its-sick כתב:
אין בעולם דבר יותר יפה מפשלות שכאלה
http://www.forbes.com/sites/paulroderic ... nnexation/Putin's 'Human Rights Council' Accidentally Posts Real Crimean Election Results
הועדה של פוטין שיחררה בטעות את התוצאות האמיתיות של ההצבעה בקרים, רק 15% תמכו בסיפוח לרוסיה
אני לא יודע הרבה על הועדה הזאת (למדתי על קיומה רק היום), אבל התיאור שלה כה"ועדה של פוטין" (Putin's 'Human Rights Council') הוא כמובן הטייה מודעה ומכוונת של כותב.
הכוונה היא לייצור אצל הקורא את התחושה שמדובר על וועדה המורכבת מאנשי סודו ונאמניו של פוטין, שמונו על ידיו אישית. לשם חיזוק הרושם הזה הוא עוד מוסיף את המילה Accidentally, כאילו קרתה פה איזו פאשלה, משהו שכותבי הדו"ח לא התכוונו לעשות. בגוף הכתבה כותב משפט די ציורי ויפה (שלדעתי רק מראה על רצינות הכותב) posted a report that was quickly taken down as if it were toxic radioactive waste"
אז ככה,
- הוודעה הזאת היא גוף שתפקידו להביא לידיעת הנשיא מצוקות שונות של האנשים במחוזות שונים ברוסיה. שולחים כמה חברי ועדה למחוז, והם חוזרים עם דו"ח לראש הועדה. לא איזה איסוף וניתוח מידע שמיועד לשימוש "אינסיידרי".
- יו"ר הוועדה הנוכחי הוא בעל דעות פרו מערביות ומתנגד ידוע לפוטין. גם אחת משני נציגי הועדה שהכינו את הדו"ח המדובר היא פעילת זכויות אדם פרו מערבית ואנטי קרמל עם ותק. אני לא ריפרפתי בביוגרפיות של כל חברי הודעה, אבל מדגם אקראי שעשיתי הראה תוצאות דומות מאוד לשני אלו.
- לא קרתה פה שום פאשלה, מחברי הדו"ח עשו בדיוק את מה שהיה בכוונתם לעשות.
- אף אחד לא הוריד או הסתיר כלום, הדו"ח מופיע ונגיש באתר הרשמי של הועדה גם כעת.
- החלק המדובר של הדו"ח מתחיל במילים "according to almost all citizens and professionals surveyed". באמת??? זה נראה לכם רציני? לא לי בכל אופן.
אולי את אמריקאי הממוצע זה ישכנע, אבל לא את מי שמכיר ולו קצת את השטח והמציאות בקרים.
רק חסר שגם תציין שהועדה הזאת ממומנת ע"י 'הקרן החדשה' וזה...