רואה שחורות כתב:
אינפורמציה מעניינת שקראתי מאז ההיעלמות:
- כאמור, צליל החיוג לא באמת מעיד על שום דבר (כך ענה מומחה שנשאל בעקבות הפרסום).
- הצליחו לשחזר מעט את מעופו של המטוס וגילו שלאחר שאבד עמו הקשר הוא טס בכיוון הנגדי. זיהו אות מעל אי קטן.
- שני הנוסעים שהשתמשו בדרכון מזוייף הזמינו שניהם טיסת המשך. כמו כן, נכתב כי במלזיה בפרט ובמזרח בכלל השימוש בדרכון מזוייף\גנוב שכיח מאוד.
- עם זאת, סוכנות כרטיסים מלזית טוענת כי איש עסקים איראני הוא זה שהזמין עבור שני הדרכונים הגנובים את כרטיסי הטיסה.
- עצם העובדה שעוד לא נמצאו שרידים יכולה להעיד על פיצוץ שהתרחש באוויר ובשל כך מגדיל משמעותית את השטח הפוטנציאלי בו יש לחפש, אולם בבדיקות שערכה ארה"ב בלווינים שלה לא מתועד שום פיצוץ באיזור ובזמן הנקובים.
ועכשיו שאלה שמעניינת אותי באופן אישי - מה יותר קשה למצוא, מטוס שהתפוצץ באוויר\התרסק לים והתפרק לאלפי חתיכות, או מטוס שלם שהונחת במקום יבשתי נידח ושכוח אל?
המקרה הזה מאוד מוזר, לא מבין בדברים האלה, אבל מוזר ש"פתאום" מטוס נעלם בנקודה מסוימת מהמכ"ם באותו רגע, מטוס זה לא איזה משהו קטן ולא חסרים דרכים לגלות גם מטוס שכיבו לו את החיישנים, גם בים או באוקיינוס גדול, קשה לי להאמין שבאזור הענקי הזה השמיים ריקים ובטוח יש משהו אווירי כלשהו בשמיים או מכ"ם כלשהו שקולט את האזור הזה.
אותו דבר לגבי התרסקות, אם הוא היה מתרסק היו שרידים או סימנים כלשהם בלוויון המקרה עם הפלאפון גם מוזר אבל פחות, הצליל לא מעיד על שום דבר אבל אפשר לנסות לאתר את המיקום של הפלאפון ולראות אם יש קשר למטוס
השאלה שלך מעניינת אותי גם, אני חושב שמטוס שהתרסק/התפוצץ קל יותר למצוא כי יש הרבה שרידים ולרוב גם אש/עשן גם אם זה נחת בים יש סימן כלשהו, אם זה נחת במקום נידח כלשהו שלא מעוניין לשתף פעולה עם מי שמחפש, אז יש סיכוי יותר גדול "להחביא" ולא לאתר את המטוס, אבל גם זה מוזר שמטוס נעלם תוך רגע אחד מהמכם..