תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 21 יוני 2025, 00:28

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 28 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: לד זפלין גנבו את הלחן של stairway to heaven
הודעהפורסם: 21 מאי 2014, 19:44 
סמל אישי של המשתמש
כן, אני מרשה לעצמי לא לכתוב לכאורה בכותרת.
להקת SPIRIT שחיממה את לד זפלין מספר פעמים , הקליטו את הקטע האינסטרומנטלי tartus בשנת 1968 .
באותה השנה בדנבר 68 בהופעה של לד זפלין, ביצעו SPIRIT את השיר בחימום.
שנתיים אחר כך לד זפלין הקליטו את שיר הרוק הגדול בכל הזמנים (לטעמי) , עם לחן כמעט זהה, או זהה עם סולם טיפה שונה. (מומחי המוזיקה בואו לפה)..
אתמול הוגשה תביעה על ידי משפחתו של הגיטריסט המנוח שכתב את הלחן הזה, בטענה שהשיר גנוב. התביעה באה על רקע ההחלטה של לד זפלין להוציא דיסק עם הקלטות מחדש של חלק מהלהיטים.
עכשיו לפני שתשאלו איך זה שזה רק היום מתגלה ולא תבעו עד עכשיו וכו'.. למי שראה את הדוקו על הביטלס (עם ההקלטות של ג'ורג' הריסון) על הקונספירציה על פול מקרטני, יש פה לדעתי סיפור דומה.
החשדות הועלו לראשונה בשנת 1997. רנדי קליפורניה, גיטריסט הלהקה שכתב את הלחן המקורי אמר בראיון: "הם גנבו את זה, עשו מיליונים ומעולם לא טרחו לומר 'תודה לך', או 'האם תרצה שנשלם לך על זה?' זאת נקודה כואבת בשבילי, אולי יום אחד המצפון שלהם ישכנע אותם לעשות משהו לגבי זה". באותה שנה הוא טבע בים.
טבע בים?! יש יותר ברור מזה?! האמרגנים של הלהקה איימו על חייו ועל חברי להקת ספיריט כל השנים כדי שלא יוציאו את זה החוצה.
ברגע שהוא הודה בתקשורת שהשיר מועתק, הוא פאקינג טבע בים באותה השנה, לפני שהספיק לעשות משהו בנידון.
המשפחה שלו כנראה כבר לא מפחדת, ואני מאחל להם הצלחה מכל הלב למרות שאני מעריץ גדול של לד זפלין. מרגיש די חרא עכשיו.

חשוב שתבינו שהמילים הם של סולן לד, והמילים הם עיקרו של השיר, אבל גם הלחן. ביזיון. במיוחד כשאני משוכנע שהרגו בן אדם כדי שהאמת לא תצא לאור. אשכרה מאפיה.

השיר של לד זפלין :

השיר של להקת ספיריט : חכו ל0:40

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: לד זפלין גנבו את הלחן של stairway to heaven
הודעהפורסם: 21 מאי 2014, 19:51 
יש דימיון בין המבנה שחוזר על עצמו פה לבין המעבר אקורדים בבתים של Stairway (אני חושב שהוא כמעט זהה) וכנראה שאם הסיפור נכון אז הם באמת ״השאילו״ את הקטע, אבל יש סיבה שStairway to heaven התפרסם וזה לא. אין מה להשוות, Stairway זה שיר מורכב, בטח בפעם הראשונות, עם יותר עומק בביצוע, וזה מעין נעימה נחמדה אבל די משעממת.
אני לא הייתי נלחץ מה״גילוי״ אם הייתי מהאמרגנים. נראה לי שגם לו השאילו את זה, תודה זה בטח די והותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 21 מאי 2014, 19:58 
כשהייתי קטן, היה לי חבר שהיה גונב מסטיקים מהמכולת.
פעם המוכר תפס אותו, ואמר לו " אם כבר החלטת לגנוב, דווקא הזבל הזה, זה מה שבחרת ללכת עליו?".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2014, 20:00 
סמל אישי של המשתמש
בר קולמוסא כתב:
יש דימיון בין המבנה שחוזר על עצמו פה לבין המעבר אקורדים בבתים של Stairway (אני חושב שהוא כמעט זהה) וכנראה שאם הסיפור נכון אז הם באמת ״השאילו״ את הקטע, אבל יש סיבה שStairway to heaven התפרסם וזה לא. אין מה להשוות, Stairway זה שיר מורכב, בטח בפעם הראשונות, עם יותר עומק בביצוע, וזה מעין נעימה נחמדה אבל די משעממת.
אני לא הייתי נלחץ מה״גילוי״ אם הייתי מהאמרגנים. נראה לי שגם לו השאילו את זה, תודה זה בטח די והותר.

ברור שסטרוואי זה שיר הרבה יותר מורכב, הוא גאוני, וגם הפריטה בהמשך השיר קצת משתנה.
אבל, פשוט מאוד, לכתוב : לחן - רנדי קליפורניה. ולשלם תמלוגים כמו בני אדם. זה לא היה פוגע במילימטר מההצלחה המטאורית של השיר. לא מבין איך הגיטריסט של לד יכול לחיות עם עצמו ולהגיד שהוא כתב את זה.
וזה שהוא טבע בים באותה שנה שהוא הודה שהם גנבו, זה הזוי לי מיד כדי שזה יהיה תמים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2014, 20:15 
סמל אישי של המשתמש
נחמד, אבל זה יותר טוב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2014, 20:55 
נכון שזה נשמע קצת הזוי שאותו בנאדם טבע באותה שנה, אבל מפה ועד לתמוך בהאשמה כזאת חמורה של רצח יש מרחק רב. אם כי כנראה יש על מה לחקור

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2014, 20:56 
סמל אישי של המשתמש
ציטוט:
החשדות הועלו לראשונה בשנת 1997

וואלה, זה לפני המון זמן! אבל למה הן לא הועלו 30 שנה קודם?

וכמה טמטום צריך בשביל לחשוב שמישהו יהרוג מישהו בגלל זה. כאילו שזה השיר היחיד של לד זפלין שעושה מליונים ושאם הורגים מישהו אז ה"חשדות" נעלמים.

חוץ מזה, האמת, ציפיתי ליותר דמיון. אני לא רואה פה שום גניבה. מקסימום יש השפעה מסויימת, שזה דבר הגיוני ביותר. יותר סביר ששתי הלהקות הושפעו מאותו דבר. (אין לי מושג מה).

"למשחק מול מכבי הוד השרון חובה על הקבוצה להופיע עם הרכב משני שיאפשר להוד השרון לנצח ... ניצחון לא צפוי, יגדיל, באופן לא ספורטיבי, את סיכויי ההישארות שלה, על חשבון עירוני נהריה" בן קפלן, מבעלי הפועל אוסישקין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2014, 21:12 
סמל אישי של המשתמש
bloodbrother כתב:
ציטוט:

וכמה טמטום צריך בשביל לחשוב שמישהו יהרוג מישהו בגלל זה. כאילו שזה השיר היחיד של לד זפלין שעושה מליונים ושאם הורגים מישהו אז ה"חשדות" נעלמים.

חוץ מזה, האמת, ציפיתי ליותר דמיון. אני לא רואה פה שום גניבה. מקסימום יש השפעה מסויימת, שזה דבר הגיוני ביותר. יותר סביר ששתי הלהקות הושפעו מאותו דבר. (אין לי מושג מה).

הודעה כזאת הזויה לא קראתי הרבה זמן. הדמיון בשירים בלתי ניתן לערעור בכלל על מה אתה מדבר. בקשר לקונספירציה, לדעתי זה מספיק בכדי לחקור . ואין לכם מושג מה חברות מסחריות עושות בשביל כסף .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2014, 21:13 
סמל אישי של המשתמש
רוב השירים באלבומים הראשונים שלהם מועתקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2014, 22:15 
הטענות האלו עלו הרבה הרבה לפני 1997 אבל עדיין הדמיון בין השירים האלו נראה לי טרוויאלי. כמה אקורדים דומים, שאני לא בטוח שהם בעצמם המצאה גדולה של התובעים. גם אם יש כאן הפרת זכויות יוצרים, ואני בספק, זה מאוד רחוק מ"גניבת הלחן" זה גניבה של חלק קטנטן בלחן מאוד מורכב.
אשר לתיאוריית הקונספרציה... נו באמת ... נורא טיפשי.

