תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 20 יוני 2025, 13:06

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 131 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: ה"מירוץ" לנשיאות המדינה
הודעהפורסם: 11 מאי 2014, 10:48 
סמל אישי של המשתמש
טוב, אז אמנם מדובר בנושא אפור מאין כמוהו.
ואכן, אין כרגע אשכול על הנושא האפור הזה (לפחות לא מצאתי)
אז עד שלירן חולצה אפורה יחליט שהוא עובר לפרק האחרון של חייו הציבוריים ויגיש מועמדות בעוד אי אילו קדנציות...

מהאנשים שהביאו לכם את הפארסה של בחירת נגידת בנק ישראל
(תזכורת, שרה לא אוהבת את הגב' פלוג ולכן המינוי שלה התעכב חודשים רבים)
עכשיו רובי ריבלין לא בא לה טוב בעין. (טפי עליך יא מופרעת מטורללת שמטרללת לי את המדינה, וקקי בפניך, מר ראש ממשלה רכיכה שפוחד מהטרללה הזאת ופועל לפי גחמותיה)
ובברכת, מי יתן וימצאו פיתרון לשאלת הגורם שיכריע מי ירכיב את הממשלה, ומי יגיש את גביע המדינה ויבטלו את המוסד המיותר הזה.
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000937194#fromelement=hp_morearticles
ציטוט:
שר בכיר ששוחח עם נתניהו אומר כי ניסיונו לבטל את מוסד הנשיאות הוא דרך להימנע מתמיכה במועמד היחיד של הליכוד - ריבלין, לאור דרישת רעייתו. נתניהו ניסה בסופ"ש להפעיל מכבש לחצים על בכירי הקואליציה

עכשיו זה עצוב, אבל עוד עשרים שנה בטח נצחק על זה כולנו כמו שברומניה מתבדחים על גב' צ'אוצ'סקו.
או שלא...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: ה"מירוץ" לנשיאות המדינה
הודעהפורסם: 11 מאי 2014, 10:49 
לא חושב שברומניה מריצים בדיחות על צ'אוצ'סקו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 מאי 2014, 10:51 
סמל אישי של המשתמש
zink כתב:
לא חושב שברומניה מריצים בדיחות על צ'אוצ'סקו.

כן...התלבטתי לפני שכתבתי את השורה הזאת
בכל מקרה, לא אמרתי שמריצים בדיחות על צ'אוצ'סקו, (אמרתי 'שלופים' ;) ) אמרתי שמריצים בדיחות על אישתו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 מאי 2014, 10:59 
אבל כן אתה צודק.
הבנתי שריבלין לכלך על שרה באיזה ראיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 מאי 2014, 11:56 
הזוי או לא,
אבל אם זה מה שיביא לסיום דרכו של המוסד הכל כך מיותר ובזבזני הזה, אשרינו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 מאי 2014, 13:07 
סמל אישי של המשתמש
העובדה ששמות כמו סילבן שלום ודליה איציק מוזכרים בכלל כמועמדים מבישה בפני עצמה.
גם מריבלין ופואד אני לא מתלהב.
מכל השמות שמתגלגלים אני מעדיף, בלית ברירה, את דוד לוי או נתן שרנסקי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 מאי 2014, 13:42 
סמל אישי של המשתמש
אם מוסד הנשיאות הפך לבזבזני צריך לבטל את הבזבוז, לאו דווקא את המוסד הנשיאותי.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 מאי 2014, 14:07 
סמל אישי של המשתמש
מוסד הנשיאות הוא הביזבוז.
חלאס, אין בתפקיד טיפת תועלת, זה סתם משהו שבן גוריון תפר לויצמן בגלל שהוא לא סבל אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 מאי 2014, 15:02 
סמל אישי של המשתמש
דומני שכבר התנהל פה בעבר דיון דומה אם לא זהה :WHOME:

בכל מקרה:
1. לא משנים הסדרים חוקתיים בגלל איזו קונסטלציה שלא מוצאת בעיני מישהו, חזק ורם מעמד ככל שיהיה (לפחות במדינות שפויות לא עושים דברים כאלה).
2. מישהו בכל זאת צריך למלא את תפקיד ה-head of state, ולא נראה לי חכם לאחד את התפקיד הזה עם תפקיד ראש הממשלה או אפילו לשים בתפקיד הזה איזה נציג של בית הנבחרים (נניח זקן חברי הכנסת או יו"ר הכנסת).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 מאי 2014, 15:36 
סמל אישי של המשתמש
1. למה לא? אם יש משהו בספר החוקים שלא עובד כמו שצריך, לא עוזר למדינה או סתם לא נחוץ רצוי לשנות אותו.
2. למה בדיוק צריך head of state? ברוב העולם זה או ראש הראשות המבצעת או שאריות שנשארו מהתקופה שהיתה מלוכה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 מאי 2014, 15:46 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
1. למה לא? אם יש משהו בספר החוקים שלא עובד כמו שצריך, לא עוזר למדינה או סתם לא נחוץ רצוי לשנות אותו.
2. א. למה בדיוק צריך head of state? ב. ברוב העולם זה או ראש הראשות המבצעת או שאריות שנשארו מהתקופה שהיתה מלוכה.

1. נכון, אבל על פניו זה לא הסיפור פה. כל העניין עלה כי לביבי אין מועמד שמתאים לו. זה לא בדיוק סיבה טובה מספיק לשנות הסדר חוקתי, ובוודאי לא סיבה מספיק טובה לעשות דבר כזה בחיפזון (יהיה צורך לבטל את מוסד הנשיאות לפני תום המועד החוקי שהוקצב לבחירת הנשיא הבא, כלומר מהר מאוד).
2. א. כדי שיהיה מישהו שיטיל על מישהו אחר את מלאכת הרכבת הממשלה. (אולי זה לא באמת קריטי, אבל מישהו יצטרך להחליף אותו).
ב. למיטב הבנתי במדינות עם שיטת משטר דומה לזו של ישראל (מצאתי שזה כך בגרמניה, בהודו ובאוסטריה, מן הסתם יש עוד), יש מוסד נפרד של head of state (גם שם הוא נקרא נשיא). בצרפת, פורטוגל ועוד מדינות הנשיא הוא גם HoS וגם סוג של רשות מבצעת, אבל במקביל אליו יש את הממשלה ואת ראש הממשלה.

לנושא ובקיצור, לבטל את מוסד הנשיאות זה לא בהכרח רעיון רע.
לבטל אותו בחופזה בגלל שלביבי אין למי להצביע לתפקיד זה רעיון רע ממש.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 מאי 2014, 20:22 
אמיר כתב:
... למה בדיוק צריך head of state? ברוב העולם זה או ראש הראשות המבצעת או שאריות שנשארו מהתקופה שהיתה מלוכה.
לא עשיתי מחקר משווה אבל אני חושב שזה דווקא לא במיוחד נפוץ שראש הראשות המבצעת הוא ראש המדינה ותו לא. זה המודל האמריקאי אבל אני לא בטוח שהוא כל כך נפוץ בעולם המערבי. יש מדינה מערב אירופאית שזה המודל שלה? אני דווקא חושב שברוב העולם ראש הרשות המבצעת אינו מבחינה טכנית/הצהרתית ראש המדינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 11 מאי 2014, 20:57 
אבל גם זה תפקיד מרוקו מתוכן
פרס אולי עושה עבודה טובה, אבל מלבדו אני לא ממש זוכר נשיא שהיה כל כך מוכר ומעורב בעולם.

בסופו של דבר זה תפקיד שבן גוריון תפר כדי להרחיק ולהשתיק יריב פוליטי ;-)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 מאי 2014, 04:39 
סמל אישי של המשתמש
באירופה זה בעיקר שאריות של המלוכה, כי מצד אחד אפילו באירופה בסוף הבינו שהאנשים האלו הם יותר מדי ההורים שלהם אחים בשביל לתת להם כח אמיתי, מצד שני, לא יעלה על הדעת שהם אשכרה ילכו לעבוד.
אם היית שואל אותי, צריך לבעוט את כולם ללשכת העבודה, ואפילו זה ג'סטה שאני נותן להם בגלל שאני במצב רוח טוב, אם אוקלהומה סיטי לא נחנקת באופן כל כך משעשע היום הייתי שולח את כולם לגיליוטינה, אפילו מכה קטנה בכנף לא הייתי מרגיש.
ובאופן יותר כללי, כל הטקסים, מסדרי הכבוד וזיוני השכל האלו זה ליכלוכים שנשארו ממשטרים יותר פרימיטיביים, אין לזה שום סיבה בדמוקרטיה. מדובר במשרתי ציבור, אנחנו שכרנו אותם לעבודה, הם צריכים לקבל משכורת, לא כבוד של מלכים.

לבטל, ויפה שעה אחת קודם, בלי קשר לביבי.
כל מה שהנשיא עושה היום אפשר להעביר למשרדי ממשלה (או להפסיק לעשות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: ה"מירוץ" לנשיאות המדינה
הודעהפורסם: 12 מאי 2014, 10:08 
סמל אישי של המשתמש
http://www.haaretz.co.il/news/politics/.premium-1.2318437
ציטוט:
גם מטוקיו, נתניהו נלחם באמוק במוסד הנשיאות, ולעזאזל הדמוקרטיה
הידיעות כי אפסו הסיכויים אינן מרפות את ידי רה"מ: הוא מוסיף לבחוש ממניעים אישיים שקופים, באופן בוטה וחסר בושה. איפה לבני? איפה וינשטיין?

יוסי ורטר
12.05.2014 עודכן ב- 00:06

הלך הרוח אתמול בתקשורת ובמערכת הפוליטית, שלפיו אפסו הסיכויים לדחות את הבחירות לנשיאות המדינה, אינו מרפה את ידיו של בנימין נתניהו. להפך. גם מטוקיו הרחוקה הוא ממשיך לבחוש וללחוץ ולשכנע ולאיים על שותפיו לקואליציה ולמפלגה, הכל לפי העניין ועל פי זהות הנמען. אמוק אחז בו, אומרים בני שיחו, הוא באטרף. הם מתארים אותו כשור מועד שאינו רואה דבר מלבד את הסחבה האדומה רוטטת ומתגרה בו, והוא נחוש. הוא נחוש להתנקש בדמוקרטיה הישראלית. הוא נחוש להרחיק את שנוא נפשו, רובי ריבלין, ממשכן הנשיא. והוא נחוש לא פחות לייתר את המוסד כי על כף המאזניים נמצא הדבר החשוב מכל, עילת הקיום של המדינה והעם היהודי כולו: הקדנציה הבאה שלו. כפי שפורסם, וזוהי האמת העירומה, נתניהו פוחד פחד מוות מהליך ההמלצות לנשיא אחרי הבחירות הבאות. הוא מעריך שיהיה נטול ממליצים וראשות הממשלה תאבד לו, לבלי שוב.

נתניהו המריא ליפן במוצ"ש. במולדת נשארו, באורח חסר תקדים יש לומר, ראש הלשכה אייל חיימובסקי ומזכיר הממשלה אביחי מנדלבליט. הם רותקו למחנה לצורך אחד בלבד: להמשיך בהפעלת הלחצים על השחקנים העיקריים לקראת השבוע הבא, שמסתמן כשבוע הדין עבור רה"מ מכאן והמתמודדים מכאן. יתרה מזו: ברגע האחרון נתניהו קיצר ביממה את שהותו בארץ השמש העולה. הוא ינחת בארץ בבוקר יום ה' ובכוונתו להסתער, שוב, על לפיד ובנט, ליברמן ולבני, במטרה להבטיח לו את הקולות הדרושים.

ערב המראתו הוא שוחח עם גורמים פוליטיים ופירט את תוכניתו: להעביר את הדחייה בממשלה ביום א' הבא, ובשבוע שלאחר מכן במליאת הכנסת.

במקביל, הוא יקים ועדה שתבחן דרכים לאיין את תפקיד הנשיא באמצעות שינוי שיטת הממשל: או הנהגת משטר נשיאותי (קריצה לליברמן) או קביעת ראש הרשימה הגדולה ביותר כמרכיב הממשלה הבאה, ללא צורך במנדט מהנשיא (קריצה ללבני וללפיד).

איש המפתח בסאגה הבאושה הזו הוא יו"ר הכנסת, יולי אדלשטיין. אסיר ציון לשעבר שהפגין אומץ בלתי רגיל בברית המועצות הפך להיות כלי שרת מפוחד וכנוע, מריונטה של ראש הממשלה. הוא משהה ומעכב וממסמס את מועד קביעת הבחירות לנשיאות, על מנת לתת בידי נתניהו סיפק להוציא את המזימה לפועל. כך הוא, אדלשטיין, יזכה לכהן חצי שנה, לפחות, כמ"מ הנשיא. אתמול נמסר מלשכתו כי השבוע הוא "יתייעץ עם המועמדים" על מועד הבחירות, וההחלטה לא תיפול לפני השבוע הבא. כמה נוח.

הכול מתואם ומתוזמר עם לשכת רה"מ, ולעזאזל הפגיעה במעמד הכנסת. הליך הבחירות לנשיא הוא עניין פרלמנטרי טהור. הכנסת בוחרת נשיא, לא ראש הממשלה. אבל אדלשטיין זורם. לכן הוא מונה לתפקיד. אצל קודמו המודח, ריבלין, הביזיון הזה לא היה עובר (כפי שהוא לא היה מאפשר לוועדת החוץ והביטחון להתנהל חצי שנה ללא יו"ר). הנה, עכשיו, שנה פלוס אחרי הבחירות, הכול צף על פני המים. קודם רק הרחנו את הצחנה. כעת אנו רואים את מקורה.

ואיפה מיסיס קלין שלנו? לאן נעלמה אבירת החוק והנוהל התקין? הרי אלה הם בדיוק הרגעים ששר משפטים אמור להתייצב במלוא כובד משקלו נגד הכוונה של ראש הרשות המבצעת להתערב באופן כה בוטה וחסר בושה, ממניעים שקופים כל כך, בכללי המשחק הדמוקרטיים. לשנות את כללי המשחק בעיצומו, לאנוס מוסד ממלכתי כמו נשיאות המדינה, בגלל מניע אישי. קשה לדמיין שר משפטים אחר (אולי חוץ מיעקב נאמן) שהיה מגלה נרפות ורפיסות כזו, בעת הזו. שתיקתה של לבני מביכה ומבישה עוד יותר, בהינתן העובדה שהיא עומדת בראש הסיעה היחידה בקואליציה שהציגה מועמד משלה, ומועמד ראוי ביותר, ח"כ מאיר שטרית.

בהיעדרה של לבני, לקח על עצמו שלשום השר גדעון סער (הליכוד) את הובלת ההתקוממות נגד המהלך של נתניהו. בעבר הלא רחוק, סביר שהיינו שומעים את דן מרידור, בני בגין ומיכאל איתן יוצאים בשצף קצף נגד התרגיל המגעיל. לאחר ששלושתם הועפו מרשימת הליכוד הנוכחית, לקח על עצמו סער סיכון פוליטי לא קטן, כשהעז להרים ראש מול נתניהו. בינתיים, הצטרפו אליו, פומבית, רק חברי הכנסת חיים כץ ומירי רגב, אבל יהיו עוד. ושאלה אחרונה: היכן היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין? מהי עמדתו? אולי הוא יוכל להיכנס לנעלי המבוגר האחראי ולשים קץ לסקנדל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 מאי 2014, 10:21 
טקנו, רצו לבטל את המוסד הזה הרבה לפני הרצון של ביבי.
אאל"ט, זה קיבל תאוצה בזמן של חגיגות ה-90 של פרס, כשגילו כמה כסף הולכים לבזבז על זה.
בכל מקרה, אם זה אכן נכון הדיווחים על ביבי, זה פשוט מביש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 מאי 2014, 10:25 
סמל אישי של המשתמש
MANDALA כתב:
טקנו, רצו לבטל את המוסד הזה הרבה לפני הרצון של ביבי.
אאל"ט, זה קיבל תאוצה בזמן של חגיגות ה-90 של פרס, כשגילו כמה כסף הולכים לבזבז על זה.
בכל מקרה, אם זה אכן נכון הדיווחים על ביבי, זה פשוט מביש.

אז אפשר לבטל דברים כמו חגיגות התשעים של הנשיא, במקום את מוסד הנשיאות.

ולא שיש לי משהו מיוחד בעד מוסד הנשיאות או משהו כזה, אני פשוט לא חושב שזה חכם לעבור לשיטת משטר אחרת בחיפזון רק בגלל שהקונסטלציה הפרטיקולרית לא מתיישבת במאה אחוז עם האינטרסים הפרסונליים של מישהו.
אתם באמת חושבים ששינוי כזה יכול להיעשות כל כך מהר?
שתוך חודשיים הם יכתבו את כל החוקים שצריך כדי להחליף שיטת משטר, ולא יעשו מיליון פאדיחות בדרך?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 מאי 2014, 11:54 
סמל אישי של המשתמש
לשנות חקיקה משיקולים אישיים זה לא טוב ולעשות את זה בגלל ששרה לא אוהבת את רובי ריבלין זה בזיון ובושה למדינת ישראל.
אבל גם להתנגד להצעת חוק חיובית רק בגלל מי שיוזם אותה זה לא משהו.

אם שרה תריב עם מנכ"ל טבע ותדחוף את ביבי לגבות מהם מס אמת, אתה גם תתנגד לזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 מאי 2014, 12:21 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
לשנות חקיקה משיקולים אישיים זה לא טוב ולעשות את זה בגלל ששרה לא אוהבת את רובי ריבלין זה בזיון ובושה למדינת ישראל.

אני אישית כן אתנגד לזה. כלומר לא לדבר עצמו, אלא לזה שהיא בכלל מעורבת.
הנזק למדינה בזה שדברים נקבעים לפי גחמות של אשתו של רוה"מ גדול בהרבה מהנזק שגורמת העלמת המסים של טבע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 מאי 2014, 12:25 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:

אם יעשו איזה חוק חאפרי שנתפר בשביל טבע אז בטח שאני אתנגד.
בדוגמה שלך, אני רוצה שיגבו מס מכל חברות הענק ולא רק מאלה שרבו עם מישהו.
כנ"ל אני חושב שמגיעה למדינת ישראל שיטת משטר מסודרת ולא איזה משהו חאפרי שתפרו בשבועיים כי מישהו אחד לא בא למישהו אחר טוב בעין.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 מאי 2014, 12:33 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:

כנ"ל אני חושב שמגיעה למדינת ישראל שיטת משטר מסודרת ולא איזה משהו חאפרי שתפרו בשבועיים כי מישהו אחד לא בא למישהו אחר טוב בעין.

נו באמת, נראה לך שאם יהיה חוק שאם יש לך אותו שם משפחה כמו לפיסטוק (הי"ד) אסור לך להיות נשיא אני אהיה בעד זה?
שמע, בהחלט יש מצב שיעשו חוק על הפנים ואז אני לא אתמוך בו, אבל לבטל את מוסד הנשיאות זה לא מסובך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 מאי 2014, 12:37 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
teknoboy כתב:

נו באמת, נראה לך שאם יהיה חוק שאם יש לך אותו שם משפחה כמו לפיסטוק (הי"ד) אסור לך להיות נשיא אני אהיה בעד זה?
שמע, בהחלט יש מצב שיעשו חוק על הפנים ואז אני לא אתמוך בו, אבל לבטל את מוסד הנשיאות זה לא מסובך.

זה באמת לא מסובך במיוחד ולא חשוב במיוחד, אבל העקרון שלפיו "חוקת" המדינה (או לפחות שיטת המשטר שלה) היא לא משהו שמתנה חדשות לבקרים בהתאם לצרכים הרגעיים של בעלי השררה הוא די קריטי בעיניי.
תפרוץ את הגדר הזאת בהזדמנות שבה זה "ראוי", ונשארת בלי גדר.
מחר יבטלו את מוסד מבקר המדינה (למשל) כי הוא מבזבז הרבה כסף ולא מביא תכלס, ומה תגיד אז?
אני נגד לתת "דריסת רגל" לרעיון של שינוי "חוקתי" בשל אינטרסים אישיים, כי כולנו יודעים כמה חלקלקים המדרונות בישראל.

נ"ב: האמת שקצת מאוחר מדי לדאוג לאופיה הדמוקרטי של ישראל, אז אולי באמת דווקא כדאי לוותר על הכול ולהפסיק עם העמדת הפנים.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 מאי 2014, 12:55 
סמל אישי של המשתמש
אם הוא ככ רוצה לבטל את מוסד הנשיאות שיעשה את זה מהנשיא הבא.אז נדבר...בדיוק כמו שינוי שיטת הממשל שנועדה לסדר לכל מיני מפלגות את הרשימה לכנסת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 מאי 2014, 16:14 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:

זה באמת לא מסובך במיוחד ולא חשוב במיוחד, אבל העקרון שלפיו "חוקת" המדינה (או לפחות שיטת המשטר שלה) היא לא משהו שמתנה חדשות לבקרים בהתאם לצרכים הרגעיים של בעלי השררה הוא די קריטי בעיניי.
תפרוץ את הגדר הזאת בהזדמנות שבה זה "ראוי", ונשארת בלי גדר.
מחר יבטלו את מוסד מבקר המדינה (למשל) כי הוא מבזבז הרבה כסף ולא מביא תכלס, ומה תגיד אז?
אני נגד לתת "דריסת רגל" לרעיון של שינוי "חוקתי" בשל אינטרסים אישיים, כי כולנו יודעים כמה חלקלקים המדרונות בישראל.

נ"ב: האמת שקצת מאוחר מדי לדאוג לאופיה הדמוקרטי של ישראל, אז אולי באמת דווקא כדאי לוותר על הכול ולהפסיק עם העמדת הפנים.

אבל אם נתחיל לקבל טיעוני מדרון חלקלק, איפה זה יגמר?

וברצינות שניה, ישראל שינתה את שיטת הממשל שלה פעמיים בעשרים השנים האחרונות וזה שלא ביטלת את מוסד הנשיאות לא מנע את זה ולא את חוק המשילות.
ובגדול, אני חושב שהאסטרטגיה הכי טובה לך כאזרח היא לתמוך בהצעות חוק טובות ולהתנגד לרעות.
כמובן שצריך להבטיח ששינויים כאלו מתבצעים לפי החוק, אבל מעבר לזה אני רואה בזה צעד חיובי, קטן ולא סופר משמעותי, אבל חיובי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 מאי 2014, 16:15 
אמיר כתב:
באירופה זה בעיקר שאריות של המלוכה, כי מצד אחד אפילו באירופה בסוף הבינו שהאנשים האלו הם יותר מדי ההורים שלהם אחים בשביל לתת להם כח אמיתי, מצד שני, לא יעלה על הדעת שהם אשכרה ילכו לעבוד.
אם היית שואל אותי, צריך לבעוט את כולם ללשכת העבודה, ואפילו זה ג'סטה שאני נותן להם בגלל שאני במצב רוח טוב, אם אוקלהומה סיטי לא נחנקת באופן כל כך משעשע היום הייתי שולח את כולם לגיליוטינה, אפילו מכה קטנה בכנף לא הייתי מרגיש.
ובאופן יותר כללי, כל הטקסים, מסדרי הכבוד וזיוני השכל האלו זה ליכלוכים שנשארו ממשטרים יותר פרימיטיביים, אין לזה שום סיבה בדמוקרטיה. מדובר במשרתי ציבור, אנחנו שכרנו אותם לעבודה, הם צריכים לקבל משכורת, לא כבוד של מלכים.

לבטל, ויפה שעה אחת קודם, בלי קשר לביבי.
כל מה שהנשיא עושה היום אפשר להעביר למשרדי ממשלה (או להפסיק לעשות).

שמע, אני גם הייתי שולח את כל המלכים האירופאים ללשכת העבודה א-ב-ל העובדות מדברות בעד עצמן. אזרחי מערב אירופה רוצים מישהו שיהיה ראש המדינה שלהם בנפרד מראש הראשות המבצעת. לכן זה קיים גם במדינות שאין בהן מלך, כולל 3 מחמשת המדינות הגדולות באיחוד האירופי: גרמניה, צרפת ואיטליה (בשתיים האחרות, בריטניה וספרד, יש מלכים מאוד מאוד פופולרים שממלאים את תפקיד "ראש המדינה" מזה עשרות בשנים). המודל הצרפתי כמובן שונה מהותית מהגרמני אבל בשתיהם יש נשיא (לצד ראש הראשות המבצעת).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 מאי 2014, 16:29 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
שמע, אני גם הייתי שולח את כל המלכים האירופאים ללשכת העבודה א-ב-ל העובדות מדברות בעד עצמן. אזרחי מערב אירופה רוצים מישהו שיהיה ראש המדינה שלהם בנפרד מראש הראשות המבצעת. לכן זה קיים גם במדינות שאין בהן מלך, כולל 3 מחמשת המדינות הגדולות באיחוד האירופי: גרמניה, צרפת ואיטליה (בשתיים האחרות, בריטניה וספרד, יש מלכים מאוד מאוד פופולרים שממלאים את תפקיד "ראש המדינה" מזה עשרות בשנים). המודל הצרפתי כמובן שונה מהותית מהגרמני אבל בשתיהם יש נשיא (לצד ראש הראשות המבצעת).

חלק תומכים, חלק לא, עכשיו זה נכון, ברוב מדינות מערב אירופה יש רוב שרוצה להמשיך בבזיון הזה, זכותם, אני עדיין חושב שהם טועים.
ולא שזה כל כך משנה, אבל גם בגרמניה ובמיוחד בצרפת יש לנשיא תפקיד הרבה יותר משמעותי ממה שיש בישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 מאי 2014, 16:32 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
וברצינות שניה, ישראל שינתה את שיטת הממשל שלה פעמיים בעשרים השנים האחרונות וזה שלא ביטלת את מוסד הנשיאות לא מנע את זה ולא את חוק המשילות.
ובגדול, אני חושב שהאסטרטגיה הכי טובה לך כאזרח היא לתמוך בהצעות חוק טובות ולהתנגד לרעות.
כמובן שצריך להבטיח ששינויים כאלו מתבצעים לפי החוק, אבל מעבר לזה אני רואה בזה צעד חיובי, קטן ולא סופר משמעותי, אבל חיובי.

לא הבנתי, זה שעשו משהו מפגר כבר פעמיים זה סיבה טובה לעשות משהו מפגר דומה בפעם השלישית?
למשל הסיפור עם הבחירה הישירה רק מוכיח את הנקודה שלי - חוק חאפרי שבוטל ברגע שהקונסטלציה השתנתה קצת, כי הוא היה מעפן לגמרי.
לא מבין למה לעשות את אותו דבר שוב.

עריכה: כמו כן, אני מקבל את ההצעה שלך לשפוט כל הצעת חוק לגופה. בינתיים יש רק פטפוטים על רעיונות, אז אין מה לשפוט מלבד העיקרון של שינוי יסודי ב"חוקה" לטובת אינטרסים רגעיים של מישהו.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 מאי 2014, 21:20 
אמיר כתב:
גיא האדום כתב:

חלק תומכים, חלק לא, עכשיו זה נכון, ברוב מדינות מערב אירופה יש רוב שרוצה להמשיך בבזיון הזה, זכותם, אני עדיין חושב שהם טועים.
ולא שזה כל כך משנה, אבל גם בגרמניה ובמיוחד בצרפת יש לנשיא תפקיד הרבה יותר משמעותי ממה שיש בישראל.

במה שונות סמכויות הנשיא הגרמני ממקבילו הישראלי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 מאי 2014, 01:47 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:

לא הבנתי, זה שעשו משהו מפגר כבר פעמיים זה סיבה טובה לעשות משהו מפגר דומה בפעם השלישית?
למשל הסיפור עם הבחירה הישירה רק מוכיח את הנקודה שלי - חוק חאפרי שבוטל ברגע שהקונסטלציה השתנתה קצת, כי הוא היה מעפן לגמרי.
לא מבין למה לעשות את אותו דבר שוב.

עריכה: כמו כן, אני מקבל את ההצעה שלך לשפוט כל הצעת חוק לגופה. בינתיים יש רק פטפוטים על רעיונות, אז אין מה לשפוט מלבד העיקרון של שינוי יסודי ב"חוקה" לטובת אינטרסים רגעיים של מישהו.

אני לא מציע לעשות משהו מפגר פעם שלישית, אני מציע לעשות משהו חיובי (לבטל את מוסד הנשיאות) פעם ראשונה.
גיא האדום כתב:
במה שונות סמכויות הנשיא הגרמני ממקבילו הישראלי?

לא שזה משנה יותר מדי, בגרמניה יש שיטת משטר שונה למדי וגם בכללי, "אבל גרמניה עושה את זה" נראה לי טיעון די חלש ללמה צריך נשיא בישראל, מה אם גרמניה תפלוש לפולין גם אתה תקפוץ מהגג?
אבל בגרמניה הנשיא צריך לחותם על הצעות חוק בשביל שהם יכנסו לתוקף, אני לא מומחה גדול לנושא אבל הסמכויות שלו הם איפשהו בין בית משפט חוקתי לנשיא כמו בארה"ב.
אם אני לא טועה, הוא גם מתפקד כועדה למינוי שופטים שלהם.

אבל זה ממש לא רלוונטי לדיון (וגם מזכיר לי משטרים אפלים בגרמניה של שנות התשעים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 מאי 2014, 03:20 
גם בישראל הנשיא חותם על כל חוק. ואין בגרמניה למיטב ידיעתי מקבילה לוועדה למינוי שופטים. השופטים שם ממונים בגיל מאוד צעיר כי השפיטה היא מקצוע.
שורה תחתונה - אותן סמכויות כמו בישראל. לא קרוב - אפילו לא טיפ טיפה קרוב - למודל האמריקאי.
אני לא רואה בתפקיד של ראש מדינה פורמלי משהו שנורא קריטי לי אישית, אבל אם הרוב המכריע של אזרחי המערב תופסים את זה כמשהו שנורא חשוב להם, אני לא רואה אסון בכיבוד הנוהג הזה גם בארץ. לא מריח לא מסריח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 131 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: