תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 19 יוני 2025, 15:56

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 70 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: 30 ש"ח לשעה (מה שרץ כרגע בפייסבוק)
הודעהפורסם: 14 מאי 2014, 21:08 
סמל אישי של המשתמש
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: 30 ש"ח לשעה (מה שרץ כרגע בפייסבוק)
הודעהפורסם: 14 מאי 2014, 21:42 
סמל אישי של המשתמש
סיבה כלשהי שזה לא פופוליזם זול?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 מאי 2014, 22:05 
כן, כי מוביל את זה דב חנין וחתמו על זה כבר 61 חברי כנסת מכל הסיעות.

אא כן, חוץ מ"יש עתיד". כמובן.

דב :HEART2: :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 מאי 2014, 23:29 
לא מבין יותר מדי בכלכלה, אבל לפי הבנתי, במצב כזה פשוט לא ישתלם למעסיקים להעסיק יותר מדי עובדים וזה יגרום לשיעור אבטלה גדול.
אם כבר מחוקקים חוק כזה, צריך לקוות שרמת הצרכנות תעלה (וזה החשש, שהיא לא בטוח תעלה) ואז יכנס יותר כסף לבעלי עסקים, וככה הם לא יצטרכו לפטד עובדים בשביל לשמור על הכנסה סבירה לעצמם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2014, 00:55 
חוק שלא יעבור. והוא מטומטם מכל בחינה כלכלית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2014, 01:57 
MANDALA כתב:
לא מבין יותר מדי בכלכלה, אבל לפי הבנתי, במצב כזה פשוט לא ישתלם למעסיקים להעסיק יותר מדי עובדים וזה יגרום לשיעור אבטלה גדול.
אם כבר מחוקקים חוק כזה, צריך לקוות שרמת הצרכנות תעלה (וזה החשש, שהיא לא בטוח תעלה) ואז יכנס יותר כסף לבעלי עסקים, וככה הם לא יצטרכו לפטד עובדים בשביל לשמור על הכנסה סבירה לעצמם.

אין על הטיעונים של העשירים. איומי תחזיקו אותי תחזיקו אותי לפני שאני מפטר את כל העובדים.
לפי ההגיון הזה עדיף לעניים שיורידו להם את שכר המינימום. אז העשירים ברוב בטובם ייצרו עוד משרות.
המעסיקים יוכלו למשל להרוויח פחות. אמנם כואב הלב (ההכנסה החודשית של המאיון העליון היא בסך הכל 120,000 שקל) אבל אפשר להדק חגורות.
במדינות אחרות מאיימים בדרך כלל בהעברת משרות למדינות מתפתחות (למרות שבדרך כלל משרות ייצור צווארון כחול מרוויחות הרבה מעבר לשכר המינימום) או שזה יאיץ פיתוח טכנולוגיה להחלפת כח אדם (כאילו שזה מה שעוצר פיתוח טכנולוגיה להחלפת עובדים סיעודיים או מאבטחים)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2014, 03:17 
סמל אישי של המשתמש
20 כתב:
לפי ההגיון הזה עדיף לעניים שיורידו להם את שכר המינימום.

אתה מודע לזה שלפי הכלכלה הקפיטליסטית, שכר מינימום זה דבר נוראי ופסול?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2014, 03:23 
סמל אישי של המשתמש
הדגל האדום כתב:
סיבה כלשהי שזה לא פופוליזם זול?

מה רע בפופוליזם?
MANDALA כתב:

רמת הצריכה תעלה בטוח, כי בממוצע, אנשים עניים משתמשים בחלק יותר גדול מהכסף שיש להם מעשירים (בכלכלה קוראים לזה התועלת השולית של הכסף, אבל אפשר להבין את זה באופן אינטואיטיבי - בנאדם שמרוויח פי מאה מהשכר המומצע לא אוכל פי מאה מזון, קונה פי מאה מכוניות וכו').
מעבר לזה, עלייה בשכר מינימום יכולה לגרום לשתי בעיות - הראשונה היא עליית מחירים, אבל בגלל שהיא לא יכולה ליצור אינפלציה מתמשכת (אם כי מקומית יכולה להיווצר, לא שזה נורא) האפקט של זה הוא לרוב מוגבל ובגג מקטין מהאפקטיביות של עליית שכר המינימום. והשניה היא פגיעה בתחרותיות של היצוא, אבל זה לא כאילו שישראל תחרותית מול המדינות המפתחות כשזה מגיע לעלות של כוח אדם עכשיו, אני לא חושב שישראל מיצאת יותר מדי בעסקים שבהם שכר עובדים שמקבלים מינימום הוא חלק מרכזי בעלות התפעולית שלהם.

