מהפכה כתב:
1. עוד משחקים נגד לא מעט קבוצות איכותיות ועוד אתגר לא פחות מעניין ממשחק נגד ברק נתניה או אשדוד
2.עוד שלב בדרך של המועדון לחזור למקום הטבעי שלו
3.השאיפה שלי היא לראות בעוד כמה שנים את הפועל אלופה וביורוליג. צריך להתחיל איפשהו
4.עוד דרך להגדיל את החשיפה התקשורתית ולהביא עוד ספונסרים
5. שחקנים בעיקר זרים סופרים את המפעלים האלו והשתתפות בהם זה שיקול עבורם ולכן עוד אפשרות לקבוצה להביא שחקנים טובים יותר
6.אני חושב שאם רוצים פה כדורסל צריך בדיוק כמו שאר הקבוצות שתופסות מעצמם ברחבי היבשת להשתתף במפעלים האלו.
האמת? אני לא מצליח למצוא סיבה אחת למה לא.
מה אתה רוצה להמשיך לדשדש בליגה לנצח? איך אתה רוצה להתקדם?
1. משחקים נגד קבוצות מהבלקן וברה"מ (שאלה בעיקר הקבוצות שפוגשים בשלב הראשון) לא כל כך מעניינים. משחקים נגד חולון, גליל ונס ציונה יעניינו את הקהל הרבה יותר.
2+3 (שזה אותו טיעון). האליפות לא עוברת דרך היורוקאפ - חולון, גליל, חיפה. כל אלה לא היו צריכות את היורוקאפ בשביל לזכות באליפות. ומנגד יש את ההשתתפות הקבועה של מגדל ביורוקאפ שלא הביאה לה אף אליפות עד עכשיו, אז נראה שיש דווקא מתאם שלילי די חזק בין ההשתתפות ביורוקאפ לאליפות. וגם ההשתתפות ביורוליג לא עוברת דרך יורוקאפ.
4. חשיפה זה כן, אבל זה עדיין לא נותן לנו שום דבר ממשי.
5. שחקנים סופרים בעיקר כמה כסף נכנס להם לחשבון הבנק. אני מניח שרוב השחקנים יעדיפו חוזה גבוה יותר על השתתפות ביורוקאפ.
6. מה זה "רוצים פה כדורסל"? אני רוצה להצליח כמה שיותר במפעלים המקומיים, ואירופה זה דבר משני שאם הוא מפריע למטרה העיקרית. אירופה היא לא מטרה, היא יכולה להיות בונוס (כשזה לא מפריע למטרה העיקרית שהיא המפעלים המקומיים) והיא יכולה להיות אמצעי להשגת המטרות העיקריות כמו בכדורגל, אבל בכדורסל זה לא ככה, מבחינה כלכלית זה הפוך.
חסרות סיבות למה לא?
1. כסף.
2. מחייב בנייה של סגל יותר רחב. ואז במקום לחלק X תקציב לשבעה שחקנים למשל, מחלקים אותו לשמונה, כלומר משקיעים פחות כסף על כל משבצת.
3. עומס, והרבה. יותר משחקים, יותר טיסות, לפעמים יש ארבעה משחקים בשמונה ימים כמו שקרה לחיפה ומגדל. עוד מפעל לא עוזר משפר את סיכויי ההצלחה בליגה אלא פוגע בהם. זה אומר יותר עייפות, יותר פציעות (לא מקרי שכל הפציעות התחילו אחרי שהיה לנו רצף של שישה משחקים בשלושה שבועות).
4. באותו הקשר, גם הרבה פחות אימונים. גם מוריניו למשל ציין בתחילת העונה שהיתרון של ליברפול בחוסר ההשתתפות באירופה לא מתבטא רק בפחות משחקים וטיסות אלא בעיקר ביותר יחידות אימונים. בכדורסל זה חשוב על אחת כמה וכמה ובטח בקבוצה של ארז שבנויה על אימון. להתאמן כל השבוע במשך כל העונה, ולהתכונן לכל משחק במשך שבוע, זה יתרון עצום.
היורוקאפ יחייב אותנו לבנות קבוצה עם תקציב שחקנים נמוך יותר, לחלק אותו ליותר שחקנים ולחלק את הכוחות והמשאבים שלנו לעוד מסגרת במקביל לליגה על בסיס שבועי. וזה לא שאנחנו אמורים להיות קבוצה עשירה במיוחד עם פתיחת האולם החדש. אני חושב שמסגרת אירופית תהפוך אותנו לקבוצה חלשה הרבה יותר (או לחילופין, לא תאפשר לנו לעשות קפיצת מדרגה בעקבות השדרוג הכלכלי עם האולם החדש) וזה ממש לא שווה את היתרונות.