kobster כתב:
אדום מטלי כתב:
kobster כתב:
לא שקלתם לקצר מרחק ולעבור למקום יותר קרוב (אנגליה או איטליה כמו שציינת) במקום לחזור לפה ?
חבר שלי גר במלבורן כבר 8 שנים, בהתחלה הוא טס רק כדי ללמוד ואז פגש את אשתו (יהודיה מקומית), יש להם שני ילדים והוא לא מדמיין אפילו לחזור למרות המרחק מהמשפחה, והם משפחה מאוד מגובשת (תימנים מבית עריף).
אין ספק שעניין המשפחה והילדים הוא שיקול חשוב, ולהרבה אנשים זהו השיקול הכי חשוב, גם בשיקול לחזור וגם בשיקול לעזוב. אני יכול להעיד על עצמי שהניתוק של הילדים ואשתי מהמשפחה, מהחברים ומהסביבה הטבעית שלהם הוא בערך הדבר הכי חזק שמשאיר אותי פה.
אני מתאר לעצמי שזו החלטה לא פשוטה לחזור ומקווה שלא תחטפו הלם כי כמו שכבר ציינו, המדינה שעזבת זו לא המדינה שאתה חוזר אליה, אפילו במרומי שער 7 העניינים הפכו להיות יותר אלימים וקולניים בשנים האחרונות
בהצלחה

אין לי עשירית מילה רעה למי שמחליט להישאר כאן (או במקום אחר). כאמור, השיקולים אצל רוב האנשים דומים, המשקל שלהם שונה.
לגבי מעבר לארץ אחרת - ממש לא.
ראשית כי בשום מקום לא יהיה לנו טוב כמו פה, במקצוע של אישתי אוסטרליה זה המקום שמרוויחים הכי הרבה כסף בעולם, וגם כמו שהעיר נרי, זה בערך המקום הכי טוב בעולם להיות בו בלי קשר...
בנוסף להתחיל חיים מאפס במקום חדש, עם ילדות שנכנסות לבית ספר תיכון... חלאס. אם לא ישראל - חזרה לכאן, כל כך טוב פה.
כמו שכתבת לאמיר, ילדים משפיעים עליך ועל החיים שלך בהרבה מובנים לטוב ולרע ואין כאן נכון או לא נכון אלא מה יותר מתאים לך ולסיטואציה שלך, למה אתה נותן יותר עדיפות ועם מה אתה יכול להשלים. למרות שאני משוכנע שלילדים שלי יהיה בהרבה בחינות יותר טוב באוסטרליה מאשר פה, לעקור אותם מכל מה שהם מכירים ורגילים יהיה לא הוגן מבחינתי.
בכל מקרה, טוב שיש לך לאן לחזור. פה ושם.
אני חייב לציין שעם ההודעה הזו אני מסכים מאוד.
לעבור מדינה זה דבר לא פשוט וישנם הרבה שיקולים שונים. בסופו של דבר מהות החוויה זה דבר מאוד אינדיבידואלי. אני יכול להעיד שבמקרה שלי עברנו לונקובר שבקנדה שאני הייתי בן 15 וכבר עברו 7 שנים מאז. כמו הרשימה שאדום מטלי נתן פה אני יכול לתת רשימה מאוד דומה של יתרונות של לחיות בואנקובר. לגדול פה בתור ילד גם כנראה עדיף מלגדול בהרבה מקומות בחברה הישראלית.
אבל אצלי למשל יש הרבה מאוד חרטות עד היום, ואין יום שאני לא חושב איך חיי היו נראים אם לולא המעבר וחושב על חברים והתקופה בארץ. אמנם במקרה שלי גם קרו הרבה מאוד דברים שאי אפשר לקחת בחשבון כמו פציעות מאוד קשות ותאונת דרכים ששיבשה הרבה. מאידך אחותי עוד מעט מסיימת תואר ואני חושב שלה זה דווקא יצא משתלם עבורה עם תנאים טובים, אינטרן שיפ באוסטרליה. היא גם אף פעם לא רבה עם ההורים על לחזור לארץ ואף פעם לא הביע חרטה. אני ואבי טיפוסים אחרים באופי ואני רואה את אבא שלי דועך פה במהלך השנים מבעל חברה בארץ למצב שהוא לא עובד כבר 7 שנים, אני לא חושב שהתרבות הקנדית מטיבה איתו ועל אף ביקוריו הרבים בארץ אני יודע שהוא מתגעגע למשפחה, לחברים ולחיים שהוא רגיל אליהם. לי גם חיי החברה, ההתפתחות בנבחרת, החברים והמשפחה והניתוק מהם השפיעו הרבה יותר קשה מאחרים במשפחה.
מהנסיון הזה ובידיעה שדעתי עוד עלולה להשתנות הייתי אומר שליילדיי שלי לא הייתי לוקח את הסיכון של לקחת אותם מהמקום המוכר ובוודאי לא בגיל ההתבגרות.
יש לציין שיש פה הרבה מאוד ישראלים שעברו באותה תקופה שכרגע באוניברסיטה או עובדים ואני לא שומע מהם התלבטויות על חזרה לארץ. יש גם לא מעט שעזבו אחרי גיל צבא והשתקמו פה ומבסוטים.
שיהיה בהצלחה מטלי, אני בטוח שזה לא יהיה נורא כמו שמציירים פה:)