תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 21 יוני 2025, 01:24

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 16 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: "היד החמה"
הודעהפורסם: 18 מאי 2014, 11:25 
סמל אישי של המשתמש
זה לא חדש וכבר נכתב פעמים רבות, אבל מי שלא מכיר כדאי שיקרא
http://www.calcalist.co.il/sport/articl ... 08,00.html
יד חמה, יד נעלמה
91% מאיתנו, כמו גם מאמני כדורסל בכירים, מאמינים ששחקן שקלע שתי זריקות רצופות יקלע גם את השלישית. ובכן, 91% מאיתנו, ומאמני הכדורסל הבכירים, כנראה טועים

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: "היד החמה"
הודעהפורסם: 18 מאי 2014, 14:49 
סמל אישי של המשתמש
מצחיק שכתבה כזאת מתפרסמת דווקא עכשיו, כי ממש לא מזמן התפרסם מחקר חדש שהוכיח בדיוק את ההפך והפריך את המחקרים הקודמים. הראו שם ששחקנים שקלעו את הזריקות הקודמות נוטים לקחת זריקות קשות יותר, ואם מנטרלים את ההשפעה של קושי הזריקה אז רואים עלייה באחוזי הקליעה עבור שחקנים שקלעו את הזריקות הקודמות.

http://www.sloansportsconference.com/wp ... proach.pdf

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 18 מאי 2014, 16:07 
סמל אישי של המשתמש
מה שמצחיק זה שאתה לא קורא את הכתבה שהמאמר הזה מוזכר בה ומתייחסים לתוצאות שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2014, 17:05 
סמל אישי של המשתמש
מה שמצחיק זו ההתייחסות למחקר בכתבה (וגם התגובה שלך אבל היא פחות מעניינת). מעבר לכך שמתייחסים למחקר בביטול והוא מוזכר בשולי הכתבה, כשרובה מתייחס לטענה ההפוכה על אף שהיא הוכחה כלא נכונה, גם התרגום של מסקנת המאמר לא נכונה - בכתבה נכתב שהסיכוי של שחקן עם יד חמה לקלוע את הזריקה הבאה עולה בזריקה הבאה אפילו אם הוא זורק זריקה קשה יותר, כשמסקנת המאמר היא הפוכה: הם הראו ש,אם לא מתחשבים בקושי הזריקה אין שום משמעות סטטיסטית ל-"יד חמה" (או אפילו משמעות שלילית), ורק אם משקללים את קושי הזריקה רואים של-"יד חמה" יש השפעה חיובית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2014, 17:15 
השאלה למה אתה רוצה להתייחס. (קראתי די בפרוף ולא נכנסתי לעומק)
מי אמר שכדי להסיק מסקנות אתה צריך לנטרל את עניין לקיחת הזריקה הקשה?

הרי שחקן אחר לא היה זורק אלא מוסר כדי להשיג מצב טוב יותר, מה שמעלה את הסיכוי שלך (טוב, תיאורתית) לסיים את המהלך בנקודות.
חוץ מזה, ההנחה - "הוא יקלע גם את השלישית" לא משאירה ספק וכוללת את כל המצבים. מה שקורה בפועל זה מה שמעניין.
בקיצור, סטטיסטיקה אפשר בקלות להציג בצורה שבא לך להציג אותה, בעיקר במחקרים כאלה כשהמשתנים הם אין סופיים וכל התנייה מביאה למסקנה אחרת.

נערך לאחרונה על ידי NARKOTIKA בתאריך 18 מאי 2014, 17:17, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2014, 17:16 
איך אפשר להתייחס ל"קושי זריקה" כמשתנה כמותי ולהתייחס אליו בניתוח הסטטיסטי?
נשמע קצת משונה.

If you can meet with Triumph and Disaster
And treat those two impostors just the same
Yours is the Earth and everything that's in it

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 18 מאי 2014, 18:23 
סמל אישי של המשתמש
שמע, זה שאתה מזלזל באינטליגנציה של כל הכותבים פה באופן תדיר, זה מצחיק. מצחיק, בעיקר כי נפגשנו פעם ואני יודע במי ומה מדובר. הפעם לא קראת את הכתבה הראשונה וכתבת שהיא "מצחיקה" כי היא לא מתייחסת למאמר מהארווארד שמוכיח ההפך ומפריך את כל המחקרים הקודמים . כשהסבו את תשומת לבך לכך שהיא כן מתייחסת, הואלת בטובך לקרוא את הכתבה ואז לכתוב שהיא מתייחסת אליו בביטול והמסקנות לא נכונות. אז בוא תקרא את המאמר שהבאת ותראה שהמחברים בעצמם כותבים שההבדל שהם מצאו כל כל זניח עד שסביר שאין לו משמעות סטטיסטית. כלומר הוא אפילו מחזק את הטענה שאין יד חמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2014, 19:05 
סמל אישי של המשתמש
בכל מקרה ברור שיש קשר לקושי הזריקה.

כשבאחד המשחקים בפלייאוף קרלון קלע שני סלים קלים ובהתקפה שבאה אחריהם הוא החליט לזרוק פייד אוויי מ9 מטרים תוך כדי סיבוב אז אם לא משקללים את קושי הזריקה אז היה לו סיכוי מצוין להכניס אותה כי הוא הכניס את השתיים הקודמות.
מצד שני אף אחד לא הופתע מזה שזה נגמר באיירבול, מה שאומר שלקושי הזריקה כנראה יש חשיבות.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 18 מאי 2014, 20:20 
זה ברור שיש לקושי הזריקה חשיבות, לא נראה לי שתמצא שחקן בעולם שיש לו אחוזי שדה יותר טובים מאשר אחוזי העונשין....
למעט שאקיל ועוד כמה סנטרים כשם אצלהם להניח את הכדור בהטבעה זה הרבהקלה הרבה יותר קל מאשר לכוון ולזרוק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 19 מאי 2014, 16:13 
סמל אישי של המשתמש
deep red כתב:
שמע, זה שאתה מזלזל באינטליגנציה של כל הכותבים פה באופן תדיר, זה מצחיק. מצחיק, בעיקר כי נפגשנו פעם ואני יודע במי ומה מדובר. הפעם לא קראת את הכתבה הראשונה וכתבת שהיא "מצחיקה" כי היא לא מתייחסת למאמר מהארווארד שמוכיח ההפך ומפריך את כל המחקרים הקודמים . כשהסבו את תשומת לבך לכך שהיא כן מתייחסת, הואלת בטובך לקרוא את הכתבה ואז לכתוב שהיא מתייחסת אליו בביטול והמסקנות לא נכונות. אז בוא תקרא את המאמר שהבאת ותראה שהמחברים בעצמם כותבים שההבדל שהם מצאו כל כל זניח עד שסביר שאין לו משמעות סטטיסטית. כלומר הוא אפילו מחזק את הטענה שאין יד חמה.

בבקשה, דביל:

ציטוט:
As shown in the previous section, shot difficulty increases as a player “heats up.” Therefore, it seems possible that once we control for difficulty, the Hot Hand effect would indeed emerge. Our final specification uses Complex Heat and also controls for difficulty. Looking at column (3), we finally see a positive and significant coefficient on heat. Though significant, we acknowledge that the effect size is modest. A player who makes one more of his past four shots sees his shooting percentage increase by 0.54 percentage points. Given that the average NBA player has a field goal percentage of about 45%, this represents about a 1.2% improvement. In the same vein, if a player makes two more of his past four shots (perhaps more indicative of what it truly means to be “hot”), we see a 2.4% improvement.
...
We then extend our analysis to ask if the Hot Hand exists once we control for this dependent shot selection using a regression framework that controls for past expectation and finds a small, positive, and significant Hot Hand effect.

רק יצור כמוך יכול לתרגם "significant" ל-"זניח" ו-"חסר משמעות סטטיסטית", ולא בדיוק ההפך מכך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מאי 2014, 16:25 
סמל אישי של המשתמש
יובל, אתה חייב להירגע עם היציאות כאן על אנשים. דביל הוא לא, וגם לא יצור, ויכול להיות שאתה מבין בכדורסל לא פחות ממה שהוא מבין.
זה כולה מאמר, למה לרדת לפסים כאלה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מאי 2014, 16:37 
סמל אישי של המשתמש
לוסיאנו דה ברונו כתב:
יובל, אתה חייב להירגע עם היציאות כאן על אנשים. דביל הוא לא, וגם לא יצור, ויכול להיות שאתה מבין בכדורסל לא פחות ממה שהוא מבין.
זה כולה מאמר, למה לרדת לפסים כאלה?

אולי תראה ממי זה התחיל? לא התייחסתי אליו בכלל עד שהוא התחיל לתקוף אותי אישית. אין לי מושג מה המפגר הזה רוצה ממני (למרות שזה לא הכי מפתיע כי מדובר בחלאה ובאמת באדם דוחה גם ברמה האישית), אבל אם הוא מנסה להתחיל לריב איתי משום מה (ועוד עושה את זה עם טיעונים מפדחים) אני אכנס בו בחזרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מאי 2014, 17:02 
סמל אישי של המשתמש
גם וגם, זה significant במובן הסטטיסטי, ודי זניח ברמה הטקטית, או אם לפרוט את זה לעצות אופרטיביות, אם אין לך תאומים זהים בקבוצה, אין לך ממש מה להסתכל על זה, לך על התרגיל\שחקן שנותן לך את הסיכוי הכי גבוה (או במילים, פיל ג'קסון אידיוט).

בכל מקרה, המחקר הזה מעניין מדעית, אבל הוא לא מפריך את הכשל של היד החמה, שהוא כשל לוגי שמובן טוב מאד שנובע מהעובדה שהמח שלנו רואה תבניות במקומות שהם לא קיימות. גם אם יש קורלציה חיובית של 2 אחוז זה לא משהו שיכול להסביר את התחושה של "אני חם, אני לא יכול להחטיא"\"יום שחור אין לי מה לנסות לזרוק היום" שכל מי ששיחק כדורסל מכיר טוב מאד. 2 אחוזים זה משהו שאנחנו לא יכולים אפילו להרגיש בלי לרשום את זה על דף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 19 מאי 2014, 17:02 
יובל, אתה מבלבל בין מובהקות סטטיסטית לגודל האפקט. הם כותבים שזה אמנם מובהק (כלומר, קיים הבדל שיטתי ולא מקרי), אבל האפקט הוא מאוד קטן (תוספת של כחצי אחוז לאחוזי הקליעה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מאי 2014, 18:03 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
גם וגם, זה significant במובן הסטטיסטי , ודי זניח ברמה הטקטית, או אם לפרוט את זה לעצות אופרטיביות, אם אין לך תאומים זהים בקבוצה, אין לך ממש מה להסתכל על זה, לך על התרגיל\שחקן שנותן לך את הסיכוי הכי גבוה (או במילים, פיל ג'קסון אידיוט).

בכל מקרה, המחקר הזה מעניין מדעית, אבל הוא לא מפריך את הכשל של היד החמה, שהוא כשל לוגי שמובן טוב מאד שנובע מהעובדה שהמח שלנו רואה תבניות במקומות שהם לא קיימות. גם אם יש קורלציה חיובית של 2 אחוז זה לא משהו שיכול להסביר את התחושה של "אני חם, אני לא יכול להחטיא"\"יום שחור אין לי מה לנסות לזרוק היום" שכל מי ששיחק כדורסל מכיר טוב מאד. 2 אחוזים זה משהו שאנחנו לא יכולים אפילו להרגיש בלי לרשום את זה על דף.

נכון, הם כותבים מצד אחר שזה משמעותי סטטיסטית אבל יתרון מתון וקטן (כל אחד יכול להחליט בעצמו כמה שווים 2.4%). רק שהוא כתב שזה חסר משמעות סטטיסטית, בדיוק ההפך ממה שנכתב במחקר.

אוגוסטוס היל כתב:
יובל, אתה מבלבל בין מובהקות סטטיסטית לגודל האפקט. הם כותבים שזה אמנם מובהק (כלומר, קיים הבדל שיטתי ולא מקרי), אבל האפקט הוא מאוד קטן (תוספת של כחצי אחוז לאחוזי הקליעה)

לא אני בלבלתי. ברור שהכוונה ב-significant היא מהבחינה הסטטיסטית, כלומר קיים מקדם חיובי שאי אפשר לבטל אותו, מבחינה ריאלית 2.4% זה יתרון קטן וגם את זה הם כותבים (זה כבר כל אחד יכול להגיד). רק שהוא כתב שעורכי המחקר כתבו ש-"ההבדל שהם מצאו כל כל זניח עד שסביר שאין לו משמעות סטטיסטית. כלומר הוא אפילו מחזק את הטענה שאין יד חמה" כשמבחינה אקדמית הם מצאו מקדם חיובי מובהק שמראה שכן קיימת יד חמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 מאי 2014, 04:54 
סמל אישי של המשתמש
ציטוט:
We caution that our use of OLS regression as the functional form of choice for most of our analysis may not be
optimal. Moreover, our effect sizes are small, and it is more likely that our estimates of standard errors are imprecise
than our estimates of mean effects. It is plausible that better specifications might render these small effects
insignificant
. Nevertheless, our effects remain significant across different specifications and with both clustered and
heteroskedasticity robust standard errors.

ואני לא אקרא לך דביל ויצור בפורום. אני אומר לך את זה בפנים, כי זה משעשע אותי איך גניחט בונה לעצמו אלטר אגו ומרשה לעצמו להשתלח ככה באחרים מאחרי מקלדת. איך אני יודע מי אתה? דיברת יפה יותר כשהיית צריך, וקיבלת, ניקוב לכדורסל במחיר תרומה לעמותה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 16 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: