מעריב
ציטוט:
ביום של דרבי קמים בהתרגשות. מנסים להעביר זמן כמה שיותר מהר כדי להגיע לערב. בהפועל ת"א היו כאלה הבוקר שהעדיפו להתעורר כבר מחר.
"איך אני מרגיש?", שאל בכיר בקבוצה. "לך תראה את הליין בווינר ותבין איך אני מרגיש. ניצחון למכבי ת"א ייתן לך רק פי 1.5. ניצחון להפועל ת"א ייתן פי 4.65. עד כדי כך לא מאמינים בנו. אני לא חושב שהיה אי פעם כאלה יחסים בווינר לקראת דרבי. הרי מדובר במשחק שאת כל הקלישאות המציאו עליו. כתבו על החוקים שיש לדרבי ועל זה שדרבי הוא כמו גמר גביע ושאין פייבוריטיות.
״אבל לך תדע, אתמול הפועל ירושלים קרעה את מכבי בנוקיה. ברצלונה ניצחה כנגד כל הציפיות את ריאל מדריד. הלוואי שזה יגמר גם עם משהו בשביל הפועל ת"א".
תפילות ומשאלות לב לחוד. מכבי ת"א מגיעה הערב כשליטה הבלתי מעורערת. חמישה דרבים רצופים היא מנצחת והערב רוצים בקרית שלום להמשיך ולספור לקראת הדרבי השביעי שיהיה בהמשך הפלייאוף.
רן בן שמעון מודע ללב הכבד של שחקניו. ההפסד בשבוע שעבר היה אכזרי. "גם ההפסד בדרבי הראשון של העונה היה אכזרי", הזכיר הבוקר שחקן של הפועל. "מה, בדרבי הקודם מכבי היתה טובה יותר? מה, הגיעה לה לנצח? היינו טובים יותר ובדרבי בשבוע שעבר היינו הרבה יותר טובים, אבל אין לנו את המזל הזה. לא סתם הגו את המשפט מזל של אלופים.
״טל בן חיים אמר אחרי המשחק שאלוהים יושב על הכתף של ערן זהבי? אני לא רוצה להגיד מילים יותר בוטות, אבל כנראה שאלוהים עושה עליו פעולות אחרות. הרי בדרבי בשבוע שעבר הוא היה הכי בינוני שיש. מה הוא עשה כל המשחק? נתן גול דרדלה, בעט פנדל ובסוף בעט כדור שבאמת רק אלוהים יודע איך זה נכנס".
אני בחוג אוריגמי
אחרי שהתאושש בעצמו מההפסד המכאיב לפני שבוע, החליט בן שמעון שהוא מרים את השחקנים. "אני מרגיש שצריך לגשת אליהם כמו אל אותו בחור שעשה תאונת דרכים וחושש לחזור להגה. בדיוק כמו אל אותו טייס שחווה תקלה או טיסה מבצעית גרועה ומחזירים אותו מהר אל תא הטייס. אין ברירה אחרת", אמר בן שמעון לאחד ממכריו בשבוע שעבר.
אבל לצד הפן הפסיכולוגי, המאמן של הפועל ת"א כבר לא ממש בטוח שיש לו את הכלים. עיקר הטענות במתחם האימונים הן כלפי חוליית ההגנה. "מהאימון הראשון רן דיבר על עניין הפנדלים", הזכיר הבוקר שחקן בקבוצה.
"עוד לפני שיצאנו למחנה האימונים בקיץ, רן היה אומר לנו שהדבר שהוא הכי שונא זה לעשות פנדלים. הרי זה 99 אחוז גול ואתה גם מסתכן בכרטיס אדום. הוא כל הזמן דיבר על זה ובסוף קיבלנו בערך עשרה שערים העונה מפנדלים. כמות השטויות שאנחנו עושים במשחקים היא בלתי נתפסת. כל הזמן חוסר ריכוז של שחקנים ויאללה הלך עוד משחק".
מאחורי קו ההגנה יעמוד הערב דני עמוס ובסיפור השוערים של הפועל אין גבול לפארסה. עמוס ובוריס קליימן היו צריכים להחביא אחד לשני את הכפפות ולא לתת צ'אנסים, אבל שני השוערים, שבתקופות מסויימות נחשבו לטובים מבין הישראלים, משחקים ברוטציה בעקבות משחקי נפל הדדיים. הערב יהיה תור עמוס אחרי מופע הבלהות של קליימן לפני שבוע.
יש אוהדים של הפועל ת"א שחיפשו כל תכנית אפשרית כדי לא לראות את המשחק הערב. חוג אוריגמי במתנ"ס השכונתי, ביקור אצל סבתא יקרה שנשכחה הרבה זמן. שחקנים בהפועל דווקא טוענים שאין מה לבוא בפחד.
"אני לא מכיר שחקן בקבוצה שמגיע לדרבי הזה בפחד", העיד אחד מהם הבוקר. "הרי בשביל מה אנחנו עולים לשחק, אם יש פחד? בסופו של דבר אנחנו אנדרדוג מובהק וכולם מעריכים שמכבי תכסח אותנו, אז יש לנו רק מה להרוויח. אפילו הקהל הביתי הוא של מכבי".
בגזרת השנואים בן חיים עקף השבוע את זהבי. דווקא אחרי שהכאיב להם עם שלושער, האוהדים של הפועל זזו קצת מזהבי לעבר טב"ח.
"אתה מבין מה זה?", התחיל לספר שחקן בקבוצה. "הוא מצולם רוקד בבר אחרי המשחק ומקלל את הפועל ת"א. הוא שכח איך אנחנו השחקנים הגנו עליו בקיץ כשהופיעו הידיעות בתקשורת על החתימה הצפויה שלו במכבי ת"א. היה אימון אחד שאוהדים באו לוולפסון כדי להרביץ לו ולהוריד אותו מהדשא. דרשו שהוא יוריד את החולצה האדומה ואנחנו גוננו עליו. אבל הוא לא זוכר כלום כי הוא לא יודע לכבד ואף פעם לא יידע".
הדרבי של הערב יעבור, ובכל תוצאה בהפועל ימשיכו להתגלגל בנסיון למצוא פתרון לעונה הקשה יותר שהם הולכים לחוות אחרי הקיץ הקרוב.
"כמו שזה נראה כרגע, מפתח הישועה נמצא רק אצל עידו חג'ג'", סיפר בכיר בקבוצה. "הוא דווקא עושה באחרונה סימנים של אחד שרוצה להמשיך ולסייע בעונה הבאה. אין מלבדו איש שיכול להציל את המצב. ברור שזו תהיה קבוצה אחרת, אבל אם אנחנו משלמים מיליון שקל נטו לבראנקו איליץ' וזה מה שקיבלנו ממנו כל העונה, אפשר עוד לקוות שעם בחירה נכונה של זרים זולים יותר, אפשר בתקציב נמוך לעשות עונה סבירה".