LeeorJuve כתב:
מה שמעצבן אותי זה לא הצו שניתן לעקוף אותו בקלילות מפחידה. זה ניחא.
אני חוטף קריזה מהפטרוניות הזו על גביהם של אלפי בני אדם נורמטיביים. אפשר לחשוב שהלא יוצלחים האלה לא שותים בעצמם כשהם רואים כדורגל.
אתה לא מבין מהיכן זה בא.
מפקד האבטחה של האירוע מצד המשטרה רוצה לעצמו חיים קלים.
רוצה שיהיו כמה שיותר בעיות והתקלויות. רוצה שקט תעשיתי ועל הזיין שלו שיש אזרחים שבאים לסוג של בילוי חוקי לגמריא.
אז מה הוא עושה ? פונה לשוטר שאחראי על מתן אישורים לעסקים ומבצע אצל בעלי העסקים ביקורות שנתיות. (והרי ברור לך שלבעל עסק לא כדאי להסתכסך עם אותו שוטר אותו הוא פוגש פעם בשנה בעת תהליך הרישוי. מבלי להיכנס לפרטים אומר לך שבפגישה האחרונה שלי עם אותו שוטר באזור שלי ,בגלל יחסים סבירים שהיו לי איתו הוא ויתר לי על דרישה שעלותה כ- 1000-1500 ש"ח. ואם היו לי יחסיים ממש שטובים איתו הוא היה מוותר לי על דרישה מסויימת אחרת שיישומה עלתה לי 800 ש"ח. הדברים הם לא שחור לבן. יש דרישות בסיסיות ומותר לשוטר להמליץ לוותר עליהן בנסיבות מסויימות)
אותו שוטר שעוסק בשיגרה ברישוי עסקים רוצה לצאת גבר עם הממונים ולהראות שבהזזת אצבע (פנייה לבעל העסק) הוא מקל על חבריו השוטרים והולך לבעלי העסקים ומבקש מהם שלא ימכרו אלכוהול שעתיים -שלוש לפני המשחק.
מבקש , לא אוסר. שהרמז הוא מאוד ברור, רק בעל עסק מטומטם לא מבין את הרמז העווה.
גם הוא מקבל חוות דעת מהמונים שלו ורוצה להתקדם באירגון המוחת הזה שנקרא משטרה. גם הוא רוצה שמשכורותו תעלה כמו כל אחד שרוצה להתקדם ולשפר את תנאיו.
במשטרה יש נורמות פסולות לא רק ביחס לאזרח. הריקבון הוא פנימי.
לטעמי הלקוח צודק גם כשהוא טועה, או כמו שאני אומר לספקים שלי. "אתם שוכחים שאני הלקוח ואתם ספקים".
המשטרה לא מבינה שהאזרח הוא לקוח והם נועדו לשרת אותו. המצב הוא לצערי הפוך.