ומי שהזכיר את ג'ורג' הריסון, לטעמי המקרה שלו בולט פי מאה והוא באמת הפסיד בתביעת זכויות היוצרים נגדו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2014, 22:34 
סמל אישי של המשתמש
זה פאקינג שיר של 4 אקורדים.
זה אומר שצריך לתבוע בערך כל להקה בינונית מאז שנות ה70 במקרה הטוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2014, 22:39 
לעניות דעתי אין קייס.
ההרמוניה בחלק הראשון של שני הקטעים זהה בשמונה התיבות הראשונות, והדמיון מסתיים בעובדה ששניהם מבוצעים באותו סולם וזה טיפה יכול להטעות.
מה שמשמעותי יותר זו המנגינה, בפתיח של זפלין יש קו מלודי שונה באופן ברור ממה שמנוגן בקטע השני (שבו אין כל כך מלודיה וכל העניין נשמע מאוד רזה וחסר עניין, אבל זה כבר קשור לטעם).
אני לא משפטן של זכויות יוצרים אבל לטעמי הרמוניה, או אקורדים, לא מהווים שלד מרכזי של שיר אלא רק חלק קטן מתהליך היצירה. המהלך ההרמוני המערבי האחרון הופיע אי שם בתחילת המאה ה-20 (מהלך טונאלי, למהדרין...), אם להשאיל הרמוניה היה פשע אז כל מוזיקאי מערבי אשם בו.
המנגינה היא החלק המרכזי בתהליך היצירה המוזיקלי וכאן אין שום גניבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2014, 22:49 
זה המקרה של הריסון אגב:

אני חושב שזאת הפרת זכויות יוצרים ויש בהחלט דמיון יותר ממקרי בין השירים אבל רוב הסטודנטים שלי לא שומעים שום דמיון רציני כאן.

ובאותו נושא:

לא חסרים קליפים כאלו עם המון שירים פופולרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2014, 23:00 
כולה ירידה של באסים בחצאי טון בסולם מינורי לאורך 5-6 תיבות. לא ביג דיל.
עדיין סטרוואי פי אלף יותר מורכב מזה, וגם אם המהלך הספציפי הזה "גנוב" (חצי מהשירים הם על אותה הרמוניה), הם העיפו אותו למעלה ב20 דרגות, וגם פתרו אותו שונה.
ובכלל, הרמוניה זה לא מלודיה, אחרת הייתה שושלת של מאה מיליארד יורו של איזה קרוב משפחה של מישהו מימי הביניים שעלה על I - IV - V - I.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2014, 23:19 
גיא האדום כתב:
זה המקרה של הריסון אגב

וואו, לא הכרתי. לדעתי אתה צודק וזה נשמע כמו הפרת זכויות יוצרים.
המלודיה זהה כמעט לגמרי, העובדה שיש דמיון רציף לאורך כל השיר מהבתים דרך הפזמונים לא כ"כ משאירה מקום לספק.
גם רוב ההרמוניה זהה, בפזמונים הריסון הוסיף אקורד בכל תיבה שניה (במהלך פשוט ולא "יצירתי" במיוחד) ושיכלל את ההרמוניה של החלק האחרון. בזאת תמה תרומתו הצנועה מאוד ליצירה.
מה שמטעה את הסטודנטים שלך כאן זו העובדה שמדובר בעיבוד שונה לגמרי. הסולם אחר, המקצב ובחירת הכלים שונה, וכמובן יש פער קיצוני בהגשה של המלודיה בין המבצעים.

נערך לאחרונה על ידי Lion Den בתאריך 21 מאי 2014, 23:29, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2014, 23:27 
סמל אישי של המשתמש
כמו שציינו פה, זה ממש לא נשמע כזאת גניבה

אבל, בנימה אקטואלית משהו, הרולינג סטונס למשל...

הגיעו להסדר ופיצו את ק.ד לאנג על הגניבה הזאת -

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2014, 23:40 
אגב, נשמע שההפרה בדוגמה האחרונה שסומך הביא לא נובעת מחמדנות או העתקה, אלא מעילגות מוזיקלית קשה. המנגינה כל כך רזה ומונוטונית שזה אשכרה סיכון מקצועי ומשפטי להוציא שיר כזה. מה הסיכוי שלא יגיע הזמר סוג ד' שיש לו מנגינה כזאת באיזה שיר שכוח אל ויתבע אותך?
הסטונס זה באמת פח אשפה של מוזיקה ובמובן הזה הם נענשו כאן באופן מאוד אירוני. לא להאמין מי שופך על הדבר הזה 700 שקל...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מאי 2014, 01:26 
סמל אישי של המשתמש
אדום שרוף100 כתב:
bloodbrother כתב:
ציטוט:

הודעה כזאת הזויה לא קראתי הרבה זמן. הדמיון בשירים בלתי ניתן לערעור בכלל על מה אתה מדבר. בקשר לקונספירציה, לדעתי זה מספיק בכדי לחקור . ואין לכם מושג מה חברות מסחריות עושות בשביל כסף .

אחלה, כן, ההודעה שלי היא ההזויה פה. :)

"למשחק מול מכבי הוד השרון חובה על הקבוצה להופיע עם הרכב משני שיאפשר להוד השרון לנצח ... ניצחון לא צפוי, יגדיל, באופן לא ספורטיבי, את סיכויי ההישארות שלה, על חשבון עירוני נהריה" בן קפלן, מבעלי הפועל אוסישקין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מאי 2014, 01:29 
סמל אישי של המשתמש
הקונצנזוס כאן הוא בכל אופן שאין שום קייס, ואפילו אני מסכים.

והאמת ששמעתי כמובן שהשיר של האריסון גנוב אבל לא זכור לי ששמעתי את המקור, תודה גיא האדום, בהחלט אותה מלודיה ויש קייס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מאי 2014, 05:57 
סמל אישי של המשתמש
אם זה היה אירוע בודד אפשר היה להניח שמדובר בצירוף מקרים\השראה בלתי מודעת, אבל לד זפלין הם אולי הפלאגירסטים הכי גדולים בתולדות הרוק, ככה שאני לא חושב שהם יכולים להנות מהספק.
שתי דוגמאות מפורסמות (ובאמת לא חסר) -
Bert Jansch - Blackwater Side לעומת - Black Mountain Side. אבל זה מים וזה הר, כמו עם השואה, אסור להשוות.
Jake Holmes - Dazed and Confused לעומת Dazed and Confused

ויש עוד מלא.

נ.ב.
https://www.youtube.com/watch?v=CTJywZoG_bw

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מאי 2014, 09:18 
זה שאולי גנבו ממנו את הרעיון - יכול להיות. אבל להגיד שהטביעה שלו בים זה חיסול שקשור לשיר, זה אחד הדברים הכי מצחיקים ששמעתי..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מאי 2014, 09:58 
סמל אישי של המשתמש
אתם שוכחים שהלהקה ניגנה את השיר המקורי כשחיממו את לד שנתיים לפני סטיירווי. זה משחק לרעתם של לד.
הקונספירציה, אולי זה רק אני. לדעתי אתם מזלזלים בכוח ובדורסניות של המפיקים/אולפנים/חברות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מאי 2014, 10:09 
סמל אישי של המשתמש
זה דווקא יכול להיות נימוק מקל מבחינה מוסרית. אתה מנסה להלחין, מתנגנת לך מנגינה בראש, לך תזכור ששמעת אותה לפני שנתיים באיזו הופעת חימום.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מאי 2014, 11:31 
סמל אישי של המשתמש
לא מכיר את הקונספירציה הנ"ל ומהאזנה לקטע של ספיריט אני שומע דמיון קלוש למדי.

דווקא לאחרונה כששמעתי את Pinball Wizard של The Who מתוך "טומי" מצאתי דמיון מדהים בפתיחה לשיר "מה שיותר עמוק יותר כחול".
השיר של The Who הוקלט ב-68-69 בעוד השיר של שלום חנוך הופיע כבר באלבום "שבלול" (70') אבל בגירסא מקוצרת ולא זו שאני
מתכוון אליה שהופיעה ב"סוף עונת התפוזים" של תמוז שהוקלטה ב-75 בהפקתו של לואי להב שסביר להניח שהכיר את השיר הנ"ל.

0:18 - עד השירה

0:55

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מאי 2014, 11:43 
אמיר כתב:

:ROSE: :ROSE: :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מאי 2014, 22:36 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:

איך ה"נ.ב." לא לינק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מאי 2014, 00:02 
סמל אישי של המשתמש
אף פעם לא חשבתי שהפתיחה של סטרווי פשוט צצה לג'ימי פייג' בראש, טוב לדעת מה הייתה ההשראה שלו.
מכאן ועד להעתקה? רחוק, מאוד רחוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 מאי 2014, 03:32 
סמל אישי של המשתמש
MaRtIn kay כתב:
אף פעם לא חשבתי שהפתיחה של סטרווי פשוט צצה לג'ימי פייג' בראש

נראה לך יותר הגיוני שהיא צצה למישהו מלהקה עם שם יצירתי כמו ספיריט בראש?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 28 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: