yossi כתב:
שאלה לכל מי שמכסח אותו
אתם באמת לא מפחדים ?
עזבו רגע תאומים - ספינים והעובדה שהידיעה התפרסמה אצל אופירע , אני באמת מוטרד
ז"א יש פה הזדמנות או שזה בעצם תחילת הסוף......
נכון הם רק הלוו ולא הניחו מזומן , ונכון שהביאו יושבי יציע לנהל ועשו עוד כמה טעויות .....
אבל זה אותי קצת הפחיד הידיעה הזו
אולי זאת הזדמנות להתחיל נקי , אבל אולי זה תחילת הסוף
לא חושב שאיזשהו שלט מונע מרוכש להגיע (ראה ערך ארקדי והגזענים)
יש המון חצאי שמועות , אבל אני עדיין באיזשהו מקום חושב שרמון כן רוצה לתת ולעשות טוב
לא אני לא בעדו וגם לא נגדו אני בעד הפועל ת"א
אותי זה קצת הפחיד
ואולי בעצם המחשבה הראשונה שלי שבלי סיבוב שלם של כמה שנים שעשינו עם אוסישקין מלמטה , לא תהיה פה קבוצה נקיה, היא הנכונה ????
נקווה לטוב...
יאללה הפועל
מבחינת "הפועל" (עידו וחיים-ומי שלא מגבה אותו) הם הרוויחו 10 מיליון ש"ח מהעיסקה (בזה שהם לא הפסידו אותם), שכטר חתום ל 5 שנים, והם אלו ששמו את רוב הערבויות לחוזה שלו. בעצם שכטר עלה סך הכל חצי עונה של חוזה (לפי הפרסומים 350 אלף דולר, שזה 175 אלף דולר לחצי עונה), שכסף זה הגיע מהעלאת המנויים ב 8% (בסביבות 850-900 אלף ש"ח) גם ככה, גם המספרים מסתדרים. שאר החוזה, התשלום לקבוצה שלו, עמלות סוכן וכו, היו אמורים לצאת מהערבויות, וזה כאמור לא ימומש.
כלפי חוץ, זה מראה שעידו חיים ומושכים את כל ההתחייבויות העתידיות שלהם, והם החליטו לצאת מהעניין ועושים מיזעור נזקים אישיים, שזה טוב, למרות התסכול שאנחנו חווים בשחרור שכטר.
צריך לקחת את הדברים הטובים שעידו וחיים עשו, והם עשו הרבה, אסור לשכח להם את זה. אבל הפועל זה גדול עליהם במספר מידות, הן כלכלית והן ניהולית. למרות כל מה שאומרים, עידו לא איש עשיר, כל המספרים שרצים בעיתונים עליו זה שווי הנכסים שהוא מחזיק, וזה הכל מימון בנקאי, שום נכס לא שייך לו, אלה לקבוצות הרכישה שהוא מקים, עידו לא שווה הרבה יותר 20 מיליון שקל נזיל (וגם זה בערבון מוגבל), ושלא יספרו לכם אחרת, כי זה לא נכון ובגלל זה הוא לא נכנס ביותר אחוזים. עידו נכנס להפועל כי הוא לא נמנה עם האליטה של תל אביב, לא בנדל"ן ולא בכלל (במילים פשוטות: לא ספרו אותו), הפועל פתחה לו המון דלתות, ומה שהוא השקיע בכסף חי, והוא השקיע, הוא כבר החזיר ואף הכפיל רק בעצם ההשתייכות שלו למועדון, ניצול הקשרים, והפי אר שזה עשה לו ולחברה שלו, וזה לגיטימי כל עוד הוא עומד מאחורי ההצהרות שלו, והרי מקור הבעיה היא, שהוא לא עומד בשום הצהרה שלו. (משפחת לוזון קידמו את העסקים שלהם רק דרך הכדורגל, וזה טבעי שעידו, שהוא חבר של עמוס, יכנס להפועל, לאחר שהבין את התשואה מלהיות חלק ממועדון בארץ-טיפש הוא לא, אף אדם שהוא לא אוהד לא ישים אגורה בלי לקבל תמורה) עידו לא אוהד הפועל, ולא יהיה, והפועל זה מועדון שדוחה אנשים כמותו בטווח הארוך (עגיב, אורנשטיין, טביב). אין לי ספק שהוא חייב לעזוב, בישביל הצ'קים שלו בבקרה לא צריך אותו, זה גם אני יכול לשים, וכשמגיע רק הפדיון, למכור שחקנים לפני שממשים את הערבויות. את הכסף שהוא השקיע תמורת ה 5% הוא יקבל כשימכרו את הקבוצה, עד אז אין לי בעיה שיהיה חלק מהדירקטריון הפעיל, יש לו מה לתרום ברמת השיווק וגיוס ספונסרים.
לפי הבנתי, עידו הביא את בסי, והוא בעצם מחליט על עתידו (לא בטוח שאני מדייק), כמו שהיה עם שכטר. הדבר הראשון שצריך לעשות, זה בקיץ לרכוש בכסף של המועדון את השחקן, כי הוא על פניו יכול להכניס 2 מיליון יורו ואף יותר בעתיד, וברמה המקצועית להשלים חוליית קישור מצויינת. אסור לתת יד למצב שאיש עסקים שולט בשחקן זה או אחר, לא עוד, אחרת נגמור כמו בית"ר של דדש.
הפועל לקחה הלוואה של 9 מיליון מבנק מחולק ל 9 שנים לפי הפרסומים, עם זה אפשר להתמודד גם בלי רוכש. בנוסף הם השתמשו ברוב ההכנסות מכרטיסים ומנויים לשנה הבאה, שזה יוצר בעיה לעונה הבאה (בהנחה שלא נגיע ונעפיל לבתים באירופה). כל מי שישאר בקבוצה יהיה חייב לקצץ בשכר, והסכומים יושלמו כהשלמה ברגע שעולים לליגה האירופית, אם וכאשר. מי שלא מוכן, ולא מבין את מצב המועדון שילך, כולל גילי (מה עוד נישאר?). אין ברירות, גם אם זו תהיה עונה פיננסית.
מכירת דמארי, בתוספת העברת שכטר סוגרת את הגרעון של העונה הנוכחית, ושלא יבלבלו אותכם. וגם אם לא, שרן יקצץ בשכרו משמעותית בתמורה לסעיף בונוס לעליה לבתים בליגה האירופית (אם בכלל) ואו תואר כלשהוא, או שיפנה את מקומו בקיץ בהסכמה על וויתור על החוזה כפי שהצהיר בכתבה בערוץ 5, ושיביאו את השריף ב 100 אלף דולר מאמן, ושלום מנג'ר באותו הסכום.
שאר ההתחייבויות של המועדון זה בעיקר חובות של טביב ותביעות נגד המועדון (שחלות על טביב בלבד!) שבסיכומו של דבר או יתקזזו מהכסף שחייבים לו, או שהוא יהיה מחוייב לשלם.
מעבר לשוטף, הבעיה שתיוותר זה התשלום לטביב, ואת זה אני מאמין שאפשר לסגור עם טביב שיחלק את זה למספר שנים, אם רמון לא ישאיר קבוצה נקייה, והוא לא.
בתסריט לעיל, ואם המספרים מדוייקים, ורובם בדוקים, לא צריך לא את רמון ולא את חג'ג'. צריך אנשים כמו בכור צבאן, ועוד אנשים טובים, שבאים עם הלב, בלי פוליטיקה וללא ספינים, הם נותנים מה שיש להם, ולא מתחייבים על מה שאין להם. אותם בעלי מניות, שיתנהלו כדירקטריון ביחד עם העמותה, ובאותם זכויות הצבעה בכפוף לאחוזי ההחזקה, ימנו שלד ניהולי חדש לחלוטין, אנשי ניהול, לא מקורבים, לא אוהדים, לא אנשי עמותה לשעבר או בהווה, ובטח לא אנשים מהביצה שלנו. מבחינתי עדיף לשלם לשלד ניהולי תקין ומוכשר מיליון שקל נטו בעונה, שיבוא על חשבון שחקני סגל מורחב, שחקנים גמורים כמו טועמה, חיימוביץ' ואנטבי, בישביל זה יש נוער. לא חושב שעם תקציב של 23-28 מיליון בשנה אי שפשר לרוץ למעלה בליגה המצחיקה שלנו, ואם זה מתחבר, אפשר גם לקחת אליפות. הקבוצה של הדאבל הייתה בנויה משחקנים שהרוויחו גג 150 אלף דולר לעונה, ורובם כמו לאלא, ידין, נאתכו, זהבי, דדי, קנדה ודומיהם הרוויחו הרבה פחות. ווצ'יצ'ביץ' הגיע רק אחרי שעלינו לליגה האירופית, גם דה רידר (מהכסף של נאתכו), וזה צריך וחייב להיות המודל. הראל הכניס את טביב בידיוק באותה סיטואציה של היום, הראל קיבל רגליים קרות שיממשו לו ערבויות, ובתיווכו של לוזון, טביב החליף לערבויות משלו, ומשם הכל היסטוריה.
הפועל עם מודל כלכלי נכון, ללא שום "תרומה" לתקציב השוטף, יכולה להעמיד קבוצה טובה בכל עונה. המצב לא אידיאלי, אבל גם לא "קריסה כלכלית" (מבית היוצר שלמשרד הפרסום), ברור שעם מחברים את החוזה של שכטר, ההלוואה מהבנק, התחייבויות לטביב, התביעות שטביב הותיר, החוזים ל 3-5 שנים של וורמוט ושי אז מגיעים ל 50-40 מיליון שקל "גרעון" בקלות, אבל זו גניבת דעת. מקסימום עונה, שניים פיננסיות בלי רכש מפוצץ (את מי כבר יש להביא?? חמד? בן בסט הבינוניים), זרים צעירים כמו בסי ומנגה, ושילוב צעירים ישראלים מוכשרים מליגות נמוכות, גם זהבי, שכטר, דגלאס, לאלא ויבואה הגיעו משם. אני לא נגד גיוס כספים להעשרת התקציב, אבל זה נאמר יכול להיעשות בינואר, באם הקבוצה חזק במרוץ ויש שחקן שישדרג, וכמובן בתשלום כל השכר שלו והעלויות מראש על ידי אנשים עמידים שרוצים לעזור בלי תנאי, וללא "ערבויות". בעסק יציב מבחינה כלכלית, והכוונה היא שיש הכנסות שנתיות קבועות וקהל לקוחות גדול, ללא תנודות משמעותיות (ללא חישוב אירופה), לא צריך להיבהל מגרעון של 2-4 מיליון ש"ח, זה חלק בלתי נפרד מכל עסק, והכל בתנאי שלא חורגים מעבר ליכולות כיסוי הגרעון על ידי העברת 2-3 משחקי עונה לאיצטדיון יותר גדול כו'.
אם עולים לליגה האירופית, זה כבר עניין אחר, המודל הנכון יהיה שמה שנותר בקיזוז בונוסים לשחקנים, הוצאות נסיעה וכו, חצי מהכסף צריך להיות מושקע ברכש לבוגרים וחצי להשקעה ורכש לנוער, זה יבטיח שדרוג להווה ולעתיד. צריך לבנות תכנית ל 5 שנים, לא לשנתיים, ולא תכנית "עד שיגיע רוכש", אף עסק לא בונה על הכנסות אבסטרקטיות.
הפועל תל אביב היא לא צעצוע וכלי של אף אחד, ואם כבר אדם אמיד רוצה להשתמש במועדון כחלון ראווה ומיתוג עצמי (חג'ג') שישלם, זה בידיוק כמו שפוג'יקום משלמת, היא לא שמה צ'ק ערבות.
*עדיף שיבוא קונה, אבל זה לא מציאותי בטווח הקצר, זה עניין של הרבה מאוד מזל, חייבים להתרכז במצוי.