אדום נחמד כתב:
למה? למה זה אשמת המאמן?
מה הפריע לעמוס להציג יכולת טובה מתחילת העונה? קליימן היה בכלל במומ עם חיפה, או לפחות זה מה שפורסם..
ולאחר חודשיים של סבל מעמוס, קליימן קיבל את הקרדיט. דיברו עליו כעל שוער העתיד שלנו. מה הפריע לקליימן לככב?
האם צריך להביא שוער מחליף עלוב כדי שהשוער הראשון ידע שלעולם לא יחליפו אותו?
אני אתחיל עם השורה התחתונה. לא צריך להביא מחליף עלוב אבל אני לא חושב שיש קבוצה אחרת בעולם שיש לה שוער ראשון ושוער שני באותה רמה על הנייר.
אין כזה דבר בכדורגל תחרות בין שוערים. אתה מביא שוער ראשון טוב מאוד שאתה סומך עליו ושוער שני שלא יפשל ויתבזה במידת הצורך ואם הוא ידפוק איזה משחק מעולה (אברבנל בגביע ובסוף העונה בכלל, ינקו במשחקים ששיחק כשלא היתה ברירה) אז הרווחת אולי אפילו לטווח הארוך. אם יש לך שוער שני ממש טוב ומבטיח לגילו שכאילו מתבזבז על הספסל אז מה שבדרך כלל עושים זה משאילים אותו לקבוצה אחרת או מוכרים בהרבה כסף. זה גם נכון מבחינה חברתית ושומר על קבוצה בריאה.
עכשיו אני אחזור על כל מה שכתבתי קודם.
מה שהפריע לעמוס להציג יכולת יותר טובה, מעבר לזה שקל לתפוס את הפועל כולה לא מוכנה, מה שמשפיע על עמדת השוער (וזה גם בעיית מאמן), זה כל הדיבורים על בוריס שוער העתיד הכישרון העצום עם החוזה המוזר ושאסור לתת לשוער העתיד הזה לברוח מהמועדון בגלל טעות טכנית בחוזה מפגר.
מה שהפריע לבוריס להציג יכולת יותר טובה, מעבר לזה שקל לתפוס את הפועל כולה לא מוכנה, מה שמשפיע על עמדת השוער (וזה גם בעיית מאמן), זה כל הדיבורים על זה ששמים אותו בשער כדי לעמוד בתנאי החוזה שלו ואחרי זה אחרי כל משחק מדברים על הטעות הבאה שלו שלא מן הנמנע תסלול את הדרך של עמוס חזרה להרכב.
אם נפריד בין השוערים ונשלח אותם לקבוצות אחרות שאינן הפועל, בכל קבוצה אחרת עמוס עומד בשער כל העונה ובוריס עומד בשער כל העונה. לא יודע אם הם יביאו אליפות לאותה קבוצה אבל שניהם שוערי ליגה טובים שעם קצת ביטחון יכולים לתת קצת מעבר. כשאתה עושה להם את התחרות המטופשת על האפודה אתה מוציא את המיסטר הייד משניהם (ולצערי לכל אחד מהם יש מגבלות שרק מתגברות ככל שהסיטואציה הזאת נמשכת).
אני סיימתי, לילה טוב.