כדי לעשות סדר, הנה הפרטים היבשים מתיק האונס ההוא, מ-1999, שיותר מאשר שנשמעים נוראים, הם בעיקר מאוד, אבל מאוד הזויים: ראשיתו של הסיפור ב-1998, אז נטליה תומאשביץ', נערה בת 17 מקובנה, מגישה תלונה נגד שלושה גברים, ובתוכם דריוש וקשישטוף לברינוביץ', בטענה שאנסו אותה במהלך לילה פרוע במיוחד. תומאשביץ' טענה אז כי הגבר השלישי, בן דוד של האחים לברינוביץ' ומי שבעצמו ניהל עימה רומן קצר, הוביל אותה ליער מרוחק בו ביצעו בה השלושה את זממם בכוח ובניגוד לרצונה.
מכאן, העניינים רק הולכים ומסתבכים, ורב הנסתר על הגלוי – עוד בזמן שהתנהל המשפט, תחזיקו חזק, נישאה תומאשביץ' לדריוש לברינוביץ', שהואשם כי אנס אותה. החלק המוזר? אף שנישאה לדריוש והצהירה על אהבתה, תומאשביץ' סירבה למשוך את התלונה נגד האחים. שעות ספורות לפני הכרעת הדין, תומאשביץ' הגישה בקשה לגירושים מבעלה הטרי. בית המשפט גזר חמש שנות מאסר בפועל על האחים, ושש שנות מאסר על בן דודם.
אולם בזמן שבליטא הכל נשכח כלא היה, הפצע של תומאשביץ' נותר פתוח. היא עזבה את ליטא ונעלמה לחלוטין מהעין הציבורית. רק בשנים האחרונות שבה לקובנה, לשכונת נעוריה. ב-2010, 11 שנים לאחר שנסגר התיק וקולה נדם, שחררה ספר בו גוללה את גרסתה. היא פירטה מה עמד מאחורי התיק המוזר, ואף ניסתה להסביר את נישואיה התמוהים לדריוש, שהיה שותף מלא לאונס.
"הייתי ילדה, ונותרתי בודדה לחלוטין. חשתי רגשות אשם נוראיים, כי אף אחד לא האמין לי", כתבה. "אפילו אמא שלי, שחשפתי בפניה את מה שקרה לפני שהגשתי תלונה, אמרה לי שהכל נמצא בראש שלי. שאני ממציאה. הייתי נתונה תחת לחץ עצום באותה תקופה. ההורים של קשישטוף ודריוש היו פוקדים את ביתי מדי יום, ומתחננים שאסיר את התלונה. אחר כך הגיע השלב שבו הם הציעו לי כסף. עורך הדין שלהם איים שאחרי שהתיק ייסגר אף אחד לא ירצה להקים איתי משפחה. בכל הזמן הזה הייתי לגמרי לבד, אף אחד לא תמך בי. עזבתי את הבית של ההורים שלי, והייתי צריכה כסף. הציעו לי לפברק חתונה תמורת כסף, ובצעד נואש הסכמתי. במבט לאחור, הייתי צריכה לוותר על הכסף, לוותר על הרחמים העצמיים וללכת נגדם בכל הכח. אולי ככה היו שופטים אותם למאסר עולם, ולא משחררים אותם אחרי שנתיים".
לתפארת שימון מזרחי, ולתפארת מדינת ישראל!
http://sports.walla.co.il/?w=/196/2712177