ישראל היום "לא מקנא במכבי ת"א" "לא טבעי שיש הרבה בעלים ואנשים שמחליטים" • "מי שלקח אליפות עם ק"ש לא יכול להיות מאמן רע" • "דמארי ויצחקי - השחקנים הטובים בארץ" • בלם הפועל ת"א ברנקו איליץ' סוגר רק שמונה חודשים בישראל, אבל נשמע כמו מי שחי כאן שנים
ברנקו איליץ' הוא אחד הזרים היותר יציבים העונה בהפועל ת"א. הבלם הסלובני נמצא בארץ רק שמונה חודשים עם אשתו ועם שלושת ילדיו, אבל ההיכרות הראשונית שלו עם האדומים היתה כמעט לפני עשור, כאשר הוא וקבוצת דומז'אלה הודחו על ידי הפועל מגביע אופ"א. אף על פי שהתאקלם חברתית ומקצועית, איליץ' לא התראיין בתקשורת, אך אתמול שבר שתיקה בראיון ל"ישראל היום:" "אני לא אוהב לדבר על עצמי יותר מדי," הוא פותח את דבריו, "אני יכול להגיד שאשתי והילדים מאוד מרוצים כאן וזה מאוד חשוב לי. שיחקתי בקפריסין, וזו מדינה דומה בכל הקשור לכדורגל, למזג האוויר ואפילו באוכל. למרות שכאן האוכל ממש טעים, אין על חומוס." הקריירה של הסלובני, שיחגוג מחר יום הולדת ,31 לא נסקה בשנים האחרונות ואולי בשל כך הוא מעדיף לא להיחשף יותר מדי לאור הזרקורים. ברזומה שלו תמצאו עשרות הופעות במדי נבחרת סלובניה, הוא שיחק בבטיס הספרדית, אבל לאחר מכן משהו השתבש. בחירתו לעבור לשחק בלוקומוטיב מוסקבה פגעה לו קשות בקריירה.
"לא היה זמן להתחבר" איליץ' כמעט לא ראה דשא ברוסיה ובתום העונה כמעט לא מצא קבוצה, עד שרוני לוי החליט להחתים אותו בשנה שעברה באנורתוסיס פמגוסטה. באותם ימים רן בן שמעון אימן את א.א.ק לרנקה ושם עליו עין. הבלם אפילו כבש נגד מי שהפך השנה להיות מאמנו: "רן לא השתנה מהרגע שחזר לארץ," מספר הבלם, "גם פה הוא רוצה שנשחק כדורגל טוב. יש לי רק דברים טובים להגיד עליו." אמרו השנה על בן שמעון שהוא מאמן של קבוצות קטנות. "אם הוא לקח אליפות עם ק"ש זה אומר שהוא לא יכול להיות מאמן רע. אולי הוא לא הצליח במכבי ת"א, כי בקבוצות כמו הפועל ומכבי ת"א כולם רוצים לזכות באליפות, בגביע וללכת לאירופה, ואם לא הצלחת - זה כישלון. א.א.ק השתייכו לחלק התחתון, אבל איתו הם שיחקו כדורגל טוב והפכו לקבוצה טובה יותר. צריכים לתת לו זמן. "במשחקים שלא היינו כל כך טובים התקשינו לכבוש, עכשיו אנחנו כובשים מהר וזה גורם למשחק להיות יותר קל, כי היריבות משחקות מולנו בצורה מאוד הגנתית. לא היינו כאלה רעים בתחילת העונה, גם העובדה שהגיעו מלא שחקנים חדשים לא עזרה, כי לא היה לנו הרבה זמן להתחבר ולהתאמן יחד."
לטענת הסלובני, יש גורם נוסף שאחראי לשינוי - בסארט עבדורחימי. "הסיפור שלו די מצחיק," מספר איליץ,' "הוא הגיע למועדון פצוע, ואז נפצע שוב ולא שיחק. זה הוריד לו את כל מצב הרוח. לאחר שהחלים הוא התאמן ממש טוב וקיבל את ההזדמנות ועכשיו הוא מראה כמה הוא חשוב ועוזר לנו. בשבילי הוא אחד השחקנים שעשו את ההבדל בין תחילת העונה לעכשיו." הודחתם מהגביע, נכשלתם באירופה, האליפות ברחה והמקום השלישי בספק. זו לא עונה גרועה? "הודחנו מהגביע ומאירופה אז ברור שזו לא עונה טובה, אבל נמשיך להיאבק. הפער מהמקום הראשון והשני מאוד גדול ואני לא יודע אם נסיים במקום השני או השלישי, יש עוד הרבה משחקים עד לסוף העונה." מה אתה חושב על המבנה הניהולי במועדון, שכולל אוהדים ובעלי מניות? "אני לא יודע הרבה על ההנהלה ומי שם את הכסף. זה לא טבעי שיש הרבה בעלים ואנשים שמחליטים. בכל מקום יש בעלים אחד או מקסימום שניים, אבל אני באמת לא יודע יותר מדי על זה ומתמקד בקבוצה ואיך אני והחברים צריכים להיות יותר טובים."
"לא צריך מנהל מקצועי" מבט בטבלה 16) נק' הפרש) מראה את הפערים העצומים בין הפועל למכבי, שמשקיפה על הליגה מהמקום הראשון. עוד לפני שאיליץ' נחת, הוא קיבל מידע על היריבות בין המועדונים מברק יצחקי, שכיכב בפמגוסטה אשתקד. "אני לא מקנא במכבי ת"א," מבהיר הבלם, "זו קבוצה שלא הביאה הרבה שחקנים השנה והרוב משחקים יחד כבר שנתיים או שלוש. אני לא יודע אם אנחנו צריכים לקחת את המודל שלהם עם מנהל מקצועי. יש אנשים במועדון שיודעים מה טוב לנו ואם אנחנו צריכים לעשות שינוי או לא." התאכזבת כששכטר עבר לנאנט? "זה היה מאוד מוזר עבורי. כולם דיברו אם עומר דמארי עוזב או לא, אבל הגעתי לאימון ואמרו לי ששכטר עבר לנאנט. אמרתי להם שזה בחיים לא יכול להיות. איתי שחקן מעולה, היו לו כמה משחקים לא טובים, אבל כשחלוץ לא מבקיע אומרים שהוא לא טוב. אני לא שמח מהעזיבה שלו." השינויים הרבים בהגנה ובמיוחד בעמדת המגן השמאלי השפיעו עליך? "זו שאלה למאמן, כי אם הוא עשה כל כך הרבה שינויים (חמישה מגנים שמאלים עברו בקבוצה מתחילת השנה; ש"א,( אולי הוא ניסה למצוא מישהו שיהיה פתרון טוב לעמדה הזאת." איליץ,' כאמור, הופיע עשרות פעמים במדי נבחרת סלובניה, שהופיעה פעמיים במונדיאל ופעם אחת באליפות אירופה. הדעיכה של הכדורגל הסלובני בשנים האחרונות מזכירה לו קצת את נבחרת ישראל: "אתם כל הזמן באמצע הטבלה," הוא אומר ומוסיף, "הנבחרת עם רביבו וברקוביץ' היתה הרבה יותר טובה. תצטרכו לבנות נבחרת לשנים הבאות, כמו בסלובניה." מי לדעתך השחקן הכי טוב בארץ? "תראה, אני יכול להגיד לך שמכבי בלי ערן זהבי זו לא אותה קבוצה. לדעתי, עומר דמארי וברק יצחקי הם הכי טובים."
_________________ כל עוד האמריקאים ישלמו, הערבים יבנו והדרוזים ילחמו - היהודים יחיו... רוצה להצחיק את אלהים? ספר לו על תכניותיך... "העולם הוא מקום מסוכן לחיות בו, לא בגלל האנשים שעושים רע, אלא בגלל אלו שלא עושים דבר בעניין" (א. אינשטיין)
|