לוסיאנו דה ברונו כתב:
לא אמרתי שמחר בבוקר שאלקה לוקחת אליפות.
אבל אני יכול להבטיח לך שזה יקרה לדעתי בשלוש השנים הקרובות. כמו שדורטמונד לקחה משום מקום אליפות ודאבל למרות באיירן מינכן, כך גם שאלקה תהיה. נכון, אולי זה מטומטם שאני חושב רק על עוד 3 שנים, ומה זה אומר על המועדון וכו' וכו'. אבל ככה זה. אי אפשר להתנתק ממה שקורה מסביב בשטח.
ואני אומר את זה בביטחון מלא מסיבה אחת פשוטה.
למועדון יש מחלקת נוער מדהימה, והעונה השקיעו מאוד בצעירים. הלכו חכם, יודעים שאין כסף אז חושבים קצת קדימה ולא נקודתית.
הביאו את גורצקה, הביאו את קלמנס, יש את דרקסלר, מקסימיליאן מייר קשר אדיר בן 17 (דרקסלר 2), יש את פאפאדופולוס, מאטיפ. תוסיף להם את פארפאן, נוישטטר את הונטלאאר, הוודס, שוער ברמה יותר טובה ממה שיש עכשיו, עוד איזה חיזוק ועוד עונה או שתיים אתה תראה קבוצה שאוכלת את הדשא בכל משחק ומשחק.
זו הגדולה של המועדון, שיש אפשרות לסמוך על המחלקת הצעירה, ויש קאדר בוגרים עם המון שחקנים מנוסים ודי צעירים (סה"כ הוודס, נוישטטר, דרקסלר, פאפאדופולוס לא עומדים לפרוש עוד רגע).
אני פחות מחזיק מחלק מהשחקנים שדיברת עליהם (מאטיפ בינוני בעיני, הוודס היה אמור להיות יותר טוב), מאייר ודרקסלר באמת אדירים, גם כתבתי את זה קודם.
העניין הוא שקבוצות בגודל של שאלקה, מאד קשה להן להחזיק את השחקנים הטובים שלהן לאורך זמן כזה שיספיק להן להתחזק מסביב.
השקיעו בנוער זה מעולה, רק שעד שהשחקנים האלה יעלו ויהיו משמעותיים, דרקסלר ומאייר למשל, עוד יהיו שם?
לדורטמונד ספיציפית זה הסתדר, גם שחקנים צעירים שיחקו כמו ותיקים, כל מיני קגאווה וגצה וגונדוגאן, שזה היה באמת יוצא דופן, וגם כל מיני צירופי מקרים כמו שרויס העדיף אותם על פי שתיים כסף בערך מבאיירן ככה שהם לא נפגעו מיידית מהעזיבה של קגאווה וכו'. גם להם לוקחים את השחקנים בגילאים נמוכים (גצה הלך בן 20 בערך, קגאווה 22, שאהין הלך בן 22, לבנדובסקי הולך מבוגר יחסית והוא בן 25, כשהשיא עוד לפניו ככל הנראה, ודורטמונד לא תהנה ממנו.
הייתי מאחל לך בהצלחה, אבל יש לי מלא חברים מבוכום והם שונאים את שאלקה