תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 21 יוני 2025, 13:51

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 110 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: פרשת אדם ורטה
הודעהפורסם: 17 פברואר 2014, 17:11 
סמל אישי של המשתמש
זה לא דמיוני. לעמים שונים יש תרבויות שונות, מנהגים שונים ודנא שונה. דנא של יהודי פולני יהיה דומה יותר לדנא של יהודי תימני או עיראקי מאשר לפולני נוצרי שחי לצידו מאות ואלפי שנים. אתה נמצא במקום הכי טעון בעולם מבחינה דתית, איך אתה מתפלא שמקטלגים פה אנשים ע״פ דתם?

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2014, 17:24 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
גביזון כתב:
כן, אבל בני חב"ד ששמחים על ילד שמת?
הם לא אמורים להיות היהודים האחרונים או משהו?
איך יבוא ככה משיח?

גזענות בחב"ד?
\\תמונה של ניקולס קייג'\\
מי היה מאמין.

:LOL2: :LOL2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2014, 17:29 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
1. זה לא דמיוני. לעמים שונים יש תרבויות שונות, מנהגים שונים ודנא שונה.
2. דנא של יהודי פולני יהיה דומה יותר לדנא של יהודי תימני או עיראקי מאשר לפולני נוצרי שחי לצידו מאות ואלפי שנים.
3. אתה נמצא במקום הכי טעון בעולם מבחינה דתית, איך אתה מתפלא שמקטלגים פה אנשים ע״פ דתם?

1. זה כן דמיוני. אין שום דבר משותף לכל מי שאתה קורא לו "יהודי", וכנ"ל לגבי איטלקי, תאילנדי, רוסי, מקסיקאי או כל תווית אחרת שתבחר. אפילו להגיד מי כן שייך לתווית ומי לא זה דבר די בלתי אפשרי.
2. זה פשוט לא נכון. השונות הגנטית בתוך כל קבוצה אנושית שתבחר תהיה גדולה מהשונות בין הקבוצה ככלל לקבוצות מקבילות. וזה בדוק מחקרית לא פעם ולא פעמיים.
3. למרבה המזל אני לא נמצא בשום מקום כמו זה שתיארת. ואני לא ממש מתפלא, ובטח שלא מופתע.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2014, 17:54 
סמל אישי של המשתמש
http://www.haaretz.co.il/news/health/1.1796263

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2014, 18:12 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:

לא הבנתי מה באת לחדש?
שיש דבר כזה כמו גנטיקה?
שאפשר למדוד קרבה גנטית? (אגב, הידעת שהחיה הכי קרובה מבחינה גנטית לפיל היא עכבר השדה?)
לא הבנתי איך העובדה שיש מדעים כמו סטטיסטיקה וגנטיקה, וזה שיש מושגים כמו סמנים גנטיים, רלוונטי לדיון.
כמו כן העובדה שאנשים מסוימים הקפידו להתרבות אך ורק עם מי שהם ראו כחברים בקבוצה המדומיינת שלהם זה אכן דבר עצוב, אבל לא מוכיח שהקבוצות האלה אמיתיות או שיש להן קיום מחוץ לראש של מי שמדמיין אותם.

ואם כבר העלית את הנושא, דע לך שכשבודקים את אותם סמנים גנטיים שהחוקרים שציטטת אמונים עליהם, מגלים שלא רק שהפלשתינאים שותפים לאותו מטען גנטי כמו היהודים, אלא שעולה שהם קרובים יותר למקור של אילן היוחסין (אורגינל, לא המצאתי, תעשה חיפוש בגוגל. וזה גם הגיוני, כי פה לא היו להם בלונדיניות להתבולל איתן ולדלל את טוהר הגזע).

כמו כן, לצורך השכלתך, הסבר קצר על המושגים בכתבה (בכל זאת, כל המדע הזה הוא משהו של גויים, שלא לומר עבודה זרה וחילול השם): על פי התורה שאת יסודותיה הניח דארווין, ושמוכרת כיום בשם גנטיקה, "הסמנים הגנטיים" למיניהם משמשים להצבת כל בעל חיים על אילן היוחסין האבולוציוני. יש, למשל, סמנים גנטיים שמאפיינים את המין האנושי, אחרים שמאפיינים את כלל הפרימטים, אחרים שמאפיינים את כל היונקים, את כל בעלי החוליות, וכך הלאה וכך הלאה. אם רוצים להיות ממש קטנוניים אז יש גם הבדלים בין סוגי חתולים, ואפילו בין סוגי יהודים (כמו שמצאו החוקרים שציטטת).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2014, 18:23 
סמל אישי של המשתמש
אופיסר - הסבר מקוצר למה עניין הסמנים הגנטיים לא רלוונטי להבדלים בין אנשים:
1. גם אם לכל בני קבוצה מסוימת יש גן מסוים עדיין יש מיליוני גנים שמופיעים אצל חבריה בצירופים שונים, כך שהגן ההוא בטל בשישים.
2. הסמנים הגנטיים האלה הם לאו דווקא גנים שמקודדים חלבונים או משפיעים בצורה כלשהי על מה שנקרא פנוטיפ (מומחה גנטיקה כמוך ודאי יודע מה זה, ואם לא אז תעשה גוגל).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2014, 19:09 
סמל אישי של המשתמש
אני לא מומחה לגנטיקה, אבל אני מעריך שחוקרים את העניין על מנת להפריך את התיאוריה, ולא מצליחים. תאמין לי שהייתה חגיגה בתקשורת אם היה מתגלה שליהודים אין קשר גנטי מובהק. ובכתבה ציינו שיהודי אירופאי דומה יותר ליהודי אפריקאי מאשר לאירופאי הגוי שלצידו. אתה מוזמן להפריך את הטענה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2014, 20:41 
סמל אישי של המשתמש
מה קשור גנטיקה אם כל גוי יכול להתגייר? לך תדע כמה גויים טימאו את הגן היהודי במהלך ההסטוריה.
ובכלל, מה אכפת לי שיש לי גנים משותפים עם יהודון מפולניה או מאפריקה? מה מעניין אותי שיש לנו אף גדול? למה זה אמור לגרום לי לאהוב אותו יותר מכל אחד אחר?
אופיסר, אתה עדות עצובה לשטיפת מח דתית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2014, 20:41 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
אני לא מומחה לגנטיקה, אבל אני מעריך שחוקרים את העניין על מנת להפריך את התיאוריה, ולא מצליחים. תאמין לי שהייתה חגיגה בתקשורת אם היה מתגלה שליהודים אין קשר גנטי מובהק. ובכתבה ציינו שיהודי אירופאי דומה יותר ליהודי אפריקאי מאשר לאירופאי הגוי שלצידו. אתה מוזמן להפריך את הטענה.

כבר הסברתי קודם שגם אם אנשים מאמינים בכל ליבם בקבוצות המדומיינות שלהם, ואפילו עד כדי כך שהם מעמידים צאצאים רק עם מי שהם מדמיינים ששיך לקבוצה שלהם, זה עדיין לא אומר שזו איזו קבוצה שקיימת א-פריורי. אדרבא, אם יש דמיון גנטי כזה הרי שהוא נוצר עקב פעולה אנשוית עקבית ולא נפל עלינו משמיים.
כמו כן כבר הסברתי קודם שעם כל הכבוד לשונות הגנטית בין היהודים לבין שאינם יהודים, הרי שהשונות הגנטית בקרב היהודים עצמם (וכמובן גם בקרב שאינם יהודים) גדולה הרבה יותר מהשונות בין הממוצעים.

אבל בוא אני אחסוך לך הרבה מאמץ - אתה בעצם אומר פה שאתה מבסס את תורת הגזע שלך על בסיס מדעי. אני מניח שאתה יודע מי עוד טען שתורת הגזע שלו מבוססת על בסיס מדעי.

הערת אגב: יש מצב שלפי החוק החדש מגיע לך עונש בגלל מה שאמרת על עצמך. תבדוק עם דני דנון בהזדמנות.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2014, 20:52 
סמל אישי של המשתמש
אתה לא הבנת אותי. אני לא מבסס את הקביעה שלי על בסיס הגנטיקה, אלא נותן אותה כדוגמא לטענה שלי שבני האדם שונים זה מזה ונחלקים לקבוצות לא רק מבחינה תרבותית אלא גם גנטית. זה חלק מהשונות בין העמים והדמיון בין היחידים באותו עם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2014, 20:55 
סמל אישי של המשתמש
אם זה הדמיון בין היחידים, אז זה לא סתם דוגמא..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2014, 21:07 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
אתה לא הבנת אותי. אני לא מבסס את הקביעה שלי על בסיס הגנטיקה, אלא נותן אותה כדוגמא לטענה שלי שבני האדם שונים זה מזה ונחלקים לקבוצות לא רק מבחינה תרבותית אלא גם גנטית. זה חלק מהשונות בין העמים והדמיון בין היחידים באותו עם.

אבל אני חוזר ואומר לך שיש הרבה יותר שונות "בתוך כל עם" מאשר "בין העמים", מה לא ברור בזה?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2014, 21:25 
סמל אישי של המשתמש
האם יחיד מעם א׳ דומה יותר ליחיד מעם ב׳ או ליחיד מעם א׳?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2014, 00:22 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:

ככל שאתה יותר קרוב משפחתית יש לך יותר מטען גנטי משותף, אבל חשוב לזכור, כל בני האדם בעולם הם קרובי משפחה ברמה מסוימת, וקרבת המשפחה שלנו נעה על סקאלה, מההורים והאחים שלך, שאיתם אתה חולק 50% מה DNA, עד למן דהוא שהוא הכי רחוק גנטית ממך.
הניסיון הזה להעביר קו שמצדו האחד יש יהודים (או כושים, סינים, אינדיאנים או מה שאתה רוצה) ומצדו השני אין, זה עניין מלאכותי שמתבסס בעיקר על מאפיינים חיצוניים, מבחינה מדעית, אין דבר כזה גזע (או עם).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2014, 01:59 
ירמי קדושי כתב:
MANDALA כתב:
ירמי,
למה היא כ"כ מרגיזה אותך ?

כי היא חוצפנית, וזה מגיע ממקום של נקמה על רקע אישי (לדעתי היה ביניהם ריב עוד לפני המקרה הזה, והיא חיפשה להפיל אותו), וכי היא גרמה לגל שנאה וגזענות (שכבר ישנם), וכי היא מונעת ע"י אנשי הימין, על שלל סוגיו וגווניו.

כשהיה את כל הקטע עם מירי רגב, שתקתי. אפשר להבין, מדובר בח"כ(ית ?), דוברת צה"ל לשעבר. אשה עם הרבה השפעה.
אבל נראלי ששכחת שספיר סבח היא סה"כ תיכוניסטית ..

ד"א, גם לי אין יותר מדי סימפטיה אליה (באמת שלא)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2014, 01:59 
ירמי קדושי כתב:
MANDALA כתב:
ירמי,
למה היא כ"כ מרגיזה אותך ?

כי היא חוצפנית, וזה מגיע ממקום של נקמה על רקע אישי (לדעתי היה ביניהם ריב עוד לפני המקרה הזה, והיא חיפשה להפיל אותו), וכי היא גרמה לגל שנאה וגזענות (שכבר ישנם), וכי היא מונעת ע"י אנשי הימין, על שלל סוגיו וגווניו.

כשהיה את כל הקטע עם מירי רגב, שתקתי. אפשר להבין, מדובר בח"כ(ית ?), דוברת צה"ל לשעבר. אשה עם הרבה השפעה.
אבל נראלי ששכחת שספיר סבח היא סה"כ תיכוניסטית ..

ד"א, גם לי אין יותר מדי סימפטיה אליה (באמת שלא)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: פרשת אדם ורטה
הודעהפורסם: 18 פברואר 2014, 07:37 
בר קולמוסא כתב:
ירמי קדושי כתב:
ראיתי גם באינטרנט ובתקשורת שמזכירים ביחד עם המקרה של סבח שם של בחורה בשם מאי גולן, שגם לה איזה קטע עם לאומנות.
על מה מדובר במקרה שלה ?

מאי גולן היא אחת שגם התמודדה בבחירות בתל אביב.
תושבת דרום העיר, פעילה מאד נגד הסודנים והאריתראים. גורמת למירי רגב להראות כמו ליידי אמיתית.
אתה מוזמן לפנות לפייסבוק שלה להתרשם, או לתפוס ראיונות איתה ביוטיוב.
בקרוב יו"ר הכנסת, אל דאגה.

מאי גולן ואמא שלה זה פשוט פסולת אנושית, אין משהו אחר שאפשר לתאר אותה חוץ מפסולת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 18 פברואר 2014, 07:38 
סמל אישי של המשתמש
ברגע שכמעט כל הימין מחבק אותה ואת מעשיה. ברגע שהיא הופכת ל"גיבורת עמישראל". ברגע שהיא מנסה להפוך את כל מי שמולה לבוגד חסר זכויות. היא כבר ממש לא רק תיכונסטית חמודה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: פרשת אדם ורטה
הודעהפורסם: 18 פברואר 2014, 10:47 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:

בגלל מה שהסברתי קודם על השונות וכו' - התשובה היא שאין דרך לדעת מראש.

וזה עוד בלי להיכנס בכלל לסוגיית קיומן של הקבוצות המדומיינות ("עמים").

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2014, 12:54 
סמל אישי של המשתמש
סבח ארגון ההצלה ודומיה מוכיחים את מה שקופמן תמיד אומר:
7 מיליארד לא טועים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 110 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: