19 כתב:
ציטוט:
אז זהו שקלישאות אינו ביטוי של הוצאת אידים אלא כלי ממדרגה ראשונה למבינים. ואיך יודעים מי מבין ? מבחן חשוב הוא מבחני התוצאה בעבר. ואגב, האם זכור לך מי כתב במאי שמויס הוא בחיר האומללה שנועדה בעיקר לשירות צרכים של פרגוסון.
זכור לי שהוא כתב דברים דומים על פלגריני
ציטוט:
גם המינוי של פלגריני היה משונה מהרגע הראשון. מאמן של הסיטי אמור לבוא עם רקורד משכנע באירופה בדומה לאנצ'לוטי ולמנצ'יני.
על מוריניו
ציטוט:
יש צדק פואטי בכך שאברמוביץ' שנהנה מהצמד מוריניו כמאמן ובואש כעוזר מאמן מימן מכיסו את ההוכחה ששניהם יכולים להיות ענקים רק ביחד. שניהם הצליחו מאוד לאחרונה בעבודתם המשותפת באינטר.
מוריניו זקוק לחשיבה ולתכנון של בואש.
ועל רוג'רס
ציטוט:
החולשה של ליברפול היא בעמדת המאמן.
99% מהמאמנים בעולם לא לוקחים אליפות, אז ללכלך על כולם, ואז להגיד שצדקת ב99% מהמקרים, זו חוכמה מאד קטנה.
מוריניו, פלגריני ורוג'רס נהננים מהעדר קבוצה חזקה בפרמייר. הסיבוב באלופות שבה הגדולות עפו מהווה אינדיקציה די טובה.
1 על
מויס לא כתבתי שהוא לא טוב אלא אסון. להבדיל אלף הבדלות מאשר על השאר.
2 גם משאר האמנים איני מתפעל.
ציינתי בזמן שארסנל אינה בתחרות, גם כשהיו במקום הראשון, אבל העדפתי לפני ינואר לכתוב זאת בעקיפין בכך שכתבתי שאני מחכה מ-3 האחרות להתקדם, קבוצה קבוצה ומסיבותיה.
ציינתי
שלצ'לסי יש יתרון על האחרות בזכות מוריניו שהוא הטוב בינהם. ובאמת הוא מפיק מחומר שרק הזארד נוצץ בו יחסית יותר מאשר 2 המתחרות הנוספות. וכן כתבתי שיתכן שרכש ינאור נותן לה את האפשרות להעביר מהלך. ואמנם הגיע רכש טוב אבל לא שובר שוויון והיא מעט מקרטעת. עם בואש כעוזרו לא היתה סיבה שלא היתה דורסת את הליגה כבר בעונה הראשונה כמו שעשו בגלגול הראשון של מוריניו בצ'לסי. וכן באינרט שבנו ביחד (עיקר כוחו של בואש בחשיבה ובתכנון) בריאל מוריניו ג'עג'ע קשות בעונה הראשונה נטולת בואש.
לגבי פלגריני,
הסיטי סבלו גם מרורים ממנו. הביא את ההתקפה הרומנטית לשיאים, אבל כמאמן לא מהיעילים ובודאי שללא השגי טופ הקבוצה הצליחה רק לעלות מדרגה ביחס להפסדי החוץ המגוחכים (שהוא כמאמן אחראי להם) בסיבוב הראשון ונעצרה יחסית. ובפרט שבקה מנוע נגד בארסה וזה הרבה יותר מרק בגלל ההתשה בפרמייר.
לגבי
ליברפול שהזדנבה יחסית כתבתי שמסקרן (ואגב, מעציב) לראות מה יקרה כאשר גם סוארס וגם סטארידג' יהיו כשירים ביחד ליותר מחלק משחק פה או חלק משחק שם. ונראה לי שאין צורך לפרט מה קרה. לגבי רוג'רס, אין ספק שכל החלק הדפנסיבי של ליברפול שמנע ממנה להיות ראשונה היא על אחריותו - קו ההגנה ומרכז השדה הדפנסיבי.
[u]בכללי [/u] כתבתי עוד קודם הכשלונות באלופות שמדובר בשנה חלשה שבה פער העזיבה של פרגוסון ניכרו. לא רע לגבי מה שנכתב קודם הכשלוהנות.
ואחרון אחרון נחזור לפרגוסון, שעליו כתבתי שנים שהוא לוקה ביותר בהכנת מערך מרכז השדה. ואמנם התוצאות באלופות אישרו זאת למרות מסת הכוכבים שהיתה ובודאי שבעונה שבה רונלדו, רוני וטבז כיכבו. כיכבו עד שהציב מרכז שדה מגוחך שאני אני מתריע עליו בכלל או בכזו חדות. שהגיע לשיאו בכך שהציב את פארק וגיגס (אף אחד מהם אינו שחק מרכז שדה למתקדמים) נגד שלשית מרכז השדב בגמר נגד בארסה. או, כשל בבזיון נגד בילבאו עם הנעת כדור ספרדית ושוב עם גיגס במרכז השדה (מה שהרס לא את האליפות נגד הסיטי בהפסד בוויגאן ושוב עם גיגס במרכז השדה).
בסך הכל נראה לי לפחות בסדר יחסית לקבלת הערכות בתנאי חוסר ודאות. לא בכל דבר אפשר להביא אותה כמו:
1 בפער הזמנים בהערכת מויס. שבימים אלה מתגשמים גם פרטים מהערכה כמו מורח רוח הספונסרים.
2 הפער הזמנים בהערכת טביב שלבסוף הפכה למקובלת ביותר ואף למאבק חסר תקדים.
3 הער בהערכה על נאתכו בזמן שאחרים ירקו עליו על דגל הקרן. אז, נכון שיכול יותר בעמדה מתאימה יותר אבל העהערכה אליו בקאזאן מדברת בעד עצמה.
4 תתקשו לזכור, אבל הייתי הראשון שכתב בתחילת העונה השניה שלגוטמן שהפועל עומדת לצעוד גבוה. ואף ציינתי את המועד (די בסמוך לגמר השחיקה באירופית). אפילו גוטמן הצנוע טעה אמר באותם הימים שהית הטעות בבנית הקבוצ
5 הפער לגבי הערכת יאנוזאי עוד ביולי. בכל המדיה רק אוהד יונייטד אחד אמר זאת וגם בשפה רפה יחסית למה שכתבתי ואחרי כתבו אחרים. ואגב, גם בדאגה לירידה בכושרו אחרי צירוף מאטה כפי שאמנם קרתה.
6 שמאטה, שנחת במסוק ולכל תשואות 100% מלבדי, יעזור העונה ואולי בכלל ליונייטד כמו כוסות רוח למת.
7 שהרננדז ווולבק יהרסו אחד לשני את הקריירה ויכולים להצליח לסירוגין רק כאשר אחד מהם מקבל את הבמה ואת הגב. זה נכתב בפרה העונה השניה של הרננדז, הוכיח את עצמו בלי יוצא מהכלל כולל שהקריירה של שניהם מדשדשת קשות למרות הוטנציאל העצום ש/ל שניהם שנראה חלקית בפרקי זמן מסוימים. ושלעולם לא יהיוח אם היו דואגים לתת לאחד מהם מקום ראוי וקבוע בהיררכיה.
יש עוד, אבל נסתפק בזה.
להערכה בתנאי חוסר ודאות וכנגד הזרם הסיכוים נמוכים יותר כמו שלקלוע לסל ממרכז המגרש קשה יותר מאשר ממקום סטנדרטי. יתכנו טעויות ברמה זו או אחרת. אחד מהמשקיעים הגדולים בארץ ששכחתי את שמו ענה לשאלת עיתונאי איך הוא מצליח להיות כזה מגדלור ומצליח שאם החלטות בתנאי חוסר ודאות / עירפול בוא מצליח ב-50% הוא רואה בזאת אצלך ענקית (ולא מתימר להצליח בכל ההחלטות מסוג זה תמיד).