ציטוט:
ועוד פעם, אני אישית לא יודע מה בדיוק הולך שם על הקרקע, וכל מי שמכיר טיפה היסטוריה לא יהיה מופתע בכלל אם המערב (וארה"ב בפרט) היו מעורבים בעידוד ומימון ההפגנות כנגד השלטון, מצד שני, קצת קשה לי לקבל את הטענה שפוטין פשוט דואג לתושבים הרוסיים בקרים בגלל שהנאצים האוקראינים רוצים להרוג אותם, במיוחד אם מסתכלים על ההיסטוריה של פוטין.
אמיר,
אתה קצת סותר את עצמך פה. אני לא מבין אם אתה תמים או שלא בכוונה מתמם. מצד אחד אתה כותב שאתה מכיר את ההיסטוריה של אחה"ב ואת דרכי הפעולה שלה, מצד שני מזלזל ב"דאגה" של פוטין לתושבים של קרים ("... והרבה יותר ברור מה הם מנסים להשיג עם זה").
ברור שיש לו גם איטנרס פוליטי , אבל זה ממש לא סותר.
אני מאמין שאתה יודע טוב מאוד איך עובדת הפוליטיקה של העולם הגדול. אבל לכל מקרה אכתוב כמה מילים על זה (בתשובה לך, ולאדום נחמד)
- ארה"ב עבדה קשה מאוד במשך 40 שנה בשביל להביס את את מרכז הכח היחיד שיכול היה להתנגד לה. נכון להיום היא מעצמת על יחידה ומאוד הייתה רוצה למשיך להשאר כזאת.
- שתי יריבים פוטנציאלים סין ורוסיה. (נתמקד ברוסיה)
- ולכן, כל נצחון, וחיזוק מעמדה של רוסיה בזירה הבין לאומית, זהו הפסד ישיר להגמוניה של ארה"ב. בהגדרה.
- מה זה אומר תאחלס "חיזוק מעמד של מדינה"? הגדלת מספר מדינות ידידותיות לה. חיזוק קשרים דיפלומטיים, כלכליים, צבאיים וכו עם כמה שיותר שותפים.
- לכן אין דבר טבעי מזה שארה"ב תעודד כל גורם עויין לרוסיה ועוד מדינות שכנות ושותפות טבעיות לה, כדי לבודד (וכתוצאה מזה להחליש) את רוסיה ככל הניתן, וטבעי עוד יותר מצידה של רוסיה, להתנגד לה.
[ היי, אם הם כבר הודו שהם עשו את זה במשך 40 שנה במדינות אירופה המערבית (!), אין שום סיבה הגיונית לשער שהם יפסיקו עם זה עכשיו. ועוד במדינות שבירות הרבה יותר כמו המדינות הפוסט סובייטיות
https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Gladio )
רוסיה בסה"כ רוצה שאותם חוקים שחלים על ארה"ב יחולו גם עליה. זה הכל. אבל משום מה, כל ניסיון של רוסיה לחזק את השפעתה בזירה הבין לאומית, מכל עבר זוכות לקריאות של בוז, לגלוג ופאראנויה. הדימוי של פוטין הוא של איזה רודן מטורף עם שגעון גדלות, שרק חושב כל היום איך להשתלט על העולם.
אין דבר שהוא רחוק יותר מהמציאות. ברוסיה יש אין ספור בעיות פנימיות, והדבר האחרון שהוא צריכה עכשיו זה בעיות עם השכנה הקרובה ביותר שלה.
אני רק כמה דוגמאות היסטוריה להמחיש את מה שאמרתי:
- כשקוסובו (רפובליקה סרבית) הבדלנית ביקשה עזרה, כוחות מאוחדים של מדינות אירופה וארה"ב הפציצו את סרביה במשך 70 יום בלי למצמץ. אז נכון, אוקראינה עדיין לא הכניסה כוחות לקרים, אבל גם רוסיה לא הפציצה אף אחד.
- כשכתוצאה ממכפכה סטייל אוקראינה, עלה בגרוזיה (מדינה עם אוכלוסייה די ידידותית כלפי רוסיה) לשלטון נשיא שוחר שלום ודמוקרטיה עם הפנים למערב, התוצאה, במקרה או שלא, הייתה מלחמה עם רוסיה.
- לא יודע אם שמעת על דוקטורינת מונרו " It stated that further efforts by European nations to colonize land or interfere with states in North or South America would be viewed as acts of aggression, requiring U.S. intervention". ארה"ב הבינה כבר ב-1823 את מה שרוסיה מבינה רק עכשיו. ולא רק זה, היא הפרה כל הסכם שהיה לה עם רוסיה בעקביות, ומציבה טילים קרוב יותר ויותר לגבול שלה. (פולין, צ'כיה)
- כשב-62 העולם היה על סף מחלמה גרעינית, בגלל שבריה"מ העבירה את הטילים שלה לבסיס בקובה, שנמצאת ממש מתחת לאף של ארה"ב.
ארה"ב בצדק אמרו שאין שום סיכוי שבעולם שזה יעבור על סדר היום . היום, כשהמנהיגים שוחרים השלום והדמוקרטיה החדשים שבאים באוקראינה, מדברים על קידום הצטרפותה של אוקראינה לנאטו...תסיקו את המסקנות לבד.
ציטוט:
אם היית קורא ספרים שלו במקום להניח הנחות של סמך זה שהוא לא מסכים איתך על מה שקורא כרגע באוקראינה היית רואה שהספרים שלו הם לא פוליטיים.
ולהבדיל מפוקס ניוז ששם אנחנו יודעים ומבינים בדיוק איך ולמה מגיעה ההטייה שלהם, לפחות לי קצת קשה לראות איך בדיוק ממשלת ארה"ב משפיעה על ה New York Review of Books ופרופסור להיסטוריה על כתיבת מאמרים כאלו, ויותר מכך, אני לא לגמרי מבין איך קונספירציה כזו (שכמו כל קונספירציה טובה אין לה הוכחות מוצקות) מקדמת את מה שארה"ב מנסה לעשות עכשיו באוקראינה.
נ.ב.
שים לב שלמרות שאתה חוזר ואומר שאתה קורא משני הצדדים, איכשהו אתה נופל בול על העמדה הרוסית הרשמית (שאגב הרבה יותר פשוט לראות איך היא יכולה להיות מושפעת מהשלטון והרבה יותר ברור מה הם מנסים להשיג עם זה) וכל מי שיוצא כנגדה הוא או חסר מושג או קונספירטור.
יכול להיות שאתה צודק, אבל אני מקווה שאתה מבין שלא תצליח לשכנע אף אחד אם רמת הטיעונים שלך זה "קראתי במלא מקומות אבל אין לי כח להראות לך מאיפה בדיוק", נכון?
קודם כל אודה לך מאוד אם לא תכניס לי מילים לפה.
אני שוב אומר, לא דיברתי בכלל על האירועים שהוא מדבר עליהם (מסקר את כל ההיסטוריה של ההפגנות, אני דיברתי רק על קרים ועל ההדחה של הנשיא), בכוונה לא נכנסתי אליהם כי להציג אותם בצורה כל כך פשטנית ולא מבוססת כמו שהוא עשה את זה, אני לא רוצה. בשביל להביא סיפור מבוסס, עם לינקים לסרטונים עם ראיונות, עדויות, והתבטאויות של פוליטיקאים והכרונולוגיה של האירועים, צריך ימים של עבודה.
אז מה יש לנו?
עמדה שלי, לא מבוססת, ונופלת בדיוק לעמדה הרוסית הרישמית.
העמדה שלו, לא מבוססת, שנופלת בדיוק לעמדה המערבית הרישמית.
אתה רוצה להשתכנע מרמת הטיעונים שלו, תפדאל, באמת שלא איכפת לי.
ועוד דבר, לגבי העמדה שלך על המחבר. אני מודה שצחקתי קצת בקול כשנכנסתי לויקיפדיה לקרוא עליו.
הוא היסטוריון, שכותב ספרים היסטוריים על ממאה שנים האחרונות. היסטוריה כ"כ קרובה לא יכולה להיות מנותקת מפוליטיקה אני מכווה שאתה מבין את זה.
הוא למד בייל (עריסתם של מדינאים אמריקאים רבים מספור) וחבר ב"קולג' אירופי", מכון תהתפקיד הרישמי שלו (אני מצטט):
"promote "a spirit of solidarity and mutual understanding between all the nations of Western Europe and to
provide elite training to individuals who will uphold these values""
מצטער אמיר, אבל גם אם היית רוצה היה לך קשה למצוא בן אדם יותר Political Biased ממנו!