תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 20 יוני 2025, 23:17

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 115 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: טקס אלטרנטיבי בגני התערוכה
הודעהפורסם: 04 מאי 2014, 19:21 
סמל אישי של המשתמש
מי בא (חוץ מקומוניסים)?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: טקס אלטרנטיבי בגני התערוכה
הודעהפורסם: 04 מאי 2014, 20:34 
סמל אישי של המשתמש
טקס אלטרנטיבי לטקס האךטרנטיבי ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 04 מאי 2014, 20:35 
סמל אישי של המשתמש
:/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מאי 2014, 20:35 
סמל אישי של המשתמש
מה זה טקס אלטרנטיבי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מאי 2014, 20:47 
סמל אישי של המשתמש
benaim כתב:
מה זה טקס אלטרנטיבי?

יש כמה סיגנונות של טקסים שמתקיימים כבר עשרות שנים במתקונות כאלה ואחרות כשכולם באם לזכור ולהתחייד עם אזרחי המדינה שנפלו במערכות ישראל השונות ובפעולות האיבה.

אלטרנטיבה זה בגדול משהו שונה. סוג של חלופה .

לדוגמא אלטרנטיבה לליכוד יכולה להיות העבודה
לדוגמא אלטרנטיבה לאהדה בת"א להפועל יכולה להיות מכבי.

יש טקס (ואולי טקסים) שהם שונים.
זהו הטקס הנערך השנה בגני התערוכה. טקס תחליפי/טקס שונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 04 מאי 2014, 20:56 
סמל אישי של המשתמש
יכלת פשוט לענות..
זה טקס שזוכר את כל הקורבנות משני הצדדים וקורא להפסיק את ההרג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 04 מאי 2014, 21:40 
אדום נחמד כתב:
יכלת פשוט לענות..
זה טקס שזוכר את כל הקורבנות משני הצדדים וקורא להפסיק את ההרג.

באמת לא מובן לי מה זה 'קורבנות משני הצדדים',
קורבנות של מי/מה ?
זוכרים שם גם את גולדשטיין ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מאי 2014, 21:42 
קורבנות של הכיבוש. חפים מפשע שנהרגו בצד הפלסטיני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 04 מאי 2014, 21:43 
סמל אישי של המשתמש
עד כמה שאני מבין, כולם כולל כולם.
לא כאנשים שצדקו, אלא כקורבנות של הסכסוך. שהמוות של כולם היה מיותר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מאי 2014, 21:53 
סמל אישי של המשתמש
אני הייתי שנה שעברה ואני לא זוכר בדיוק מי הזכירו ולמה, אבל הזדעזעתי מההשוואה של "לוחמי החופש" שלקחו במותם אזרחים ישראלים חפים מפשע לחיילי צהל שנהרגו וברגע הזה יצאתי.

חוץ מזה שמחתי לראות שהגיעו גם ערבים וגם יהודים, והתעצבתי לשמוע שצהל לא אישר ל50 ממארגני הטקס מהצד הפלשתינאי לעבור במחסום למרות שהעניין היא מתואם מראש.

האירוע הינו אירוע פוליטי, וככזה הוא מתאים למי שנטייתו הפוליטית תואמת, או דומה, לנטייתם הפוליטית של המארגנים. אני חושב שאם התוכן היה אחר, הייתי אולי מזדהה יותר ונשאר עד סוף הטקס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מאי 2014, 21:56 
Sadrik כתב:
אני הייתי שנה שעברה ואני לא זוכר בדיוק מי הזכירו ולמה, אבל הזדעזעתי מההשוואה של "לוחמי החופש" שלקחו במותם אזרחים ישראלים חפים מפשע לחיילי צהל שנהרגו וברגע הזה יצאתי.

חוץ מזה שמחתי לראות שהגיעו גם ערבים וגם יהודים, והתעצבתי לשמוע שצהל לא אישר ל50 ממארגני הטקס מהצד הפלשתינאי לעבור במחסום למרות שהעניין היא מתואם מראש.

האירוע הינו אירוע פוליטי, וככזה הוא מתאים למי שנטייתו הפוליטית תואמת, או דומה, לנטייתם הפוליטית של המארגנים. אני חושב שאם התוכן היה אחר, הייתי אולי מזדהה יותר ונשאר עד סוף הטקס.

וטקסי הזיכרון ה"נורמטיביים" הם לא אירועים פוליטיים?

If you can meet with Triumph and Disaster
And treat those two impostors just the same
Yours is the Earth and everything that's in it

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מאי 2014, 21:59 
סמל אישי של המשתמש
האדום הצורר כתב:
Sadrik כתב:

הם כן. איפה כתבתי שהם לא?
אם השתמע שכך, אני מצטער.

אגב, בכל טקס יש את המידתיות שלו. אצלנו בקיבוץ הטקס מאוד אינטימי ואישי, ואני מרגיש איתו בנוח לחלוטין. לצערי בטקס האלטרנטיבי לא הרגשתי כך. סביר להניח שלא הייתי מרגיש כך גם בטקס הממלכתי הרשמי, אבל אוי לטקס האלטרנטיבי אם הוא יישאף להיות דומה לטקס הממלכתי הרשמי של הממשלה..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מאי 2014, 22:17 
סמל אישי של המשתמש
האדום הצורר כתב:
Sadrik כתב:

לאומיים, לאו דווקא פוליטיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 04 מאי 2014, 22:19 
סמל אישי של המשתמש
האם מזכירים שם מתנחלים שנרצחו?

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מאי 2014, 22:19 
פרנק, כל שנה ביום הזיכרון אני נמצא בבית הקברות הצבאי ברחובות.
תאמין לי, שכשנואם נציג הממשלה (כל שנה מישהו אחר), זה לגמרי פוליטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מאי 2014, 22:28 
סמל אישי של המשתמש
צור ש. כתב:
פרנק, כל שנה ביום הזיכרון אני נמצא בבית הקברות הצבאי ברחובות.
תאמין לי, שכשנואם נציג הממשלה (כל שנה מישהו אחר), זה לגמרי פוליטי.

הנאום הוא פוליטי. לחלוטין. הטקס עצמו ומהותו איננה פוליטית.
הטקס הוא לא הנאום, והנאום לא עושה את הטקס (כמו גם לא את יום הזיכרון כולו, זה הממלכתי).
מדובר בטקס, אירוע ויום ממלכתיים. ברור שנושאי עמדות פוליטיות ינסו להכניס לזה נימות פוליטיות.
באותה מידה ניתן לומר שנאומו של נשיא ארה"ב לרגל חג המולד (אם יש כזה, אינני יודע), שבוודאי הוא נאום פוליטי, הופך את חג המולד לאירוע פוליטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מאי 2014, 22:39 
סמל אישי של המשתמש
הכל פוליטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 04 מאי 2014, 22:48 
סמל אישי של המשתמש
טוב. אז היה מאוד נחמד, ואפילו מפתיע לטובה.
לא הפנו אצבעות מאשימות, רק סיפרו את הסיפור העצוב שלהם, ישראלים וערבים, וקראו להפסיק את הסבל.

אופיסר, לשאלתך, לא. כשדיברו על מתנחלים שנהרגו האולם כולו צחק ומחא כפיים.

עוד תצוין ההפגנה מחוץ לאולם. כ20 חברה עם דגלי ישראל וכיפות לא אהבו את הטקס וזו זכותם. בתחילה נשמעו קריאות "איך אתם לא מתביישים לבזות את הנופלים" או משו כזה.
כשיצאנו, זה היה בין מבדר למדכא. אותם אנשים עם כיפות פשוט קיללו כל מה שעבר לידם. יהודים ערבים, הכל, הטינוף האחרון ששמעתי היתה צעקה לאיזו ערביה, ואני מצטט, "לפני שבעלך מזיין אותך הוא מזיין כבשים". הרבה זמן לא צחקתי ככה. תעודת כבוד לקומו וחבריו.

לילה טוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מאי 2014, 22:51 
קיבלתי פה שני תשובות שונות.
אחת שאומרת שזוכרים רק את החפים מפשע (כלומר יהודים וערבים שחפים מפשע, לא מחבלים), ושנייה שאומרת שזוכרים את כולם כולל 'לא חפים מפשע'.
??

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מאי 2014, 23:11 
נמנעתי מלהזכיר את המשתמש "קומוניסים" ומעשיו בעבר כי חשבתי שהאירוע ההוא היה חד פעמי,
אבל עכשיו כותב "אדום נחמד" ששוב החברים המבחילים שלו חיכו למשפחות השכולות מחוץ לטקס.
חבורה של אפסים, נבלות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מאי 2014, 23:30 
צפריר בשן בגייזבוק כתב:
יום הזיכרון ליום הזיכרון

(פוסט ישן נושן, המכונה גם "איך אתה לא מתבייש")

יום הזיכרון היה מאז ומתמיד הכותל של טיפוח האתוס של הציוני החדש: יפה הבלורית והתואר, אוהב את אותן הנערות, שותק סביב ספלי קפה עם ידידים, מחבק את הסטן שביד, בסך הכל רצה להגיע הביתה בשלום. מגש הכסף. יום הזיכרון הוא מקדש לזכרותו הזקופה של הישראלי המקומי המוצק והשעיר, נטול החת. איש המעשה עם המפה והרעיון, שלא טנק ולא גדוד ברברים מצעקים לדם יהודים לא ירתיעו אותו.

כבר יותר משישים שנה מדובר בעצם בחגה הגדול של התעמולה הישראלית. היום בו באמצעות מילים אלתרמניות טובות ולחן רוסי מפעם, מלכד השלטון את שורות העם צמוד צמוד, שלא יחדור ולו משב של סימן שאלה. התעמולה עוטפת אותנו בחיבוק דובי, ומעסה אל תוך תוכנו את כל היגון המתקתק הזה, מלווה בתחושת חובה והצדעה לטובי בנינו ומחנק בגרון על כל אלמנותינו היפות ויתומינו עצובי העיניים.

ואם איזה ילד לוחש חלילה שהמלך הוא עירום, ושצל"ש זה במקום תכנון, ושעל כל כובש יש נכבש, ושטוב לחיות בעד ארצנו, מיד הוא נתקל במבטים העצובים והמאשימים של ההמון. ביום הזיכרון ההמון לא יקרא לך מרעיל בארות או סכין בגב האומה או סמולני משוגע. לא לא. ביום הזיכרון רק יביטו בך בעצב ויפטירו "איך אתה לא מתבייש. אנשים נתנו את חייהם למענך. איך אתה לא מתחשב באלמנות וביתומים? איך אתה מביט על עצמך במראה?" ההמון יפלוט אז אולי עוד יפחה צדקנית, ויפנה אל רבקה זהר ואל מה אברך, כדי לצרוך מעט מסם ההתייפחות הזה – וייגש לשפד את הלבבות ליום העצמאות.

ואם פעם עוד היתה איזשהי הצדקה לטיפוח איזה אתוס על הגזע הציוני החדש שהוקם כאן בדם ויזע, הרי שכל זה נגמר כבר מזמן. יום הזיכרון היום הוא באמת לא יותר ממכונת החייאה לפאתוס הציוני הנפוח והצודק, לאיש צרוב השפתיים מן הבקעה, לחקלאי שפשט את בגדי העבודה כדי להיות אצבע בסכר נגד השיטפון הערבי הבא לשדוד את אדמותינו ולחלל את נשותינו. פעם היתה פה מדינה חלשה וגבר חזק, וכעת נשארה מהם רק מעטפת חלולה, שהולכת כסומא ומחפשת את הטלית המוכתמת של יוסף הטרוף. מחפשת את הצדק שלה באפלה, ולא מוצאת לה דבר להיתלות בו למעט איתן הגיבור שלא מהסס לרגע ומחפה מלמעלה. אם לא איתן ודודו והימים האחרים, הציוני החדש, החזק והצודק הרי יקרוס אל תוך עצמו ויתאדה ביפחה אחרונה אחרונה של כאב על מה שהיה ועל מה שאף פעם לא היה ובטח לא יהיה.

תסתכלו ישר לפנים, ותראו את שרי המלחמות האימפוטנטים שלכם קוראים מכל רוחות השמיים לנפש המייחלת לגבורה הציונית. תראו איך הם מושכים מתחת ידיכם את ילדיכם הרכים כדי שיהיו לעוד איתן ודודו וגיורא וליאור בידיהם הגסות ובליבם הציני. תראו איך במחול השכול המטורף הזה, בעבודת האלילים של "את המנגינה הזאת אי אפשר להפסיק", הם ממשיכים לאכול את הפנסיה שלכם, את כספי המסים שלכם, את החופש שלכם, את הנורמליות שלכם. והכל בשם הזיכרון. והכל בשם אחדות השורות. והכל כדי שאף אחד לא יגיד להם לרגע שאולי, בעצם, הגיע הזמן להפסיק כבר את המנגינה המזוינת הזאת.

זכרו את מתיכם. זכרו את קורבנכם. זה מה שהם, כל גיבורינו. הם קורבנות. כבר ארבעים שנה, שהחללים שלכם, הגיבורים שלכם, המתים שלכם, הם בשר התותחים שמשליך השלטון המטורף ורדוף הפחד והשנאה שלנו כדי להתגונן מפני המציאות, כדי שנדע עוד ועוד ועוד מלחמה.

יש עוד הרבה מה להגיד על היום הלא קדוש הזה. על השוביניזם, על הזלזול בשונה ובאחר, על ביטול המיעוט ודעותיו, על הדיקטטורה של ההמון. קצרה ידי מלכתוב על כל זה, אבל הכי חשוב: אל תתנו לאלתרמן ולנתן יונתן ולנעמי שמר ולאהוד מנור לבלבל אתכם. אם הם היו בחיים הם בטח היו אומרים את זה בקול רם: מספיק לחגוג את המוות. הגיע כבר העת לפולחן החיים.

(זוכר. לא את כולם)

ואם יורשה לי להקדיש את הפוסט הזה למת אחד, הרי שהוא מוקדש לציון, שנהרג בקיץ תשעים ושלוש, שישה חודשים לפני השחרור. במשך קרוב לשנה נסעתי אתו הרבה מאוד פעמים על הציר שבו הוא נורה, בדרך מאדוריים לנגוהות, בפינה באמת מקוללת של ארץ חברון. וציון, למרות שלא היה גיבור גדול מדי, היה אומר כל פעם שהיינו עולים על הציר וחובשים קסדות, שהוא לא רוצה למות פה על הציר הזה, כי זה המקום הכי מיותר שיש למות בו. אמר וידע בדיוק על מה הוא מדבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מאי 2014, 23:32 
צור ש. כתב:
נמנעתי מלהזכיר את המשתמש "קומוניסים" ומעשיו בעבר כי חשבתי שהאירוע ההוא היה חד פעמי,
אבל עכשיו כותב "אדום נחמד" ששוב החברים המבחילים שלו חיכו למשפחות השכולות מחוץ לטקס.
חבורה של אפסים, נבלות.

לזכותו ייאמר שהוא סלד מסוג כזה של התנהגות והתנצל על זה, למרות שהוא לא התנהג ככה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מאי 2014, 23:38 
סמל אישי של המשתמש
MANDALA כתב:
אחת שאומרת שזוכרים רק את החפים מפשע (כלומר יהודים וערבים שחפים מפשע, לא מחבלים), ושנייה שאומרת שזוכרים את כולם כולל 'לא חפים מפשע'.
??

את כל הקורבנות.
כמו שגם אם מישהו התגייס לצבא כדי לרצוח כמה שיותר ערבים אבל נהרג בקרב יזכירו אותו, כך גם כאן.
הרי למשפחה של מי שנהרג פחות אכפת מה היו דעותיו - בין אם הן היו x או y, עדיין הסכסוך הזה לקח להם בן משפחה וזה כואב להם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מאי 2014, 23:47 
red in blood כתב:
MANDALA כתב:
??

את כל הקורבנות.
כמו שגם אם מישהו התגייס לצבא כדי לרצוח כמה שיותר ערבים אבל נהרג בקרב יזכירו אותו, כך גם כאן.
הרי למשפחה של מי שנהרג פחות אכפת מה היו דעותיו - בין אם הן היו x או y, עדיין הסכסוך הזה לקח להם בן משפחה וזה כואב להם.

מה רב ההבדל.
חייל (שאמנם אולי היה גזען, אלים וכו') שנפל בקרב מול מחבלים, כנגד מחבל שאת כל מרצו הקדיש להריגת חפים מפשע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מאי 2014, 23:48 
גם מחבל שטוף מח הוא קורבן של הסכסוך. גם לו היתה משפחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מאי 2014, 23:53 
MANDALA כתב:
red in blood כתב:
MANDALA כתב:
??

את כל הקורבנות.

מה רב ההבדל.
חייל (שאמנם אולי היה גזען, אלים וכו') שנפל בקרב מול מחבלים, כנגד מחבל שאת כל מרצו הקדיש להריגת חפים מפשע.

מדובר גם על אנשים כמו ברוך גולדשטיין ועדן זאדה וכו'.
כל מי שנהרג או נרצח בגלל הסכסוך הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מאי 2014, 23:58 
סמל אישי של המשתמש
zink כתב:
גם מחבל שטוף מח הוא קורבן של הסכסוך. גם לו היתה משפחה.

גם למנגלה.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 מאי 2014, 00:04 
מה? מנגלה הוא קורבן של הקונפליקט הישראלי פלסטיני שאת קורבנותיו מזכירים ביום הזכרון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 מאי 2014, 00:06 
סמל אישי של המשתמש
גם מנגלה הוא קורבן של התעמולה הנאצית וגם לו יש משפחה. אף אחד לא צריך להזכיר אותו בטקס, כמו שלא צריך להזכיר מחבלים ערבים או יהודים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 מאי 2014, 00:07 
אז בטקס שלך אל תזכיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 115 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 11 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: