גיא האדום כתב:
its-sick כתב:
אכילת בשר תחליפי לא הופכת את מי שאכל בשר כשלא היה תחליפי כזה ל"רוצח". רק טבעונות מבחירה של רוב אוכלוסיית כדור הארץ יכולה לתת תוקף מוסרי להטפות.
תחליפי בשר איכותיים, אם וכאשר, עשוים לעודד הרבה מאוד אנשים לבחור בצמחונות (כי "המחיר" של צמחונות יהיה נמוך יותר). אם וכאשר זה יקרה במספרים גדולים אז מן הסתם תהיה בחינה מחדש מעמיקה של הנורמות שנראות למרבית הציבור מוסריות כיום.
ואגב, למי שיש ספק, לפני כמה מאות שנים לחסידי העבדות היו תיאוריות, שחלקן נהגו ונכתבו ע"י אנשים מאוד חכמים, שהסבירו למה יש הבדלים מהותיים בין האדם הלבן לשחור ואיך הדבר הזה מצדיק את שעבוד גזע אחד ע"י האחר.
אני לא יודע אם זה ייקח 50 שנה אבל אני נוטה להסכים שבטווח הארוך יהיה שלב שבו הריגת בעלי חיים לצורך אכילתם תחשב בלתי מוסרית ע"י הקונצנזוס ובחלקים גדולים מאוד בעולם היא תהיה בלתי חוקית.
לא יודע מה יהיו הנורמות בעתיד, בשל בשר מהונדס גנטית וכל הדברים האלה. אבל רטרואקטיבית לא יתייחסו לעולם לאוכלי בשר כמו שמתייחסים היום לאנשים שהצדיקו עבדות.
בני האדם לא היו פה אם לא היו אוכלים בשר ומוצרים מן החי, ועד היום זאת הדרך הכי פשוטה לקבל את כל מה שצריך.
חיות הן לא בני אדם, ואת זה גם בעוד 2000 שנה יבינו. בטח שלא חיות כמו תרנגולת או דג או שרימפ, שמשום מה לא ידוע לי על "תנועה" שנגיד מתנגדת לאכילת פרות כי הן יונקים עם רגשות מסויימות, אבל אין לה בעיה עם אכילת תרנגולות או דגים שללא ספק אין להם רגשות.
ולגבי עניין הבריאות האנקדותי של אנטיגונה (הרגשה, טוב, יש לכך הרבה סיבות אפשריות, כולל שכנוע עצמי, פלסיבו, סגנון אכילה, ועוד הרבה דברים). אני לא מוכן להחליף בשר בשני כדורי בי-12 בשבוע. ובכלל זה טעים לי (גם טבעוני כמובן טעים לי ואני אוהב לגוון, ואני בכלל טבעוני פלוס בשר פלוס גבינה פלוס כמה קינוחים).
אם כבר באנקדוטות עסקינן, אז אחרי שאני אוכל ארוחה טבעונית מלאה מכל טוב, עם דברים שאמור להיות בהם מלא פרוטאין (למשל וג'י קומבו אתיופי, עם תבשיל עדשים אדומות, קולארד גרינז, ותבשיל אפונה צהובה), זמן קצר אחרי הבטן שלי כבר מקרקרת. עדין אני מת על האוכל הזה.
אז אפשר לעשות מזה סיפור מתוסבך של יועצים ותזונאיות וכל החרטא ברטא הזה, "אתה לא אוכל נכון, אתה אוכל חצילים ועגבניות וזה אסור, אתה אוכל פחממות פשוטות וזה נורא", בלה בלה בלה. אני מעדיף לאכול בריא עם בשר ומוצרים מן החי. טעים ובריא, מאד פשוט. ירקות, פירות, בשר, פחממות מכל הסוגים. ואני מרגיש סבבה.