תל אביב מ-1927 ולתמיד
|