לא הסתכלתי לעומק על מה העליה הספציפית הזו תעשה, ובהחלט יכול להיות שזה לא המספר האידאלי, אבל הצעקות האלו על "אבטלה!!!" (שתשים לב תמיד מגיעות מאנשים שדי על הזין שלהם אבטלה בשוטף) הם די קישקוש. העלאה בשכר מינימום מעבירה ברמת המאקרו כסף מעשירים לעניים, ועשירים לא אוהבים את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2014, 04:34 
KingAlpaca כתב:
20 כתב:
לפי ההגיון הזה עדיף לעניים שיורידו להם את שכר המינימום.

אתה מודע לזה שלפי הכלכלה הקפיטליסטית, שכר מינימום זה דבר נוראי ופסול?

אתה מודע לזה שהמדינות בלי שכר מינימום הן שבדיה נורבגיה דנמרק פינלנד ועד לאחרונה גרמניה?

והנה עוד רעיון - בוא נצמיד את שכר המינימום להכנסה של המאיון העליון. אם ההכנסה של המאיון תעלה ב10% שכר המינימום יעלה ב10%. אם הכנסת המאיון לא תשתנה, שכר המינימום לא ישתנה.

ככה מעבירים מסר שכולם בסירה אחת ואף קבוצה לא יכולה להתנתק מכל השאר.

למ איון העליון יהיה קשה להתלונן - עליה של אחוז אחד בשבילו היא 1200 שקל, עבור שכר מינימום היא 43 שקל כך שהפערים האבסולוטיים אפילו יגדלו. גם לא מגבילים את שכר הבכירים או מגדילים את שכר המינימום, רק מצמידים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2014, 04:51 
סמל אישי של המשתמש
זה לא סותר את מה שהוא אמר, והוא בגדול צודק (אני אומר בגדול כי לא כל הקפטילסטים מאמינים באותו דבר), אבל זה שאמונה עיוורת בשוק חופשי טוענת ששכר מינמום הוא דבר רע לא אומר שזה הפתרון הפרוגרסיבי היחיד לבעיה הזו (אם כי בגדול זו טקטיקה לא רעה בגלל לראות מה אנשי הלסה פר מציעים ולעשות בדיוק ההפך).
אני לדוגמא חושב שהבטחת עבודה בשכר מחייה זה רעיון יותר טוב, שגם על הדרך פותר לך לא מעט בעיות אחרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: 30 ש"ח לשעה (מה שרץ כרגע בפייסבוק)
הודעהפורסם: 15 מאי 2014, 05:18 
סמל אישי של המשתמש
20 כתב:
MANDALA כתב:

אין על הטיעונים של העשירים. איומי תחזיקו אותי תחזיקו אותי לפני שאני מפטר את כל העובדים.
לפי ההגיון הזה עדיף לעניים שיורידו להם את שכר המינימום. אז העשירים ברוב בטובם ייצרו עוד משרות.
המעסיקים יוכלו למשל להרוויח פחות. אמנם כואב הלב (ההכנסה החודשית של המאיון העליון היא בסך הכל 120,000 שקל) אבל אפשר להדק חגורות.
במדינות אחרות מאיימים בדרך כלל בהעברת משרות למדינות מתפתחות (למרות שבדרך כלל משרות ייצור צווארון כחול מרוויחות הרבה מעבר לשכר המינימום) או שזה יאיץ פיתוח טכנולוגיה להחלפת כח אדם (כאילו שזה מה שעוצר פיתוח טכנולוגיה להחלפת עובדים סיעודיים או מאבטחים)

אתה מדבר על העשירים, אבל לא כל בעלים של פאב או מסעדה הוא מליונר. להפך. יש סיבה שהמון מסעדות לא שורדות את השנה הראשונה.

אני מסכים שהשכר צריך להיות נגזר מהרווחים של הבוס. זה חובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2014, 10:57 
20 כתב:
MANDALA כתב:

כמו ש'אדום נחמד' אמר, זה מכוון בעיקר לבעלי עסקים קטנים שלרוב לא מדובר במיליונרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2014, 11:01 
סמל אישי של המשתמש
העסקים הקטנים גם ככה בדרך להיסגר. הם כבר לא רלוונטים.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: 30 ש
הודעהפורסם: 15 מאי 2014, 11:07 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:

אתה מדבר על העשירים, אבל לא כל בעלים של פאב או מסעדה הוא מליונר. להפך. יש סיבה שהמון מסעדות לא שורדות את השנה הראשונה.

אני מסכים שהשכר צריך להיות נגזר מהרווחים של הבוס. זה חובה.

בוא נעשה חישוב זריז (עברו די הרבה שנים מאז שקיבלתי משכורת בארץ, אני מקווה שאני לא טועה פה במספרים) -
עלות שכר במסעדות ופאבים זה בערך 25-40 אחוז מההצואות (משתנה לפי סוג העסק והמקום, אבל זה הטווח באופן גדול למיטב ידיעתי), עכשיו בוא ניקח את המקרה הכי גבוה של 40 אחוז, נניח שכל העובדים מקבלים שכר מינימום ונניח שפאב הזה נמצא כרגע בדיוק באיזון תקציבי. זה סוג עסק שהכי הולך לשהיות מושפע מהעליה הזו.
שכר המינימום היום הוא 23 ש"ח ככה שאנחנו מדברים על עליה של 30%, שזה יוצא 31% אחרי ביטוח לאומי.
40% (עלות השכר) מ-31%, נותן לנו שסך כל ההוצאות של הפאב הדימיוני הזה עלו ב 12.5%.
אם בעל העסק רוצה לשמור על אותו איזון תקציבי, הוא צריך להעלות את המחירים ב 12.5% (שניה, אני תכף מגיע למס) מה שאומר שבירה שעלתה 30 ש"ח תעלה 33.75, או 34.15 אם אתה רוצה לשלם מע"מ (פחחחח).
י
ש פה נקודה אחת שאני מתעלם ממנה בגלל שאי אפשר לעשות לה חישוב באופן פשוט, וזה שכשמחירי המשקאות עולים, אנשים קונים פחות, אם היה לי כח הייתי בודק מה העלאות מס על אלכוהול עשו בעבר, אבל אני מנחש ש 12.5% (שעוד פעם, זה באזור העליון של הסקאלה, יש לא מעט פאבים ומסעדות שזה יהיה הרבה פחות מורגש בגלל שיש עובדים לא בשכר מינימום, בגלל שרכיב השכר יותר נמוך בהם או בגלל שהם נמצאים ברווח תפעולי יכולים לספוג עליה בעלות השכר) לא הולך לשבור את השוק, במיוחד כשיש לך המון אנשים שקיבלו העלאה רצינית בשכר ועכשיו יש להם יותר כסף להוציא על אלכוהול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2014, 11:15 
מעניין אותי לדעת מה זה יעשה למגזר שמרוויח קצת יותר ממינימום.
למשל- אלו שמגיעים ל30 שקל לשעה עם בונוסים- כנראה ייחתכו להם את הבונוס.
איך השכר ישתנה לאלו שמקבלים 25-30 שקל לשעה שכר בסיס? הרי יש סיבה שהם קיבלו מעל למינימום בחוק, הם יהפכו עכשיו לעובד בשכר מינ', או שזה יגרור עדכון שכר לרמה של 30-35?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2014, 11:36 
סמל אישי של המשתמש
NARKOTIKA כתב:
מעניין אותי לדעת מה זה יעשה למגזר שמרוויח קצת יותר ממינימום.
למשל- אלו שמגיעים ל30 שקל לשעה עם בונוסים- כנראה ייחתכו להם את הבונוס.
איך השכר ישתנה לאלו שמקבלים 25-30 שקל לשעה שכר בסיס? הרי יש סיבה שהם קיבלו מעל למינימום בחוק, הם יהפכו עכשיו לעובד בשכר מינ', או שזה יגרור עדכון שכר לרמה של 30-35?

ברמת המאקרו, העלאה של שכר המינימום גוררת עליה במשכורות יותר גבוהות, כשההשפעה הולכת וקטנה ככל המשכורת יותר גדולה.
יש על זה מחקרים ונוסחאות, אבל קל להבין את זה ברמה האינטואיטיבית -
אם אתה היום מחפש להעסיק מישהו ב 30 שקל לשעה, יש לך יתרון על פני כל משרות שכר המינימום האחרות, ולכן העבודה יכולה להיות יותר קשה, משעממת או מסריחה.
אם שכר המינימום עלה, העובדים שלך יכולים ללכת לעבוד בשכר מינימום, ובהנחה שאתה לא יכול לשנות את אופי העבודה, אתה תאלץ להעלות את המשכורת בשביל למשוך עובדים (וכשאתה מעלה את המשכורת זה נותן דחיפה, אם כי קטנה יותר, למשרות "מעליך").
חשוב להבין שזה נכון רק ברמת המאקרו, לא כל משרה תושפע מזה, בטח שלא מיד, אבל לאורך זמן, העלאת שכר מינימום מעלה שכר להרבה אנשים שלא עובדים בשכר מינימום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2014, 21:05 
תודה.
עוד שאלה: למה יש כמות כל כך פסיכית של טוקבקים ותגובות נגד?
בכל חצי התייחסות לנושא עולות איזה 100 תגובות שמסבירות כמה זה יחזור כמו בומרנג, יעלה את הריבית, את המשכנתא, את יוקר המחייה ועוד איזה קשקוש שזה יגרום לפיטורים של כל עובד שמייצר קצת פחות ממה שהחבר/מפעל/מעסיק מצפה.

ציפיתי להתנגדות, אבל היא נראית מוחלטת באופן הזוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 15 מאי 2014, 21:13 
כי אצל ביבי ויאיר משלמים לטוקבקיסטים יותר משכר מינימום'

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2014, 21:14 
סמל אישי של המשתמש
הרבה בוגרי כלכלה?
:D

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 15 מאי 2014, 21:25 
כולם מבלבלים את השכל ולאף אחד אין באמת מושג מה תהיה השפעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2014, 22:05 
סמל אישי של המשתמש
בטוקבקים יש לך את המגיבים בתשלום של ביבי ויאיר, חסידי לפיד שבטוחים שהוא המשיח ועושים את זה בהתנדבות, ואת התנועה הליברלית החדשה(אלה שמתייחסים לקפיטליזם בערך באותו אופן שרומאריו מתייחס ליהדות).

המדינות ש20 ציין ככאלה שאין בהן שכר מינימום אלה מדינות שבהן כמעט כל העובדים מאוגדים, והכח של האיגודים מביא לכך שדה-פקטו יש שם שכר מינימום, ווהוא גבוה במיוחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2014, 22:32 
משהו שראיתי בפייסבוק

"אישית אינני חושב שישנו צורך בשכר מינימום. במדינות מערביות רבות אין שכר מינימום, או שהוא איננו אפקטיבי. בחלק מאותן המדינות שכר המינימום בפועל לא נקבע בחוק אלא בהסכמים בין איגודי עובדים למעסיקים, וזה נראה לי כמו מנגנון עדיף (כשהוא מחוץ למגזר הציבורי).
אך העמדה הזו שלי היא לא איזו "אמת כלכלית אובייקטיבית" אלא בעיקר העדפה אידיאולוגית. יש כלכלנים אחרים שכן תומכים בשכר מינימום. כמובן ששכר מינימום באופן כללי מגדיל את האבטלה, אבל מישהו אחד יכול לטעון שהוא מעדיף לחיות עם שמונה אחוזי מובטלים שיקבלו דמי אבטלה כאשר כל השאר מקבלים שכר הגבוה משלושים שקלים לשעה, ומישהו אחר יעדיף חמישה אחוזי אבטלה ושכר מינימום נמוך יותר.
קשה לי להוכיח שמשק אחד עדיף אובייקטיבית על האחר. התחושה שלי היא שבעקבות המחיר הפסיכולוגי של אבטלה והלחץ על מעסיקים לעבור על החוק ולשלם פחות משכר מינימום המשק השני עדיף, אבל זו רק תחושה. התגובה של חברי התנועה הליברלית החדשה לעניין, "למה לא להעלות ל-40?", נראית לי פחות רלוונטית כאן. למה לא להעלות ל-40? כי דב חנין חושב ש-30 זה מספר טוב ו-40 לא. ממילא אין כאן אמת אובייקטיבית אלא העדפה אישית.
אם שיעור גבוה ממרוויחי שכר המינימום הוא במגזר הממשלתי או אם שוק העבודה הוא לא תחרותי אז גם הקשר לאבטלה לא ברור כל כך. מבחינה אמפירית יש ויכוח על העניין, חלק מהמחקרים מוצאים כך וחלק אחרת, יש גם סיבתיות בכיוון ההפוך שמפריעה לזהות את הסיבתיות בכיוון שמעניין אותנו (מדינות עם אבטלה נמוכה יהיו מוכנות ליישם שכר מינימום גבוה יותר) ואין הרבה "ניסויים טבעיים" שמאפשרים לבחון את זה בצורה טובה.
לדעתי הבעיה עם הדרישה הנוכחית להקפיץ את שכר המינימום לשלושים שקלים לשעה היא פחות הגובה של שכר המינימום החדש, ויותר הדרמטיות. אף אחד לא יכול לחזות מראש את תוצאותיה של מדיניות כלכלית ולכן תמיד רצוי להפעיל את המדיניות בזהירות, בהדרגה. להעלות קצת, לראות איך הדברים משתנים וכך להמשיך הלאה.
נניח שישנו בעל עסק קטן שמעסיק חמישה אנשים בשכר המינימום הנוכחי. אם העלאת השכר נעשית בהדרגה בעל העסק יראה את הוצאותיו גדלות, ומכיוון שבסך הכל מעסיקים לא אוהבים לפטר עובדים הוא ינסה להתאים את עצמו, למכור יותר, לפרסם, להתייעל וכו'. אולי הוא יצליח. אם ההעלאה נעשית בבת אחת הוא יגיע מאוד מהר להפסדים כבדים, לא יהיה לו זמן לנסות להתאים את עצמו. באותו אופן קפיצה דרמטית לא תאפשר למשרד האוצר להתאים את שיעורי המס לגידול הצפוי בהוצאות הממשלה.
בכל מקרה העלאת שכר המינימום לא תשנה שום דבר מהותי במשק ישראלי. הבעיות המרכזיות כאן, הסיבה שבגללה החיים שלנו גרועים יותר מהחיים בשוויץ או הולנד, הם בעיות מבניות וכוחן של קבוצות לחץ. הסיבה לגידול באי השוויון היא הקדמה הטכנולוגית והגלובליזציה. העלאת שכר המינימום לא תשנה את מאזן הכוחות של קבוצות הלחץ במשק, לא תתרום לצמיחה במשק ולא תשנה את מגמות הקדמה הטכנולוגית והגלובליזציה, ולכן הנושא כולו לא נראה לי חשוב או מעניין במיוחד."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מאי 2014, 03:17 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס היל כתב:
כולם מבלבלים את השכל ולאף אחד אין באמת מושג מה תהיה השפעה.

זה שאתה לא יכול לתת תחזיות מדויקות ב-100% לא אומר שאתה לא יכול לתת תחזיות בכלל או שאין בהן טעם.
זה כמו להגיד "דני רופ הבטיח שיהיה גשם אבל לא היה, כולם מבלבלים את השכל, לסגור את הבאסטה של המטאורולוגיה".

רבאק, זו לא תהיה הפעם הראשונה בהיסטוריה של העולם שהעלו שכר מינימום ב 30%.

MANDALA כתב:
משהו שראיתי בפייסבוק

"אישית אינני חושב שישנו צורך בשכר מינימום. במדינות מערביות רבות אין שכר מינימום, או שהוא איננו אפקטיבי. בחלק מאותן המדינות שכר המינימום בפועל לא נקבע בחוק אלא בהסכמים בין איגודי עובדים למעסיקים, וזה נראה לי כמו מנגנון עדיף (כשהוא מחוץ למגזר הציבורי).
אך העמדה הזו שלי היא לא איזו "אמת כלכלית אובייקטיבית" אלא בעיקר העדפה אידיאולוגית. יש כלכלנים אחרים שכן תומכים בשכר מינימום. כמובן ששכר מינימום באופן כללי מגדיל את האבטלה, אבל מישהו אחד יכול לטעון שהוא מעדיף לחיות עם שמונה אחוזי מובטלים שיקבלו דמי אבטלה כאשר כל השאר מקבלים שכר הגבוה משלושים שקלים לשעה, ומישהו אחר יעדיף חמישה אחוזי אבטלה ושכר מינימום נמוך יותר.
קשה לי להוכיח שמשק אחד עדיף אובייקטיבית על האחר. התחושה שלי היא שבעקבות המחיר הפסיכולוגי של אבטלה והלחץ על מעסיקים לעבור על החוק ולשלם פחות משכר מינימום המשק השני עדיף, אבל זו רק תחושה. התגובה של חברי התנועה הליברלית החדשה לעניין, "למה לא להעלות ל-40?", נראית לי פחות רלוונטית כאן. למה לא להעלות ל-40? כי דב חנין חושב ש-30 זה מספר טוב ו-40 לא. ממילא אין כאן אמת אובייקטיבית אלא העדפה אישית.
אם שיעור גבוה ממרוויחי שכר המינימום הוא במגזר הממשלתי או אם שוק העבודה הוא לא תחרותי אז גם הקשר לאבטלה לא ברור כל כך. מבחינה אמפירית יש ויכוח על העניין, חלק מהמחקרים מוצאים כך וחלק אחרת, יש גם סיבתיות בכיוון ההפוך שמפריעה לזהות את הסיבתיות בכיוון שמעניין אותנו (מדינות עם אבטלה נמוכה יהיו מוכנות ליישם שכר מינימום גבוה יותר) ואין הרבה "ניסויים טבעיים" שמאפשרים לבחון את זה בצורה טובה.
לדעתי הבעיה עם הדרישה הנוכחית להקפיץ את שכר המינימום לשלושים שקלים לשעה היא פחות הגובה של שכר המינימום החדש, ויותר הדרמטיות. אף אחד לא יכול לחזות מראש את תוצאותיה של מדיניות כלכלית ולכן תמיד רצוי להפעיל את המדיניות בזהירות, בהדרגה. להעלות קצת, לראות איך הדברים משתנים וכך להמשיך הלאה.
נניח שישנו בעל עסק קטן שמעסיק חמישה אנשים בשכר המינימום הנוכחי. אם העלאת השכר נעשית בהדרגה בעל העסק יראה את הוצאותיו גדלות, ומכיוון שבסך הכל מעסיקים לא אוהבים לפטר עובדים הוא ינסה להתאים את עצמו, למכור יותר, לפרסם, להתייעל וכו'. אולי הוא יצליח. אם ההעלאה נעשית בבת אחת הוא יגיע מאוד מהר להפסדים כבדים, לא יהיה לו זמן לנסות להתאים את עצמו. באותו אופן קפיצה דרמטית לא תאפשר למשרד האוצר להתאים את שיעורי המס לגידול הצפוי בהוצאות הממשלה.
בכל מקרה העלאת שכר המינימום לא תשנה שום דבר מהותי במשק ישראלי. הבעיות המרכזיות כאן, הסיבה שבגללה החיים שלנו גרועים יותר מהחיים בשוויץ או הולנד, הם בעיות מבניות וכוחן של קבוצות לחץ. הסיבה לגידול באי השוויון היא הקדמה הטכנולוגית והגלובליזציה. העלאת שכר המינימום לא תשנה את מאזן הכוחות של קבוצות הלחץ במשק, לא תתרום לצמיחה במשק ולא תשנה את מגמות הקדמה הטכנולוגית והגלובליזציה, ולכן הנושא כולו לא נראה לי חשוב או מעניין במיוחד."

כמה דברים, דבר ראשון, שכר מינימום לא "כמובן" מעלה את האבטלה, אם האיש הזה מהפייסבוק היה מוצא הוכחה מוצקת לזה הוא היה מקבל פרס נובל לכלכלה.
דבר שני, בהחלט אידיאולגיה נכנסת פה, אבל היא בתחום של "מה רמת אי השיוויון הרצויה?", "איזה חלק מההכנסה הלאומית צריך ללכת לעובדים לעומת בעלי הון" ו"איזו רמת חיים צריכה להיות לכל אדם שעובד משרה מלאה". מה השפעה של העלאת שכר המינמום בשיעור מסויים היא לא שאלה אידאולגית, וזה שמתייחסים אליה כמו שאלה אידיאולוגית זה חצי מהבעיה שלך.
ולסיום, בהחלט מומלץ לבצע עליה כזו באופן הדרגתי, ככה בדר"כ עליות כאלו מתנהלות בשביל למנוע זעזועים יותר מדי גדולים לעסקים. ולבדוק את ההשפעות של מדיניות מסוימת ולתקן אם צריך זה תמיד רעיון טוב, אבל אתה מאמין אידיאוגלית ששכר מינימום זה רע, מה יש לבדוק?
כי זה בסופו של דבר מה שכל ערמת המילים הזו שווה - הוא מאמין שאי השיוויון נובע בקדמה טכנולוגית וגלובליזציה, הוא מאמין שאין מה לעשות נגד זה, הוא מאמין שהעלאת שכר לא תוריד את אי השיוויון.
אני חושב שהעלאת שכר המינמום ב 30% במצב הנוכחי לא תעלה את האבטלה, אבל אם אני טועה ואלפי עובדים יפוטרו בגלל זה אני לא ימשיך להאמין בזה. שכר מינמום זה כלי שמנסה להוריד את אי השיוויון ולהבטיח שאנשים עובדים יוכלו לחיות בכבוד, האידולגיה שלי היא סביב הנקודות האלו, לא לגבי איזה כלים הכי מתאימים לקידום המטרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 16 מאי 2014, 06:48 
אתה צודק. התכוונתי לכל הדיונים הנחרצים (לאו דווקא פה) שכל אחד הופך לישראל ישראלי שיודע הכל. מגוחך.
זה בעצם יותר גרוע - יודעים שהפוטנציאל הנזק הוא לא מאוד גבוה, ויוצרים תהליכי הפחדה חסרי פרופורציה.
קצת מזכיר את השיח סביב שער הדולר לפני כמה שנים שהוא היה על 4.5. כשהוא התחיל לרדת לכיוון ה 4 אמרו התעשיינים שאם המדינה לא תעשה משהו יהיו כאן פיטורים המוניים. אמרו ונשארו בחיים.
אגב, הבעיה בארץ לא פחות מיוקר המחייה היא השכר הנמוך. לא רק המינימום, כמובן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 16 מאי 2014, 07:22 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס היל כתב:
אתה צודק. התכוונתי לכל הדיונים הנחרצים (לאו דווקא פה) שכל אחד הופך לישראל ישראלי שיודע הכל. מגוחך.
זה בעצם יותר גרוע - יודעים שהפוטנציאל הנזק הוא לא מאוד גבוה, ויוצרים תהליכי הפחדה חסרי פרופורציה.
קצת מזכיר את השיח סביב שער הדולר לפני כמה שנים שהוא היה על 4.5. כשהוא התחיל לרדת לכיוון ה 4 אמרו התעשיינים שאם המדינה לא תעשה משהו יהיו כאן פיטורים המוניים. אמרו ונשארו בחיים.
אגב, הבעיה בארץ לא פחות מיוקר המחייה היא השכר הנמוך. לא רק המינימום, כמובן.

אם כבר הדיונים סביב שכר המינימום עכשיו מזכירים משהו זה....הדיונים סביב שכר המינימום לפני 9 שנים.

כשעמיר פרץ רצה להעלות את שכר המינימום אז בצורה משמעותית נשמעו בדיוק אותם טיעונים, והוא זכה לקיתונות של לעג. זה לא אומר שצריך אוטומטית להעלות את שכר המינימום בכל פעם שזה עולה על הפרק. זה כן אומר שלפני עשור המשק הישראלי באופן ספציפי חווה העלאה משמעותית תוך תקופה קצרה של שכר המינימום. ובניגוד לכל נבואות הזעם של האינטרסנטים השמיים לא נפלו.
זה צריך במינימום ללמד את המתנגדים שיעור בענווה, וללמד את המתלבטים שיעור בפרופורציות על הרצינות שצריך לייחס לקריאות הגוועאלד של האינטרסנטים והאידאולוגים שמנגד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מאי 2014, 08:06 
אין ח''כ אחד ממפלגת ''יש עתיד'' ב61 שחתמו.
סופרייז סופרייז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מאי 2014, 08:45 
בנוגע להשפעות הצפויות, לא צריך לדבר באוויר.
בארצות הברית מתכננים להעלות את שכר המינימום הפדרלי מ-7.5 ל-10.10 דולר לשעה (העלאה משמעותית של 35%)
ההשפעה הצפויה לפי ה-Congressional Budget Office שאחראי על ניתוחים כלכליים מקצועיים,
אמורה להיות אובדן של 500,000 משרות - או עלייה של 0.3% באבטלה (יש 150 מיליון משרות)
לעומת זאת אמורה להיות השפעה חיובית על כל מי שמשתכר עד פי שש מקו העוני. הם לא נותנים מספרים, אבל קו העוני הוא 19,000 דולר למשפחה של 3 נפשות, כך שפי שש זה 114,000 דולר בשנה - שזה בדיוק העשירון העליון.
מבחינת ההשפעה על התקציב והגרעון - הם מתקשים להגיע למסקנה חד משמעית ומעריכים שבכל מקרה ההשפעות יאזנו אחת את השניה.
לסיכום, העשירון העליון ועוד 0.3% יפסידו מהעלאת שכר המינימום בשיעור חד, כל השאר ירוויחו. אכן עסקה נוראה
http://www.cbo.gov/publication/44995

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מאי 2014, 08:58 
סמל אישי של המשתמש
כן, אבל בנקודה הזו אני מסכים עם המזהירים - צריך להיזהר מהשוואות אוטומטיות עם מדינות אחרות, בטח כאלו שהרבה יותר גדולות ומורכבות מישראל.
זה אומר משהו, אבל צריך להיזהר מהקשות אוטומטיות לגבי ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מאי 2014, 09:02 
אתה כמובן צודק. השאלה היא המינון בין הזהירות להקשה.
לטעמי משהו כמו 70-30 להקשה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מאי 2014, 09:12 
סמל אישי של המשתמש
חשוב לדייק גם במה שה CBO אומר לגבי אבטלה, הוא אומר שיש סיכוי של שני שליש (אני מנחש שהם באמת מתכוונים לסיגמא אחת, אבל זו השפה שהם בחרו בדו"ח) שהאבטלה תהיה בין אפס למיליון.
אין בכלכלה מודלים מוסכמים לגבי הקשר בין העלאת שכר המינמום לאבטלה, הם לוקחים שם די ממוצע, יש לא מעט כלכלנים שטוענים שהעלאה כזו לא תעשה כלום.

בכל מקרה, חשוב לזכור ששכר מינימום זה רק אמצעי שנועד להבטיח שאנשים שעובדים כל החיים שלהם יוכלו להתקיים בכבוד, את המתנגדים אני רק שואל מה האלטרנטיבה (וכמו שכבר אמרתי, אני לא חושב ששגר מינימום הוא בהכרח הפתרון הכי טוב לבעיה הזו).

עריכה: יפה שתמיד מטיפים זהירות כשזה פוגע בעשירים, אבל העלאת גיל פנסיה, קיצוץ בבריאות, קיצוץ בתחבורה ציבורית, יאללה YOLO!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 70 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 11 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: