תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 21 יוני 2025, 13:49

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 59 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: ישראל צורפה לקבוצת המדינות המובילות בנושא זכויות האדם
הודעהפורסם: 13 פברואר 2014, 23:00 
סמל אישי של המשתמש
הגלמוד מלוד כתב:
1. סתם לידע כללי, אי מתן הסברים זה הסימפטום הראשון של גניבת דעת. השני זה אי הדגשת עובדות שלא תואמות לרעיונך (לדוגמה, זה שלא הדגשת את נורבגיה בציטוט המקורי).
2. זה ממש לא פשע וגם לא אי-מוראלי. אולי אתה ממש ממש אצילי, אבל מעטים האנשים שיקפצו על הרימון בשביל אחרים.
3. שום דבר מזה לא משנה את העובדה שהיום שוויץ היא אחת המדינות המובילות בעולם בנושא זכויות אדם אם לא המובילה שבהם.

1. הפוך, הרצון לתמצת כל דיון, כל הסבר, במקום שנים של למידה, לכמה שורות בפורום, היא אחת המחלות הכי מסוכנות שיש. אם רוצים להכיר נושא, צריך להשקיע בו.
לגבי נורבגיה, אין לי ידע על דברים נוראיים שהיא עשתה, בהחלט יכול להיות שאני לא מכיר וזה קיים, אבל למה שאדגיש?
2. לא צריך לקפוץ על רימון, צריך לנסות יותר. וצריך להודות במה שעשית. אבל שוב, זה דיון רציני שמתנהל בסיסמאות דרך פורום באינטרנט. טיפשי.
3. איך זה מתבטא בדיוק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 פברואר 2014, 23:04 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
KingAlpaca כתב:
איזה סלט מעוות עשית פה,
אני אפילו לא מבין מה אתה רוצה,
מה שאני אומר זה שהשואה היא יוצאת דופן בגודלה, ממש לא באופיה.

ז״א לקחו עם, הפכו אותם לעובדי כפייה, הרעיבו אותם במשך שנים ובנוסף גם נתנו להם לבצע את ההריגה של האחים שלהם?
מתי ואיפה?

מה אתה מעדיף, רשימה של כל מקרי רצח העם בהסטוריה?
אולי רשימה של כל האקטים האימפריאליסטים בהיסטוריה?
אולי נלך קרוב ללב עם משה, יהושע, שאול ודוד?
או נלך לאקדמאי, עם מילגרם וזימברדו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 פברואר 2014, 23:05 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
יום אחרי שאיזה גרמני נאצי מטיף לנו מוסר בכנסת ישראל, הגרמני הזה.

אין תקווה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 פברואר 2014, 23:12 
סמל אישי של המשתמש
KingAlpaca כתב:
Officer Barbrady כתב:
KingAlpaca כתב:
איזה סלט מעוות עשית פה,

ז״א לקחו עם, הפכו אותם לעובדי כפייה, הרעיבו אותם במשך שנים ובנוסף גם נתנו להם לבצע את ההריגה של האחים שלהם?
מתי ואיפה?

מה אתה מעדיף, רשימה של כל מקרי רצח העם בהסטוריה?
אולי רשימה של כל האקטים האימפריאליסטים בהיסטוריה?
אולי נלך קרוב ללב עם משה, יהושע, שאול ודוד?
או נלך לאקדמאי, עם מילגרם וזימברדו?

אני מעדיף שתתן לי רצח עם גרוע באופיו כמו השואה. סכינים ויריות זה לא תאי גזים, שריפה, שעבוד, הרעבה והפיכת הקורבן לשותף בעבירה. זה גם לא ניסויים רפואיים אכזריים.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 פברואר 2014, 23:22 
סמל אישי של המשתמש
KingAlpaca כתב:
אדום נחמד כתב:
יום אחרי שאיזה גרמני נאצי מטיף לנו מוסר בכנסת ישראל, הגרמני הזה.

אין תקווה.

כן. למה אתה עדיין מגיב פה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 פברואר 2014, 23:25 
סמל אישי של המשתמש
למה כלי הנשק הוא מה שרלוונטי?
כלי נשק הוא רק תוצאה של מקום ותקופה.

מה שחשוב זו המהות,
המהות היא להחליט שעם אחר הוא מיותר/רע, וזכותך לעשות לו מה שאתה רוצה.

שוב, דווקא בגלל שאתה אדם דתי,
מצרים - עשר מכות! כולל הרג כל הבכורים, רק בשביל לתת דוגמא לעם.
יהושע - שוחט כל מה שנמצא באיזור שהוא רוצה להתיישב בו.
שאול - חייב לחסל את עמלק (אגב, אתה דתי, כאמור, מצוות חיסול עמלק וכנען נעלמה?), אפילו לא רק את האנשים, את הפאקינג חיות, שהוא לא מוכן, הוא נענש. מדריך, כבר אמרנו?
דוד - הגענו למאסטר רוצח, נעזוב פרשות אישיות (וכמה שיש...), חיסול כל הגברים באדום ומואב, והפיכת הנשים והילדים לעבדים או מוגלים. להיט.

ואפשר להמשיך בכיף...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 פברואר 2014, 23:43 
סמל אישי של המשתמש
אלפקה, אתה אדם מאמין?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 פברואר 2014, 23:48 
סמל אישי של המשתמש
אני יהודי (זה יותר עניין תרבותי מדתי) ומאמין שיש אלוהים (לא שיש לי מושג מה הוא).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 פברואר 2014, 23:56 
סמל אישי של המשתמש
KingAlpaca כתב:
Officer Barbrady כתב:
הגלמוד מלוד כתב:
נפילה.

נפילה.

טוב.

:LOL2: :LOL2:

דווקא אתה?
קראת את התנ"ך, נכון?
אבל ממש טוב, נכון?
בנינו, שאף אחד לא שומע,
היה יכול להיות לגרמנים מדריך טוב יותר?

הנאצים לא היו צריכים את התנ"ך כדי לדעת איך לרצוח.
היו להם שיטות יצירתיות משל עצמם שניזונו מאנטישמיות עתיקת יומין (שדרך אגב, מחלחלת בעצמותיהם עד עצם היום הזה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 פברואר 2014, 23:59 
סמל אישי של המשתמש
יופי לך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 פברואר 2014, 00:34 
אדום נחמד כתב:
אחד הדיונים המטומטמים..
ג ם התזמון נפלא, יום אחרי שאיזה גרמני נאצי מטיף לנו מוסר בכנסת ישראל, הגרמני הזה.

כבוד לפורום.

אתה רציני ? :LOMASHOO:
מקווה שלא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 14 פברואר 2014, 00:57 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
מבלי להתייחס לגופו של עניין, זה נטו נטו פוליטיקה

אם אתה צודק, זה רק מעצים את ההישג.
ידוע לכל מה המצב של ישראל באו"ם. אם האו"ם הכניס אותנו לקבוצה הזו - זה רק מראה עד כמה זה מגיע לנו.

מבלי להתייחס לשטויות של אלפקה, זאת לא החלטה של האו"ם.
הגוף הזה שישראל התקבלה אליו כלל עד היום 9 מדינות. למיטב הבנתי די ברוב פשוט כדי לצרף את ישראל אליו.
במילים אחרות, 5 מבין 9 המדינות האלו חושבות שישראל ראויה להצטרף אליהן (וגם הן לא מובילות את נושא זכויות האדם, אני לא חושב שאפילו בתיאוריה זה האפיון של הגוף הזה):אוסטרליה, קנדה, איסלנד, יפן, שוויץ, ניו זילנד, נורווגיה, ליכטנשטיין, ארה"ב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 פברואר 2014, 01:19 
סמל אישי של המשתמש
KingAlpaca כתב:
זה כניסה לדיון אחר שאני ממש לא רוצה להיכנס אליו (הוא בערך הדיון הכי לא מועיל שיש),
אתם יכולים לחשוב שהשואה היא משהו מיוחד,
שהגרמנים היו משהו מיוחד, או שהגרמנים בכלל היו מפלצות,
אבל ההתנהגות, הפסיכולוגיה וההיסטוריה האנושית מראה שזו בסך הכל הייתה עוד לבנה בחומה (וכמה שהחומה הזאת גדולה).

שבכל דור ודור
עומדים עלינו לכלותינו
ואנחנו לא לומדים כלום וממשיכים לזיין את המח על הקדוש ברוך הוא שמצילנו מידם?

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 פברואר 2014, 03:01 
סמל אישי של המשתמש
אלפקה, לא שחלילה שאני ממעיט מרצח עם אחר, אבל אני חושב שעדיף בהרבה למות מכדור בראש מאשר לשרוף את אחים שלך במשך שנים בעודך גווע ברעב ובסוף להישרף בעצמך. כתבת שהשואה הייתה יוצאת דופן בגודלה אך לא באופיה וזאת טעות. עד כמה שאפשר לחשוב שלמות בירייה זה אכזרי, השואה הוכיחה שאפשר למות בדרכים הרבה יותר אכזריות.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 פברואר 2014, 03:07 
סמל אישי של המשתמש
ItaiH6 כתב:
KingAlpaca כתב:
זה כניסה לדיון אחר שאני ממש לא רוצה להיכנס אליו (הוא בערך הדיון הכי לא מועיל שיש),
אתם יכולים לחשוב שהשואה היא משהו מיוחד,
שהגרמנים היו משהו מיוחד, או שהגרמנים בכלל היו מפלצות,
אבל ההתנהגות, הפסיכולוגיה וההיסטוריה האנושית מראה שזו בסך הכל הייתה עוד לבנה בחומה (וכמה שהחומה הזאת גדולה).

שבכל דור ודור
עומדים עלינו לכלותינו
ואנחנו לא לומדים כלום וממשיכים לזיין את המח על הקדוש ברוך הוא שמצילנו מידם?

אבל זה בדיוק מה שההיסטוריה מוכיחה. בכל מקום שהיו בו יהודים, היו גויים שניסו לרצוח אותם. בארצות המוסלמיות זה היה קיים בעוצמה קטנה יותר, אבל היה קיים.
והנה, אחרי הכל, 13 מיליון יהודים חיים וקיימים, מתוכם מיליון וחצי יהודים שמקיימים את התורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 פברואר 2014, 03:23 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
אלפקה, לא שחלילה שאני ממעיט מרצח עם אחר, אבל אני חושב שעדיף בהרבה למות מכדור בראש מאשר לשרוף את אחים שלך במשך שנים בעודך גווע ברעב ובסוף להישרף בעצמך. כתבת שהשואה הייתה יוצאת דופן בגודלה אך לא באופיה וזאת טעות. עד כמה שאפשר לחשוב שלמות בירייה זה אכזרי, השואה הוכיחה שאפשר למות בדרכים הרבה יותר אכזריות.

מה אני אגיד לך,
כשאני שומע על מה שקרה (וקורה) בדרפור ורואנדה, לדוגמא,
אני לא מסוגל להגיד ששלנו יותר נורא,
אני בכלל לא מבין איך עושים השוואות בדברים כאלה,
אתה כנראה מוצלח ממני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 פברואר 2014, 03:34 
סמל אישי של המשתמש
אני לא מנסה להשוות, כל מוות הוא נוראי, אבל השואה הייתה משהו אחר. ובדיוק בגלל זה גרמניה היא המדינה הכי גרועה, וזאת לא ״נפילה״, זה רצח עם שאי אפשר להעלות על הדעת. ואתה צודק בקשר לאכזריות המין האנושי, אפילו בעידן נאור וליברלי, כשלאף אחד כבר לא אכפת ממה שקורה בסוריה. אז לא, לגרמניה אי אפשר לסלוח אף פעם. והיא לא עדיפה על אף מדינה אחרת, היא הגרועה שבמדינות תבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 פברואר 2014, 03:48 
סמל אישי של המשתמש
אתה לא משווה, אבל אז משווה. שוב, לצערי (וזה באמת לצערי), אני מכיר טוב מקרים נוראיים מההיסטוריה,
באמת אני לא מבין איך אפשר להגיד על חלקם שיש משהו יותר גרוע.

ובוא נניח שהייתי מסכים איתך,
אז למקום הראשון אסור לסלוח ולמקום שני מותר?
לשלישי?
הוא אולי הולך למוקדמות?

ומה מדינה עשתה לפני, בעקבות ואחרי הוא חסר משמעות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 פברואר 2014, 04:05 
סמל אישי של המשתמש
הנה, גם ברוסיה ביצעו בנו מעשי טבח נוראיים, ואני לא מחשיב את זה כבלתי הפיך. אני לא מצפה מהארמנים לסלוח לטורקים ולסורים לסלוח לעלאווים ואסד. נכון שגרמניה משתדלת הרבה בנושאי זכויות אדם ויהודים בפרט, אבל לצערי זה לא מוחק את המעשים הבלתי נתפסים שלה. אם לך יש את היכולת לסלוח להם על מה שהם עשו למשפחה שלך, זאת זכותך. אני חושב שהשואה מציבה אותם בראש רשימת המדינות האכזריות. ואני מודה שאני לא מכיר לעומק את הנעשה בדרפור ובמדינות אחרות, וסביר להניח שגם הן יעמדו ממש אחרי גרמניה ברשימה הזאת. זה לא שהרשימה מוגבלת למדינה אחת כי כמו שאמרת, המין האנושי הוא אכזרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 פברואר 2014, 04:30 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
http://www.globes.co.il/news/article.as ... rearticles

נקווה שזה רק צעד ראשון לקראת הכרה בינלאומית בכך שישראל היא מדינה שזכויות האזרח הן נר לרגליה, בניגוד לכל השכנים שלה.

החגיגות האלו קצת משעשעות, דבר ראשון, מדובר בגוף שעיקר הפונקציה שלו היא פוליטיקה פנימית באו"ם, דבר שני, ישראל התקבלה לגוף הזה ב 2010, ממה שאני מבין (ויש מצב שאני לא, פוליטיקה פנימית באו"ם זה משהו שמכניקת קוונטים משחק ילדים לידו) מה שקרה עכשיו שזו הפעם הראשונה שישראל כחלק מהגוף הזה משתתפת בדיוני או"ם בנושא זכויות האדם, דבר שלישי, זה לא צעד בדרך לכלום, זה משהו שבגדול ארה"ב עשתה (ויפה אם הבנטים של העולם יזכרו את זה בפעם הבאה שבא להם להתלכלך על מזכיר המדינה שאשכרה פותחת את הרגליים הדיפלומטיות שלה לישראל).

נ.ב.
לא ברור לי איך אפשר להגיד שמדינה שתחת שליטתה יש מעל שני מיליון אנשים בלי זכויות בחירה היא מדינה שזכויות האדם הן נר לרגליה, אבל בקטנה, העיקר שזיינו את סוריה!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 פברואר 2014, 05:07 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:

נקווה שזה רק צעד ראשון לקראת הכרה בינלאומית בכך שישראל היא מדינה שזכויות האזרח הן נר לרגליה, בניגוד לכל השכנים שלה.

החגיגות האלו קצת משעשעות, דבר ראשון, מדובר בגוף שעיקר הפונקציה שלו היא פוליטיקה פנימית באו"ם, דבר שני, ישראל התקבלה לגוף הזה ב 2010, ממה שאני מבין (ויש מצב שאני לא, פוליטיקה פנימית באו"ם זה משהו שמכניקת קוונטים משחק ילדים לידו) מה שקרה עכשיו שזו הפעם הראשונה שישראל כחלק מהגוף הזה משתתפת בדיוני או"ם בנושא זכויות האדם, דבר שלישי, זה לא צעד בדרך לכלום, זה משהו שבגדול ארה"ב עשתה (ויפה אם הבנטים של העולם יזכרו את זה בפעם הבאה שבא להם להתלכלך על מזכיר המדינה שאשכרה פותחת את הרגליים הדיפלומטיות שלה לישראל).

נ.ב.
לא ברור לי איך אפשר להגיד שמדינה שתחת שליטתה יש מעל שני מיליון אנשים בלי זכויות בחירה היא מדינה שזכויות האדם הן נר לרגליה, אבל בקטנה, העיקר שזיינו את סוריה!

למי אתה מתכוון? לקטינים מתחת לגיל 18?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 פברואר 2014, 09:11 
Frank Serpico כתב:
אמיר כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:

נ.ב.

למי אתה מתכוון? לקטינים מתחת לגיל 18?

מצחיק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 פברואר 2014, 10:49 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
KingAlpaca כתב:
איזה סלט מעוות עשית פה,

מתי ואיפה?

אופיסר, הדוגמה שלך רק מסייעת לטענה של אלפקה, שאין הבדל איכותי אלא רק כמותי.
אחרי הכול, כמה ק"מ מהבית שלך, חיים כמה מיליוני אנשים שהמדינה שלך ניצלה שנים את כוח העבודה הזול שלהם, הרעיבה במשך שנים ומרעיבה אותם גם כיום, ובנוסף אילצה אותם להקים משטרה פנימית שתעשה את העבודה המלוכלכת שנוצרת על הדרך.
כמובן שזה לא המקום היחיד בעלם שזה קורה בו. יכול להיות שזה לא המקום הגרוע בעולם מהבחינה הזו, אני לא יודע.
ונכון שאין מה להשוות (לפחות את המקרה הישראלי, אולי יש אחרים בסדר גודל אחר, אני לא מודע לזה) מבחינת סדר הגודל ומידת האכזריות וכמויות ההרג ורמת השנאה וכו' וכו' (במילים אחרות יש הבדל כמותי והוא גדול, עצום ורב), אבל בהחלט יש מה להשוות משאר הבחינות.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 פברואר 2014, 13:11 
סמל אישי של המשתמש
אתה מדבר על כיבוש צבאי, אני מדבר על רצח עם. אתה מדבר על כוח עבודה זול, אני מדבר על עבדות וכפייה. אתה מדבר על משטרה עצמאית(שהם ביקשו) שעושה סדר בטרור, אני מדבר על אנשים שמכניסים אחים שלהם לתנורים ואז מנקים את האפר.
איך הצלחת למצוא דמיון, אלוהים יודע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 פברואר 2014, 13:13 
הערה קלה לדיון, בעיקר בנושא שווייץ, בפרט בשבוע האחרון.
בשווייץ נהוג לערוך אינספור של משאלי עם, בנושאים חשובים.
אחד כזה נערך בשבוע שעבר, תחת הכותרת:
Gegen Masseneinwanderung. Volksinitiative
בתרגום חופשי, נגד הגירה המונית.
העם הצביע ברוב זעום, אבל מספיק בשביל להתקבל ולגרום ל- 23% מהאזרחים השווצרים של היום בעיה (23% מאוכלוסיית שווייץ הם זרים).
דרך אגב בשווייץ, האזרחים מקבלים רמות שונות של אזרחות.
ההצבעה תגרום לשווצרים הרבה מאוד בעיות עם השוק האירופאי, ובעיקר בשוק העבודה המקומי, שללא עזרה מבחוץ הוא משותק.

נושא נוסף, שרץ בשנה האחרונה, וקשור ישירות לגרמניה ושווייץ, הוא המסחר באמנות היהודית הגנובה, ממלחמת העולם השניה.
אני לא יודע כמה ממכם שמעתם את השם: קורנליוס גורליט Cornelius Gurlitt.
הבחור הנחמד הזה, נתפס במקרה על ידי רשויות המס הגרמנים, כאשר חזר מעוד מסע של מכירה בשווייץ.
היו עליו כמה עשרות אלפי יורו.
בהמשך החקירה, הגיעו הרשויות לביתו ומצאו אוצר של 1280 דברי אמנות, שנעלמו אי שם באזור מלחמת העולם השניה.
חקירה קצת יותר מעמיקה, מצאה שאביו הוא אספן האמנות, Hildebrand Gurlitt.
האחרון היה אחד האחראים לניהול ספרי אוצרות האמנות של הרייך.
הוא, כמו גם בנו, טיילו בין בתי מסחר לאמנות בשווייץ, אוסטריה, בריטניה וניו יורק וסחרו באמנות הגנובה.

החבר קורנליוס, מעולם לא עבד באופן רשמי.
הוא פשוט מכר כל פעם תמונה, והיה לו מספיק כסף למכולת.

מסתבר אגב, שגם אם כל המסמכים של בעלי התמונה המקוריים קיימים, עדיין קיים דיון, אם הם בכלל זכאים היום לקבלם חזרה.
משהו שקשור לדיון על זכויות הבעלות על רכוש במרחבי גרמניה/שווייץ/אוסטריה.

האמת שבמחשבה שניה, אולי ישראל מצאה לעצמה מקום טוב למציאת ידידים ושותפות לדרך.

שיהיה לכולם סופשבוע אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב. :SMOKE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 פברואר 2014, 13:59 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
אתה מדבר על כיבוש צבאי, אני מדבר על רצח עם. אתה מדבר על כוח עבודה זול, אני מדבר על עבדות וכפייה. אתה מדבר על משטרה עצמאית(שהם ביקשו) שעושה סדר בטרור, אני מדבר על אנשים שמכניסים אחים שלהם לתנורים ואז מנקים את האפר.

סבבה, אז סגרנו על זה שמה שהולך בישראל זה לא השמדת עם אלא סתם אפרטהייד?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 פברואר 2014, 14:03 
סמל אישי של המשתמש
לא אוהב להיכנס למקומות האלה אבל אופיסר, לצערי אתה קצת מתכחש לתורה שאתה כ"כ מנסה להאדיר ולשבח.

רצח עם:
שמואל א' ט"ו, ג' - "עַתָּה לֵךְ וְהִכִּיתָה אֶת עֲמָלֵק וְהַחֲרַמְתֶּם אֶת כָּל אֲשֶׁר לוֹ וְלֹא תַחְמֹל עָלָיו וְהֵמַתָּה מֵאִישׁ עַד אִשָּׁה מֵעֹלֵל וְעַד יוֹנֵק מִשּׁוֹר וְעַד שֶׂה מִגָּמָל וְעַד חֲמוֹר"

פגיעה באוכלוסיה רק לשם הפעלת לחץ:
שמות י"ב, כ"ט - "וַיְהִי בַּחֲצִי הַלַּיְלָה וַיהוָה הִכָּה כָל בְּכוֹר בְּאֶרֶץ מִצְרַיִם מִבְּכֹר פַּרְעֹה הַיֹּשֵׁב עַל כִּסְאוֹ עַד בְּכוֹר הַשְּׁבִי אֲשֶׁר בְּבֵית הַבּוֹר וְכֹל בְּכוֹר בְּהֵמָה"

השמדה טוטאלית:
בראשית י"ט - " וַיהוָה הִמְטִיר עַל סְדֹם וְעַל עֲמֹרָה גָּפְרִית וָאֵשׁ מֵאֵת יְהוָה מִן הַשָּׁמָיִם. וַיַּהֲפֹךְ אֶת הֶעָרִים הָאֵל וְאֵת כָּל הַכִּכָּר וְאֵת כָּל יֹשְׁבֵי הֶעָרִים וְצֶמַח הָאֲדָמָה."

יהודים ששורפים יהודים:
יהושוע פרק ז' - " וַיִּקַּח יְהוֹשֻׁעַ אֶת עָכָן בֶּן זֶרַח וְאֶת הַכֶּסֶף וְאֶת הָאַדֶּרֶת וְאֶת לְשׁוֹן הַזָּהָב וְאֶת בָּנָיו וְאֶת בְּנֹתָיו וְאֶת שׁוֹרוֹ וְאֶת חֲמֹרוֹ וְאֶת צֹאנוֹ וְאֶת אָהֳלוֹ וְאֶת כָּל אֲשֶׁר לוֹ וְכָל יִשְׂרָאֵל עִמּוֹ וַיַּעֲלוּ אֹתָם עֵמֶק עָכוֹר. וַיֹּאמֶר יְהוֹשֻׁעַ מֶה עֲכַרְתָּנוּ יַעְכֳּרְךָ יְהוָה בַּיּוֹם הַזֶּה וַיִּרְגְּמוּ אֹתוֹ כָל יִשְׂרָאֵל אֶבֶן וַיִּשְׂרְפוּ אֹתָם בָּאֵשׁ וַיִּסְקְלוּ אֹתָם בָּאֲבָנִים"

ברור שאי אפשר להשוות וברור שמה שקרה רק לפני 70 שנה היה נורא ואיום אבל השלטון בגרמניה לפחות הסיק מסקנות ממה שקרה ומנסה לכפר על המעשים הנוראיים האלו.
אנחנו לא לומדים מההיסטוריה שלנו.
את ההפרדה שעשו לנו אנחנו עושים לפלסטינים. באנו, כבשנו (או לקחנו בחזרה אם תרצה), השתלטנו על שטח אבל שכחנו לדאוג לאנשים שנמצאים בשטח הזה.
אין סיבה שתושבי ג'ית לא יוכלו לבחור ולהיבחר בעוד שתושבי קדומים, שהמרחק בינה לבין ג'ית זה כמו ר"ג וגבעתיים, הם אזרחים ישראלים שנהנים מכל הזכויות האזרחיות.
אין סיבה שרחלים תהנה מתשתית חשמל ומים מסודרת וביתמא (שבנויה על מדרון) הביוב עולה על גדותיו אחרי כל גשם וזורם למטה ברחובות.
אין סיבה שתושבי שבי שומרון יכולים לצאת מהבית, לעלות על כביש 60 ולהגיע לאן שירצו ולתושבי קוצ'ין חסמו את הגישה לאותו כביש ובשביל לעלות על כביש מרכזי שנמצא שלוש דקות נסיעה מהם, הם צריכים לעשות סיבוב של חצי שעה ושני מחסומים כדי להגיע לאותה נקודה.
אין סיבה שהחקלאים בפלאמה, כפר הכי רגוע שיש שגם בימים של האינתיפאדה השניה היה עם אפס אירועים, לא יוכלו לעבוד את האדמה שלהם בחופשיות ויהיו תלויים בצה"ל שיתן להם לעבור את גדר ההפרדה לצד הישראלי.

יש לנו הרבה במה להתגאות אבל יש לנו הרבה עבודה לעשות כדי שנוכל להגיד שאנחנו שומרים על זכויות האדם פה ולא להתבייש ביחס שלנו כעם שולט על עם נשלט, וזה עוד בלי לדבר על השבירה החזקה ימינה שמתרחשת כאן בשנים האחרונות.
בקצב הזה, לא רחוק היום בו עצם הבעת דעות שמאלניות תחשב כבגידה במדינה.

תקרא את התגובות כאן -
https://www.facebook.com/320648654744598/photos/a.331807106962086.1073741828.320648654744598/368418546634275/?type=1&theater

וכאן -
http://news.walla.co.il/?w=%2F550%2F2719147

המדינה הזו הולכת בכיוון מאוד ברור. חבל שאנחנו לא לומדים מההיסטוריה שלנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 פברואר 2014, 14:14 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
Officer Barbrady כתב:

זה לא ברמה של אפרטהייד, אבל זה כן כיבוש וזה כן צריך להסתיים תוך כדי פתירת האיום הבטחוני שנסיגה ישראלית יכולה ליצור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 פברואר 2014, 16:20 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
teknoboy כתב:
Officer Barbrady כתב:

זה לא ברמה של אפרטהייד, אבל זה כן כיבוש וזה כן צריך להסתיים תוך כדי פתירת האיום הבטחוני שנסיגה ישראלית יכולה ליצור.

לא, לא, לא. כיבוש זה מצב זמני של שלטון צבאי לצורכי ביטחון, כמו שמוגדר באמנות הרלוונטיות (ישראל חתומה עליהן ואישררה אותן, ועל פניו מעמדן אמור להיות כשל חוקי המדינה).
מה שיש בישראל זה משהו אחר לגמרי, ואם מחפשים משהו דומה בעבר הקרוב אז הכי דומה זה האפרטהייד בדרום אפריקה.

* אווה אילוז הציעה לא מזמן לחשוב על "הכיבוש" במונחים שבהם מקובל לחשוב על נושא העבדות (מה שהלך בארה"ב עד המאה ה-19, אבל לא רק), והציגה טיעון די חזק.
גם זו אופציה מעניינת.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 59 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: