mbracha כתב:
מה שלא מובן לי זה המספר הזה - 30 מיליון, שנדמה שהשלמנו איתו. מכירה של דמארי אמורה להכניס לקופת המועדון לפחות מיליון יורו, מכירה של שכטר זה עוד חצי מיליון יורו, מעבר של שלב או שניים בליגה האירופית גם אם לא עולים לבתים זו הכנסה לא רעה, אל כל זה מתווספים כל המענקי מיקום, זכויות שידור וכרטיסים. אין סיכוי שאם סוכמים את כל זה אי אפשר להעמיד תקציב של 40 מיליון גם בלי שמישהו יביא שקל מהבית (מה חדש?).
את העונה הזו אנחנו צפויים לסיים עם גרעון של 8 מיליון שקלים, שלשם ילכו כל ההכנסות ממכירות שחקנים כדי שרמון ישחרר את הערבויות שלו.
מאחר ונלקחו כבר מקדמות מלאן (5 מיליון), מהשילוט (1.5) ומהטוטו על מענקי מיקום (2) הכספים האלו יורדים מההכנסות של העונה הבאה, כך שבמקום 21-22 מיליון ישארו משהו כמו 15 מיליון נטו. ההכנסות האלו מכסות רק את התקציב התפעולי ולכן מי שישים כסף (חג'ג') יקבע מה יהיה תקציב השחקנים והצוות המקצועי, מניח שחלקו הוא ישים ככסף נזיל ועל השאר יקחו עוד מקדמות מפה ומשם.
לגבי חיזוק, אני בספק גדול אם ישלמו בכלל דמי העברה לקבוצות ובמקום זאת יביאו שחקנים חופשיים בשכר לא גבוה ו/או שחקנים בהשאלה.
לגבי אירופה, הכסף הרציני מגיע רק בשלב הבתים. הכסף במוקדמות די מתקזז לך עם ההוצאות על אבטחה וטיסות וכל המסביב.
אגב, גם לגבי מחנה האימון אין ממש תקציב. לא יפתיע אותי אם יסגרו אותה קומבינה כמו במחנה של בית"ר בשנה שעברה, כשמני ויצמן יממן את המלון בברלין ואנחנו נמצא את עצמנו מתמודדים מול קבוצות קיקיוניות.