תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 20 יוני 2025, 23:24

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 9 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: איך ללמוד ערבית?
הודעהפורסם: 04 מאי 2014, 12:24 
כבר שנים שאני רוצה ללמוד ערבית מדוברת ולא מרים את הכפפה, אבל החלטתי סופית שעד סוף העונה אני מתחיל.

אבל שאלתי היא: איך?

חיפוש בגוגל מניב תוצאות רבות: דיוואן, מינרוה, קפה יאפא, גבעת חביבה, לחלקם יש קורסים, לחלקם ספרים, ולחלקם תוכנות/אתרים...

מישהו למד (בתןר בוגר, לא בחטיבה) ויש לו המלצה?

ראוי לציין שאני מעדיף קורס אבל לא בטוח שאוכל להכניס קורס קבוע בלו"ז שלי, וכן יש לי חבר שמדבר שוטף לתרגל איתו. לכן אשמח להמלצות על כלים מכל הסוגים, הן קורסים והן עצמי.

:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: איך ללמוד ערבית?
הודעהפורסם: 06 מאי 2014, 16:33 
תנסה רוזטה סטון, שמעתי שהם טובים. או arabic for dummies

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 מאי 2014, 16:42 
EROS IS RED כתב:
תנסה רוזטה סטון, שמעתי שהם טובים. או arabic for dummies

חשבתי על זה, ועל עוד תוכנות ואתרים באנגלית, אבל יש לזה שתי מגבלות, הראשונה היא שגם אם מלמדים ערבית מדוברת לרוב זה ניב מצרי, ויש לפי מה שהבנתי הבדל משמעותי בינו לבין הניב הפלסטיני, שהוא החשוב לי, והשנייה היא שלמרות שאני דובר אנגלית ברמת שפת אם נשמע לי הגיוני ללמוד ערבית באמצעות עברית, בהתחשב בכך שערבית ועברית הן שפות מאוד דומות...

אתה ספר תוכנה בעברית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 מאי 2014, 16:54 
סמל אישי של המשתמש
תמיד בבית הספר סיפרו לי שאני לומד פלסטינית ושהיא שונה לגמרי, אבל כשהייתי רואה את הסרטים המצריים (ולעיתים רחוקות לבנונים) ביום שישי לא ממש הרגשתי שיש הרבה הבדלים.
בערך אחת לחמש דקות היתה מילה שונה שאבא שלי היה מתרגם לי.
כמובן שמאז התיכון לא דיברתי מילה ושכחתי הכל.

אני ממליץ שתתחיל בלימודים במחשב לבד בכדי שיהיה לך בסיס קל, ורק אז תלך על קורס יקר.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 מאי 2014, 17:42 
its-sick כתב:
תמיד בבית הספר סיפרו לי שאני לומד פלסטינית ושהיא שונה לגמרי, אבל כשהייתי רואה את הסרטים המצריים (ולעיתים רחוקות לבנונים) ביום שישי לא ממש הרגשתי שיש הרבה הבדלים.

אני ממליץ שתתחיל בלימודים במחשב לבד בכדי שיהיה לך בסיס קל, ורק אז תלך על קורס יקר.

פלסטינית ומצרית שונות מאוד.
פלסטיני ששפת האם שלו היא פלסטינית וייסע למצרים - יוכל לדבר (מיד יבחינו שהוא פלסטיני, אבל יבינו אותו). אבל יהודי שילמד פלסטינית - לא יבין מצרית, ולהיפך.

הבעיה עם לימודי ערבית, היא שאין איפה לתרגל את הדיבור והקריאה של השפה. להבדיל מאנגלית, ששומעים וקוראים כמעט בכל מקום (טלויזיה, אינטרנט, נסיעות לחו"ל, אפילו שמות של חנויות ומקומות בארץ) - בערבית לא נתקלים כמעט בשום מקום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: איך ללמוד ערבית?
הודעהפורסם: 06 מאי 2014, 18:18 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
its-sick כתב:

פלסטינית ומצרית שונות מאוד.
פלסטיני ששפת האם שלו היא פלסטינית וייסע למצרים - יוכל לדבר (מיד יבחינו שהוא פלסטיני, אבל יבינו אותו). אבל יהודי שילמד פלסטינית - לא יבין מצרית, ולהיפך.

הבעיה עם לימודי ערבית, היא שאין איפה לתרגל את הדיבור והקריאה של השפה. להבדיל מאנגלית, ששומעים וקוראים כמעט בכל מקום (טלויזיה, אינטרנט, נסיעות לחו"ל, אפילו שמות של חנויות ומקומות בארץ) - בערבית לא נתקלים כמעט בשום מקום.

תן לי לחש איפה אתה גר...

אני נתקל בערבית על בסיס יום יומי... עיר מעורבת וזה.
מומלץ, פותח את הראש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 מאי 2014, 18:26 
אי אפשר ללמוד ערבית מספרים. המבטא, הגייה וההטעמה מאוד משמעותיים. צריך לדבר ולהקשיב. לא יודע איפה אתה גר אבל בירושלים המליצו לי על המרכז הבינתרבותי בהר ציון - http://jicc.org.il/. הבעיה היא שהקורס הבא יתחיל רק אחרי החגים...
יש לי את הספרים של מינרווה (לדבר ערבית), זה אולי יכול לעזור קצת אבל לא מעבר לזה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 מאי 2014, 19:20 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:

זאת, אגב, היתה בדיוק הבעיה שלי עם לימודי הצרפתית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 מאי 2014, 15:54 
תודה על כל ההמלצות, בגדול לפי גם מה שבדקתי עם עוד אנשים כדי ללמוד ברצינות אני צריך שמישהו יעיר לי על ההגייה תוך כדי הלמידה, אז כרגע אני מתלבט בין ללמוד בכפה יאפא או לקחת מורה פרטי שהמליצו לי...

בכל מקרה, תודה על כל ההצעות!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 9 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 16 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: