100%anti beitar כתב:
הבעיה הכי גדולה היא שבמקום לדבר על טבעונות מדברים על טבעונים .
טבעונים לא מעניינים, בעלי החיים מעניינים. עצם העובדה שמתנהל פה דיון שלם על הנושא פחות או יותר בלי להתייחס לעצם הסוגיה המוסרית שבאכילת מוצרים מהחי מעיד אולי על הבעייתיות בפעולות מהסוג הזה (למרות שבתור טבעוני שפעיל רק קצת בתחום זכויות בע"ח, ממש לא אמתח ביקורת על הפעילות שלקחו בה חלק).
מסכים איתך אז בא נדבר על טבעונות.
אני מניח שכל הטבעונים אוכלים "רק" אוכל אורגני כי במידה ולא
איך הם מסתדרים עם הרג בעלי החיים שההדברה הכימית גורמת? אולי אם אני אביא אליהם דגים מתים מהכנרת כתוצאה מזיהום לבית הם יריגשו "טוב"?
ובכלל כל המזיקים ושאר הדברים שהדברה באה לחסל מה אתם?
ואם הם אוכלים אוכל אורגני אז אני מניח שההדברה האורגנית לא "הורגת" שום דבר, אלא רק דואגת שטורפים יועברו לבית גידול לא להם ויפגעו במארג החיים הקיים
במקום?
ובכלל גידולי השדה באשר הם? איך הם משפיעים אקולוגית על סביבה? טיב האדמה שאר הגידולים באזור? האם הם שומרים את בתי הגידול בשלמות? או שם פוגעים
בה, ובכל החי סביבם? כמה בעלי חיים מתו בשביל שדות התירס בעולם? כמה שטחים הוצפו במכוון בשביל שיהיה אורז בעולם?
הפרות שאני אוכל מסתובבות בשטח פתוח שהתערבות האדם היחידה בו היא גידור השטח, הצומח נשאר לפי איך שהטבע רצה, חזירי הבר, השואלים והתנים ושאר בעלי החיים מסתובבים בו חופשי ללא פגע וללא חשש בטבע, רק שלוקחים להם את העגלים.
אז מה יותר טוב? לא יודע, אבל האדם אמור לאכול משהו, והאדם הוא אורגניזם שאוכל, כולל בשר, לכן הקיבה שלו גם מסוגלת לפרק אותו.
אין לי בעיה עם זה שאתה / פלוני אחר טבעוני רק אל תנסה לשכנע אותי בכוח שדרכך היא הצודקת.