על כל פנים, הנה ההערכה שלי:
שני מועמדים עיקריים לזכיה.
מכיון שהג'ירו השנה (ותמיד...) מכיל הרבה שלבים הרריים עם טיפוסים קשים (קשה הרבה יותר מהטור דה פראנס, למשל), הזוכה יהיה כנראה מטפס טהור.
בד"כ קטעי ה-TT יכולים לנטרל את היתרון של המטפסים בטורים הגדולים, אלא שהפעם יש שני קטעים לא ארוכים נגד השעון, ועוד מה - אחד מהם כולו בעליה. כך שהניטרול מנוטרל...
1. ניירו קינטנה הקולומביאני של MOVISTAR, אולי המטפס הטוב בעולם, וכמה שהשיפוע תלול יותר - יתרונו גובר. היה שני בטור דה פראנס הקודם, מלך ההרים, והרוכב הצעיר הטוב ביותר. הכושר שלו לא ברור לי כרגע כי הוא התאמן עד עכשיו בקולומביה ולא התחרה מתחילת העונה באירופה. על הנייר לפחות הוא הטוב ביותר. בנוסף, MOVISTAR מספקים לו קבוצה מצוינת להוליך אותו לניצחון.
2. יואכים 'פוריטו' רודריגז הספרדי של KATUSHA. גם הוא מטפס מעולה, ותיק עם נסיון, שעוד לא לקח טור גדול. היה שלישי בטור דה פראנס, שני בוואלטה, ובגי'רו לפני שנתיים אחז בחולצה הוורודה עד היום האחרון, שבו נלקחה ממנו בזכות TT טוב של הייזידל.
לא רואה מישהו שמתקרב אליהם. אבל בג'ירו יש לפעמים הפתעות.
רוכבים נוספים שמכוונים למעלה:
1. קאדל אוונס, BMC- אם לא הייתי באוסטרליה ורואה את התקוות שתולים בו כנראה לא הייתי כותב את זה - בכושר הכי טוב שלו בשנתיים האחרונות.
2. דומיניקו פוזביבו האיטלקי של AG2R, מטפס מצויין, ותיק מאד אבל משתבח כל הזמן. הוכיח בליאז'-באסטון-ליאז' שהוא בכושר מצוין כשיצא לבריחה האחרונה, שכמעט החזיקה עד הסוף.
3. ריגברטו אוראן הקולומביאני של OMEGA PHARMA - QUICK-STEP, שני בשנה שעברה.
4. דניאל מרטין האירי של גארמין-שרפ.
מי שיכול, מומלץ לראות. כאמור, מתחיל מחר, יום שישי. מרוץ מלהיב יותר מהטור דה פראנס הפופלרי. יותר קטעים הרריים, יותר אקשן, מזג האוויר במאי באיטליה מזמין הרבה פעמים הפתעות (שנה שעברה היה הרבה שלג בג'ירו).
השנה מתחיל באירלנד ל-3 הקטעים הראשונים.
למי שרוצה להכיר יותר את המסלול והשלבים מומלץ לקרוא בבלוג הבא (עברית):
http://rocheauxfaucons.blogspot.co.il/2014/05/2014_6.html