תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 20 יוני 2025, 22:04

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 133 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: ארגון להב"ה
הודעהפורסם: 30 אפריל 2014, 11:47 
הבלונדיני עם הנעל האדומה כתב:
יבוא יום ואני אכתוב דוקטורט על הארגון המרתק והמטורלל הזה.
בינתיים, כמה אנקדוטות שכתבתי בעבר בפייסבוק:

1. ישנם למעלה מ-92 אלף זוגות מעורבים בישראל.
http://www.knesset.gov.il/mmm/data/pdf/m02015.pdf

מתוכם כמה מאות בלבד בין יהודיות לערבים.
http://www.refworld.org/docid/42df61143e.html

כלומר, מדובר בחצי אחוז מנישואי התערובת בישראל (אגב, אני לא רוצה להלאות בעוד מקורות - אבל חיפוש קצר באינטרנט מראה שהלינקים האלה מייצגים את מרכז הסקאלה של ההערכות).

כשעוקבים אחרי הדף של להב"ה (בעוונותי אני עושה את זה הרבה), אפשר לראות שכמעט 100% מהפוסטים שלו עוסקים ביהודיות וערבים. החריג היחיד - הוא הסודאנים, שגם הם מקבלים "טיפול" מיוחד.
עכשיו, הארגון הזה קורא לעצמו ארגון נגד התבוללות, והוא לא מתעסק כלל במאסה הגדולה של התבוללות - זו שבין נוצרים לבנים (רוסים ואחרים) לבין יהודים.
אני חושב שהמסקנה ברורה: זה לא ארגון נגד התבוללות. זה ארגון לשמירת הכוס היהודי מהזין הערבי והסודאני. ללהב"ה יש פטיש מובהק בנושא הזה. השאלה המסקרנת היא, למה?

2. בשורה של מקרים - מייצרת להב"ה המחשות "אתניות" להתבוללות שבהם הערבי הוא בתפקיד "השחור" והיהודיה בתפקיד "הלבנה". הנה לדוגמא לוגו שמשמש אותם לא מעט: http://www.files.org.il/BRPortalStorage ... 6c7FjZ.jpg
היד "הכהה" הערבית חוסמת את פיה של הנערה הלבנה ירוקת העיניים בתפקיד ה"יהודיה".
מי שזה מזכיר לו משהו.. כן, בהחלט, הנה המקור: http://henrymakow.com/upload_images/Fat ... -Wares.jpg

3. האנלוגיה כל כך שקופה שיש פה שתי אפשרויות. הראשונה - שלהב"ה שאבו השראה ישירה מהתעמולה הנאצית, לא הייתי פוסל את זה לגמרי על הסף, אבל זה נראה לי מוגזם. האפשרות השניה - שמציתה את הדמיון - היא שיש פה שאיפה כמוסה ובלתי מודעת להפוך את קערה על פיה, לשחרר את היהודי מתפקיד ה"שחור" ולהעמידו בתפקיד "הלבן". לא אנחנו הכהים, המגעילים, השעירים, והמכוערים - אנחנו בכלל אירופאים צחורי עור ובהירי עיניים, אנחנו תרבותיים, עליונים - זו בסך הכל היתה אי הבנה אומללה. לא *אנחנו* אלה שלוקחים *לכם* את הבנות, כי אנחנו בכלל כמוכם! אלה *הם* הברברים, אלה *הם* השחורים. *הם* מנסים לטמא את הדם האירופאי *שלנו*.
כי עמוק עמוק, אי שם, מאחורי האובססיה הלבנה-שחורה של להב"ה מסתתרת בסופו של דבר התשוקה האומללה להיות אירופאי-לבן - ובמילים אחרות: להיות לא-יהודי.
ובדיוק פה נסגר המעגל עם מה שכתבתי קודם - *זו* הסיבה שהארגון הזה לא מוטרד כלל מ-99.5% מנישואי התערובת. זו הסיבה שהוא אובססיבי כל כך לערבים ולסודאנים... זו בסך הכל גוד אולד שנאה עצמית יהודית-פתולוגית...

אני יכול להמשיך עד מחר, אבל כדאי לעצור כאן.

:BOW:

אתה חי בחברה שמישהו פעם קרא לה "וילה בג'ונגל". לא סתם נעשה שימוש במילה וילה, לא סתם במילה ג'ונגל.
לא סתם התרבות היהודיות המזרח/מערב אירופית והתרבות האמריקאית נמצאות כאן בפרונט, והתרבות הערבית (יהודית או לא יהודית) מוגדרת בעיני רבים כנחותה. נגעת בהודעה הזאת בנקודה הכי כואבת של המציאות שלנו כאן.

If you can meet with Triumph and Disaster
And treat those two impostors just the same
Yours is the Earth and everything that's in it

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2014, 14:27 
סמל אישי של המשתמש
בלונדיני, אני חושב שאתה חוטא לאמת כשאתה כותב "נוצרים לבנים".
בברית המועצות הדת כמעט ולא היתה קיימת בשל כפיית המשטר, כך ש"התבוללות" שם היתה בין אתאיסטים ממוצא יהודי לאתאיסטים שאינם ממוצא יהודי (אין כזה דבר "מוצא נוצרי", הערבוב הזה הוא רק אצל היהודים).
רוב העולים לארץ שאינם נחשבים יהודים בעיני הרבנות (לרוב בעיני עצמם כן, הם גדלו כשהם מוגדרים שם כיהודים) הם כאלו שאביהם היה יהודי ואמם לא.
לבודדים ביניהם היה קשר לנצרות. מדובר באתאיסטים (לאו דווקא מבחירה אישית כמו אתאיסט שגדל בחברה בה יש דת חזקה, אלא פשוט חסרי כל קשר לדת לאורך רוב חייהם).

מלבד הנקודה הזו, פוסט מרשים ומדויק. :ROSE:

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2014, 15:00 
Officer Barbrady כתב:
100%anti beitar כתב:
הם ממש לא מסתפקים בלהציק לבנות זוג של פלסטינים, גם של סודנים

את הזוג החמוד הזה אני מכיר באופן אישי.

Officer Barbrady כתב:
תמשיכו להיות ציניים, זה לא ישנה את האמת. אני לא מכיר את ארגון להב״ה(רק שמעתי על המטרות שלו) ואני לא יודע אם הם גזעניים או אלימים, אני כן יודע מה קורה ליהודיות בארץ שמתבוללות עם מוסלמים. ואני בדיוק כמוכם, חושב שהארגון הזה לא צריך להתקיים ושהיהודיות האלה צריכות לחיות עם הבחירה שלהן, על כל המשתמע מכך.

מעניין כמה זוגות כאלה אתה מכיר.

ה׳ זיכה אותי לא להכיר זוגות כאלה, אני מכיר מתבוללים שהתבוללו עם גויות מארצות המערב(שזה חמור באותה מידה). למרות שיצא לי להכיר 2 תלמידי ישיבה שאבא שלהם מוסלמי ואמא שלהם יהודייה.

אדם שבוחר לחיות כיהודי ומתייחס לעצמו כאל יהודי, הוא יהודי ללא כל קשר לבחירת בן/בת הזוג שלי.
בן הזוג (המדהים) שלי הוא נוצרי קתולי, והוא עושה אותי יותר מאושרת מכל בחור יהודי שאי פעם יצאתי איתו. אז לפי קו המחשבה שלך עליי להיפרד ממנו כדי שחס וחלילה אני לא אתחתן עם גוי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2014, 16:21 
סמל אישי של המשתמש
האמת? כל דבר שאני אגיד ייתפס בעינייך כטרחנות במסגרת הדת שבאה להפריע לחופש שלך בתור אישה מודרנית וליברלית ורק יגביר את ההתנגדות שלך. אין לי מה להגיד שיכול לגבור על הרגשות(העזים מסתבר) שלך לגוי, ואני גם לא מתיימר לחשוב שלאישה חילונית/אתאיסטית זה יזיז משהו. את גדלת בישראל ואת יודעת את הסיבות להתנגדות להתבוללות ושזה הכלל הראשון בתור יהודי ושאפילו גולדה מאיר, שהתנגדה נחרצות לדת, אמרה שמי שמתבולל מצטרף לששת המיליון שנספו בשואה. את יודעת שאת נצר למשפחה שאלפי שנים לא התבוללה ואת קוטעת במו ידייך את ההמשכיות וכו׳ וכו׳. כל אלה כנראה לא מעניינים אותך ואין לי(או לכל יהודי אחר) מה לעשות בעניין הזה.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: ארגון להב"ה
הודעהפורסם: 30 אפריל 2014, 16:25 
Officer Barbrady כתב:
האמת? כל דבר שאני אגיד ייתפס בעינייך כטרחנות במסגרת הדת שבאה להפריע לחופש שלך בתור אישה מודרנית וליברלית ורק יגביר את ההתנגדות שלך. אין לי מה להגיד שיכול לגבור על הרגשות(העזים מסתבר) שלך לגוי, ואני גם לא מתיימר לחשוב שלאישה חילונית/אתאיסטית זה יזיז משהו. את גדלת בישראל ואת יודעת את הסיבות להתנגדות להתבוללות ושזה הכלל הראשון בתור יהודי ושאפילו גולדה מאיר, שהתנגדה נחרצות לדת, אמרה שמי שמתבולל מצטרף לששת המיליון שנספו בשואה. את יודעת שאת נצר למשפחה שאלפי שנים לא התבוללה ואת קוטעת במו ידייך את ההמשכיות וכו׳ וכו׳. כל אלה כנראה לא מעניינים אותך ואין לי(או לכל יהודי אחר) מה לעשות בעניין הזה.

אז למה הארגון הזה קיים אם אין לכם מה לעשות בעניין הזה?
מה המחשבה האווילית שמותר לכם בכלל לעשות משהו בעניין הזה?
זה לא נוגע לאף אדם בעולם חוץ ממנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2014, 17:36 
סמל אישי של המשתמש
מי זה לכם? תסתכל על התגובות הקודמות שלי באשכול ותבין שאני נגד הדבר הזה. אף פעם לא הצלנו יהודים מתבוללים לאורך ההיסטוריה וגם עכשיו לא צריך. אני לא אפריע למי שרוצה לנתק עצמו מהעם היהודי, זאת זכות שאין כמותה. ״רצה הקדוש ברוך הוא לזכות את ישראל, לפיכך הרבה להם תורה ומצוות״. שלום ולא להתראות.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2014, 17:58 
אתה אמרת "אין מה לעשות בעניין הזה". איך אתה בכלל מעז לחשוב שאם היה לך משהו שיכלת לעשות, יש לך את הזכות לעשות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2014, 18:10 
סמל אישי של המשתמש
אם הייתה לי את האפשרות, הייתי עושה הכל. אני לא מבין איך מישהו מעז להתבולל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2014, 18:16 
סמל אישי של המשתמש
הגלמוד מלוד כתב:
אתה אמרת "אין מה לעשות בעניין הזה". איך אתה בכלל מעז לחשוב שאם היה לך משהו שיכלת לעשות, יש לך את הזכות לעשות?
דתות מונותאיסטיות הן דיקטטוריות מטבען.
הן מניחות שהעולם שייך לאל שלהן שיצר אותו ויש לו זכויות בלתי מוגבלות, ושהדת האחת והיחידה יודעת מה ברצונו לכפות על העולם.
לדעתי אדם שחושב שדיקטטורות הן מרושעות ויש להילחם בהן, צריך להתייחס באופן דומה לדתות האלו.

מה שמצחיק זה שהן כמובן זועקות לחוסר צדק כשדת אחרת כופה עליהן את דרכה...

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2014, 18:59 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:

:LOL2: :LOL2: :LOL2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2014, 19:01 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:

אני לא מבין איך למישהו יש זכות לכפות את הדעה שלו על אחרים ולשפוט את המעשים שלהם כל עוד הם לא עוברים על החוק.
בתור אחד שקרוב מאוד לדת ואח לחוזר בתשובה, עצוב לי מאוד לראות את התגובות שלך. ולא בפעם הראשונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2014, 19:14 
סמל אישי של המשתמש
תשאל את הממשלה שלך מה זה לכפות דיעה, החילונים אלופים בזה. לימודי ליבה, צבא, מצעדי גאווה בירושלים, במודיעין חבר מועצה רוצה לחייב בתי קפה כשרים להתחייב לפתוח גם בתי קפה בשבת. ממש חיים נפלאים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2014, 19:22 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
תשאל את הממשלה שלך מה זה לכפות דיעה, החילונים אלופים בזה. לימודי ליבה, צבא, מצעדי גאווה בירושלים, במודיעין חבר מועצה רוצה לחייב בתי קפה כשרים להתחייב לפתוח גם בתי קפה בשבת. ממש חיים נפלאים.

ובצפת רוצים לסגור את הבריכה היחידה שפתוחה בשבת.
בטבריה, עיר שהיתה פעם תיירותית , הכל סגור בשבת.
להציג את החרדים כמסכנים ורדופים לא ממש תופס במדינה הזו, במקרה אני גר בעיר שיודעת טוב מאוד לשלב בין אורח חיים דתי לחילוני. כל עוד יש כבוד הדדי אפשר להסתדר בקלות כי כל דבר שהוא בכפייה הוא פסול.
ואהבת לרעך כמוך, לא ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2014, 19:40 
לבחירת בן הזוג שלי אין שום קשר לזיקה שלי ליהדות. הוא מכבד את הדת והמסורות שלי.
אני מדליקה נרות כל שבת, אוכלת כשר, אומרת ״מודה אני״ בכל בוקר ו״שמע ישראל״ בכל לילה לפני השינה.
הוא שמר יחד איתי את פסח, הוא אף פעם לא ניסה להכניס חזיר אליי הביתה. מער לכך, כשאנחנו יוצאים לאכול במסעדות, הוא תמיד מוודא שאין לי חזיר או פירות ים באוכל, ושהם לא מבשלים את הסטייק שלי עם חמאה.
אני אגיד לך גם יותר מזה, הוא יודע שאם באמת נגיע לשלב הזה, הילדים שלנו יגדלו כיהודים, ילמדו עברית, וילכו לבית הכנסת לפחות פעם בחודש.
מנגד, האקס שלי הוא יהודי, וכשהייתי איתו הקשר שלי לדת היה החלש ביותר אי פעם דווקא כי לא הרגשתי את הסכנה שהקשר יעלם כליל.
אז אני מצטערת שזה לא מסתדר לך עם התיאוריות ההזויות שלך, אבל אני בן אדם עם אופי חזק מאוד, ומי שאני יוצאת איתו לא יוכל להזיז אותי מהדרך שאני מאמינה בה.

ואם אני צריכה לבחור בין להיות רווקה בודדה בת 30+ (כמו הרבה מהחברות שלי כאן), שהסיבה שהיא רווקה זה כי היא לא מוכנה לפתוח את הראש לדברים חדשים, ומתעקשת לצאת עם יהודים, או להיות מאושרת כמו שאני עכשיו, אני בוחרת להיות מאושרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2014, 19:43 
דרך אגב, משה רבינו (זוכר אותו? ההוא מהתנ״ך, יציאה מצריים וזה), התחתן עם נוכרייה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 30 אפריל 2014, 19:49 
סמל אישי של המשתמש
קובי, הסייג שלך לגבי עבירה על החוק בעייתי, כי את החוק יצרו אנשים.
הכל בסוף מסתכם בנורמות של מוסר. הוא מרגיש שלא מוסרי מבחינתנו לדחות את הגאולה המונפצת שלנו. אי אפשר לדבר איתו על זה בהגיון. זה מה יש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2014, 19:52 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
Officer Barbrady כתב:

להציג את החרדים כמסכנים ורדופים לא ממש תופס במדינה הזו, במקרה אני גר בעיר שיודעת טוב מאוד לשלב בין אורח חיים דתי לחילוני. כל עוד יש כבוד הדדי אפשר להסתדר בקלות כי כל דבר שהוא בכפייה הוא פסול.
ואהבת לרעך כמוך, לא ?

נו, קדימה ליישם. בלי מצעדי גאווה בירושלים, בלי גיוס בכוח לחרדים, בלי לימודי ליבה לחרדים. האם ידעת שבתי המשפט החילונים אסרו על קווי מהדרין? למרות שהם עוברים רק בשכונות חרדיות ובהסכמה מלאה של הציבור החרדי. כנ״ל לגבי הסערה שהייתה באלעד, כשבתי המשפט הכריחו את החסידים לקבל לבית הספר ילדות לא חסידיות. ועוד היא כופה על הרבנות להכיר בגיורים לא כשרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 30 אפריל 2014, 19:55 
סמל אישי של המשתמש
אגב, ארוס, אותו דבר לגביך.
לא מעניין אותו(הכוונה את הדת שהוא מייצג) כמה טוב לך. הוא דואג לקיומו של העם היהודי. זה מאבק אבוד.

אגב, הדוגמה שלו לגבי מה שהיה באלעד פשוט מסכמת הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2014, 19:57 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
Officer Barbrady כתב:

ואהבת לרעך כמוך, לא ?

צפת מתה, נפטרה, זצ"ל.
תשכח מהעיר הקסומה והמעניינת שהיינו ילדים.
רופאים מסורתיים שבאים מהמרכז סובלים בעיר הזאת מהחרדים, וגם זוג חברים שלי , נשוי,שחזר בתשובה יחד סה"כ לפני שנתיים וגרים שם כבר מתכננים לעזוב.
ואם אתה חושב שזה המצב הגרוע ביותר, אל חשש, ברחבי העיר הענייה נבנים מס' מבנים חדשים נבנים, וכולם לציבור החרדי.
אין חילוני שפוי שירצה לגור במקום הזה.
יתר תושבים, פחות ארנונה, דיסקו, השם ישלם להם.
another one bites the dust

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 30 אפריל 2014, 19:58 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
הכל בסוף מסתכם בנורמות של מוסר. הוא מרגיש שלא מוסרי מבחינתנו לדחות את הגאולה המונפצת שלנו. אי אפשר לדבר איתו על זה בהגיון. זה מה יש.

חוקים נועדו כדי לקבע נורמות ולהחליט על סנקציות למי שמפר אותם אבל זה לא מה שחשוב.
אפשר לדבר עם כל אחד בהגיון, והבעיה שלו בכלל לא מגיעה מהכיוון הזה. דו שיח עם צד שמראש מציג את עצמו כנרדף וכמקופח צפוי להסתיים בלא כלום, יש מספיק דוגמאות מסביבנו.
במקרה הזה, אף אחד לא מקופח ולא נרדף (לא החילונים ולא הדתיים), ברגע ששני הצדדים ימשכו למרכז ולהסכמות במקום לקיצון ולמחלוקות יהיה אפשר לקיים כאן אורח חיים נורמלי מבלי שכל צד יחפש איפה הוא נדפק.
מצד שני, אנחנו ישראלים. תמיד נחפש איפה דופקים אותנו ונעשה כמעט הכל כדי להידפק.

ארוס :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2014, 20:00 
סמל אישי של המשתמש
EROS IS RED כתב:
לבחירת בן הזוג שלי אין שום קשר לזיקה שלי ליהדות. הוא מכבד את הדת והמסורות שלי.
אני מדליקה נרות כל שבת, אוכלת כשר, אומרת ״מודה אני״ בכל בוקר ו״שמע ישראל״ בכל לילה לפני השינה.
הוא שמר יחד איתי את פסח, הוא אף פעם לא ניסה להכניס חזיר אליי הביתה. מער לכך, כשאנחנו יוצאים לאכול במסעדות, הוא תמיד מוודא שאין לי חזיר או פירות ים באוכל, ושהם לא מבשלים את הסטייק שלי עם חמאה.
אני אגיד לך גם יותר מזה, הוא יודע שאם באמת נגיע לשלב הזה, הילדים שלנו יגדלו כיהודים, ילמדו עברית, וילכו לבית הכנסת לפחות פעם בחודש.
מנגד, האקס שלי הוא יהודי, וכשהייתי איתו הקשר שלי לדת היה החלש ביותר אי פעם דווקא כי לא הרגשתי את הסכנה שהקשר יעלם כליל.
אז אני מצטערת שזה לא מסתדר לך עם התיאוריות ההזויות שלך, אבל אני בן אדם עם אופי חזק מאוד, ומי שאני יוצאת איתו לא יוכל להזיז אותי מהדרך שאני מאמינה בה.

ואם אני צריכה לבחור בין להיות רווקה בודדה בת 30+ (כמו הרבה מהחברות שלי כאן), שהסיבה שהיא רווקה זה כי היא לא מוכנה לפתוח את הראש לדברים חדשים, ומתעקשת לצאת עם יהודים, או להיות מאושרת כמו שאני עכשיו, אני בוחרת להיות מאושרת.

כל הכבוד. את מקיימת הרבה חוקים בסיסיים ביהדות, את החוק הבסיסי ביותר לא. מה את מצפה, שיגידו לך שללכת עם גוי זה מותר ובסדר? זה ייהרג ובל יעבור. זה הכלל הבסיסי של כל יהודי באלפי השנים האחרונות. כשמעורבים רגשות בעניין, במיוחד כשזה משהו כביכול ״אסור״ ולא שגרתי, קשה מאוד לשכנע בעזרת ההיגיון. רק דבר אחד תזכרי, רגשות הם זמניים(עזים ככל שיהיו) וניתנים לשינוי בכל רגע. את כל העולם הוא מציע לך ובשנייה אחת הקרקע יכולה להישמט מתחת לרגלייך. אני באמת מכבד אותך ואת ההחלטה שלך, אולי יום אחד תשתני. אגב, היחיד במשפחה המורחבת שלי שהתחתן עם גויה בקפריסין, והלך נגד כולם והסביר להם כמה הם טועים ופרמיטיבים, נמצא היום בבני ברק יחד עם אישתו הגויה לשעבר מקיימים חיים אדוקים למהדרין, אז אולי יש תקווה ;)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: ארגון להב"ה
הודעהפורסם: 30 אפריל 2014, 20:05 
סמל אישי של המשתמש
גביזון כתב:
kobster כתב:
Officer Barbrady כתב:

ואהבת לרעך כמוך, לא ?

צפת מתה, נפטרה, זצ"ל.
תשכח מהעיר הקסומה והמעניינת שהיינו ילדים.
רופאים מסורתיים שבאים מהמרכז סובלים בעיר הזאת מהחרדים, וגם זוג חברים שלי , נשוי,שחזר בתשובה יחד סה"כ לפני שנתיים וגרים שם כבר מתכננים לעזוב.
ואם אתה חושב שזה המצב הגרוע ביותר, אל חשש, ברחבי העיר הענייה נבנים מס' מבנים חדשים נבנים, וכולם לציבור החרדי.
אין חילוני שפוי שירצה לגור במקום הזה.
יתר תושבים, פחות ארנונה, דיסקו, השם ישלם להם.
another one bites the dust

ואתה יודע כמה זה כואב לי ומעצבן אותי, כנ"ל לגבי טבריה.
שום דבר טוב לא יוצא מצעדים חד צדדיים. על כל צעד כזה הצד השני יגיב בצעד משלו ומי שנפגעת מכל הסיפור הזה זו הדת. יש לה כ"כ הרבה צדדים יפים ומרגשים ורק בגלל הפירוש המעוות של החרדים מצד אחד והאנטי שזה יוצר בצד החילוני כולם נפגעים. נמשיך ככה עד לפיצוץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2014, 20:05 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
אדום נחמד כתב:

חוקים נועדו כדי לקבע נורמות ולהחליט על סנקציות למי שמפר אותם אבל זה לא מה שחשוב.
אפשר לדבר עם כל אחד בהגיון, והבעיה שלו בכלל לא מגיעה מהכיוון הזה. דו שיח עם צד שמראש מציג את עצמו כנרדף וכמקופח צפוי להסתיים בלא כלום, יש מספיק דוגמאות מסביבנו.
במקרה הזה, אף אחד לא מקופח ולא נרדף (לא החילונים ולא הדתיים), ברגע ששני הצדדים ימשכו למרכז ולהסכמות במקום לקיצון ולמחלוקות יהיה אפשר לקיים כאן אורח חיים נורמלי מבלי שכל צד יחפש איפה הוא נדפק.

אמרת הרבה ולא אמרת כלום..
ברור שהחוקים הם תוצאה של נורמות ושאיפה לעיצוב שלהם. השאלה מי מנחה את המציאות.
אם היה לך ראש ממשלה דוס היו חוקים נגד עבודה בשבת. מהזה אומר? שזה אסור?
הליברלים אומרים שתעשה מה שאתה רוצה כל עוד זה לא פוגע לי במרחב הפרטי. מבחינת אופיסר, זו דיקטטורה ליברלית.
מה תעשה?
בתכלס, דתי לא יכול להרשות לעצמו להתמרכז. כל חוק הוא חשוב וניתן מיהוה ממש ויותר חשוב מכל חוק שיברא האדם. ואני מבין את זה. אני מבין שהם פסיכים, אבל מבין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2014, 20:12 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:

אתה לא מבין? באמת? גם כשהיית חילוני לא הבנת, או רק עכשיו עם החזרה בתשובה החרדית הזאת איבדת את ההבנה?
תזכורת, למקרה שזה יעורר משהו בתאים האפורים: יש אנשים שעניינים כמו דת או מוצא אתני לא מעניינים אותם. בכלל, אם כל האולטרה דתיים יזכרו שיש אנשים שחשוב להם דברים אחרים מלבד ה' יתברך, יהיה הרבה יותר קל לחיות לצידכם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2014, 20:44 
כשמיטב הנוער של היו"ר ארגון להב"ה הזה משתולל בתל ברוך לא נראה לי שמתבצעת בדיקה של מוצא הפרוצה.
שלא נדע,אולי גם כבוד הרב מבלה שם.
יהודים ברחבי העולם מקבלים מכות בגללם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2014, 21:16 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
kobster כתב:
אדום נחמד כתב:

אמרת הרבה ולא אמרת כלום..
ברור שהחוקים הם תוצאה של נורמות ושאיפה לעיצוב שלהם. השאלה מי מנחה את המציאות.
אם היה לך ראש ממשלה דוס היו חוקים נגד עבודה בשבת. מהזה אומר? שזה אסור?
הליברלים אומרים שתעשה מה שאתה רוצה כל עוד זה לא פוגע לי במרחב הפרטי. מבחינת אופיסר, זו דיקטטורה ליברלית.
מה תעשה?
בתכלס, דתי לא יכול להרשות לעצמו להתמרכז. כל חוק הוא חשוב וניתן מיהוה ממש ויותר חשוב מכל חוק שיברא האדם. ואני מבין את זה. אני מבין שהם פסיכים, אבל מבין.

אם ראש הממשלה יהיה דוס זו תוצאה שהדתיים והחרדים הם הרוב במדינה.
בהינתן המצב הנתון הזה, מי שיחיה פה יקח בחשבון שעלולות להיות לכך השלכות על אורח החיים שלו.
אפשר לראות את זה ברמה המוניציפלית בערים שהפכו להיות עם רוב חרדי/דתי כמו טבריה, צפת, בית שמש ואפילו ערד ואת ההשלכות שהיו לכך על החילוניים. באותה מידה, שלטון שהוא ימני יחוקק חוקים שיעוררו התנגדות בציבור השמאלני.
דתי יכול להרשות לעצמו להתמרכז - http://www.nrg.co.il/online/11/ART2/493/440.html , החרדים פחות. ה"חוקים" של הדת ניתנים לפרשנות, תלוי מי מפרש אותם ועד כמה הוא מחמיר.
הם לא פסיכים, וחבל שזו נקודת המוצא שלך ושל עוד כמה אנשים פה.
צריך להבין גם אותם. ככל שיש יותר הזדמנויות ליפול ולחלל שבת או חג, הם יחוקקו עוד חוקים והגבלות כדי למנוע מעצמם ליפול ולעבור על אורח החיים אותו הם בחרו לאמץ.
אין לי בעיה שיש רחובות בראש העין שסגורים בשבת ואין לי בעיה שיש ישובים שלמים שסגורים בשבת כי יש שם רוב דתי וזה אורח החיים שלו. אין לי בעיה שלא ילכו לצבא כל עוד הם לא מקבלים מימון מהמדינה לשבת וללמוד תורה שעולה על השכר אותו מקבלים חיילים בגיל שלהם.
הצורך הטבעי שלנו להילחם אוטומטית כנגד כל מי שלא חושב או מתנהג כמונו הוא הבעיה והוא משותף לשני הצדדים, החילוני והדתי/חרדי. תאמין לי שאפשר לחיות בקלות אם כל צד קצת ישחרר ולא יחשוב שהוא הצד הנרדף ושכופים עליו כך וכך דברים.
לצערי, לא סביר שזה יקרה ולדעתי לא רחוק היום בו נגיע למצב של שלוש מדינות שונות בתוך אותה מדינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2014, 21:36 
מר ברבריידי, מצטער, אבל אתה חתיכת חוצפן. מי אתה שתחליט מהי מהות היהדות? מי הסמיך אותך, חוץ מאתה עצמך, לאותוריטה שקובעת את החוקים של אנשים אחרים, מחליטה שהם עוברים על החוקים וגם מחליטה את גורלם ושופטת אותם?
להגיד ש"כופים עליכם" ללמוד ליבה ולהתגייס זה כמו להגיד ש"כופים עליכם" לא להקריב בתולות בשביל האל, או לדוגמה מהבגרות בתנ"ך, לא לשלוח את הבנות שלך החוצה כדי שהשכנים יאנסו אותן, בשביל שלא יאנסו אורחים שהגיעו אליך הביתה. מה לעשות, אתה חי ב2014 ואתה צריך טיפונת להתאים את עצמך.

ואיך לעזאזל אפשר "לכפות עליך" מצעדי גאווה שאתה לא חייב להשתתף בו או להסתכל אליו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2014, 21:51 
סמל אישי של המשתמש
הגלמוד מלוד כתב:
ואיך לעזאזל אפשר "לכפות עליך" מצעדי גאווה שאתה לא חייב להשתתף בו או להסתכל אליו?

זו בדיוק הבעיה. הוא סבור שקיום מצעד גאווה בירושלים או בחורה עם לבוש חושפני באוטובוס שווה לאיסור מכירת חמץ בפסח או סגירת חנויות בשבת. הוא לא מצליח להבין שאלה שני דברים שונים בתכלית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2014, 22:17 
סמל אישי של המשתמש
ירדן כתב:
הגלמוד מלוד כתב:

זו בדיוק הבעיה. הוא סבור שקיום מצעד גאווה בירושלים או בחורה עם לבוש חושפני באוטובוס שווה לאיסור מכירת חמץ בפסח או סגירת חנויות בשבת. הוא לא מצליח להבין שאלה שני דברים שונים בתכלית.

בדיוק
המתרכזות של אדם כמוהו משמעה בגידה בחוקי השם ישתבך. זה לא מתקבל על הדעת. זה לא כמו שאתה תסע 100 בכביש של 90.
ולגבי סתם דתיים, אני באמת לא מצליח להבין איך הם חיים עם הדיסוננס. אי אפשר להאמין באותו אלוהים כמו זה של הדוסים, אבל לא לשמור שבת. זה פשוט לא עובד. תגיד שאתה מאמין באלוהים אחרים ותעשה מה שבא לך.

אגב, קובי, זה לא שאני מתנגד לכל דבר דתי. שוב, הם יכולים לעשות מה שבא להם כל עוד זה לא פוגע לי במרחב האישי. אבל סגירת רחובות זו נקודה טובה מאוד, אבל לא לטובתך.
אתה רוצה לסוע בשבת, והם לא רוצים שתסע בשבת. הכפייה שלך היא אם תעשה משהו שלא קשור אליהם בכלל. הכפייה שלהם מונעת ממך תנועה. אי אפשר להיות יותר ברור מזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מאי 2014, 02:48 
סמל אישי של המשתמש
הם בטוח סיינטולוגים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 133 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: