היה באמת מרגש ומעודד סוף סוף לפגוש את צח. תאמין או לא אבל הקצת שיחה הזו בהתחלה עזרה לי להוריד הרבה מתח לקראת הזינוק המיוחל.
היה לי מירוץ טוב, וכמו באימונים כך גם בקרב, התחלתי שמרני, לאט לאט הגברתי ובסוף נתתי פוש. אני מאוד מרוצה, הייתה חוויה נהדרת. החל מארוחת הפסטה, שלא היה חסר דבר והיה גם טעים ועד לזינוק שהיה מאורגן לפי זמנים, ואני חושב שהייתה השתדלות של רוב האנשים לעמוד איפה ליד השלטים שהתאימו לזמן שלהם.
הטקטיקה שלי הייתה לפתוח יחד עם הפייסר של 3:15 ואחרי ההתחלה שהגדיר לי המאמן לשכוח ממנו, ובעצם להימצא בתחום שבין שני הפייסרים של ה3 וה3:15.
היו הרבה רוחות בהלוך אבל עשו כזה בילד-אפ שציפיתי למשהו גרוע הרבה יותר, אולי האימונים בים עשו את שלהם והתרגלתי לרוח. החלק בריצה שהכי אהבתי היה ההתחלה, מצד שמאל הכינרת ומצד ימין הרים ירוקים. לאחר הסיבוב ביליתי את זמני בלהסתכל על הרצים בכיוון הנגדי, מנסה ללקט פרצופים מוכרים. סך הכל מרתון ראשון שאני מאוד מרוצה ממנו, היו המון נקודות מים והמתנדבים עשו את עבודתם המבורכת נאמנה, בסיום חילקו מרק ופסטה ואפילו נהנתי מטעות של אחד המארגנים וקיבלתי את החתיכה הראשונה והאחרונה שחולקה לרצים "הרגילים" מעוגת המרתון. הכוונה כרגע היא להתמקד בשיפור הזמנים במרחקים הקצרים יותר, לשבור סוף סוף את מחסום ה40 וה1:30, ואם יהיה לי זמן אז אפילו להירשם פעם כדי לרדת את ה20 (5 ק"מ) ו7 דק' (אלפיים), אבל זה רק כבונוס.
אנקדוטה קטנה: השיא הרשמי שלי ב5 ק"מ עומד על 25:56 דקות (קצב 5:11), בחצי הרשמי עומד על 1:39 (קצב 4:45) ואילו במרתון הקצב בשיא עומד על 4:30
הנה הפרטים "הטכניים" של איך שרצתי:
3:10:49 זמן אישי
קצב ממוצע 4:30
0-4 קמ: 4:43 דק"מ
4-32 קמ: 4:32 דק"מ
32-42.46 קמ: 4:18 דק"מ
חצי ראשון ב1:37:55
חצי שני ב1:32:54
נגטיב 5 דקות..
http://connect.garmin.com/activity/427866787 17.1.14 ישראמן נגב
226 ק"מ סך הכל, בשנה שעברה התוצאה החציונית הייתה מל 15 שעות...טירוף אמיתי