נושא ההודעה: Re: מרתון טבריה אומייגד! 10.1.2014 (אשכול ריצה מתעדכן)
פורסם: 28 פברואר 2014, 10:45
טוב אחרי כמעט שנה בלי ריצה, חזרתי לאימונים, הכוונה להגיע לחצי מרתון בקצב של 4:00 דקות לקילומטר תוך חצי שנה (מתוך תוכנית כוללת של הכן גופך לקיץ) נקווה לעמוד ביעדים
פורסם: 28 פברואר 2014, 11:20
מה הרקע שלך בריצה למרחקים ארוכים? תוצאת שיא ב10 ק"מ? להחזיק קצב 4 למשך 20 ק"מ זה לא דבר של מה בכך ואלא אם יש לך נסיון, קשה לי להאמין שתוכל להגיע להישג כזה תוך חצי שנה בלבד...
כמובן שבני אדם נוטים להטיל ספק כשהם לא מאמינים שהם עצמם מסוגלים לכך, ומאוד יכול להיות שאני סתם סקפטי יתר על המידה, אבל זה יעד שאפתני בהחלט..
_________________ Asafas הוא שקרן וחלאה נאלחת. תורם לקידום ההסתה והאלימות נגד אוהדי הפועל תל אביב ע"י הפצת שקרים באינטרנט.
פורסם: 28 פברואר 2014, 11:29
Sadrik כתב:
מה הרקע שלך בריצה למרחקים ארוכים? תוצאת שיא ב10 ק"מ? להחזיק קצב 4 למשך 20 ק"מ זה לא דבר של מה בכך ואלא אם יש לך נסיון, קשה לי להאמין שתוכל להגיע להישג כזה תוך חצי שנה בלבד...
כמובן שבני אדם נוטים להטיל ספק כשהם לא מאמינים שהם עצמם מסוגלים לכך, ומאוד יכול להיות שאני סתם סקפטי יתר על המידה, אבל זה יעד שאפתני בהחלט..
כל החיים שלי אני רץ בקצבים האלה אבל למרחקים קצרים יותר, בין 8-15 ק"מ, כבר הצלחתי לרוץ בקצב של 3:50 ל 12 ק"מ , הבעיה שבשנים האחרונות היו קצת בעיות עם מערכת העיכול שהשפיעו על היכולת שלי לרוץ אבל עכשיו אני מקווה לשים את הכל מאחורה ולחזור לכושר
פורסם: 28 פברואר 2014, 12:18
אז באמת הייתה לי אחלה ריצה, פתחתי עם שני חברים על קצב של 3:55, וגם שהם הגבירו קצת נשארתח בתוכנית הריצה שלי, עם קצת הגברה בקילומטרים מסויימים. בקילומטר ה 18 כבר היה לי ממש קשה, אבל הצלחתי להמשיך בקצבים של 4 דקות לקמ עד לסיום תוצאה סופית 1:22:50 כמו כן פגשתי את תתאבד כבר שבא לעודד עקב פציעה ובדרך לאוטו ראית את המשתמש פרננדו פסואה עם החולצה של עומר דמארי, אבל הוא היה עם מלא אנשים, אז לא היה לי נעים לבוא ולהגיד לו שאנחנו מכירים מהפורום, בכל זאת שנינו כבר לא בני 20 לסיכום, היה אחלה מירוץ, מאורגן מעולה, עם מזג אויר טוב, הבעיה היחידה הייתה לראות את פרצופו מדושן העונג של החולדה באמצע הריצה, הייתי קצת מחומצן אז לא עלה לי שום דבר בראש להגיד לו. בפעם הבאה מבטיח להשתדל יותר
פורסם: 28 פברואר 2014, 14:11
גם לי הלך בסדר גמור ובהתאם לתוצאה שכיוונתי אליה - 1:48 במקצה החצי. בסה״כ ארגון יפה ומכובד, יש נקודות שהם צריכים להשתפר בהם כמו כל נושא הכניסה לקו הזינוק, אבל בגדול בהחלט ניתן לומר כל הכבוד למארגנים. אה, ולכל אלה שמחליטים שבא להם לנסוע באופניים איפה שכולם רצים - בוז לכם.
נושא ההודעה: מרתון טבריה אומייגד! 10.1.2014 (אשכול ריצה מתעדכן)
פורסם: 28 פברואר 2014, 15:28
EISEN כתב:
גם לי הלך בסדר גמור ובהתאם לתוצאה שכיוונתי אליה - 1:48 במקצה החצי. בסה״כ ארגון יפה ומכובד, יש נקודות שהם צריכים להשתפר בהם כמו כל נושא הכניסה לקו הזינוק, אבל בגדול בהחלט ניתן לומר כל הכבוד למארגנים. אה, ולכל אלה שמחליטים שבא להם לנסוע באופניים איפה שכולם רצים - בוז לכם.
או אלהשמחליטים ללכת נגד הרצים או לחצות באמצע כל הרצים
לעניין המירוץ אישית, טיפה מאוכזב כי לא קיזזתי את התוצאה ביותר מכמה שניות... מה גם שזה שהמירוץ של ה10 התחיל באיזור השעה 9 קצת הכביד מבחינת המזג אוויר... ה2 קילומטרים האחרונים היו עם השמש עלינו וכבר היה חם - איזור ה18 מעלות
מקווה שנה הבאה לקפוץ לחצי מרתון
נ.ב - היה מרגש לרוץ בתחילה ליד אוסישקין ולסיים עם הפנים לאולם החדש
פורסם: 28 פברואר 2014, 18:31
tsach כתב:
אז באמת הייתה לי אחלה ריצה, פתחתי עם שני חברים על קצב של 3:55, וגם שהם הגבירו קצת נשארתח בתוכנית הריצה שלי, עם קצת הגברה בקילומטרים מסויימים. בקילומטר ה 18 כבר היה לי ממש קשה, אבל הצלחתי להמשיך בקצבים של 4 דקות לקמ עד לסיום תוצאה סופית 1:22:50 כמו כן פגשתי את תתאבד כבר שבא לעודד עקב פציעה ובדרך לאוטו ראית את המשתמש פרננדו פסואה עם החולצה של עומר דמארי, אבל הוא היה עם מלא אנשים, אז לא היה לי נעים לבוא ולהגיד לו שאנחנו מכירים מהפורום, בכל זאת שנינו כבר לא בני 20 לסיכום, היה אחלה מירוץ, מאורגן מעולה, עם מזג אויר טוב, הבעיה היחידה הייתה לראות את פרצופו מדושן העונג של החולדה באמצע הריצה, הייתי קצת מחומצן אז לא עלה לי שום דבר בראש להגיד לו. בפעם הבאה מבטיח להשתדל יותר
טוב, כמו שהמאמן שלי בהתמחות היה אומר, אגיב על פי הסדר, ראשון - ראשון, ואחרון - אחרון.
סחטיין ענק על התוצאה, רצתי חצי מרתון בתחרות פעם אחת בכל חיי, בגיל 26, עשיתי 1:22 ואני עדיין זוכר את הריצה הזאת כאחת הטובות בחיי. מה התוכנית שלך למרתון? חבל שלא באת, על אף שאנחנו אכן כבר לא בני 20, היה יכול להיות נחמד - פעם הבאה (או מחר בשער 7). היה באמת מאורגן היטב ומזג האויר היה מושלם, החיסרון היחיד, והוא משמעותי, היה שבחלקים נרחבים מהמסלול רצו יחד החצי, המרתון המלא ורצי העשר, זה יצר צפיפות איומה שגרמה למלא חיכוכים והקשתה מאד על מי ששאף לעשות תוצאה (זה רק מגביר את ההתרשמות מה1:22). אני מקפיד כל שנה לצעוק משהו לחולדה כשהוא מזניק, השנה יחסית לא ניאצו אותי. משהו מעניין ששמתי לב אליו, מלבדי, רק במקצה המרתון רצו עוד שלושה אנשים עם חולצות הפועל (החולצות לזכר אריק אינשטיין), ואף לא אחד (שאני ראיתי) עם סממנים כלשהם של קבוצה אחרת. גם בשנים עברו ראיתי קצת חולצות אוסישקין ואפילו לא חולצת מכבי אחת. מעניין. אני סיימתי ב3:29.
פורסם: 28 פברואר 2014, 20:11
מישהו כאן רץ עם טייץ ויכול לתת פידבקים אני יודע שבארץ זה תחום מאוד חלש אבל אולי יש כמה משוגעים כאן שכן משתמשים או מכירים את החברות המתמחות בנושא כמו CW-X או 2XU אני כיום רץ עם טייץ די טוב של אדידס וזה הזוי כמה הוא עוזר בכל נושא ההתאוששות אז מי יכול לשפוך קצת תובנות על העניין ?
פורסם: 28 פברואר 2014, 20:45
פרננדו אני אסביר, עמדת ליד הגשר שחוצה את הירקון עם אשתך וילדך ( כנראה) ועוד אנשים, היה נראה לי מביך לבוא ולהגיד לך, שלום פרננדו אני צח מהפורום, וזיהיתי אותך לפי נחולצה של עומר דמארי. בשמחה אני אגיד שלום מחר בשער 7. לגבי הצפיפות, היה פה יתרון למהירים, אנחנו בקושי נתקלנו בקבוצות גדולות של רצי המרתון, ועם רצי העשר התערבבנו רק עם הממש ראשונים (חבר׳ה של 37 דקות) ככה שלא סבלתי מהצפיפות. אני גם ראיתי כמה חבר׳ה עם החולצה של אריק, אני אישית דואג כבר שנים שרוב החולצות שעושים לקבוצה שלנו יהיו אדומות, וברור לחלוטין שצהובות לא יהיו שם.
סימרוטיץ, לא רצתי עם טייץ קומפרשיון אף פעם, אבל היום רץ מנוסה מאוד ותותח אמר לי שהוא התחיל עם גרביים כאלו וזה מעולה. חוץ מזה אין לי תובנות בנושא. דבר אחרון לאדמין, מתי יוחזר תתאבד כבר לפורום?
פורסם: 28 פברואר 2014, 21:57
Sadrik כתב:
מה יש להתלבט? רוץ עם מה שנח לך ועונה לך על הצרכים. אני רץ רק עם טייטס בלי תחתונים. חשוב לי שיהיה כיס עם ריצ'רץ' לג'ל או תמר.
לא יודע לגבי התאוששות, זה פשוט הכי נח בשבילי
מי אמר שאני מתלבט ???? תקרא שוב את מה שרשמתי, רוב החברות והדגמים המתקדמים שיש בשוק היום אינם מגיעים לארץ ככה שאין לי דרך לעמוד על טיבם אלא אם יש מישהו שכבר רכש ויכול לשפוך אור על הנושא הטכנולוגיה של היום מאפשרת דברים הזוים בכל הקשור לטייצים לריצה
פורסם: 23 מרץ 2014, 15:14
יוחזר תתאבד כבר!!! בלעדיו האשכול הזה שוקע. אז השבוע היה מרתון ירושלים, החבר'ה שהיו מספרים על מרתון מושקע ברמות עם הפקה יוצאת מהכלל. הדבר היחיד שלא סידרו שם, זה את העליות הארורות שגבו מהרבה רצים מחיר. אני אישית לא הייתי, עקב זה שאני בדיוק בשיא האימונים לקראת מרתון וינה שיתקיים בעוד שלושה שבועות. המשך עדכונים בקרוב.
פורסם: 06 אפריל 2014, 08:34
עדכון מההתקדמות המטורפת של תתאבד כבר (שעדיין לא הוחזר לפורום) הילד לא מפסיק לתת בראש, והשבוע הוא רץ חצי מרתון במרוץ האביב של רמת השרון, ושיפר את שיאו האישי בצורה משמעותית ל 1:24:20. אין ספק שיש פה פוטנציאל עצום והוא עוד ישפר בהרבה את התוצאות שלו, מקווה באחד הימים הקרובים שהוא ירוץ איתי איזה מרתון ביחד.
פורסם: 06 אפריל 2014, 10:59
נעבור לחבר'ה קצת יותר מהירים אפילו מתתאבד כבר. קנינסה בקלה האגדי, רץ היום את מרתון הבכורה שלו בפאריז (מרתון מדהים, רצתי אותו לפני שנתיים), ובריצת גבורה ממש, ברח לכולם 15 ק"מ לסיום וסיים בשיא מסלול של 2:05:02 פשוט ריצה מדהימה, הבן אדם גיבור.
פורסם: 06 אפריל 2014, 11:16
הקטע שהייתי צריך להיות אצל חברים ברמה"ש ב-9:30. אחרי שהבנתי שכל הדרכים חסומות, נאלצתי לעשות עיקוף דרך כביש החוף. בשלב הזה הייתי כבר מוכן נפשית לדרוס כל רץ שרק יעבור לי ליד הפגוש..
פורסם: 11 אפריל 2014, 08:58
עדכון מת.כ..
תכף אני אדגדג את עצמי ואצבוט את עצמי, שוב, כדי לוודא שאני לא בחלום ובמרתון לונדון באמת הולכים להופיע השמות הענקיים האלה, אבל מחרתיים יוזנקו יחד עם מרתון לונדון (לא באותן שעות) גם מרתון רוטרדם המהיר ומרתון וינה.
על מרתון רוטרדם-תרוץ שם ריקי סלם, אלופת ישראל במרתון לשנת 2013 שניצחה בטבריה במרתון בכורה, והיא תרוץ שם את המרתון השני שלה. יהיה מעניין לעקוב
על מרתון וינה-ירוץ שם המשתמש הסופר מהיר tsach שמתכוון לשבור בפעם הרביעית את מחסום ה3 שעות ולשפר את השיא הממילא איכותי ביותר שלו-בעוד כמה דקות שלמות. לפי התוצאה שלו בחצ"מ ת"א (1:22:50) והתברגות במקום השני בקטגוריה באליפות ישראל במירוצי שדה-אחושילינג יש לו את זה ברגליים וקדימה הפועל! שיהיה המון המון בהצלחה. טוב שלתתאבד כבר יש אחרי מי לרוץ, ובינתיים tsach מוביל את דבוקת המובילים בפורום בפער ניכר ואיכותי בטירוף. קדימה צח! לא יפתיע אותי אם הספרות 2:54 יהיו הקידומת לתוצאה ואף נמוך מכך.
לגביי-אחרי באמת תוצאה נהדרת מבחינתי בחצ"מ רמה"ש עשיתי אימון מתון, במהלך האימון הרגשתי די חזק את הברך, וביקור אצל הפיזיותרפיסטית השאיר אותי עם אבחנה לא רשמית של בריחת סחוס. המשמעות מבחינתי היא השבתה לחלוטין מריצה (מיום ראשון לא רצתי), ביטול ההשתתפות במקצה השליחים (4) בים אל ים, הייתי אמור לעשות 40 ק"מ. כרגע אני מחכה לתור לאורתופד ביום ראשון שייקבע האם מדובר בבריחת סחוס, דלקת או סתם מתיחה. האופציות מבחינתי נעות בין מנוחה לזריקה ועד לניתוח, ואני לא רוצה סתם להסתכן. את המטרות שלי העונה (מרתון, סאב 40 וסאב 1:30) השגתי ואני רוצה עוד להמשיך להשתפר ובגיל 19 להיות עם בריחת סחוס בברך זה לא נעים. מקווה מאוד שזה יתברר כמשהו פעוט, ואוכל להמשיך להתאמן, וזה תלוי בצבא, אבל אולי אפילו להתאמן לקראת סאב 3 בטבריה 15. נראה. אבל עזבו שטויות. מרתון לונדון!
ועל לונדון...וואי איזה טירוף הולך להיות שם! שידור בארץ ב11:00 ביורוספורט. אני חושב שהשידור יתחיל ב10:00 וגברים עילית מזנקים ב11:00 אאל"ט אז מי הולכים לרוץ שם? ווילסון קיפסאנג, קנייה-שיאן העולם במרתון (2:03:23) שנקבע בספטמבר האחרון בברלין. לקיפסאנג יש עומק תוצאות איכותיות בלתי רגיל,עם 4 פעמים סאב 2:05 ובמרתון לונדון 2012 הוא גם ניצח, שניות ספורות איטי משיא המסלול.
ווילסון קיפסאנג שובר את שיא העולם במרתון ברלין האחרון
ג'פרי מוטאי, קנייה-מי שרץ את המרתון המהיר ביותר בכל הזמנים בבוסטון, שיא שלא עומד בתקנון הaims עקב רוח גבית וירידה מצטברת ולכן לא נחשב, 2:03:02. הוא גם שיאן המסלול במרתון ניו יורק היוקרתי וגם קבע את תוצאת השנה בשנת 2012.
מוטאי רץ כל הדרך לזמן המהיר ביותר אי פעם לריצת מרתון
צגאיי קבדה, אתיופיה-מי שניצח במרתון לונדון האחרון בפיניש מדהים תוך שהוא כותש את יריבו, עמנואל מואטי ממש לקראת הסוף. קבדה הקטן הוא אלוף המייג'ורז (מי שזכה בדירוג הכללי הגבוה ביותר במרתונים הגדולים ביותר: בוסטון, שיקגו, ניו יורק, ברלין, לונדון וטוקיו שנכנסה ב2013). נכון לעכשיו קבדה הוא בעל הדירוג השני במייג'ורז.
קבדה מנצח במרתון לונדון 2013
סטפן קיפרוטיץ, אוגנדה-האלוף האולימפי (לונדון 2012) ואלוף העולם (מוסקבה 2013). מה צריך יותר?
סטפן קיפרוטיץ משלים דאבל, זהב באולימפיאדה וזהב באליפות העולם
עמנואל מואטי,קנייה-שיאן המסלול במרתון לונדון, 2:04:40 (אחת משתי התוצאות היחידות בלונדון של סאב 2:05, יחד עם ווילסון קיפסאנג)
מוטאי על שיא המסלול בלונדון, 2:04:40
צגאיי מקונן, אתיופיה-בן 18, קבע בינואר האחרון בדובאי את שיא העולם לנוער בריצת מרתון, כאשר רץ במרתון הבכורה שלו 2:04:32!! כבכורה! ניצח במרתון דובאי וללא ספק עבר מאנונימיות בינוניות ברמה העולמית היישר לצמרת. הוא אמנם לא מאיים על זכיה בלונדון אבל ללא ספק זה שם שכדאי לזכור.
צגאיי מקונן מנצח בדובאי במרתון הבכורה שלו וקובע שיא עולם חדש לנוער בריצת מרתון
סטנלי ביוואט, קנייה-מי שעד לא מזמן היה שיאן המסלול במרתון פריז (שנשבר ע"י קנינסה בקלה, שיאן העולם ב5,000 ו10,000 מ' מסלול במרתון הבכורה שלו) ואמנם לא יאיים על הזכייה אבל ללא ספק שווה לעקוב.
ביוואט חוצה את קו הסיום במרתון פריז וקובע את שיא המסלול הקודם
ועכשיו...למי שללא ספק אור הזרקורים עליו במרתון הזה, שכל העיניים אליו ועליו: מו פארה גבירותיי ורבותיי! הרוצח השקט מהמסלול, זה שיושב בשקט בשקט באמצע הדבוקה ולאט לאט מפלס את דרכו לחזית ותוקף בספרינט מעלף בסיום, הבריטי, הולך לתת מרתון בכורה במגרש הביתי בלונדון! מו פארה, בריטניה- מחזיק ב2 מדליות זהב אולימפיות ו3 באליפויות עולם, בעל תוצאות של 3:28, 12:53 ו26:46 דק' ב1,500, 5,000 ו10,000 מ' (בהתאמה כמובן). הלחץ על פארה עלה עוד יותר בעקבות התוצאה המדהימה של בקלה במרתון פאריז, והוא מצידו הוריד מעט את הציפיות בראיון שנת ואמר שהמטרה שלו היא לשבור את השיא הבריטי, וכל זמן אחר שיישבר יהווה בונוס. השיא הבריטי עומד על 2:07:13 שקבע סטיב ג'ונס בשנת 1985 בשיקאגו. ללא ספק יהיה מעניין!
מו פארה מדבר על הציפיות שלו מהמרוץ ועל ההתמוטטות בסיום חצ"מ ניו יורק, בו סיים שני
מו פארה מתעלף בסיום חצי מרתון ניו יור, בו סיים במקום השני (מ1:00)
לא מספיק שהחבורה הסופר איכותית הזאת הולכת לרוץ בחוד הרצים במרתון לונדון הקרוב, מי שהולך לתת להם פייסינג עד הקילומטר ה30 הוא לא אחר ממי שנחשב לגדול הרצים בכל הזמנים: היילה גבריסלאסי!
גבריסלאסי לא מסתיר את ההתרגשות: "London is going to be the best marathon ever"
פורסם: 13 אפריל 2014, 11:38
המשתמש tsach נמצא בשלהי המרתון ונותרו לו 7 קמ נכון לכתיבת ההודעה. מתקדם בקצב נפלא של 4:02-4:08 דק"מ מרתון לונדון החל. ישנה כרגע תת דבוקה אצל המובילים שנמצאת בחזית וכמה מטרים אחריה מו פארה וחברים. זה כמובן לא אומר עדיין כלום. לייב ביורוספורט ובספורט 5 לייב שידור של מרתון רוטרדם, שאולי שם יישבר שיא עולם
2:55:05 זמן אישי סופי לצח. שיפור של מעל 4 דקות לשיא האישי!! אקסטרה איכותי.
בלונדון המובילה מהנשים, אדיבבה הפילה את המים ועצרה להרים אותם, מה שגרם לה לפספוס של 20 מטר מהמובילות! אין לדעת בוודאות אבל אפשרי שזה דפק לה את הניצחון.
היילה גבריסלאסי לא צלח את הפייסינג ובנק' הגשר (20~קמ) הוא כבר לא בחוד החבורה. 62:30 דק בחצי המרחק. הם ביקשו 61:45 ונראה ששיא עולם כבר לא, ואפילו תוצאת שיא מסלול לא בטוח שנראה פה..כדי לעשות סאב 2:05 הם ייצטרכו לעשות נגטיב ספליט, שזה אפשרי לחלוטין ויש חבורה די גדולה בחוד.
מו פארה פיספס את המשקה שלו (רצי העילית הכינו משקה איזוטוני מיוחד לכל אחד שיחכה להם כל 5 קמ) וכרגע רץ מאחורי דבוקת המובילים.
_________________ Asafas הוא שקרן וחלאה נאלחת. תורם לקידום ההסתה והאלימות נגד אוהדי הפועל תל אביב ע"י הפצת שקרים באינטרנט.
אז ככה.. ווילסון קיפסאנג שיא מסלול 2:04:27!!!!!!!! איזה ניחושש מטורףףף היה ליייי שני אחריו סטנלי ביוואט שהפתיע בגדול, 2:04:53 קבדה מקום שלישי באיזור ה2:05
מו פארה איכזב והתאכזב, אפילו את השיא הבריטי הוא לא הצליח לשבור. 2:08:20. תוצאה איכותית פחות משיא המסלול במרתון טבריה.. אבל זה רק מרתון ראשון, ומעניין לראות האם יצליח להשתפר. תחושה שלי: לעולם לא יירד מ2:05.
קיפג'וגה 2:05 ברוטרדם לא שבר שיא מסלול
שווה לראות את שני הקמ האחרונים, קיפסאנג פשוט שלט לאורך כל הסיום ובסוף ממש נתן תצוגת תכלית והכריז "אני הוא שיאן העולם. מי אתם?" תוך שהוא קובע שיא מסלול חדש במרתון לונדון. 2014, קיפסאנג שיאן העולם, כנגזרת לכך שיאן המסלול בברלין ושיאן המסלול בלונדון, שניים מתוך המייג'ורז.
פורסם: 16 אפריל 2014, 15:23
אז כמו ש SADRIK כתב כבר, רצתי את מרתון וינה, ושיפרתי את שיאי האישי ב 4 דקות, ל 2:55:05. היה אחלה מרתון, מזג אויר אידיאלי לכדורגל, מסלול נוח בלי הרבה עליות ועם הרבה דברים יפים לראות בדרך, ולא מעט רצים. התכנון היה לרוץ על 4:10 לק"מ את ה 30 ק"מ הראשונים ומשם להגביר קצת כדי לרדת לכיוון של 2:55. פתחתי חזק קצת יותר מהמתוכנן, ועד לק"מ ה 25 כבר הצלחתי לקזז 2 דקות מהתכנון המקורי. בערך בק"מ ה 35 נתפס לי שריר התאומים ברגל שמאל, והרגשתי שהוא קשה כמו אבן. הצלחתי לשמור על הקצב פחות או יותר, אבל בשני הק"מ האחרונים כבר ממש הרגשתי שהרגליים כבדות, אז הקצב ירד קצת, אבל בסופו של דבר, עמדתי בדיוק בזמן שרציתי.
עכשיו קצת מתאוששים, אחר כך משחקים קצת בהר לעמק (אחלה מרוץ, אכתוב עליו לפני שהוא מתקיים) ועוברים למטרה הבאה, שיפור מהירות במרוצים הקצרים יותר (10 ק"מ) וטבריה 2015.
פורסם: 21 אפריל 2014, 15:54
ספורט5 החלאות העבירו את השידור לספורט5 לייב. אתמול בצהריים בדקתי והשידור עוד תוכנן לספורט5, ומתישהו בערב/לילה/הבוקר העבירו את זה ללייב.
חבל לי מאוד כי רציתי להנות מהפרשנות של מולי אפשטיין ונחשון שוחט (טוב, בעיקר של נחשון..) אבל באתר של מרתון בוסטון יש שידור חי והם אפילו נותנים פרטים לפי ק"מ (מציינים גם קצב פר מייל וגם פר קילומטר)
בכל מקרה, הנשים חצו את ק"מ 5 ב16:10 דק', שזה קצב שיא עולם, ומעניין לראות איך זה יתפתח. שיליין פלניגן מובילה את הנשים (10 בדבוקה) וזו כמובן רק ההתחלה.. אה וכמובן שאי אפשר לקבוע שיא בבוסטון, אבל עדיין..
-- 22 רצים בדבוקה המובילה!! 2:58 דק"מ, ראיין הול בראש הדבוקה. קצב של 2:08 שע' בתקווה שמישהו שם יתחיל לזוז..דווקא ההתחלה בבוסטון היא בירידה אז היה אפשר לצפות שייפתחו מהר, אבל אולי הם שומרים כוחות. הנשים בקצב של 2:18 שע' (3:15~ דק"מ) והן רצות כבר 55 דק'. ארינסט וואן דייק מנצח בפעם העשירית במרתון בוסטון (מקצה כיסאות גלגלים) ב1:20:22 שע' בלי תחרות בכלל. מקום שני ושלישי לא נראים בכלל באותו שוט צילום איתו..מקומות שני ושלישי חצו בהפרש של כמה ס"מ ונעזרו במצלמות סלואו מושן כדי לקבוע את המיקום. ראיין הול ושיליין פילינגן ממשיכים להוביל (40/70 דק' לתוך המרוץ). פרט מעניין שציינו בשידור: ראיין הול רץ את המרתון כשהוא שוקל 2.5 ק"ג פחות ממרתון בוסטון שבו קבע את השיא שלו, שזה סופר משמעותי ומעניין אם זה יוביל אותו לשיא חדש! הנשים נמצאות בחצי המרחק דקה ו19 שניות מהר מהשיא שנקבע ב2002 הגברים בספליטים של 15+ (רצים מעל 3 דק"מ וכנראה שתוצאות מהירות כמו שחשבנו, וכמו שהימרתי, לא נראה פה) הגברים המובילים חצו את נק' החצי ב1:04:19. בהובלה meb (אריתראי במקור, אזרחות אמריקאית עכשיו) ועוד אחד שלא קלטתי. אז שיא, או זמן מהיר באופן כללי, לא יהיה בוודאות, אבל לפחות שיהיה מעניין! 7 נשים בדבוקה המובילה בקצב שיוביל כרגע ל2:19 ורק שניים בגברים (2:08~). ראיין הול בדבוקת המרדף (דבוקת הרצים השנייה אחרי המובילים), 26 שניות מאחור. מב אשכרה עוצר את עצמו באחת הירידות, נמצא כרגע 40~ מ' ממקום 2 מב 20-25K ב14:55. בויה! שיליין פליגן נעלמה מהדבוקה המובילה, 4 נשארו בהובלה (1:50 שע') שעתיים למרוץ הנשים וג'פטו לוקחת את ההובלה (10 מ' מהדבוקה) מב ממשיך לשייט הרחק משאר הרצים. ג'פטו מובילה בכמעט 2 דק' על השיא מ2002 בשלושה ק"מ אחרונים. קיצור היא תקבע שיא חדש, אבל אין שום מתח ואצל הבנים גם הקצב לא עמד בציפיות. דניס קימטו אמר שינסה לתקוף מרתון סאב 2:03 יחיד בהיסטוריה, במקום זה מב לבד כבר מלא זמן על 2:08~ שע' לא ייאמן המחשב שלי קרס רגע לפני שג'יפטו חצתה וחזר כדי לצפות בשיליין פיליגן חוצה ב2:22:04 שע'. אין לי מושג מה הזמן של ג'יפטו צ'בט סוגר את הפער, פחות מ2 מייל לסיום. שעתיים ריצה, 15 שנ' הבדל. 8 שניות הבדל. מעניין כמה דלק יש לצ'בט כדי לעשות קיק במאות מטרים האחרונים... האמריקאי הראשון מאז 1983 שמנצח בבוסטו! הצטלב 800 מ' לסיום, 8 שניות הפרש.
2:08:37 שע' הוא פשוט משתגע בסיום, חוגג בטירוף וצורח! איזה מרגש..30 שנה אמריקאי לא ניצח בבוסטון!!! צ'בט הגיע שני. לפחות בזה לקחתי בווינר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 12 אורחים
אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה