its-sick כתב:
ערכית אני נגד טיפוח הגזעים והייתי מעדיף מעורב, רק שיש בי חשש עמוק מפני תוקפנות אפשרית שתצוץ ללא התראה, ונראה לי שהסיכון לילדים יותר קטן עם גזע שידוע כרגוע.
גם סיכון נמוך מאד לא הייתי רוצה לקחת עם הילדים שלי.
אז לוקחים כלב בוגר (לא בהכרח מבוגר - בוגר. אפילו בן שנתיים או שלוש) שמזגו ואופיו ידועים. יש לא מעטים כאלה בעמותות ובבתי אומנה (ועמותות מהימנות יוכלו להתאים לך את הכלב המתאים לבית עם ילדים. אף עמותה לא רוצה למסור כלב לא מתאים לבית עם ילדים. כל עמותה רוצה שהאימוצים יצליחו. והתאמה נכונה עם המפתח להצלחה באימוצים). גם מאלף טוב יכול להתאים את הכלב הנכון שיסתדר עם ילדים, וכבר בגיל חצי שנה אפשר לראות בוודאות איך הכלב מסתדר ועתיד להסתדר עם ילדים.
אגב גזעים, גזע זה לא ערובה לאופי. מצטער לשבור מיתוס. אני מכיר כלבי רוע"ג כאלה וכלבי רוע"ג שהם ההיפך הגמור. ואני מכיר דוברמנים שהם כבשים רכים, ודוברמנים אחרים שהם אחרת לגמרי. ואני מכיר לברדורים תוקפניים, ופיטבולים שהם שה תמים, ופודלים נשכניים ופודלים שלעולם לא ינשכו. גזע זה לא ערובה לאופי ובטח לא לדפוסי התנהגות. כל כלב הוא אינדיבידואל בפני עצמו.
מה גם שכל הבלגן ששורר בארץ בענייני הרבעות חאפריות, ביתיות, לא מתועדות, דמוי גזעיות, מטחנות גורים וכל זה רק מייצר גזעים שנראים גזעיים והם לא צפויים לחלוטין (כלומר קשה מאוד לנבא את אופי הכלבים). בתי גידול מהימנים של ההי"ל (ההתאחדות הישראלית לכלבנות) לפחות משתדלים לשמור על קו אופי מסויים של גזע (שוב, למרות שזה לחלוטין לא ערובה, ובכל זאת הם משתדלים. הם ירביעו רק את הזכר עם האופי הנכון עם הנקבה בעלת המזג המתאים. את החאפרים כל זה לא מעניין בשיט. הם בקטע של לייצר גורים, והרבה, ולעשות כסף קל). מטחנות הגורים, ההרבעות הביתיות, החאפרים וכל הגורים ביד2 רק הורסים את הגזעים במובן הזה שגזעים הופכים להיות מאוד לא צפויים. ואז אתה מוצא גולדנים תוקפניים (ואתה מוצא), וכלבי רוע"ג חרדתיים וכדומה.
מהבחינה הזאת עדיף כבר באמת לאמץ כלב מעורב, בוגר, כזה שאופיו מוכר ומזגו ידוע ויציב כבר, ולא להתפתות לקנות גור "גזעי" או גזעי או דמוי גזעי (בלי תעודות) וליפול בפח. וצודק לת"א - כלבים מעורבים לא שונים בכלום מכלבים גזעיים או דמי גזעיים. להיפך - כלבים מעורבים נוטים להיות בריאים יותר (מחוסרי בעיות גנטיות שאופייניות לגזעים שמורבעים רק בינם לבין עצמם, כמו אצל בני האדם, כמו אצל בדואים או יהודים) וגם פחותי יצרים (כלבים גזעיים נוטים להיות הרבה פעמים מחודדי יצרים יותר. בעיקר גזעי עבודה כמו בורדר קולי, רוע"ג, מלינוואה, כלבי ציד כמו ויסלה או ויימראנר ועוד ועוד).