תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 24 יוני 2025, 09:44

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 113 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: יאללה, לעבודה
הודעהפורסם: 14 מאי 2014, 23:25 
סמל אישי של המשתמש
אין להפועל הרבה זמן. בעוד חודשיים המשחק הראשון, כשהפעם אף אחד כבר לא יהיה מנומנם כמו בעבר לגבי העלייה לבתים.
כבר הרבה שנים שלא היינו במיקום כל-כך לא ברור בהיררכיית ההעברות;
במכבי חיפה הולכים להשקיע הרבה כסף כדי להמציא מחדש את הקבוצה ולמכור מנויים, שירצקי ואלונה ימשיכו להשקיע סכומים נכבדים כדי לחזק את הקבוצה ולהגיע לשלב הבתים, נתניה עם בעלים יציב צריכה לבנות קבוצה נורמלית לליגת העל, אלי טביב צריך להחזיר את אמון הקהל, ומעל כל אלה משוטטת מכבי עם תקציב של 100 מיליון ואולי למעלה מכך, כשהיא מכינה סגל לעונה ארוכה של צ'מפיונס/ליגה אירופית + ליגה.

1. למנות מאמן - תוך שבוע חייב להיות להפועל מאמן לעונה הבאה. כן רב"ש, לא רב"ש - במועדון שאין בו פונקציה של מנהל מקצועי דוגמת קרויף במכבי או שירצקי בק"ש, יהיה קיפאון מוחלט בגזרת ההעברות כל עוד אין מאמן. צריכה להתקבל החלטה בקרוב מאוד, ואם בהנהלה עדיין ממתינים לרב"ש הגיע הזמן לשים אולטימטום להמתנה הזו.
סביר להניח שבעת מינוי המאמן יובהרו לו כבר הפרטים הרלוונטיים דוגמת גובה התקציב וכיו"ב. השאלה הגדולה היא האם בונים על אירופה מלכתחילה, או שבונים תקציב כאילו אין אירופה וכל השאר בונוס.
יש כאן פרדוקס רציני, כי מצד אחד אסור לנו למצוא את עצמנו שנה נוספת מחוץ לבתים כדי לא לאבד נתח משמעותי מהדירוג שלנו, כשהירידה הזו תיצור כדור שלג שיקשה מדי שנה לשפר את הדירוג, בעוד מצד שני ראינו העונה שכשבונים תקציב גבוה בלי שום כוונה לממש ערבויות בעת הצורך, כל העסק נראה ומתנהל בהתאם.

2. לגבש סגל - ברמת העקרון, יש כמה הנחות עבודה: דמארי עוזב, שכטר לא יהיה חלק מהסגל (באמצעות מכירה/השאלה נוספת), גילי נשאר, ממשיכים להשאיל את דגני, מוצאים לקולין ואיליץ' קבוצה שתקלוט אותם כשההשתתפות של הפועל בחוזה נמוכה (אם בכלל). כמו כן, הנתונים לגבי השכר נלקחו מהכתבה הזו של גלובס, כאשר לגבי ישראלים לקחתי עלות מעסיק של פי 2, ולגבי זרים לקחתי את הנטו. צריך לזכור שהסכומים שם מגולמים ל60 נקודות ליגה (השנה לצורך ההשוואה אנחנו עם 55 פחות משחק אחד).
שחקנים נוספים שאמורים להוות את השלד: ליאור לוי וישראל זגורי. זה משאיר אותנו עם 4 שחקנים בטוחים בהרכב, כולם ישראלים.
שוער- הסוגייה הבוערת היא כמובן קליימן ועמוס. שניהם לא הוכיחו את עצמם, וזאת בלשון המעטה.
עמוס הגיע כהבטחה גדולה כשוער ליגה בכיר וישראלי, אבל לא נתן שום אקסטרה, ולעתים הרבה מתחת לכך. ייאמר לזכותו כי לקראת סיום העונה הפגין יכולת טובה יותר.
קליימן לא לקח את ההזדמנויות שקיבל בשתי ידיים, ואין מה להרחיב על כך.
אפשר להסביר את הכשלון של עמוס בקליימן, ואפשר להסביר את הכשלון של קליימן בעמוס, ואפשר להסביר את הכשלון של שניהם ברב"ש - בשורה התחתונה שניהם לא עשו את העבודה.

למיטב הבנתי ועפ"י הדיווחים לאחרונה, קליימן לא יישאר בהפועל בשום פנים ואופן אם הוא לא השוער הראשון (וגם זה לא בטוח).
כמו כן, הקיטון בתקציב לא יאפשר לנו להחזיק את שניהם (עלות השכר של שניהם העונה הגיעה כמעט לכ2 מיליון ש"ח, כאשר הנתח של עמוס גבוה יותר באחוזים בודדים) או כל זוג שוערים בכיר (לכאורה) אחר. בהיעדר אופציות ישראליות נורמליות וריאליות (הרוש יילך לחיפה/מכבי/אירופה, מרציאנו יעלה הון ואני גם לא בטוח שהוא טוב יותר מהם, חיימוב תפוס) נשארה האופציה של שוער זר. ההיסטוריה מלמדת שמלבד אניימה שהגיע כמניה בטוחה ועלה הרבה כסף, לא הצלחנו להביא שוער זר שבאמת הטביע חותם, וסביר שגם לא נצליח להביא כזה בהעברה חופשית עם שכר לא גבוה מדי.
אם כך, המאמן יצטרך לקבל החלטה בין עמוס לקליימן וללכת עם הבחירה שלו עד הסוף, עם שוער מחליף צעיר וחסר ניסיון (ככל הנראה טליאס).
עלות מוערכת (ממוצע של קליימן ועמוס + אומדן של 250 אלף עלות שכר של שוער מחליף דוגמת טליאס) = 1.25 מיליון ש"ח

מגן ימני- ליאור לוי בהרכב. אין מה להסביר.
מחליף - אל היג'א (אין צורך לשלם לשניהם, אם משאירים את צ'קול להשאיל את אל היג'א, אם משאירים את הל היג'א בסגל הבוגרים לשחרר את צ'קול), דגני בעת חירום.
אם רוצים בכל זאת להשקיע בעמדת המחליף הייתי הולך על שניר משען מעכו.
עלות מוערכת (השכר שפורסם לגבי ליאור לוי הוא 200 אלף ש"ח נטו + אחד מהמחליפים לפי אומדן של 100 אלף עלות כוללת) = 0.5 מיליון ש"ח

בלמים- אוראל דגני זה אחד. אין מה להסביר. הסוגיה במקרה הזה (שניתקל בה גם בעמדת הקשר האחורי) היא מה עושים עם גרזיציץ.
מצד אחד - זר, שכר גבוה (650 אלף שקל נטו), עונה לא טובה. מצד שני אני מאמין שבקרוב כבר לא ייחשב כזר (טוב מבחינת המגבלה, רע מבחינת מיסוי) וצריך לזכור שהוא מחלץ כדורים נהדר ויש לו משחק ראש טוב. עקב גילו המתקדם שיקשה להיפרד ממנו בלי נזקים כספיים והקרבה לרב"ש, סביר מאוד שהוא יהיה איתנו גם בעונה הבאה, בתור שחקן שישחק בשתי העמדות הנ"ל.
בהנחה ונפרדים מגרזיציץ', שני בלמים נוספים צריכים להגיע. אחד להרכב ואחד מחליף.
הייתי גם שמח לשמוע שסידרו לאיליץ' את הראש ופתאום הוא קם בבוקר כשבא לו להיות כאן, אבל כנראה שזה לא יקרה. מבחינה מקצועית - בדיוק לבלם כזה אנחנו צריכים לכוון.
אופציות ישראליות/זרים מוכרים לבלם פותח - סארי פלאח, דן מורי (לא מת עליו אבל שיהיה), שיר צדק (לא כ"כ ריאלי), אברהם פאס (צריך לראות אותו עוד קצת כדי להיסגר על זה, אבל נראה טוב).
אופציות ישראליות לבלם מחליף - גל כהן, עלאא אבו-סלאח.

חיימוביץ מסיים חוזה ואני מאמין שיעזוב, כשאת עמדת הבלם הרביעי יכול למלא אנטבי (במידה וימשיך) או מישהו מהנוער.
עלות מוערכת (דגני - מבלי להתייחס לתשלום ההשאלה + גרזיציץ' - או בלם זר אחר + בלם מחליף ברמת השכר של חיימוביץ') = 2.6 מיליון ש"ח

מגן שמאלי- אנטבי והרוש מסיימים חוזה, אורי כהן (אם אכן קיים אדם כזה) עם חוזה.
הדבר הבטוח הוא שצריך להביא מגן שמאלי להרכב הראשון. הוא יכול להיות זר ויכול להיות ישראלי.
אופציות ישראליות/זרים מוכרים - האופציות הישראליות שעולות לי לראש לא ממש ריאליות עבורינו כפי שאני מבין את הדברים (שיימן, שלא לדבר על טוואטחה, דלמוני שעוד צריך להוכיח את עצמו אבל שירצקי לא ישחרר). לגבי מסיללה אני יודע שהוא שיחק העונה לא מעט משחקים בקבוצת צמרת בדרום אפריקה, והייתי בודק את האופציה הזו - במידה והוא במצב בריאותי תקין והבאה שלו לא כרוכה בסכומים מטורפים - זה זר שובר שוויון. בחיפה הוא היה המגן השמאלי הכי טוב שהיה בישראל.
לגבי עמדת המחליף - אנטבי עלה להפועל 400 אש"ח העונה, אורי כהן אני מניח שעולה עוד פחות. מאחר ורב"ש העדיף את אנטבי (ואת הרוש, וצ'קול, וכל בנאדם אחר שעבר במחלף וולפסון) על פני אורי כהן, אני לא רוצה לדמיין איך אורי כהן נראה באימונים, אבל מצד שני גם לחדש ליגאל את החוזה לעוד עונה לא כזה עושה לי טוב. אני די אדיש בין שתי האופציות האלה. הכי חשוב שיביאו מגן נורמלי סוף סוף להרכב.
עלות מוערכת (מגן זר של מיליון שקל + אומדן עלות של מחליף) = 1.3 מיליון ש"ח

קישור אחורי ומרכזי- לא משנה אם נשחק 4-2-3-1, 4-3-3, 4-4-2 או כל וריאציה אחרת - הפועל צריכה שדרוג ענק בעמדות האלה.
כיום זוהי נקודת התורפה הגדולה ביותר שלנו (יחד עם עמדת המגן השמאלי). נלך לפי הנחת עבודה שנשחק עם שלישיית קישור במרכז.
יש לנו כרגע את שי (לצערי) וסאשה. גורדנה וסלים מסיימים חוזה וקשה לראות אותם נשארים.
לגבי סאשה - הנושא נדון פה כבר תקופה ארוכה. אני חושב שסאשה נותן תמורה נהדרת לשכר שלו (550 אש"ח) ולעובדה שהגיע בהעברה חופשית. הוא שחקן טוב לליגת העל, והוא גם צעיר ובהחלט יכול מאוד להיות שישתפר בעתיד. מצד שני, הפועל משוועת לשחקן "רע" באמצע. שחקן שעושה הגנה, שעושה התקפה, שמהווה איום בכל צד של המגרש. שחקן שהופך את ההגנה ואת ההתקפה לקבוצה אחת. לדעתי סאשה לא מספיק טוב כדי לקבל את המפתחות לעמדה הזו, טוב ככל שיהיה. הוא לא יכול לקחת על עצמו קבוצה בישראל ולהצעיד אותה לאליפות. נכון שהוא שחקן משלים שעובד קשה וכל זה, אבל זו בדיוק הבעיה - אין לי בעיה שיהיה לנו בלם אחד כזה, שיהיה לנו איזה קשר קיצוני אחד כזה, שהם סוסי עבודה ופה ושם נותנים בונוס. אני רוצה שפעם אחת לשם שינוי, לא נשמע את השם שי אבוטבול במחזור העשירי. לאור האמור, הייתי שוקל להאריך את החוזה של סאשה (מסתיים בתום העונה הבאה) ולהשאיל אותו, או לשחרר אותו (ממנו בטוח נוכל להשתחרר בקלות, ואולי אפילו לקבל סכום העברה של כמה מאות אלפי ש"ח). את העונה הזו פתחנו עם שלישייה של גרזיציץ-סאשה-גורדנה, וסיימנו עם אינספור המצאות.
העניין הזה משאיר אותנו עם בור של שלושה שחקנים להביא היישר לתוך ההרכב (כמובן שלא כולם הם אותו שחקן שתיארתי, אלא חלק גם אחוריים יותר או יצרתיים יותר, כיאה לשלישיית קישור מגוונת), עם שי כמחליף, כאשר זגורי וספורי יכולים לסייע שם בעת הצורך. דבר חשוב מאוד שצריך לשים עליו דגש - אחד משלישיית הקישור חייב להיות גולר. מישהו שיתן לנו את האקסטרה של 6-8 שערים בעונה. אחת הבעיות הגדולות של הפועל העונה הייתה העובדה שהיו לנו שחקן וחצי שמסוגלים לתת גול - דמארי וזגורי, וככה קשה מאוד להבקיע.
אופציות ישראליות - קשה לחשוב כאן על משהו, בטח לא משהו ריאלי להפועל. לירוי צעירי הוזכר, אבל זה לא שחקן להרכב ראשון אם אנחנו רוצים להיות בצמרת. רועי בקל נתן עונה מעולה באשדוד. אדריאן רוצ'ט הוא אופציה טובה לשחקן ההתקפי מבין השלישייה, אבל אני באמת מתקשה לחשוב על שחקנים ישראליים שאפשר להביא (הנורמליים אצל מכבי או באירופה).
בעמדות הזו צריך להיות מושקע סכום נכבד מהעוגה. העבודה על בחירת הזרים חייבת להיות מקיפה, ואם מביאים 2 זרים לעמדות האלה חשוב מאוד שהם ישלימו אחד את השני מבחינת סגנון המשחק. אם צריך לשלם סכום העברה על קשר אחד רציני - אז שישאירו את גרזיציץ' כבלם ראשון ויחסכו הבאה של בלם זר אחר עם שחרור של ברייאן שיעלו לנו יחד הרבה כסף.
עלות מוערכת = שי (1.2 מיליון - כן כן שמעתם נכון) + שני זרים או סאשה וזר נוסף (אומדן 2.25 מיליון יחד) + ישראלי נוסף ( אומדן 750 אלף) = 4.2 מיליון ש"ח

קישור יצירתי/כנפיים- ברמת העקרון מבחינת שתי העמדות הללו אנחנו די מסודרים - גילי וזגורי. האחד לטעמי הוא אחד משני השחקנים הטובים בישראלים (לדעתי הטוב ביותר, אבל נחסוך את דיוני הכינורות כרגע), וזגורי בהחלט נתן עונה טובה עם גרף שיפור משמעותי בסוף.
בסי הולך, וזה משאיר אותנו עם פדידה, ספורי, יחזקאל ושון מלכה. לא יודע כמה כל אחד מהם עולה להפועל, מבין כל אלה הייתי משאיר את יחזקאל וספורי (בעיקר כי הוא גם אופציה לקישור), ומשאיל את שני האחרים.
אם הפועל תצליח לשים יד על פיראס מוגרבי (מה שהייתה צריכה לעשות בקיץ הקודם, כשהיה שחקן חופשי שביקש 120 אלף דולר לעונה, ועכשיו מבוקש אצל יואב כץ שעם כל הכבוד אני מאמין שלפחות איתו הפועל יכולה להתמודד), זה יתן לנו המון אופציות בקישור ההתקפי, ובעיקר כלים לשחק עם התפקוד של גילי (חייבים קשר כנף נורמלי נוסף בסגל כדי לאפשר לו לשחק במרכז מתחת לחלוץ במשחקים מסויימים, או לאפשר לזגורי לעבור לשחק במרכז כשאנחנו בפיגור). אופציה טובה נוספת היא נסאר שעושה קולות של עוזב את ב"ש אחרי שגבאי ובוזגלו כרסמו לו את כל הדקות.
עלות מוערכת = גילי (2.75 מיליון) + זגורי (מיליון) + שחקן מחליף (אומדן 750 אלף) + צעיר נוסף (אומדן 200 אלף) = 4.7 מיליון ש"ח

חלוצים- גם כאן אנחנו בבור. דמארי הולך, שכטר (כנראה) הולך. רן יצחק עם חוזה שעולה לנו חצי מיליון ש"ח נשאר.
לגבי רן יצחק, רב"ש מאוד לא האמין בו לאורך העונה, אבל ברור שהוא טוב יותר מכל מיני אורלנדיצים. הבחור עשה 11 שערים בעונה הקודמת בקבוצות תחתית, ולהשתחרר ממנו ולהביא שחקן אחר בקליבר הזה יעלה לא פחות. אני גם בטוח בניגוד להרבה אנשים כאן שעדן שרם משמעותית פחות טוב ממנו (ע"ע 4 שערים בראשל"צ). הייתי משאיר אותו, ואם מערכת היחסים שלו עם רב"ש לא ברת תיקון אז להשאיל או לשחרר אם יש לאן.
המקרה הטוב - יצליחו איכשהו להשאיר את שכטר. הלוואי.
המקרה הרע - צריך להביא חלוץ ראשון.
אופציות ישראליות נורמליות - טוטו, דודו ביטון (לא סגור על כמה הוא יכול להוביל חוד של קבוצת צמרת בישראל אבל זה מה יש בגזרת הישראלים), ארבייטמן (בערך אותו סיפור).
לפלט יש סעיף יציאה מהחוזה שלו ע"ס 30 אלף יורו או דולר, אבל אני מניח שאם וכאשר זה יקרה זה לא יהיה אלינו, מה גם שהשכר שאלונה תציע לו יהיה גבוה משמעותית מזה שאנחנו יכולים. בקיצור, גם כאן אנחנו בבעיה ותלויים בישראלים שיחזרו ארצה או בבחירת הזרים של המאמן.
עלות מוערכת = חלוץ ראשון (1.5 מיליון ש"ח) + חלוץ שני (אומדן 0.5 מיליון ש"ח) = 2 מיליון ש"ח

נניח עוד איזה 2-3 שחקנים צעירים שישלימו את הסגל בעלות של חצי מיליון ש"ח.

בקיצור, יש לנו להשקיע בבלם (תלוי בשאלת גרזיציץ), מגן שמאלי, 2-3 קשרים מרכזיים (תלוי בשאלת גרזיציץ וסאשה), קשר התקפי מחליף ברמה גבוהה במקום בסי, חלוץ.

-----------------------------------
סה"כ עלות מוערכת שיצאה לי מכל הסיפור הזה היא 17 מיליון ש"ח שכר שחקנים. אם מדברים על תקציב שנע סביב 30 מיליון, זה ריאלי בכלל?
יצא ארוך, וברור לי שגם זה אפילו לא קרוב לכל השיקולים הכלכליים, האישיים, החוזיים, המיסויים וכיו"ב של בניית סגל, אבל נראה לי שכך פחות או יותר אמורה להיראות התמונה של בניית הסגל.
מה אתם אומרים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: יאללה, לעבודה
הודעהפורסם: 15 מאי 2014, 00:58 
סמל אישי של המשתמש
הרכב לעונה הבאה:

--עמוס/קליימן/רכש--
רכש--רכש--דגני--לוי
----סאשה/רכש----
---רכש----רכש---
זגורי---------גילי-
-----רכש--------

במינימום זה 5 שחקנים להרכב
שוער-מניח שנישאר עם עמוס או קליימן, תלוי מה המאמן יבחר. אם מביאים רכש הוא חייב להיות זר-אין שוער ישראלי סביר שאפשר להביא (הרוש יקר מדי).בגלל הצורך העצום ברכש בעמדות אחרות אני מניח שיתפשרו פה על אחד מהם וישמרו את הזרים לעמדות אחרות. בכל מקרה אם אחד יהיה שוער ראשון אז השני צריך לעזוב (קליימן לא ירצה להישאר מחליף, המשכורת של עמוס גבוהה מדי למחליף). אולי להחזיר את ינקו שיהיה המחליף.
בלם-להביא את סארי פלאח, דין מורי או זר. להביא גם בלם מחליף במקום זאביק-גל כהן נשמע מתאים.
מגן שמאלי-הלוואי טוואטחה שמסוכסך עם הקהל אבל זה קשה לי להאמין שנצליח להוציא אותו מיענקלה במחיר סביר, בטח ידרוש עליו סכום מוגזם. זה יצטרך כנראה להיות זר (אין אופציה ישראלית סבירה). חבל שלא הבאנו בינואר את מטוביץ' ונתנו לו חצי עונה כדי לראות אם הוא מתאים (בטוח היה יותר מועיל מאשר הרכש שעשינו בינואר). אולי אושינאווה, למרות שגם לעשות עסקים עם ג'קי זה לא פשוט.
קשר אחורי-אותו סיפור עם עמדת השוער. בגלל שצריכים הרבה רכש לעמדות אחרות אני מניח שיתפשרו פה על הקיים ונישאר עם סאשה.
קשר 50/50+ עוד קשר 50/50 או קשר התקפי (תלוי באיזה מערך נשחק)- שני שחקנים שיקבעו כנראה איך העונה הבאה תיראה. אם המאמן יחליט שמשחקים עונה הבאה 4-3-3 אז צריך שני 50/50, אם זה מערך אחר אז נצטרך 50/50 אחד וקשר התקפי שיצטרך לגילי וזגורי. 50/50 יהיה חייב להיות זר (אם שניים אז שני זרים),אם הולכים על קשר התקפי אולי נמצא ישראלי.
חלוץ- קשה לי להאמין שיישארו לנו זרים לבזבז על העמדה הזאת, אז הוא כנראה יצטרך להיות ישראלי. כמו שאמרת-תמוז/ביטון/ארביטמן הם הכי ריאליים, וגם הם לא כל כך ריאליים. את רן יצחק הייתי משאיר בתור מחליף/אופציה לשחק עם שני חלוצים.

סיכום:
עמדות שמחייבות זר זה מגן שמאלי, 50/50 וקשר הגנתי. משאיר לנו שני זרים על העמדות הבאות: שוער, 50/50 או קשר התקפי, בלם, חלוץ (להערכתי זה יהיה בלם וקשר זרים, חלוץ ישראלי ונישאר עם עמוס/בוריס)
בנוסף לספסל אנחנו צריכים בלם (במקום זאביק), קשר (במקום גורדנה שיתווסף לשי), וקשר התקפי (מישהו יותר טוב מפדידה וספורי ומלכה), כולם ישראליים.

שיהיה לנו בהצלחה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2014, 01:22 
אם אין כסף להביא שחקנים מהליגות הבכירות של מדינות הכדורגל החזקות- לא בושה לרדת לכוכבי ליגות המשנה, אני אגיד מדינות שנורא מפחדים כאן מהן- הולנד,אנגליה-ליגת הצ'מפיונשיפ ומטה,גרמניה- בונדסליגה 2 ,צרפת- ליג 2 למה מפחדים לחפש בליגות האלה? זה הרבה יותר אמין לדעתי גם, מכל מיני שחקנים הזויים מהבלקן שהביאו בעונות האחרונות ועוד כמה רוצ'לות...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2014, 06:59 
סמל אישי של המשתמש
Redfan כתב:
אם אין כסף להביא שחקנים מהליגות הבכירות של מדינות הכדורגל החזקות- לא בושה לרדת לכוכבי ליגות המשנה, אני אגיד מדינות שנורא מפחדים כאן מהן- הולנד,אנגליה-ליגת הצ'מפיונשיפ ומטה,גרמניה- בונדסליגה 2 ,צרפת- ליג 2 למה מפחדים לחפש בליגות האלה? זה הרבה יותר אמין לדעתי גם, מכל מיני שחקנים הזויים מהבלקן שהביאו בעונות האחרונות ועוד כמה רוצ'לות...

השכר שם גבוה גם ביחס לבלקנים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: יאללה, לעבודה
הודעהפורסם: 15 מאי 2014, 06:59 
סמל אישי של המשתמש
Redfan כתב:

רומן רוקי הגיע מהליגה הצרפתית השנייה,זה מה שאתה מאחל לנו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2014, 07:05 
לא קראתי את כל המגילות פה, אבל רק שאלה אם אפשר.
זאת לא פעם ראשונה שאני קורא פה בפורום על הקונספציה הזאת של גרזיצ'יץ' בהקשר של "משחק ראש מצוין".
ואני שואל: מה משחק ראש מצוין ? מה הוא עשה עם משחק הראש המצוין שלו ? כמה שערים הוא הבקיע בנגיחה ? לכמה כדורים הוא היה ראשון עם הראש ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 15 מאי 2014, 07:16 
אפשר תמצות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2014, 07:22 
סמל אישי של המשתמש
יאללה לעבודה?
לחפש רוכש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 15 מאי 2014, 07:25 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס היל כתב:
אפשר תמצות?

כל מה שלא יקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 15 מאי 2014, 07:50 
יש לו משחק ראש מצוין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2014, 08:32 
לא צריך לשחרר את סאשה ולא להשאיל אותו, צריך להשאיר אותו ולהמשיך לתת לו לשחק קדימה עם גילי זגורי והחלוצים.
הוא עושה תנועה בלי סוף ויוצר הקבה בלאגן ואופציות מסירה. גם הבעיטות החופשיות שלו זה משהו שחייבים ללכת עליהם ולא לתת לשי אבוטבול וכל השאר שעבר זמנם.
שחקן מצויין שחייב להישאר בהפועל !

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 15 מאי 2014, 08:33 
Violet כתב:
יש לו משחק ראש מצוין

כן ? כמה נקודות זה הביא לנו השנה ?
אני עושה חביתות מצויינות, אבל זה לא הכניס למעסיק שלי שקל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2014, 08:38 
סמל אישי של המשתמש
ארוס, סחטיין על ההשקעה.

ננסה לתמצת :
1) תקציב - הדבר הראשון שצריך לקרות זה לקבוע מסגרת תקציב כללית ובתוכו תקציב שכר השחקנים והצוות המקצועי. אם בטעות נגיע לשלב הבתים, הכסף יופנה לסגירת חובות עבר ואולי חיזוק נקודתי. אירופה לא צריכה להיכלל בחישוב של התקציב כרגע.
2) מאמן - רב"ש לא ימשיך בהפועל, גם בגלל החוזה הכבד שלו (אני לא מאמין שהוא יסכים לקצץ חצי ממנו) וגם בגלל חוסר האמון כלפיו מצד מקבלי ההחלטות, בפרט חג'ג' שהולך להיות זה שישים את הכסף ומכאן זה שיקבע בסופו של דבר מה ומי יהיה בהפועל בעונה הבאה. אני יודע בוודאות שהוא מאוד בעד מינוי של אסי דומב, בעיקר בגלל העלות הנמוכה. אופציה שניה היא להביא מאמן שיסכים לעבוד בשכר לא גבוה.
שמות רלבנטים - אלי כהן (שניהם), מרקו בלבול ומשה סיני. כן, סיני. אני מתאר לעצמי שיש הרבה בקהל שעדיין זוכרים לו את הסיוט של שנות התשעים אבל יכול להיות שהגיע הזמן לשים את זה מאחורינו ולהתקדם הלאה. ביחד איתו אני יותר מאשמח לראות את מוריס ויאנקה חוזרים למחלקת הנוער, ואולי גם את ג'ימי. רביעיה שאחראית לעשור הגדול ביותר בתולדות המועדון.
3) שחקנים - נצא מנקודת הנחה שתקציב שכר השחקנים יעמוד על 12 מיליון שקל. דמארי ושכטר בוודאות יימכרו והכסף הזה ילך לסגירת הגרעון ולתשלום של חלק מהחובות,השאלה היא מה קורה עם גילי. אין אפשרות להחזיק אותו בשכר הנוכחי והוא יצטרך לקצץ הרבה, 30% לפחות, ואם הוא יסרב (ואני אבין את זה לחלוטין), הוא ילך לחיפה או לאירופה.
גם שי יצטרך לקצץ במשכורת שלו, כשהעלות המוערכת שלו היא כ 1.5 מיליון שקל בשנה.

הסגל אמור להראות כך (לפני רכש) :
ישראלים - עמוס(עם קיצוץ)/קליימן, לוי, דגני, שי, סלים (שיצטרך לחתום על חוזה חדש נמוך בהשוואה למה שקיבל עד היום), זגורי, פדידה, צ'קול.
זרים - סאשה בוודאות, בריאן אם יסכים לקצץ גם הוא.
שחקני בית - טליאס, אבו אל היג'א, פיליפ חאיכ, ניר לקס, עמית אמזלג, רמזי ספורי, שגיב יחזקאל, גיל גילקרוב, עדן שרם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2014, 08:47 
שימו לב שכל העמדות עליהם מדובר שצריך לחזק הן בדיוק אלו שרב"ש "חיזק" בתחילת העונה.
מה שאומר שמי שנכשל בבנית הקבוצה, ובהרבה כסף הוא רב"ש. לכן הדבר הראשון שחשוב לעשות
זה להגיד לו- או שתקזז בחצי את המשכורת השמנה שלך או להתראות ולהביא במקומו מנהל מקצועי (תקווה)+מאמן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2014, 08:52 
סמל אישי של המשתמש
אני רק יודע דבר אחד בודאות לגבי העונה הבאה. לא סקופ ולא פרסום ראשון.
אם אסי דומב יהיה המאמן, אנחנו יורדים ליגה. פשוט כך.
לא הוכיח את עצמו בשום מקום, רק ההפך הוא הוכיח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2014, 08:52 
kobster כתב:

2) מאמן - רב"ש לא ימשיך בהפועל, גם בגלל החוזה הכבד שלו (אני לא מאמין שהוא יסכים לקצץ חצי ממנו) וגם בגלל חוסר האמון כלפיו מצד מקבלי ההחלטות, בפרט חג'ג' שהולך להיות זה שישים את הכסף ומכאן זה שיקבע בסופו של דבר מה ומי יהיה בהפועל בעונה הבאה. אני יודע בוודאות שהוא מאוד בעד מינוי של אסי דומב, בעיקר בגלל העלות הנמוכה. אופציה שניה היא להביא מאמן שיסכים לעבוד בשכר לא גבוה.
שמות רלבנטים - אלי כהן (שניהם), מרקו בלבול ומשה סיני. כן, סיני. אני מתאר לעצמי שיש הרבה בקהל שעדיין זוכרים לו את הסיוט של שנות התשעים אבל יכול להיות שהגיע הזמן לשים את זה מאחורינו ולהתקדם הלאה. ביחד איתו אני יותר מאשמח לראות את מוריס ויאנקה חוזרים למחלקת הנוער, ואולי גם את ג'ימי. רביעיה שאחראית לעשור הגדול ביותר בתולדות המועדון.

מה סיני מה? עזוב את הקדנציה הנוראית בהפועל - הבנאדם נכשל כמאמן בכל מקום שבו דרך.
למה בכדורגל רקורד והצלחות זה נתון משני? למי אכפת שהוא היה שחקן גדול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2014, 08:55 
סמל אישי של המשתמש
לא להביא מאמנים לא יוצלחים. לא סיני לא דומב ולא עוד בסגנון. אין לנו יכולת להמר בעמגה הזאת כשהסגל גם ככה הולך להיות בעייתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2014, 09:03 
מכיוון שטוואטחה לא מסתדר בחיפה, ברור שהוא קודם כל מועמד לבלגיה, אבל אם במקרה הוא לא מצליח להתקמבן עם דודו דהאן, הפועל חייבת לקפוץ עליו. טוואטחה זה השקעה שווה בעמדה קשה כל כך.
אם הפועל איכשהו יוצאת לעונה הבאה ככה:
---------עמוס-------
טוואטחה--זר--דגני--זר
---------זר---------
גילי----סאשה----זגורי
-----זר---שכטר----

סגל לספסל: שי, בסי, ספורי, שרם, פדידה, אל היג'ה, מלכה, אבו חיאכ, לוי
בהתחשב במצב הכלכלי וכו' זה יכול להיות אחלה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2014, 09:16 
סמל אישי של המשתמש
לגבי סיני, אני מעלה את זה לדיון. מלבד עלית ליגה עם מכבי פ"ת אין לו באמת קבלות אבל אם מעלים את האופציה של תקווה כמנהל מקצועי למרות שהוא לא שימש בתפקיד הזה יום אחד, אז נשאלת השאלה אם מודדים ניסיון וקבלות או שהולכים לפי תחושת בטן וזהות עם המועדון.
אני כן יודע שמתישהו, איכשהו, נצטרך לעשות את התיקון לאבסורד שאותו בן אדם הוא השחקן הכי גדול והמאמן הכי גרוע בתולדות המועדון.
בכל מקרה הולך להיות כאן סיכון לא קטן בשל מסגרת התקציב המוגבלת. אם מסתכלים על האופציות שיש בשוק, אז כל חבורת השלומי דורה-יובל נעים-פרדי דוד לא באמת באה בחשבון. אלי כהן (לא השריף) נכשל לחלוטין בבנית הסגל בבית"ר, אלי כהן השריף כבר הרבה זמן לא מצליח להתרומם, אולי דווקא מרקו בלבול שהצליח להביא קבוצה עם תקציב מוגבל כמו סכנין לפלייאוף העליון יכול להיות אופציה סבירה.
היתרון הגדול של אסי דומב שהוא מכיר את המערכת ואת השחקנים שאמורים להישאר וכבר מחזיק בחוזה. אולי כדאי להביא דמות מקצועית מעליו ע"ת מנהל מקצועי שיהיה גם אחראי על מחלקת הנוער ולנסות לבנות איכשהו בסיס שיוכל להחזיק כאן כמה שנים.
כך או כך, התקציב המוגבל יוצר לנו בעיות גם בעמדת המאמן וגם בסגל השחקנים וכל דבר יהיה סוג של הימור. נצטרך להמר נכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2014, 09:20 
סמל אישי של המשתמש
המאמן בעונה הבאה צריך להיות:
1. רב״ש
2. רוני לוי
3. מרקו בלבול
4. זר

בסדר הזה.

איך אפשר להעלות מאמן שכשל לחלוטין בהפועל ופוטר לפני חצי שנה ממכבי פ״ת כאופציה להפועל ת״א?

נערך לאחרונה על ידי Eros Ramazzotti בתאריך 15 מאי 2014, 09:23, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2014, 09:22 
סמל אישי של המשתמש
jonati כתב:
מכיוון שטוואטחה לא מסתדר בחיפה, ברור שהוא קודם כל מועמד לבלגיה, אבל אם במקרה הוא לא מצליח להתקמבן עם דודו דהאן, הפועל חייבת לקפוץ עליו. טוואטחה זה השקעה שווה בעמדה קשה כל כך.
אם הפועל איכשהו יוצאת לעונה הבאה ככה:
---------עמוס-------
טוואטחה--זר--דגני--זר
---------זר---------
גילי----סאשה----זגורי
-----זר---שכטר----

סגל לספסל: שי, בסי, ספורי, שרם, פדידה, אל היג'ה, מלכה, אבו חיאכ, לוי
בהתחשב במצב הכלכלי וכו' זה יכול להיות אחלה

אין דבר כזה לקפוץ עליו.
טוואטחה הוא אחד מהישראלים הבכירים בליגה, וככזה אין להפועל שום סיכוי להביא אותו. מחיפה הוא יכול ללכת רק למכבי או לאירופה, וכל עוד יש לו חוזה אצל שחר זה רק לאירופה.
אנשים כאן צריכים להסתגל למצב החדש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2014, 09:26 
סמל אישי של המשתמש
לא לגעת ברוני לוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2014, 09:32 
המאמן צריך להיות בסדר הזה-
1. השריף
2. רב"ש
3. מאמן זר
.
.
.
.
הילרי קלינטון
.
.
.
משה סיני

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2014, 09:37 
צריך להבדיל בין מה שהייתי רוצה למה שאני חושב שיהיה, בטח כל עוד אין רוכש.
הרכב רצוי (בהנחה של תקציב נמוך) שגם הוא לא נראה לי ריאלי:
שוער זר
מגן שמאלי זר/אורי כהן, בלם זר, דגני, לוי
סאשה, קשר 50-50
זגורי ורמוט טועמה/קשר-חלוץ זר
דודו ביטון

העדיפות היא למגן שמאלי זר, אבל בגלל שאנחנו נשווע לחלוצים יתכן שנצטרך להמר על אורי כהן (דווקא מרשים באימונים, רב"ש זה תופעה) וללכת על חלוץ זר.
משלימים את הסגל: טליאס, אל היג'א/צ'קול, בלם ישראלי צעיר (למשל, אלון נצר מרמה"ש) או ותיק ויקר יותר שמוכן לשבת על הספסל (גל כהן), אבוטבול, מלכה, ספורי, פדידה, יחזקאל, שרם

כל התכנונים האלה אגב, כל כך לא רלוונטים כשאנחנו תקועים עם כמה וכמה שחקנים גרועים עם חוזים. גרזיצ'יץ' צריך ללכת (לא יקרה כל עוד רב"ש ממשיך. אגב, הוא גם לא הולך להפוך לישראלי למי שלא מעודכן), למצוא לאיליץ' וקולין קבוצה עם החוזים הגבוהים שלהם הולכת להיות משימה ממש לא פשוטה, גורדנה יילך למי שישלם את דמי ההשבחה שלו (וזה יהיה הסכום הכי גבוה שישלמו עליו בקריירה), שכטר יימכר/יושאל, דמארי יימכר, עבדורחימי בטח יירכש ע"י חג'ג' (מימוש האופציה) כדי למכור אותו בסכום גבוה יותר כבר הקיץ, רן יצחק יילך מרצונו החופשי כדי לשחק.

עריכה: שכחתי את עניין השוער. אחרי העונה האחרונה אי אפשר להפקיד את עמד השוער בידיים של שוער ישראלי בינוני. רציתי את קליימן אבל הוא לא קיבל מספיק צ'אנסים וללכת עליו לעונה הבאה כשוער ראשון יחיד זה חתיכת הימור. לעמוס צריך למצוא קבוצה, אני מניח שיהיו כאלה שיהיו מוכנים לקבל אותו. ולחשוב איך העונה הזו היתה מתפתחת אם בשער היה עומד מתיאס דגרה (אגב, הקבוצה שלו בפורטוגל ירדה ליגה ולא שילמה לו, הוא מחפש קבוצה)

נערך לאחרונה על ידי bergkamp בתאריך 15 מאי 2014, 09:42, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2014, 09:39 
סמל אישי של המשתמש
Eros Ramazzotti כתב:
1. רב״ש
2. רוני לוי
3. מרקו בלבול
4. זר

בסדר הזה.

איך אפשר להעלות מאמן שכשל לחלוטין בהפועל ופוטר לפני חצי שנה ממכבי פ״ת כאופציה להפועל ת״א?

רוני לוי כשל לחלוטין בבית"ר ופוטר גם הוא ממכבי פ"ת. איך זה מסתדר עם מה שרשמת על סיני ?...
זה לא שאני תומך נלהב בסיני, אני תוהה האם הגיע הזמן לעשות את התיקון הזה, יכול מאוד להיות שלא ושהוא גם לעולם לא יקרה.

נקודת הבסיס לכל מה שהולך לקרות צריכה להיות הסוגיה הכלכלית. איך להביא כמה שיותר בכמה שפחות.
רב"ש יצטרך לקצץ חצי מהחוזה שלו (וזה עדיין יהיה חוזה כבד של למעלה ממיליון שקל בשנה) ואני לא רואה אותו שש לעשות את זה. אותו כנ"ל עם מאמן זר שמי שלא יגיע לפה תצטרך לשלם לו בהתאם. עם האופציה של בלבול אני מסכים מן הסתם, בפרט לאור העונה האחרונה בסכנין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2014, 09:45 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
Eros Ramazzotti כתב:
1. רב״ש
2. רוני לוי
3. מרקו בלבול
4. זר

בסדר הזה.

רוני לוי כשל לחלוטין בבית"ר ופוטר גם הוא ממכבי פ"ת. איך זה מסתדר עם מה שרשמת על סיני ?...
זה לא שאני תומך נלהב בסיני, אני תוהה האם הגיע הזמן לעשות את התיקון הזה, יכול מאוד להיות שלא ושהוא גם לעולם לא יקרה.

נקודת הבסיס לכל מה שהולך לקרות צריכה להיות הסוגיה הכלכלית. איך להביא כמה שיותר בכמה שפחות.
רב"ש יצטרך לקצץ חצי מהחוזה שלו (וזה עדיין יהיה חוזה כבד של למעלה ממיליון שקל בשנה) ואני לא רואה אותו שש לעשות את זה. אותו כנ"ל עם מאמן זר שמי שלא יגיע לפה תצטרך לשלם לו בהתאם. עם האופציה של בלבול אני מסכים מן הסתם, בפרט לאור העונה האחרונה בסכנין.

רוני לוי ממש לא כשל בבית"ר. עזוב את זה שאי אפשר לעבוד שם במתכונת הנוכחית, הייתה להם קבוצה לרדת ליגה ובשורה התחתונה הוא הצליח להרחיק אותם מהסיפור הזה מוקדם מאוד.
רוני לוי לקח 3 אליפויות ברציפות במכבי חיפה והצליח מאוד ברומניה - זה מסתדר לך יותר טוב?
אם אתה רוצה לקבל כמה שיותר בכמה שפחות, לך על מרקו בלבול. אני חושב שהאופציה הטובה ביותר היא רב"ש, והסברתי למה כבר הרבה פעמים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2014, 09:45 
לגבי תכנון סגל-

ההבדל אצלי לעומת ההודעה הפותחת היא שאני עושה הכל כדי לשחרר את גרציץ' שיושב על משכורת גבוהה ולא שווה אפילו 70 אחוז ממנה.
לשחרר את השוערים
לקצץ את המשכורת של שי ב15 אחוז, כנ"ל את של סלים ולחתום איתו לעוד שנה.

להביא:
שוער, מגן שמאלי, בלם זר, קשר אמצע זר (להשקיע עליו רבע מהתקציב שיישאר לרכש), חלוץ
סגל כזה בערך:
-------שוער--------
מגן שמאל---בלם זר---דגני---לוי
------סשה------קשר זר-----
זגורי------גילי-----ספורי---
--------חלוץ זר------

ספסל : שי, סלים, יצחק, בלם ישראלי (גל כהן מסיים חוזה), מגן מהנוער, קליימן, פדידה

והכי חשוב שהטקטיקה תהיה להיות עם 12 שחקנים איכותיים ולא עם 18 שכולם בינוניים.
אם עולים לבתים אפשר להביא עוד קשר התקפי שיוריד את ספורי מההרכב.

הכי גרוע שבאמת לא עולות לי אופציות ישראליות שיוכלו לעזור לנו. אין אף מגן שמאלי שאנחנו יכולים להביא ושווה משהו.
דור מלול מסיים חוזה והוא שחקן נחמד אבל בעמדה שאנחנו לא צריכים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מאי 2014, 09:52 
סמל אישי של המשתמש
מגניב שכולם רושמים את גילי כבאנקר בסגל אבל קשה לי לראות אותו נשאר בהפועל אם הוא לא מקצץ משמעותית בשכר שלו. מכאן והלאה זה רצון שלו ועד כמה הוא מוכן לוותר על לא מעט כסף כדי להישאר בהפועל ועוד עם סגל שחקנים שכנראה יהיה יותר חלש מהעונה הנוכחית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

סמל אישי של המשתמש
אתם כל כך בטוחים שרב"ש הולך ולא יסכים לקצץ בשביל להישאר?
אפשר לחשוב מה האופציות שלו: להיעלם שוב בקפריסין? לקחת קבוצה קטנה?
הרי הפועל זה המועדון הכי גדול שייקח אותו ב5 שנים הקרובות ועוד אחרי העונה האחרונה,יש לו פה הזדמנות לקחת קבוצה גדולה במחיר של קבוצה קטנה,אל תחשבו שהוא יוותר על זה כל כך מהר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
מה שאמר ההולנדי הבלונדיני עם הפסל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 113 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: