Lion Den כתב:
הלו, אתה המשתמש הכי טוב בפורום הזה, לא הולם אותך צר אופקים.
אני לא חושב שאני צר אופקים.
תראה בהתחשב במה שאנחנו יודעים על גודל היקום ועד כמה נפוצים כוכבי לכת, אני חושב שהסיכוי
שלא קיימים חיים בשום מקום אחר הוא קלוש עד לא קיים.
הבעיה היא שלמיטב הבנתנו, אי אפשר לנוע יותר מהר ממהירות האור, ובלי זה, הסיכויים שיגיעו לכאן חייזרים ממש קטנים.
וכן, אני מכיר את מיגל אלקובייר, מה לעשות שמסע מהיר ממהירות האור שובר את כל מה שאנחנו יודעים על הפיזיקה.
Lion Den כתב:
נכון, בלי אקדח מעשן שמלכתחילה לא נטען שקיים לא יוכח קיום חיים חוץ-ארציים. אבל, וזה אבל גדול.
בין אותם 5% (ואולי אפילו יותר, תלוי מי סופר) של מקרים בלתי מפוענחים עשויית להיות תופעות הנשלטות באופן זה או אחר ע"י אינטליגנציה. אותו מחקר שמשום מה הגדרת כלא רציני לפני כמה הודעות, שנוהל ע"י הצמרת הצבאית-מדעית של צרפת ואחד מהחתומים על מסקנותיו היה ראש סוכנות החלל הצרפתית (שלגופים מסוגה דווקא ייחסת רצינות) הגיע למסקנה שהסבירות לכך היא גבוהה.
כמו גם
האיש הזה (רלוונטי החל מ-2:00).
כל אלה (ובאמת שיש עוד ערימה של היפר לינקים להעמיס כאן) לא מאמינים שההסבר לבלתי מוסבר הוא כולו טבעי ומקורו לא אינטליגנטי, ומעבר למסה של עדויות, ראיות, צילומים וסרטי וידאו, הם מגבים את דעתם בקרדנשיילז שלהם.
אף אחד לא חולק על זה שאין דברים בלתי מוסברים, אבל תער אוקהם רבאק, עד עכשיו הצלחנו להסביר את כל מה שראינו בלי חייזרים (ולפני בלי מלאכים, שדים, קסמים ומה שאתה רוצה). ומילא אם חייזרים היו נותנים לך איזה הסבר קוהרנטי לתופעות האלו, אבל הם לא, אתה אומר "אני לא יודע, לכן ET", ומעבר לזה הם מחייבים אותך לזרוק את פחות או יותר כל מה שאתה יודע על הפיזיקה.
אתה מעלה פה תיאוריה שאתה לא יכול לבחון, שלא נותנת לך שום פרדיקציות ושלא מסתדרת אם המון דברים ממה שאנחנו יודעים על איך שהעולם עובד.
זה לא אומר שהיא בוודאות לא נכונה, זה רק אומר שהיא לא סבירה.
Lion Den כתב:
לספר בדיחה על צלחות מעופפות בחדר מלא באנשים שבאו לשמוע הרצאה על מדע "רציני" זה כמו לשאול "מי פה מבת-ים?" בסטנדאפ. קצת זול.
אז אנחנו מסכימים שעב"מולוגיה זה לא מדע רציני?