תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 25 יוני 2025, 01:41

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 198 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: [פוצל] מה היא הרמה האמיתית של הפועל העונה?
הודעהפורסם: 04 מאי 2014, 21:42 
ערן כתב:
האדום הצורר כתב:
איזה אשכול מרגש, איך פספסתי את ערן-יובל מקשקש ואת טקנובוי העילוי מחו"ל מעיר הערות על הקבוצה שקרובה עשרת אלפים קילומטר לליבו.

הי תראו, סנצ׳ו פנסה הגיע!

למה טכנית זוכה להיות דון קישוט?
אני רוצה!

If you can meet with Triumph and Disaster
And treat those two impostors just the same
Yours is the Earth and everything that's in it

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 מאי 2014, 07:24 
סמל אישי של המשתמש
19,
אין ספק שמבחינת מבחן התוצאה מכבי הכי טובים השנה והמקום השני שלישי יתחלק בין ב"ש וק"ש, אבל זה לא הדיון ולכן היכולת להשוות את הנושא לריצה הוא לא נכון,
ולא רק בגלל שהמשתנים הסביבתיים בכדורגל ואלו שתלויים בדבר הרבה יותר משמעותיים מבריצה.

אבל סתם למשל באולימפיאדה האחרונה (האומנם?) אוסין בולט פסל בריצת 100 מ', ומישהו אחר זכה בזהב האם זה אומר שיוסין בולט הוא לא האצן הטוב בעולם כרגע? ממש לא, אני לא חושב שלמישהו יש ספק, אבל הנה השורה התחתונה (המדליה) מראה אחרת, הכסף שבקצה המדרגות הלך למישהו אחר.
וזה כאשר יש "רק" גורם אחד שמשפיע, ולא הרבה מעבר כמו בכדורגל.
אותו דבר גם ב4X100 שם קבוע האמריקאים מפילים את המקל, זה לא שהם לא רצים טוב יותר מהצרפתים הם כן, אבל יש כשל אחד שהם לא מצליחים להתגבר עליו, כשל מנטלי, אימון לקוי? אני לא יודע אבל זאת המציאות.

גם בכדורגל זה המצב, השורה התחתונה מעידה על משהו, על מי ניצח יותר משחקים, אבל יוון שזכתה באליפות אירופה הייתה הנבחרת הטובה באירופה בזמנו? ממש לא, היא הייתה אפילו מאוד רחוקה מזה, אבל היא זכתה בתואר. טבעי שבעונה ארוכה של 30+ משחקים המצב יתאזן לאורך זמן, לכן יש סיכוי שב"ש יאבדו בסופו של יום את המקום השני שהיה עד עכשיו שלהם שלא בזכות, לכן אני מקווה שבסופה של עונה נגיע לאירופה ונסיים רביעי (שזה מקום אחד מתחת למגיע לנו). אבל עדין אי אפשר להגיד בפה מלא כי הטבלה משקפת מציאות עובדתית של מי טוב יותר או פחות והרצון להציג את זה כעובדה שלא ניתן לערעור היא מגוחכת במקרה הטוב.

לצערי אין יכולת להציג פה נתונים סטסטים מובהקים כי הם אינם בנמצא אבל:
מה אחוז ההחזקה בכדור של הפועל?
כמה איומים יש להפועל בממוצע למשחק?
כמה איומים יש ליריבה בממוצע למשחק?
כמה מסירות הפועל מוסרת בממוצע למשחק?
מה אחוז הדיוק של המסירות?
ושל היריבה?
כמה רץ שחקן שדה ממוצע בהפועל בממוצע למשחק?
כמה רץ שחקן יריב?

כל אלו הם פרמטרים אשר יכולים להעיד טוב על הרמה של הפועל, הרבה יותר מאשר האם השוערים של הפועל תפסו עונה גרועה ולכן הקבוצה ספגה 15 שערים מיותרים שהורידו לה 20 נק'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 05 מאי 2014, 07:54 
אם לאורך זמן בולט היה נפסל פעם אחר פעם, אז כן, הוא לא היה הכי טוב בעולם.
וכן, אם האמריקאים נפסלים פעם אחרי פעם, אז הם לא הכי טובים בעולם.
ואם יש מישהו שבאימונים רץ 100 מטר ב8.2, אבל בתחרויות ב10.5 אז הוא לא יותר טוב מבולט, כי הוא לא טוב בלנצח.
בספורט יש שורה תחתונה, נצחון. זה שקבוצה טובה בחלקים מהמשחק, אבל לא טובה בלנצח אותו, עושה אותה לקבוצה לא טובה.
כל שאר הפרמטרים לא מעניינים, וגם הדיון הזה לא. לא מעניין אם הפועל טובה בלהחזיק בכדור או בלרוץ הרבה. לא רלוונטי. אלה דרכים אופציונליות להגיע למטרה. מה איכפת לי כמה מסירות הפועל מוסרת? אין לנתון הזה שום חשיבות. הקבוצה צריכה להיות טובה בלנצח משחקים, זו המטרה היחידה של המשחק, לא חשוב איזו דרך מתאימה לסגל שלה לעשות את זה.

דיון מיותר, פרשתי ממנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 מאי 2014, 08:20 
סמל אישי של המשתמש
אני מבין שפניני טוב בהרבה ממתן נאור.
ומסי חרא שחקן כי הוא לא לקח מונדיאל.

מבחן התוצאה הוא לא אחרית ולא ראשית הכל, הוא המטרה שלשמה משחקים,
הוא הדרך שבה פרימו מפרשן משחקים ונוימן מפרשנים משחקים, אני ששמח שכמו בכל דבר על מנת להגיע להסכמה ירדנו למחנה המשותף הנמוך ביותר.

ולא אם יש אצן שרץ באימונים ברדך קבע 8.2 אבל יש לו פחד קהל, הוא רץ טוב יותר מבולט, הוא פשוט לא מסוגל לנצח תחרויות,
אם בולט היה פוסל בכל תחרות גדולה בגלל "התרגשות" זה עדין לא היה הופך מישהו אחר לרץ טוב יותר ומהר יותר ממנו.
זה רק אומר שבשביל לנצח בתחרות הוא צריך לעבוד על הזינוק (פרט קטן אבל משמעותי שמכריע תחרויות) כמו גם הפועל שצריכים לעבוד
על כמה דברים קטנים (אבל משמעותיים שמכריעים משחקים ואליפויות) זה עדין לא אומר שהם משחקים פחות טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 05 מאי 2014, 08:26 
רק תוספת קטנה, כי עברנו לדמגוגיה. קבוצה נמדדת בתוצאות, לא שחקן שהוא חלק מקבוצה.

ובסדר, מי שלא מסוגל לנצח הוא אצן טוב יותר ממי שכן. כאילו שחלק מלהיות טוב בספורט, זה לא רק שיהיו לך יכולות, אלא גם להביא אותן לשיא כשזה חשוב. זה מה שיפה בספורט, לאורך זמן אין רמאות, מי שטוב, רואים בתוצאות שלו שהוא טוב. כמו שאמרתי, דיון מיותר.

נערך לאחרונה על ידי 19 בתאריך 05 מאי 2014, 08:42, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: [פוצל] מה היא הרמה האמיתית של הפועל העונה?
הודעהפורסם: 05 מאי 2014, 08:27 
el dudernio כתב:
אני מבין שפניני טוב בהרבה ממתן נאור.
ומסי חרא שחקן כי הוא לא לקח מונדיאל.

ליגות וטורנירי גביע משווים בין קבוצות, לא בין שחקנים.
אז לא שלא ידעת את זה, אבל הטיעון הזה נפסל לך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 05 מאי 2014, 08:39 
סמל אישי של המשתמש
19 כתב:

ובסדר, מי שלא מסוגל לנצח הוא אצן טוב יותר ממי שכן. כמו שאמרתי, דיון מיותר.

מה הקשר לדמגוגיה?
רבים כאן טוענים כי זהבי הוא השחקן הטוב בארץ כי הוא ווינר (זאת טענה לגיטימית אבל אני לא מסכים איתה), אבל זהבי הוא שחקן שמשחק בקבוצה,
אז איך בנושא שלו זה כן רלוונטי?

בכל מקרה, זאת הטענה שלי מתחילת העונה. מבחינת מה שאני מגדיר ככדורגל טוב, מה שהפועל משחק יותר מתקרב לזה ממה שעושות כל יתר
הקבוצות בליגה מלבד ק"ש ומכבי. כאשר מכבי בחודש + האחרון לא ממש עושה את זה, אבל מבחינה כללית הפועל וק"ש די שוות ומכבי יותר טובה.
אני מבין שאתם חושבים שמה שחשוב ואחרית הכל זאת התוצאה, ושאתם טוענים שבונקר עם מתפרצות שמביא נק' זה כדורגל טוב יותר ממשחק מסירות
מסודר ומאורגן שמביא להחמצות מצמררות שיער שלא מביא נק' אבל בסדר כנראה שלא נסכים על זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 05 מאי 2014, 08:51 
זה מאוד פשוט. אם לאורך זמן יש פער בין מה שאני ואתה מגדירים כ"קבוצה טובה" לבין התוצאות שלה, כנראה אנחנו מפספסים משהו. בהגדרה.
נכון שהכדורגל בנוי גם על מזל וצירופי מקרים, אבל זה לא יכול להיות הסבר לאורך זמן. זה יכול להסביר נניח 15% או 20% מהנקודות. אולי טיפה יותר, אבל זהו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 מאי 2014, 09:00 
תוסיף לנו 15% ואנחו עדיין בתמונה של מקום 2 :),

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 מאי 2014, 09:11 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס היל כתב:
זה מאוד פשוט. אם לאורך זמן יש פער בין מה שאני ואתה מגדירים כ"קבוצה טובה" לבין התוצאות שלה, כנראה אנחנו מפספסים משהו. בהגדרה.
נכון שהכדורגל בנוי גם על מזל וצירופי מקרים, אבל זה לא יכול להיות הסבר לאורך זמן. זה יכול להסביר נניח 15% או 20% מהנקודות. אולי טיפה יותר, אבל זהו

מה זה לאורך זמן?
לפני הפליאוף כל אלו שמגדירים את הכדורגל של הפועל כמביש וחרא כדורגל האהבו לנופף במאזן שלנו נגד קבוצות הפליאוף העליון,
ציינתי שאנחנו שווים הרבה יותר מהמזאן הזה ואם יש קצת "צדק" זה ייתיישר בפליאוף. אז עכשיו אנחנו בלי הפסד לאף אחת מהקבוצות הנ"ל,
כבר חודשיים, אבל הכדורגל עדין גרוע לטענתם למרות שעכשיו ה"תוצאות" לא מתיישרות, אז הם הולכים לתוצאות של לפני חצי שנה.
זה טבעה של סטטיסטיקה אין בעיה לשקר איתה, והיא מראש לא מציגה תמונה מלאה אלא רק מה שאתה מחפש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 05 מאי 2014, 09:34 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
19 כתב:

ובסדר, מי שלא מסוגל לנצח הוא אצן טוב יותר ממי שכן. כמו שאמרתי, דיון מיותר.

מה הקשר לדמגוגיה?
רבים כאן טוענים כי זהבי הוא השחקן הטוב בארץ כי הוא ווינר (זאת טענה לגיטימית אבל אני לא מסכים איתה), אבל זהבי הוא שחקן שמשחק בקבוצה,
אז איך בנושא שלו זה כן רלוונטי?

בכל מקרה, זאת הטענה שלי מתחילת העונה. מבחינת מה שאני מגדיר ככדורגל טוב, מה שהפועל משחק יותר מתקרב לזה ממה שעושות כל יתר
הקבוצות בליגה מלבד ק"ש ומכבי. כאשר מכבי בחודש + האחרון לא ממש עושה את זה, אבל מבחינה כללית הפועל וק"ש די שוות ומכבי יותר טובה.
אני מבין שאתם חושבים שמה שחשוב ואחרית הכל זאת התוצאה, ושאתם טוענים שבונקר עם מתפרצות שמביא נק' זה כדורגל טוב יותר ממשחק מסירות
מסודר ומאורגן שמביא להחמצות מצמררות שיער שלא מביא נק' אבל בסדר כנראה שלא נסכים על זה.

אני קופץ לתוך הדיון...
אתה כל הזמן מביא טיעונים מאוד חלקיים ונקודתיים (שחקן כזה או אחר, פרמטרים ספציפיים של משחק וכו'...), כאשר מה שהאחרים מנסים לטעון הוא שלאורך זמן (עונה שלמה) אי אפשר להיתלות בפרמטרים ספציפיים. אם מכלול כל הגורמים הביא את הקבוצה לנצח יותר משחקים מאשר היריבות, אז הקבוצה יותר טובה מאחרות - עובדתית, כי בסופו של דבר מטרת הקבוצה בליגה היא לצבור יותר נקודות משאר הקבוצות.
כדורגל יפה לעין הוא נחמד, אבל לא בהכרח מביא תוצאות. קבוצת הדאבל של הפועל הייתה מושלמת כי היא שיחקה כדורגל אטרקטיבי אבל גם יעיל מאוד - התקפית והגנתית.
עכשיו תשווה את הפועל של השנה לקבוצה ההיא - פער של שמיים וארץ, לא?

הפועל של השנה הייתה קבוצה מאוד לא מאוזנת מבחינת הרכב שחקנים - קישור התקפי וחלוצים מהטובים בליגה (כנראה הכי טובים בליגה), אבל במקביל הגנה וקישור אחורי חלשים מאוד. והקטע הוא שברוב שלבי העונה גם החלק ההתקפי לא סיפק תוצאות, ואני מתייחס בעיקר למשחקים נגד קבוצות מאורגנות עם הגנות חזקות (הקבוצות שבסופו של דבר סיימו בפלייאוף העליון).
החזקת והנעת הכדור שלנו היו פיקציה כי לא רק שהם היו בלתי יעילים מבחינה התקפית, הם גם חשפו את הגנת הפועל למתפרצות קטלניות פעם אחר פעם. כתבתי באחד האשכולות שדנו במשחק ההגנה שלנו שלדעתי ספגנו הכי הרבה שערים (בפער גדול!) ביחס לדקות שהכדור היה ברגלי היריבות שלנו. תנסה להיזכר כמה שטויות שעלו לנו ביוקר עשו איליץ', גרזיצ'יץ', קולין ודגני כחלק מהנעת הכדור. כל יריבה חכמה הייתה הולכת אחורה, טיפה לוחצת על מנת לייצר איבוד כדור ומנצלת את האיטיות היחסית של מרכז ההגנה והקישור האחורי על מנת להעניש אותנו.

סימפטום נוסף - גילי וורמוט. כן כן כן, אני יודע שכולם משפריצים ניטים ממנו, עילוי, השחקן הכי טוב בעולם, עליו תקום ותיפול הפועל וכו'. אבל לדעתי - גילי הוא צוואר בקבוק בסגנון המשחק שלנו. מצד אחד - בגלל אחזקת הכדור הממושכת של הקבוצה והיכולת שלו להחזיק ולשמור על הכדור - הוא היה מאוד דומיננטי במשחק ההתקפה והכל עבר דרכו (בייחוד בהיעדר משחק אגפים נורמלי, דבר שהשתפר רק עם ציוותם הקבוע של ליאור לוי וזגורי באגף ימין. אגף שמאל נשאר נכה עד עצם היום הזה...), אבל מצד שני - גילי מאוד לא יעיל בפעולות האחרונות, לא בבישולים ולא בהבקעות שערים. תסלחו לי שוב על ההשוואה שכבר עשיתי בעבר אבל סלים מסוגל - בעשירית מהמאמץ והזמן שגילי משקיע - לשים שחקן מול שוער או לסכן את השער. זה אומר שסלים צריך לשחק על חשבון גילי? לא יודע, זה רק אומר שגילי משתלב היטב בסגנון המשחק של הפועל השנה - "הרבה מהומה על לא מאומה". ייתכן שגילי צריך שחקן משלים בסגנון זהבי כדי לתרגם שליטה בקישור לשערים, אבל כיום הוא מדרבל את עצמו למוות במרכז השדה, ולצערנו מהלכים לגולים כמו של סאשה לא היו לנו הרבה השנה.

אי אפשר לברוח מהתחושה שביחס לתקציב ולאיכות רוב השחקנים, הפועל לא מיצתה את הפוטנציאל ולכן נפלה ברוב שלבי העונה מהיריבות. רק בשבועות האחרונים התייצב הרכב שצימצם את החסרונות והעצים את היתרונות ולכן איכות המשחק השתפרה ביחס ליריבות - סוף סוף היו תוצאות שהתבטאו בכיבוש שערים גם נגד הגנות חזקות ומניעת ספיגות גם נגד התקפות טובות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 מאי 2014, 09:49 
סמל אישי של המשתמש
Pumpkin
אתה מנתח את התוצאה.
מבחינת איומים על השער יצירת הזמנויות וכו' לא חל שינוי מהותי, וגם מבחינת טעויות בהגנה עדי יש לפחות אחת במשחק ששוה גול של היריב,
רק שהעכשיו היריב לא מנצל אותם, ואתה מנצל קצת יותר את הטעויות שלו.
שוב כמו שאמרתי על מנת להראות את זה צריכים לבדוק מה הסטטיסטיקה אומרת לאורך כל השנה לדעתי אין הבדל מהותי.
בנוסף נגיד נגד חיפה ובדרבי הבעיטה הראשונה למסגרת הייתה שער, זה משנה את המשחר את אופיו, בדיוק כמו שהגול של חיפה שינה את המשחק
בשבת האחרונה. אז נכון שהוצאנו תיקו ולא ניצחנו כמו בפעם שלפני זה ועדין חיפה של המשחק האחרון הייתה חיפה הגרועה ביותר ששיחקה נגדינו אי פעם.
אבל מבחן התוצאה מראה שהיא "שווה" יותר מזאת של לפני חודש.

בואו רגע נעשה סדר בין הדברים.
כל הטענות שיש נגד הפועל (ויש כאלו) הן במסגרת הנתונים ה"כמותיים".
הטענות שיש לי בעד הפועל (ויש כאלו) הן במסגרת הנתונים ה"איכותיים".
אז נכון שאני מתייחס לנושא לנושא מבחינה "רוחנית" ואתה מבחינה "מדעית", אבל זה בדיוק מה שאני אומר מתחילת העונה,
הכדורגל הוא לא מדע, אין דבר כזה שמהלך קבוע ייתן תוצאה קבועה, למשל דאמרי עד חיפה לא החטיא פנדל כל הקרירה, מאז הוא 0 מ 3.
זה איכות ה"דיוק המדעי" בכדורגל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 מאי 2014, 09:52 
סמל אישי של המשתמש
אלדוד פה אתה טועה ואני כבר לא מסכים איתך
רוב הטענות שמשמיעים פה נגד הפועל הם איכותיים.

הטענות הכמותיות רק באות לומר לך שלא משנה איך אתה מרגיש עם המשחק של הפועל, זה כנראה לא משקף את המציאות כי הפועל כשלה העונה.
אני אומר כנראה, כי בכל זאת זה לא מדע מדויק כמו שאמרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 מאי 2014, 09:58 
סמל אישי של המשתמש
זה לא נכון,
רב הטענות מתייחסות נק'
אם ב"ש הבקיעו נגדינו מ 2 מצבי 2 שערים ואנחנו מ 5 הבקענו 0 אז הם שיקחו יותר טוב.
לצערנו ככה נראית רב העונה שלנו אנחנו שולטים, מיצרים יותר מצבים והזדמנויות מהיריב מאיימים יותר על השער אבל לא מבקיעים וסופגים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 מאי 2014, 10:31 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
Pumpkin
אתה מנתח את התוצאה.
מבחינת איומים על השער יצירת הזמנויות וכו' לא חל שינוי מהותי, וגם מבחינת טעויות בהגנה עדי יש לפחות אחת במשחק ששוה גול של היריב,
רק שהעכשיו היריב לא מנצל אותם, ואתה מנצל קצת יותר את הטעויות שלו.
שוב כמו שאמרתי על מנת להראות את זה צריכים לבדוק מה הסטטיסטיקה אומרת לאורך כל השנה לדעתי אין הבדל מהותי.
בנוסף נגיד נגד חיפה ובדרבי הבעיטה הראשונה למסגרת הייתה שער, זה משנה את המשחר את אופיו, בדיוק כמו שהגול של חיפה שינה את המשחק
בשבת האחרונה. אז נכון שהוצאנו תיקו ולא ניצחנו כמו בפעם שלפני זה ועדין חיפה של המשחק האחרון הייתה חיפה הגרועה ביותר ששיחקה נגדינו אי פעם.
אבל מבחן התוצאה מראה שהיא "שווה" יותר מזאת של לפני חודש.

בואו רגע נעשה סדר בין הדברים.
כל הטענות שיש נגד הפועל (ויש כאלו) הן במסגרת הנתונים ה"כמותיים".
הטענות שיש לי בעד הפועל (ויש כאלו) הן במסגרת הנתונים ה"איכותיים".
אז נכון שאני מתייחס לנושא לנושא מבחינה "רוחנית" ואתה מבחינה "מדעית", אבל זה בדיוק מה שאני אומר מתחילת העונה,
הכדורגל הוא לא מדע, אין דבר כזה שמהלך קבוע ייתן תוצאה קבועה, למשל דאמרי עד חיפה לא החטיא פנדל כל הקרירה, מאז הוא 0 מ 3.
זה איכות ה"דיוק המדעי" בכדורגל.

לגמרי לא מסכים איתך שאני מנתח את התוצאות. ניתחתי גורמים שהביאו לתוצאות. התוצאות היו גרועות ברוב העונה והשתפרו מעט בהמשך. ושלא תטעה - הפועל אכן השתפרה מעט בשבועות האחרונים אבל התוצאות טובות יותר גם בגלל חולשת היריבות. מכבי משחקת הרבה פחות טוב וגם אותה ניצחת רק בזכות מחצית בה זהבי לא שיחק. חיפה הפכה לשבר כלי וגם אותה ניצחת רק בדקה ה-91. את ב"ש וק"ש עדיין לא ניצחת גם בפלייאוף. אז בוא לא ניסחף גם התוצאות האחרונות, כי יותר משאנחנו השתפרנו הקבוצות האחרות קצת איבדו מומנטום.
לדעתי גם אם העונה הייתה מתחילה עכשיו עדיין לא היינו לוקחים אליפות. היינו יכולים להיות מתמודדים יותר ראויים, אבל לא מספיק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 מאי 2014, 10:42 
סמל אישי של המשתמש
Pumpkin
אני מסכים איתך חלקית, אני מסכים שאנחנו לא השתפרנו משמעותי, אני לא מסכים שהיריבות נחלשו.
המשחקים די דומים למה שהיה כל הזמן התוצאות רק משתנות והסיבות הן נסתרות. מי שרוצה להגיד שההבדל הוא ב"איכות" שיגיד אני לא קונה את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 05 מאי 2014, 11:28 
סמל אישי של המשתמש
לדעתי אפשר לייחס את נושא המזל דווקא לתוצאות האחרונות שלנו ולא לשאר העונה. כי אנחנו עדיין משחקים לא טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 05 מאי 2014, 12:06 
צודק. חיפה היו יותר טובים מאיתנו בשני המשחקים. גם מכבי וב"ש וסכנין. הכל פוקס (ק"ש היו באמת יותר טובים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 05 מאי 2014, 12:25 
סמל אישי של המשתמש
בדרבי שנצחנו באמת לא היינו טובים יותר.
גם בתיקו בקריית אליעזר לא שיחקנו טוב.
זו אתה שיטת משחק של הנעת כדור אינסופית שלא מובילה לכלום ואלמלא מבצעים וירטואוזיים של שחקני על, לא היינו מוצאים כלום.
נכון, יש משחקים שנראינו טיפה טוב יותר, אבל עדיין, היכולת כל הזמן נעה סביב אותה רמה של כדורגל משעמם וחסר תכלית.
ואם יש פה מישהו שחושב ששיחקנו טוב העונה, והיה רוצה שעונה הבאה נראה אותו דבר, אז הוא לא שפוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 מאי 2014, 12:29 
נוצר פה הרושם שיש פה אוהדים שרק מחפשים שלא ננצח בשביל להגיד אמרתי לכם..

עד הפלייאוף אמרו פה שאנחנו מנצחים רק קבוצות פח והציגו סטטיסטיקה של 3 נקודות מתוך 30 נגד הפלייאוף העליון{משהו כזה +-} .
עכשיו כשאנחנו עם 7 משחקים ללא הפסד כשאנחנו מפרקים את מכבי,חיפה וסכנין זה כבר לא נחשב למרות שלכל קבוצה יש אינטרס לנצח אותנו בשביל אירופה{מכבי בשביל אליפות}.
מכבי ש"אירחו" אותנו גנבו נקודה, ב"ש שהייתה חייבת ניצחון נגדנו בוסרמיל באו לבונקר 90 דקות וחיפשו מתפרצת/פנדל שיציל אותם וגנבו נקודה וחיפה בקללה שסיימו את המשחק עם 2 בעיטות לשער.
ק"ש היחידים שאפשר להגיד לכל אורך העונה שתיקו משקף.

העונה אני לפחות נהנה יותר לבוא למשחקים גם אלו שלא ניצחנו לעומת שתי העונות האחרונות למרות שסיימנו מקום 3.

לא רוצים רמון בהפועל !

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 מאי 2014, 12:56 
סמל אישי של המשתמש
kruvi1 כתב:
זו אתה שיטת משחק של הנעת כדור אינסופית שלא מובילה לכלום ואלמלא מבצעים וירטואוזיים של שחקני על, לא היינו מוצאים כלום.
נכון, יש משחקים שנראינו טיפה טוב יותר, אבל עדיין, היכולת כל הזמן נעה סביב אותה רמה של כדורגל משעמם וחסר תכלית.
ואם יש פה מישהו שחושב ששיחקנו טוב העונה, והיה רוצה שעונה הבאה נראה אותו דבר, אז הוא לא שפוי.

השאלה היא לא אם נראינו טוב. התשובה הברורה מאליה היא שלא.
אבל כן היינו טובים יותר מהיריבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 מאי 2014, 13:04 
kruvi1 כתב:

הטיעון שלך בעייתי כלכך שכמעט מצחיק להתווכח.. בעונה הסדירה עשינו מול הקבוצות של פליאוף עליון 3 נקודות מתוך 30, ובפליאוף אנחנו על 13 מ 21 וזה פוקס?
אבל אם בדרבי ומול חיפה, לשיטתך לא היינו יותר טובים, אז כנראה אנחנו רואים דברים אחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: Re:
הודעהפורסם: 05 מאי 2014, 13:14 
אדום נחמד כתב:
kruvi1 כתב:

השאלה היא לא אם נראינו טוב. התשובה הברורה מאליה היא שלא.
אבל כן היינו טובים יותר מהיריבה.

זו לא התשובה הברורה מאליה מסתבר.
אם הדיון פה היה על מתאגרף אז היו אומרים שיש לו אחלה עבודת רגליים, והוא זריז, והוא מוציא הרבה מכות, ולא כל כך הרבה מכים אותו, אז למרות שהוא חוטף נוק אאוט ב50% מהקרבות, הוא טוב.

סגנון משחק זה עניין של טעם, הרבה מסירות, מתפרצות, הגנתי, התקפי. הכל לגיטימי. אני לא מת על הנעת הכדור האינסופית של ברצלונה ובאיירן, אבל להגיד שזה לא טוב? התוצאות מדברות אחרת. כנ"ל דורטמונד וריאל עם הסגנון היותר ישיר שלהן, ואתלטיקו היותר הגנתית. כולן טובות וכל אחת נותנת דגש על פרמטרים אחרים.
מספר מסירות או כמה רצים אלה נתונים לא רלוונטיים. המשותף לכל אלה, אלה קודם כל אחוזי הצלחה יפים מאד, גם ראיו מניעה כדור למוות ומתמסרת המון, אבל היא במקום 9, גם סוואנסי משחקים מה שנקרא אטרקטיבי, והם בעונה רעה כי יש להם 39 נק' והמאמן שלהם פוטר בפברואר.

נראה לי שיש פה בלבול בין סגנון משחק לבין איכות. איכות לאורך זמן זה תוצאות בספורט. זה מה שמודדים, זה הדבר היחיד שמודדים. יש ענפים כמו התעמלות או החלקה על הקרח שהם סובייקטיביים, רוב הענפים לא כאלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 מאי 2014, 13:16 
סמל אישי של המשתמש
19 כתב:
נראה לי שיש פה בלבול בין סגנון משחק לבין איכות. איכות לאורך זמן זה תוצאות בספורט. זה מה שמודדים, זה הדבר היחיד שמודדים. יש ענפים כמו התעמלות או החלקה על הקרח שהם סובייקטיביים, רוב הענפים לא כאלה.

זה בדיוק העניין.
כל* אלה שאומרים שהפועל טובה מתכוונים להגיד שהפועל משחקת כדורגל שמוצא חן בעיניהם.

*אוקיי, לא כולם אבל הרוב :SMOKE:

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 05 מאי 2014, 13:25 
זה נכון ב 70% בערך. יש שתי שאלות שקשה לענות עליהן - מה זה לאורך זמן ומה רכיב האלמנטים שאין לך שליטה עליהם.
בסוף זה בני אדם, שמשחקים עם כדור. יש דקויות קטנות שמביאות את הגרוש ללירה שלפעמים קשה למדוד אותן. החצי שניה במסירה, הסנטימטר ימינה בבעיטה וכו'..
מזכיר לי שבזמנו אמרו שהיידן ומוצארט כתבו בערך אותה מוזיקה, רק שאיכשהו זה פשוט נשמע אחרת לגמרי...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 05 מאי 2014, 13:38 
אם לאורך עונה שלמה קבוצה בועטת סנטימטר ימינה מדי יותר פעמים ממה שהיית מצפה, אז יכולת הסיום שלה לא טובה. מזל זה פעם, פעמיים, שלוש. לא על 50 משחקים.
כמו שאמרו פה שהשוער בעונה חלשה. נו? זו לא נסיבה מקילה, הוא חלק מהקבוצה והוא היה חלש והוריד את האיכות שלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 מאי 2014, 13:40 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס היל כתב:
זה נכון ב 70% בערך. יש שתי שאלות שקשה לענות עליהן - מה זה לאורך זמן ומה רכיב האלמנטים שאין לך שליטה עליהם.
בסוף זה בני אדם, שמשחקים עם כדור. יש דקויות קטנות שמביאות את הגרוש ללירה שלפעמים קשה למדוד אותן. החצי שניה במסירה, הסנטימטר ימינה בבעיטה וכו'..
מזכיר לי שבזמנו אמרו שהיידן ומוצארט כתבו בערך אותה מוזיקה, רק שאיכשהו זה פשוט נשמע אחרת לגמרי...

לגבי הזמן: נראה לי שמקובל למדוד מתחילת עונה ועד סופה. ואכן, האליפות היא פר עונה.
לגבי האלמנטים שאין לך שליטה עליהם: כדורגל זה לא שחמט, והפרס הוא לא למנג'ר עם הטקטיקה המחושבת ביותר אלא לקבוצה שצברה הכי הרבה נקודות.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 מאי 2014, 13:42 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס היל כתב:
kruvi1 כתב:

הטיעון שלך בעייתי כלכך שכמעט מצחיק להתווכח.. בעונה הסדירה עשינו מול הקבוצות של פליאוף עליון 3 נקודות מתוך 30, ובפליאוף אנחנו על 13 מ 21 וזה פוקס?
אבל אם בדרבי ומול חיפה, לשיטתך לא היינו יותר טובים, אז כנראה אנחנו רואים דברים אחרים.

גם ליריבות שלנו יש עליות ומורדות. את חיפה קיבלנו בתקופה הכי רעה שלהם בעשר שנים האחרונות ועדיין השכלנו לנצח רק פעם אחת.
אני לא רואה שום הבדל במשחק של הפועל בפלייאוף מול המשחק של הפועל בשאר העונה. לכן, לדעתי, הסיבות לתוצאות הטובות הן ברובן סיבות שלא קשורות להפועל, כגון יכולת היריבה, מזל וכו'. האמת שלא כלכך מעניין לנתח את הסיבות האלה שכן, שוב, הן לא קשורות בהפועל לדעתי.
הלוואי והייתי יכול להצביע על אלמנט במשחק של הפועל שהשתנה, זה היה יכול אולי לרמז שהמאמן מנסה לשנות, לשפר ולהתאים את השיטה לשחקנים. אבל לצערי, לא כך הדבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 מאי 2014, 14:02 
teknoboy כתב:
אוגוסטוס היל כתב:

לגבי הזמן: נראה לי שמקובל למדוד מתחילת עונה ועד סופה. ואכן, האליפות היא פר עונה.
לגבי האלמנטים שאין לך שליטה עליהם: כדורגל זה לא שחמט, והפרס הוא לא למנג'ר עם הטקטיקה המחושבת ביותר אלא לקבוצה שצברה הכי הרבה נקודות.

את השלב הזה בדיון עברנו לפני 3 עמודים בערך. אתה ממש לא איתי והציניות הזאת מיותרת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 מאי 2014, 14:04 
19 אני מסכים עם חלק ממה שאתה אומר אבל אתה ממש לא מציג תמונה מלאה.
בפועל יש קורלציה מאוד מאוד גבוהה בין תוצאות לנתונים כמו החזקת כדור ובעיטות לשער.
להציג את המצב כאילו החזקת כדור זה שטויות ולא שווה כלום זה בפירוש לחטוא לאמת.
גם יש משהו במה שאל דוד אומר. כלומר ברור שהטבלה בסופו של דבר משקפת את מיקומה הריאלי של הקבוצה פלוס מינוס, אבל יש דברים שהם מעבר.
כלומר, אם אתה באמת שולט המון ובועט הרבה לשער אבל כל הבעיטות לא מדויקות (ואני לא אומר שזה המצב), אז יכול להיות שאתה רק צריך להביא חלוץ ויש לך קבוצה לאליפות בניגוד לקבוצה מקום מעליך שהיא סתם בינונית.
בקיצור, לא הכל כאן שחור ולבן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 198 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: